Jump to content
Sign in to follow this  
strumfuadi

Audio pe MATIZ

Recommended Posts

Ascultati aici solutie ieftina : radiocd cu mp3, mufa USB si card reader Watson, 220 Ron in Metro. I-am luat un USB stick de 4 GB(100ron), pe care incap~1000 melodii si nici capul nu ma doare! Nu tu sarit CD la gropi, sau CD necitit pt. ca-i prea zgariat!

 

... ce fel de corectii de semnal are ? (are bass, treble si loudness sau presetari gen classic, pop, rock ... ?)

Share this post


Link to post

Salutare, ce vă rog eu, ştiţi careva unde se poate monta un CD player (cu tot ce implică, boxe, antenă, fire) la un preţ cît mai decent pe un Matiz E? Credeţi că dacă nu se montează la un service se pierde garanţia? Dacă se poate m-ar interesa, ca locaţie, Bucureştiul şi Buzăul.

La un CD player DAEWOO (261 lei în Selgros) mai trebuie pusă mufă adaptoare ISO?

Mulţumesc frumos 1

Edited by corneliu

Share this post


Link to post

sal acum cateva zile am fost cu un prieten care si-a montat antena de dacie = 10 ron montaj...cd player + 4 boxe + 2 mufe = 55 ron montajul a fost facut la tricodava ( bucuresti sector 6 )

Share this post


Link to post

Mersi, totul la numai 550.000 lei ? Dacă ai vrea poţi să-mi dai adresa exactă?

Share this post


Link to post

pe linia tramvaiului 41 cum vii dinspre pasajul lujerul...treci de piata moghiorosh si la cealalta statie cobori ( tricodava...este si magazinul bila ) undeva pe stinga in coltul intersectiei este un centru de montaj alarme..este destul de mare are culoarea rosie..pe dreapta este banca BRD nu ai cum sa nu il vezi pt ca este chiar pe coltul intersectiei. BAFTA uite detalii aici http://www.sistemedealarma.ro/contact.php

Edited by bishnitzarul

Share this post


Link to post

Bişni, esti un domn, mulţumesc frumos!

Share this post


Link to post

cum pot monta un mp3 pe un Spark. citisem undeva ca trebuie dat jos plasticul central de la consola

cine ma ajuta?

multumesc.

Share this post


Link to post

vrei ceva tare cu bani putini ? incearca ce am io ! seria GT de la blaupunkt gtx630 pe spate , si pe fatza gtx172 ! te costa 4 mil si se aude de inebunesti ! singura prbl ar fi la montarea boxelor pe spate ca iti trebuie alta "politza" sa stea perfect boxa(nu costa f mult)..aaaa si cd player am un alpine care nu e ultimul model dar e reusit

Share this post


Link to post

pe spark nu stiu pt ca nu am vazut cum arata bordul de spark dar la matiz trebuie demontat ornamentul central al bordului iar bucata de plastic care vine in locul casetofonului este prinsa cu 2 surubele. Mufa iso este deja la locul ei la mine pe matiz nu a mai trebuit modificat nimik doar la sanie care se fixeaza pe masina au lipit ei 2 urechi ca sa o prinda in locul plasticului care acoperea locasul casetofonului. La matiz ornamentul central este prins in 5 holdsurupuri dupa desfacerea celor 5 holdsurupuri tragi de el la matiz este fixat si in clipsuri. Bafta

Share this post


Link to post

Ce parere aveti de urmatoarea "combinatie" de boxe pe un Matiz:

- pe spate http://www.blaupunkt.com/ro/7606434002_main.asp

- pe fata http://www.blaupunkt.com/ro/7606430002_main.asp ?

