Jump to content
Sign in to follow this  
TBird

Combina Frigorifica

Recommended Posts

beko este consortiul turcesc care detine printre altele si Arcticul de la Gaesti. Asa ca Arctic este pt Beko cam ce este Logan pt Renault (sunt ceva mai sus beko decat arctic, asta voiam sa spun).

La Gaiesti se fac de toate si Beko si Arctic si inca vreo cateva marci. Difera doar emblema si, poate, forma carcasei.

Share this post


Link to post

Dupa lungi "citiri" pe net, am cumparat acum 2-3 luni un aragaz si o combina GORENJE

De ce? Citeste cele 42 de pagini de pe Softpedia... =))

Share this post


Link to post

Eu am de aproape zece ani un LG cu racire in usa. Nu a fost nicio problema cu el pana acum si racirea aia in usa e chiar misto mai ales daca iti place apa "de la frigider".

 

PS: De altfel racirea asta in usa e misto si la Espero. :D

Share this post


Link to post
am cumparat acum 2-3 luni un aragaz si o combina GORENJE

Felicitari pt achizitiile facute!

vei fii tare multumit de marca...

iti vei da seama in timp de calitatea fabricatiei!

Share this post


Link to post

Recomand cu mare caldura Gorenje. Eu o am de 2 ani si merge exemplar.Am luat-o cu 1699ron de la Flanco ,are 2 motoare,este destul de incapatoare, raceste foarte bine si consuma destul de putin.Acum am vazut-o undeva la 1150 ron.Daca doresti iti pot da si cateva poze .Aragazul este aceiasi marca si de asemenea foarte bun.

post-12010-1220896626_thumb.jpg

post-12010-1220896645_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Unde ai vazut-o la 1150 ? :o Maine o cumpar daca o gasesc in oras la mine :P

Share this post


Link to post

Daca nu ma insel in Auchan titan ,in Bucuresti. Dar incearca si la Flanco sau Domo (presupun ca sunt la tine in oras) ,acolo le mai vazusem dar nu stiu la ce pret.

Share this post


Link to post

GORENJE face marfuri foarte bune. Pentru design, a apelat si la Giugiaro.

Share this post


Link to post

Mersi Robert ma mai uit si maine prin oras... o i-au de la capat.

Tolin - =))

Share this post


Link to post
Tolin - =))

Sunt convins ca pe unii ii lasa rece designul obiectelor pe langa care trec, sa nu fie adevarata, doar, reciproca.

Share this post


Link to post

Eu am facut downgrade de la 2 la 1 compresor si anume:

In 2002 am dat un frigider ZIL sovietic din 1975 cu 2 compresoare/2 motoare si 2 usi (lux la vremea aia) , si am luat un arctic tot stil combina frigorfica dar cu un compresor. Se simte diferenta la racire totusi . ZILul racea mult mai bine. Insa ZILul avea un consum de 300 W (Nu 150 ca modelul clasic), era foarte galagios ( ma rog , nici nu il mai simteam , atatia ani....) , si atat la pornire cat si la oprire scutura foarte puternic, cadea cam tot ce era pe el. Nici o problema cu el in cei 27 ani cat l-au avut ai mei. Arcticul a

avut o problema si anume termostatul (inlocuit pe garantie) De atunci merge de rupe , arctic chiar daca sunt mai simpliste , sunt foarte bune.

 

Gorenje face intr-adevar marfa buna, mai putin televizoarele.

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

Sa ma bag si eu ca musca in frigider :)

Un motor mai mare are sanse sa aiba un randament superior fata de... doua mai mici :)

Asta nu tine de vreo formula a randamentului, ci de avantaje constructive legate nu in ultimul rand de marime (practic, posibilitatea obtinerii unor campuri electrice mai puternice pe amperul indus :) ).

Pentru compararea alternativelor 1/2, ganditi-va la aerul conditionat simplu/dublu-split. E cam aceeasi poveste. De unde rezulta un soi de avantaj... relativ: daca ti se stica frigiderul, macar iti ramane congelatorul (si viceversa) - asta doar daca reusesti sa-i aduci pe reparatori acasa, ceea ce e... nu stiu :D

Recomandarea mea: intre doua nu te ploua!

In ceea ce priveste designul, evident ca e important sa-ti placa o chestie de care dai cu nasul ori de cate ori iti iei o bere :)

Placerea in cazul frigiderelor se apreciaza insa la interior. Degeaba e dat cu sclipici pe afara daca: nu poti regla cat mai fin rafturile, pare mare, dar inauntru e inghesuit, are suporti ficsi pentru sticle de vin - dar tu bei bere, etc.

Faptul ca Giugiaro a fost implicat in modelele marcii de combine amintite mai sus ma face sa ma gandesc ca e ceva asemanare intre Kalos si Logan :D

Recomandarea mea: ia ce-ti place, dar evalueaza prin... stomac (adica prin interior) :)

Share this post


Link to post

Ai mei au un General Electric NO FROST din 1994 si merge perfect iar eu la apartament aveam tot un General Electric din 1992. Merg exceptional, un singur compresor DAR consum aberant, adica ala mare de 500L consuma 6kw/zi iar cel mic de 400L consuma 4kw/zi. Modelele noi de NO FROST cum este BEKO 477 WD consuma 1.3kw/zi si are totusi 440L . BEKO 477 WD este cea mai buna alegere avand cel mai bun raport calitate/pret. Dejavantajul este ca nu incape in lift :)

Share this post


Link to post
6kw/zi iar cel mic de 400L consuma 4kw/zi.

What: 2160 kw/an pentru cel de 6kw/zi ???? :o Fakin'el!!!!!

