Jump to content
Sign in to follow this  
paul_marines

Toyota Avensis 2009

Recommended Posts

In goana de a produce un model specific pietei europene, echivalent al calitatii si elegantei , Toyota a lansat modelul Avensis. Imbunatatit peste ani, in ceea ce priveste aspectul si impanat cu modele de propulsoare japoneze, Toyota Avensis isi face cu greu loc pe piata europeana dominata de VW la aceiasi clasa. Anuntat ca lansare la Salonul Auto de la Geneva in 2009 si speriat de rezultatele modeste in vanzari, concernul Toyota s-a grabit lanseze la Paris in 2008 noul model Avensis. Acesta va fi disponibil pentru cumparatorii interesati la inceputul anului 2009 . Astfel dupa un facelift care anunta rezolvarea problemelor tehnice cu motoarele VVTi si lansarea seriei D4-D, s-a vazut ca noul model 2007 nu impresioneaza tocmai prin infatisarea prea comuna desi cotele de calitate interioara, confort si fiabilitate la costuri destul de modeste s-au situat peste medie. Personal am condus acest model in felurite conditii africane si am fost multumit de performante si dotari pentru un autoturism de numai 20.000E. Nu insist asupra celor 36 din 38 de puncte NCAP care echivaleaza cu *****, gratie unui sistem bazat pe protectie pasiva si activa dotat cu 9 AB-uri. Ciudat este si faptul ca Toyota vinde o masina dotata cu tot ce este necesar unei astfel de optiuni, fapt complet diferit fata de conceptul german unde si pentru un ABag trebui sa mai dat cateva sute de E, sa nu zic de un ESP sau alta dotare de bun simt pentru un vehicul care dezvolta mai mult decat 100 CP si care se vrea a oferi totul unui conducator auto cunoscator, exigent, insa cu un buget pe masura celor multi.

Revenind la noul model Avensis, producatorul european Lexus - Derbyshire UK a gasit o formula relativ comuna pentru a ingloba si aspectul exterior in oferta cu tenta moderna, pe care Toyota tot incearca sa o introduca. Imaginea acestui vehicul este imbunatatita prin copierea DOS-lui dela Mondeo si restilizarea capotei dupa Peugeot. Desi nu tocmai terna fata de modelul 2007, modelul 2009 arata mai curand infrigurarea de a avea ceva pe piata, cat de cat, diferit fata de precedent, fara a rupe "once and for all" gura targului. Nu stiu care va fi efectul acestor pasi mici si insignifianti, care se vor a fi o replica slaba data competitorilor europeni. Singurul atu recunoscut de mine pentru Toyota, ramane fiabilitatea. Toyota a cucerit alte piete prin grija aratata fata de calitate, contrar altor producatori care se corijaza din mers pe nervii detinatorilor. In 2 ani de jungla africana, masinile Toyota au fost impinse la extrem, sigura grija a utilizatorilor fiind doar revizia la termen. Posesorii de Nisan, Landrover sau Mitsu au suferit vatamari majore in plan moral si afectiv, masinile lor (in speta cele de teren) petrecand multe ore in reparatii interminabile. Acestea din urma sfarsind la "tineretea" de cca 80000km sa aiba sasiuri rupte, suspensii si punti distruse etc.

Ramane sa vedem si daca preturile vor ramane in aceiasi zona 20000 - 23000 E pentru modele medii oferite pietei din Romania. cateva link-uri si poze.

Automarket

post-2099-1221338532_thumb.jpg

post-2099-1221338541_thumb.jpg

post-2099-1221338552_thumb.jpg

post-2099-1221338568_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Spatele Ok...aduce a lexsus - fata in schimb  <img src= (">

Nici interiorul nu rupe gura targului (mai ales ca in poza probabil ca este o varianta f bine echipata). Per ansamblu o masinina despre care nu prea ai ce sa spui...

Share this post


Link to post

Arata cel putin interesant exteriorul DAR interiorul seamana prea mult a Passat adica e prea sobru, de asemenea pretul ramane de vazut cum este tinand cont ca modelul actual care este in curs de schimbare costa 18k E cel mai ieftin, iar cel mai scump este 27k E. Masina neavand foarte multe optiuni comparativ cu o nemteasca sau o frantuzeasca si mai ales nu este foarte configurabila .