 

La cele ovale de spate raspunsul in frecventa este 80-22.000 Hz iar la cele de 13 cm de pe fata este de 70-20.000 Hz. La frecvente medii si inalte cred ca vor suna acceptabil dar nu stiu basul cum se va auzi - intrebarea ar fi: sa se renunte la cele de 13" in favoarea unora de 16.5 cm la care raspunsul in frecventa este 40-22.000 Hz ? (http://www.blaupunkt.com/ro/7606425002_main.asp )

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post

@Adrian r5: chiar crezi ca urechile tale vor sesiza asa bine diferenta intre 40 Hz si 70 Hz? Iti trebuie o ureche foarte antrenata pentru asa ceva...; iar in ceea ce priveste inaltele, esti sigur ca percepi peste 18 kHz?

Share this post


Link to post
@Adrian r5: chiar crezi ca urechile tale vor sesiza asa bine diferenta intre 40 Hz si 70 Hz?

Domeniul respectiv de frecvente nu se sesizeaza cu urechea, lungimea de unda este prea mare in raport cu receptorul. Aceste frecvente se percep la nivelul corpului.

Share this post


Link to post
@Adrian r5: chiar crezi ca urechile tale vor sesiza asa bine diferenta intre 40 Hz si 70 Hz?

 

Intre 40 HZ si 70 Hz este aproape o octava ... fapt ce ma face sa cred ca se simte diferenta.

Pe tema asta se pot discuta multe (si nu stiu daca e locul aici) ... oricum daca difuzorul are raspunsul in frecventa pornind de la 70 Hz nu inseamna ca nu va reda si un sunet de 69 Hz ...

Share this post


Link to post

Si cum datele de la producator sunt cum sunt, de obicei, pentru bas, bigger better..Sau compensata marimea cu motor mai puternic si alte chestiuni. Dar astea de obicei se vad tare in pret.

Edited by andy

Share this post


Link to post

Delphi Grundig(4 mil din Metro)

Nu prea sunt multumit de boxe...

Share this post


Link to post

la categoria Low Cost pentru familisti care au nevoie de portbagaj: in Cora Lujerului gasiti difuzoare ovale 40W RMS ULTRADRIVE 4*6inch (10*15cm, se potrivesc perfect in locasurile originale de plastic din spate) 92db/m 4ohmi cu 45 de lei , garantie 2 ani. Eu le-am montat si sunt multumit.

 

ULTRADRIVE este o firma olandeza, deci nu sunt chiar de pe vapor :D

Edited by padual

Share this post


Link to post

Buna seara tuturor,

 

Am o rugaminte: trebuie sa-mi cumpar boxe pt Matiz, pe spate, sub capacul rabatabil. masina este model simplu A/C.

 

Stie cineva ce dimensiune de boxe sunt necesare (in inch, in cm etc.)??

Multumesc

Share this post


Link to post

4 x 6 inch (pt. cm se inmulteste cu 2,54) - pt. montat in locasul prevazut de fabricant ...

... "pe spate, sub capacul rabatabil" - aici nu prea inteleg cum vrei sa le montezi !

Share this post


Link to post

"Moi", imi incant urechile cu muzica de la un cass Panasonic 4x40,

un mp3 extern si de la boxele Panasonic 13 cm fata, Bosch 10 cm spate

Deocamdata sunt superincantat de cum se aude...

Share this post


Link to post
Buna seara tuturor,

 

Am o rugaminte: trebuie sa-mi cumpar boxe pt Matiz, pe spate, sub capacul rabatabil. masina este model simplu A/C.

 

Stie cineva ce dimensiune de boxe sunt necesare (in inch, in cm etc.)??

Multumesc

 

Dadusem un raspuns la intrebarea ta, dar observ ca acesta a fost sters de vreun moderator care probabil ca a considerat ca fac reclama la un anume site profilat pe car-audio, printre cele mai bune de la noi, daca nu cumva cel mai bun, dupa parerea mea. Mentionez ca nu am nici un fel legatura cu acel site, iar singurul motiv pentru care am trimis-o pe mona_popa acolo este pentru a ii raspunde la intrebarea ei, in concluzie, pentru a a ajuta un membru al acestui forum !!!