Edited by hitman

Share this post


Link to post

parerea mea...lucrez oarecum in domeniu si anume la Altex...primele locuri le ocupa Bosh si Gorenje...ceva mai scumpe dar merita banii

Share this post


Link to post
ce Electrolux ai luat?

Este in jur de 17 mil, varianta fara 'no frost' si alba. Cea cu 'no frost' e mult mai scumpa si e din inox, dar au acelasi controler de temp. De la Media Galaxi.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

... hai ca ma bag si eu in seama, stiu, sint total alaturi, dar am nevoie de ajutorul vostru.

 

Aveti idee de un service pentru frigidere marca Kelvinator?

De citeva luni de zile am ceva probleme cu el si nu gasesc unde si cum. Nu mai e in garantie, service-ul de pe certficat nu mai exista sau s-au mutat, magazinul' s-a desfintat...

In compartimentul de sus (frigider), pe peretele posterior, face un strat de gheata substantial (2 cm grosime la 3-4 zile). Modelul e cu dezghetare automata, Banuiesc ca timerul ala care raspunde de repausul pentru dezghet s-a bulit, dar... service :(

Am chemat niste baieti, s-au uitat... diagonsticul a fost ca pierde freon. Solutia: vor sa monteze un soi de panou racitor pe peretele interior al frigiderului pe care sa-l lege la compresorul vechi!! Mi se pare cam "bruta" solutia...

 

Multumesc.

 

parerea mea...lucrez oarecum in domeniu si anume la Altex...primele locuri le ocupa Bosh si Gorenje...ceva mai scumpe dar merita banii

marcele, uita-te te rog la voi in magazin pe niste garantii si da-mi si mie niste service-uri de frigidere Electrolux, ca vad ca astia au "inghitit" si Kelvinatoru'. Poate reusesc asa. Multam.

Share this post


Link to post
Salutari!

 

Ezit intre Gorenje, Indesit, Electrolux si Samsung (aici mi-a placut RL41EBPS). Bosch, Liebherr, Ariston ies din calcul ca au un pret peste ce pot eu.

Eu am Electrolux, cu doua motoare, vechime vreo... 5 ani, cred. Nu o sa imi mai iau niciodata Electrolux. De ce?

Lucruri care nu imi plac la combina frigorifica Electrolux:

1. Are rafturi de sticla, ceea ce parea un avantaj la achizitionare. Rafturile de sticla sunt incadrate de rame de plastic. Ramele de plastic sunt varza!!!! Crapa de la sine, asa ca trebuie tot timpul sa iau in calcul un consumabil neprevazut: super glue. Cateodata nu este de ajuns, si din cele 5 rafturi initiale, au mai ramas 3, pentru ca doua nu mai puteau fi folosite nicicum.

2. Desi pare INCREDIBIL, usile combinei s-au decolorat in timp diferit de peretii laterali! Sau poate trebuia sa spun s-au colorat? Usile au o tenta de galbui, peretii laterali au o tenta de gri. Horible.

 

Mai sunt si alte nemultumiri, dar consider ca sunt mai putin importante sau sunt suportabile, asa ca nu le mai pomenesc.

Data viitoare voi achizitiona ceva de la Gorenje, sau imi mai fac cu ochiul jumbo jeturile de la Ariston (fridge-urile acelea cam cat o garsoniera confort 3), si cam atat. Tu ai spus Indesit, Indesit si Ariston au aceeasi mama (sau tata?), fac parte din aceeasi corporatie, de la indesit am masina de spalat vase, de la ariston am masina de spalat rufe, ambele brănduleţe sunt oneste si le simpatizez dupa multi ani de folosire. Samsung - nu stiu nik despre el, asa ca sa te sfatuiasca cine are.

Share this post


Link to post
GORENJE face marfuri foarte bune. Pentru design, a apelat si la Giugiaro.

 

:o fftopic: Sa inteleg ca si Kalosul cu toata distinctia lui, cu liniile ferme si elegante, cu armonia curbelor evidentiate pe usi... e tot un fel de frigider de Colibasi :mda: ?

Share this post


Link to post
Tu ai spus Indesit, Indesit si Ariston au aceeasi mama (sau tata?), fac parte din aceeasi corporatie, de la indesit am masina de spalat vase, de la ariston am masina de spalat rufe, ambele brănduleţe sunt oneste si le simpatizez dupa multi ani de folosire.

Lasa mai ca si eu am avut Indesit si dupa 5 ani a pierdut freonul, care problema sincer vorbind e mai grava decit sa se sparga 3 plastice sau sa decoloreze o usa cum ai patit tu la Electrolux.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfaturi, m-am cam hotarat.

Gorenje RK 61340 W, la 1237 roni, cel mai mic pret de pana acum. A contat si faptul ca masina de spalat este tot Gorenje si sunt facute in Slovenia (asta poate fi bine sau rau).

Nu fac reclama niciunui magazin online, dar:

- am apelat pe ymess, mi-a raspuns in 2 minute;

- mi-a asigurat transportul pana in casa (stau la et.1);

- am vorbit la ora 14 si mi-au confirmat ca il am la ora 17 !!!

- pot plati soferului, cu conditia sa le las un numar de telefon real;

Un + pentru cel/cea cu care am discutat: stia sa vanda ;)

 

Sper sa fie o alegere buna.

Share this post


Link to post
Slovenia (asta poate fi bine sau rau).

Slovenii sunt un popor demn de respect, sunt "nemtii balcanilor".

Share this post


Link to post

Eu am ales pana la urma BEKO, eu zic ca am facut cea mai buna alegere dupa bugetul meu sper sa mearga destul de ok. Pun o poza cu prezentarea lui.

post-11852-1220993059_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Functii multe (si utile), pret ok, as zice. Sa o folosesti sanatos.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...