Fiabilitatea este Ok, serviceuri chiar daca nu prea sunt nu e o problema pt ca la concurenta este mai rau, deci la capitolul service este OK.

Share this post


Link to post

Nu-mi place.

In afara de spate nu au schimbat mare lucru...i-au mai tras de ochi si putin umblat pe la interior.

Ma bucur ca nu am ascultat de "zvonurile" cum ca noul Avensis ar rupe gura targului, in materie de design...si am facut pasul care l-am facut la momentul respectiv.

Share this post


Link to post

Studiind putin mai mult poza cu interiorul se vede butonul de push start. Cred ca de la Corola atat s-a adus, cat despre noile blocuri de indicatoare se pare ca va mai dura. In egala masura pachetul push start va contine si smart entry. Poate cruise controlul va deveni si el disponibil pentru varianta 1,8L? Vom vedea. :-?

Share this post


Link to post

Ma enerveaza grila aia gen 'zimbetul lui iliescu' X( . Si uite asa isi ia omul den neuen Honda Accord > :)

Edited by hitman

Share this post


Link to post

sau mazda 6. :D

Share this post


Link to post

Toyota europe sunt niste neterminati. In state au modele grozave, nu pocitania asta de avensis sau schimbat numele corolei, o legenda in raliuri si vanzari, cu auris ce nu spune nimic si in plus privata de motoare tari. (afara se vinde cu 2.2 d-cat, dar benzina nici macar 1.8, unde mai pui ca de compresor au uitat)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Ce vrei bai nene acilea e omu sarac, vrea performanta isi ia un S3 =))

Share this post


Link to post

Grozava masina!!

excelent design exterior!! :thumbl:

Share this post


Link to post

pana acum ziceam de Toyota Avensis ca e urata... si atat...

dupa ce a aparut asta noua - cea veche pare acceptabila, o masina comuna normala... pe langa asta...

Edited by madkat

Share this post


Link to post
dupa ce a aparut asta noua - cea veche pare acceptabil, o masina comuna normala... pe langa asta...

 

 

Nu credeam ca voi citi aceste randuri undeva. :o

Sincer, si eu am aceiasi senzatie prin care noul model a atins faza de struto-camila. Si daca si poza cu interiorul este reala atunci aceasta zona pierde din farmecul clasic spre o replica germanica poate prea sobra.

Share this post


Link to post

eu am zis ca o prefer spre cea veche... asta ai inteles, nu? :uff:

Share this post


Link to post
eu am zis ca o prefer spre cea veche... asta ai inteles, nu? :uff:

 

 

Cum altfel? Si eu o prefer pe cea veche (2007), asta pana ce modelul 2009 va dovedi ceva in plus.

Share this post


Link to post

Din pacate si eu ma declar dezamagit. Asta mi-a placut la modelul vechi. E altfel. Si cat am asteptat noul model. Speram sa il schimb pe cel vechi cu asta nou. Pacat.

Share this post


Link to post
Din pacate si eu ma declar dezamagit. Asta mi-a placut la modelul vechi. E altfel. Si cat am asteptat noul model. Speram sa il schimb pe cel vechi cu asta nou. Pacat.

 

Gata, se pare ca asteptarea luat sfarsit si noul, noile modele au rasarit la salonul auto de la Paris.

Iata o cronica din Informatii auto:

La lansare maşina va fi disponibilă cu o gamă de şase motoare. Versiunile pe benzină sunt unităţile de 1.6 litri Valvematic cu 132 CP, 1.8 litri Valvematic cu 147 CP şi 2.0 litri Valvematic de 152 CP. :o Toate motoarele pe benzină beneficiază de noua tehnologie Valvematic ce scade emisiile de CO2 cu 26%.

 

Toată gama motoarelor diesel cu o putere cuprinsă între 126 CP şi 177 CP a fost îmbunătăţită pentru a avea emisii de CO2 mai mici cu 10%. Toate motoarele diesel sunt dotate cu filtre de particule.

 

Motoarele diesel din disponibile pentru noua generaţie Toyota Avensis sunt: D-4D 125 de 2.0 litri cu 126 CP şi cuplu de 310 Nm, D-4D 150 de 2.2 litri cu 150 CP şi cuplu de 340 Nm şi vârful de gamă motorul turbo D-4D 180 de 2.2 litri cu 177 CP. Toate motoarele sunt combinate cu transmisie în 6 trepte din standard, iar motorul de 2.2 litri este disponibil şi cu transmisie automată.