 

Asadar as intreba moderatorii acestui forum pe ce anume se pune pret mai mult pe daewooclub, pe informatie sau pe criterii de piata? Asta ca sa stiu cam citi purici o sa fac pe aici... 8-|

 

Mona_popa, la Matiz pe spate poti pune difuzoare 4 x 6 inch , dar si mai mari (5 x 7 inch sau chiar 6 x 9 inch) modificind acea policioara rabatanta (prin decupare mai larga, sau prin inlocuirea cu placaj mdf). La o firma care monteaza sisteme audio este foarte usor de realizat. Daca nu doresti sa te complici cu modificari, iti sugerez difuzoarele Infinity REF 6412CF care au dimensiunile celor din fabrica, adica 4x6" !

Succes !!!

 

PS: daca tii la calitatea sunetului din masinuta ta, nu te lua dupa cei care recomanda boxe olandeze cumparate din Cora sau mai stiu eu ce boxe din tirg, ci cumpara difuzoare de calitate produse de firme cu experienta in acest domeniu, cum ar fi DLS, JBL, Infinity, etc. Ai sa fii uimita ca diferenta de pret nu este foarte mare, si este justificata pe deplin prin plusul de calitate, garantie mai mare, fiabilitate mai buna (ca la orice alt produs de firma). Uita de Sony, LG, Phillips, Pioneer, Panasonic si altele, oricit de mult ai crede ca sint firme bune si cunoscute. Intradevar unele au un renume, dar daca fac televizoare bune (sa zicem) asta nu inseamna ca fac si difuzoare bune.

Edited by kAos

Share this post


Link to post

Wow... am impartit topicul asta in 2 zile... ieri 2 ore si azi 2 ore si am reusit sa il citesc pe tot.. Informatia gasita e f utila si am mai furat si eu niste idei de aici.

 

Legat de topic, momentan configuratia mea de pe maty este:

 

HU Sony CDX-GT616 http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...ONY/CDX-GT616U/ care a fost cumparat in mod special pentru intrarea USB frontala. Sunt f multumit de el pana acum. (citeste stick usb de 4gb fara nici un fel de probleme)

 

Pe fata am boxele originale (care sper sa le schimb in cel mai scurt timp - dar aici sa vedem ce si cum pentru ca de 10 parca nu vreau sa imi iau si cu cele de 13 din cate am citit nu sel monteaza f usor...) Poate cumpar astea pe fata: http://www.ground-zero-audio.com/english/04_tf10t.htm .

 

Pe spate am eliminat boxele care le aveam din fabrica si am cumparat Ground Zero http://www.ground-zero-audio.com/english/04_tf69t.htm care la prima "auditie" sunt chiar ok. Azi sper sa le montez si eu, evident pe o noua polita (am pal, iau masuratori ... cumva ... azi si dau gauri :mrgreen: )

 

Urmeaza sper si un aplif ceva si poate un sub mai tarziu... Dupa ce montez boxele pe spate revin cu detalii despre calitatea lor.

Edited by TSG

Share this post


Link to post

Ale dreq boxe ovale 6x9 sony Xplod- coasta 3 mil la Domo si JBL aceeasi marime- 1,9 mil... Mai- chiar e de scos din ecuatie xplod?! Am cunostinte care au pus sony pe masina si plang cand ascult la ei. De ce o fi sony mai scump decat jbl?

Eu am mers pe un alt considerent luat de pe forum- daca e de 2 ori mai scump- nu inseamna ca se aude de 2 ori mai bine. Asa ca mi-am luat niste prastii de 1 mil de dimensiuni mari (6"x9") si le-am facut placheta (n-am vrut sa stric placa originala), am mochetat-o si gata. Se aud excelent, au bass, inalte- totul la un pret excelent. Parerea mea.

Share this post


Link to post

@TSG: Ia ceva de calitate, pe 10cm, pentru a nu taia din usa. Oricum fata nu iti livreaza prea mult bass iar la inalte nu e nicio diferenta.

 

@Lucian M: Eu nu stiu de ce sunteti voi atat de disperati dupa Sony. In materie de Car Audio Sony sunt doar mediocri. ;)

Edited by strumfuadi

Share this post


Link to post

Adi, sincer mi se cam falfaie de sony, as fi preferat un alpine sau kenwood ca si HU, iar difurile- ceva compatibil si de calitate. Cand insa finantele nu sunt suficiente, e bun ce gasesti. Cand am luat dif-urile fata la Matizel- am ascultat 3 perechi: sony, lg si pioneer. Am rugat omul sa mai comute inca o dta pe pioneer si gata. I-am spus ca vreau si eu o pereche. Daca as schimba dif-urile fata la aveo- cred ca tot pioneer as pune. Insa imi sunt ultra-suficiente cele din fabrica. Si alea din spate erau bune, insa erau cam... mici. Si am o politica: cu cat e membrana mai mare- cu atat cantitatea de aer antrenat e mai mare- deci un ecou mai puternic. Si sincer- la Matiz am pus pe spate LG din altex (800 de mi parca- acum un an si mai bine) si chiar se auzeau bine. Dupa parerea mea, in spate trebuie sa bubuie si sa aiba ceva inalte, iar pe fata sa se auda clar. Pe fata am tweeter-rele si dif-urile din portiere originale - care- cum am mai spus- se aud OK. La matiz erau niste porkerii romanesti ELCOMP. Prastii- au fost repede schimbate. Inca mai duc dorul HU-ului JVC de pe Matiz...

Share this post


Link to post

Nu vreau sa starnesc dispute, si nu imi place sa ma cert pe forum, insa Dl Kaos se pare ca isi doreste cu tot dinadinsul sa ma calce pe coada.

 

Stimate domn, ma apuca groaza sa citesc asa ceva: "recomanda boxe olandeze cumparate din Cora sau mai stiu eu ce boxe din tirg". Cora e Cora, Metro e Metro si targul e targ. Acum, dumneata daca le bagi in aceeasi oala, cred ca o sa te cam frigi. In primul rand ca sunt "DIFUZOARE" si nu "Boxe"!!! Boxe inseamna difuzor+incinta acustica(cutie)!!!In al doilea rand ca aceste dif-uri au 2 ani garantie, ceea nu cred ca iti da la targ! Apoi, o firma olandeza poate fi buna, proasta, sau mediocra, sau poate fi din toate cate putin in functie de produs, caci nu face un singur produs, si exact cum spuneai si dumneata daca faci TV-uri bune, nu inseamna ca te pricepi si la avioane, asa ca daca recomanzi Infinity,JBL si DLS, nu inseamna ca ai ascultat Ultradrive casa stii matale ce si cum!

Probabil ca esti mai superficial din fire si ai uitat sa citesti tot topicul(poate, zic si eu) si nu ai observat ca eu am avut de la inceput intentia de low cost! Cu toate astea am luat JVC si l-am montat la service autorizat Daewoo, nu la un nea Gheorghe. Nu sunt genul care sa dau bani in plus pe numele firmei, ci caut un raport calitate/pret cat mai bun care sa poata fi cuprins de bugetul meu. Asa ca cei care nu vor sa dea mai mult de 50-60 de lei pe difuzoare spate ptr locasurile originale RECOMAND difuzoarele Ultradrive de la Cora. Intotdeauna am specificat pretul componentelor pe care le recomand si nu am avut pretentia ca se compara cu ceva dublu ca pret! Pentru restul, care au mai multi bani, va sugerez cu caldura sa il contactati pe DL. KAOS!

 

Personal mi se pare deplasat sa dai mai mult de 70-80 de Lei pe niste difuzoare de 10 pe 15 cm. Indiferent ce firma ar fi, nu au cum sa se auda cine stie cum, pentru ca nu le permite dimensiunea. In plus, locasurile originale la Matiz nu permit construirea unei cutii corespunzatoare, care sa izoleze difuzoarele de restul portbagajului, ceea ce diminueaza randamentul difuzorului si calitatea auditiei.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...