 

Toate modelele Toyota Avensis sunt echipate cu indicatori ce ajută şoferul să conducă mai eficient. ECO indicatorul arată şoferului cât de eficient este felul în care conduce. Toate sistemele de siguranţă activă şi pasivă ale versiunii precedente Avensis au fost îmbunătăţite la noua generaţie. Avensis 2009 este echipat cu 7 airbaguri şi tetiere active pentru scaunele din faţă.

 

O noutate la capitolul siguranţă o reprezintă adoptarea Sistemul VSC (Vehicle Stability Control) ce oferă asistenţă în cazul virajelor bruşte sau a drumurilor alunecoase. Alte sisteme disponibile pentru noul Avensis sunt farurile bi-xenon High-Intensity Discharge (HID), Adaptive Frontlight System (AFS), un nou sistem Pre-Crash Safety (PCS), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Warning (LDW), Lane Keeping Assist (LKA).

 

Modelul Toyota Avensis 2009 disponibil în versiunea sedan şi wagon va intra pe piaţă în anul 2009 urmând ca preţurile să fie anunţate în apropierea lansării.

 

Împreună cu noul Avensis, în variantă Sedan şi Wagon (break), Toyota va prezenta încă două noi modelele: maşina de oraş IQ şi SUV-ul Urban Cruiser. Ambele modele au fost prezentate în variantă de concept la Salonul Auto de la Geneva anul acesta, urmând ca la Paris să fie dezvăluită varianta de producţie.

 

Sursa Informatii auto

 

Sa asteptam preturile si daca acestea se vor situa sub Jetta atunci Toyota rules :lavolan:

Share this post


Link to post

Stai asa, ce legatura are Jetta cu Avensis ???? Poate Passat ai vrut sa zici .

Share this post


Link to post
Stai asa, ce legatura are Jetta cu Avensis ????.

 

 

Ma refeream la pretul masinii undeva intre 20 000 si 23 000 E. Pasatul trece cu mult de 27 000 E si anume la versiunile cu ceva dotare.

Share this post


Link to post

pai avensisul se compara cu passat-ul. jetta concureaza cu corolla :)

Share this post


Link to post
Stai asa, ce legatura are Jetta cu Avensis ???? Poate Passat ai vrut sa zici .

Colegul Safari si-a facut un fel de shortlist, si a inceput cu Jetta... Insa nu a aflat ca la banii aia ori iti iei Passat ori o Octavia 2 mult mai bine dotata si motorizata :)

Share this post


Link to post
Colegul Safari si-a facut un fel de shortlist, si a inceput cu Jetta...

 

Afirmativ Mikey, in cautarile mele pentru optiunea next, am inceput cu testarea, pe atunci, a noului Jetta. Daca la cifre :X dupa drive test :grumpy: . Mentionez ca principalul obiectiv este sa gasesc o masina cu confort sporit, siguranta de top si pret decent. Din teste in teste si discutii utile, MCojo a sugerat Avensis-ul. Si de atunci, se pare ca acesta este modelul care se apropie de cerinte, mai ales dupa drive test si o perioada de rent a car in Africa. Sorry daca pentru moment nu am descoperit atractia pentru Mazda 6, Honda Accord etc. Asta nu inseamna ca nu citesc si apreciez opiniile legate de toate masinile care intra in zona mea de interes.

Aici doar inceram sa vedem ce se poate spune despre acest model. :thumbl:

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

De ce te mira puterea agregatului de 2 litri?

New Accord are 156CP la 2.0.

 

 

PS: Sa nu mai vorbim de interior: http://www.honda.com.ro/gal.php?id=7&s_gal=int# Toyota ramane fara ultimele 3 litere cand il vede :D

Share this post


Link to post
New Accord are 156CP la 2.0. ...sa nu mai vorbim de interior

 

Nu pot sa nu te contrazic, oferta este extrem de diversa si ...atragatoare, precum pretul de 25000+ de la AtaC de CORD. Sa asteptam comparatia preturilor, sa ne mai uitam prin buzunare :mda: si apoi sa vedem decizia.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Io baleam dupa Accord, si mi-am zis ca medie fara ceata or un senzor spate n-as lua, iar cu asta in gand... :|

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...