Jump to content
Sign in to follow this  
TBird

Suflanta Ventilatie

Recommended Posts

Du-te la un electrician,cineva ti-a pus pe direct ELV-U.

Share this post


Link to post

Sau releul de comanda are contactele lipite si nu mai intrerupe alimentarea ELV.

Share this post


Link to post

Nu stiu cine e ELV-U . da ... am sa ma interesez .

Ms. de sfat.

o zi buna

Share this post


Link to post

Electroventilator.

Share this post


Link to post

O mica defectiune si la mine, treapta patru a suflantei a "cazut". Cauza a fost releul (K14) desfacut, curatat si montat la loc. Din nou la datorie. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Buna ziua.

 

A reusit cineva sa caute "rezistenta ventilatie climatizare" sau punte rezistente trepte ventilator?

 

Am inceput sa am probleme in momentul in care am cuplata treapta 1,2,3 contactul de la masina incepe sa se icalzeasca foarte tare(incat se poate praji pe el), pe treapta 4 nu are nici un fel de problema, este rece.

Presupun ca problema este acea punte de rezistente, deoarece cu puntea originala imi iesea fum din contact,iar cu una gasita in shrot (tot de cielo) nu mai iese fum dar de incins se incinge foarte tare.

Problema este ca nu am reusit sa gasesc sa achizitionez o punte, nici un dealer de piese auto nu poate gasi, nu stiu ce sa mai fac. :roll:

 

PS. Motorasul de la ventilator a fost curatat si verificat

Sugestii??

Share this post


Link to post

Problema nu poate sa aiba cauza (si nici rezolvarea !) in acea placa cu rezistente (serie cu electroventilatorul) ci chiar in contactul actionat de cheie. Daca vrei sa eviti problema inlocuirii lui (posibil cu unul si mai prost !), alimenteaza comutatorul de climatizare printr-un releu (adica sig. F12 sa primeasca curent de la linia +30 prin contactele unui releu de 40A comandat din contactul cu cheie linia +15a). Este ceva mai laborios dar cu maxim succes in fiabilitate.

Share this post


Link to post

Intervin si eu vad ca va pricepeti aeroterma funcioneaza am probato la acumulator insa de la tablou nu vrea lam demontat totul este la locul lui iam inlocuit si siguranta degeaba poate mai are vreo siguranta stiti ceva

Share this post


Link to post

Mai foloseste si tu puncte, virgule etc ca sa ne intelegem! Vezi in prima pagina a topicului am postat schema electrica a sistemului de climatizare. Trebuie cautat defectul pas cu pas.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

SALUTARE...am o problema..la Cielo ...am tot citit azi si nu stiu ce sa spun ..pentru-ca ,,,.nu mai baga aer nici cald nici rece...nu se aude nimic pe la releie cind comut treptele de la 1la 4...am verificat sigurantele ..sunt in ordine...daca se poate o idee ceva  <img src= "> :-/ vreo poza are careva?? :-/

Share this post


Link to post

Daca sigurantele sunt in "ordine", ia un voltmetru cc si verifica, cu contactul pus, daca vine 12V la sig. 11 si 12. Daca nu, problema o constituie contactul electric de cheie, pinul 15A (fir rosu/alb S=2,5 mmp). Mare grija, ca prin acest terminal, 15A se comanda ventilatoarele de la radiator (viteza mare) si circuitul compresorului de aer cond.

Share this post


Link to post

thx... cris am gasit problema ...si am rezolvat am observat lamela in care intra siguranta...era impinsa prea mult in interior si nu facea contact corect ...oricum multumesc de sfat ....

  • Like 1

Share this post


Link to post

Buna seara!

In urma stationarii cu masina cca o luna de zile in zona unui parc in care existau diferite natii de "rozatoare" cred ca acestea au incercat sa-si faca un!culcus prin canalele de aer ... Pe langa faptul ca atunci cand dau drumul la ventilatie se simte miros de frunzar si se aude un zgomot de la ceva care ar atinge suflanta, imi pare diminuat si debitul de aer!!!

Care ar fi calea cea mai facila cale de acces pentru a face curatenie???

Share this post


Link to post

Prin compartimentul motor. In dreapta (adica la pasager) ai aeroterma, o sa vezi o "oala" rotunda neagra, se desface capacul ei si se baga aspiratorul (sau o mana subtirica) pe tubulatura pana la radiator, ca sa tragi frunzele afara.

Ca sa nu mai apara problemele astea, desfaci grila de sub parbriz de pe partea dreapta si o sa vezi gura pe care trage aer, dreptungiulara. Pune o plasa mai rara putin (in genul celor care se folosesc la grilele "tuning"), strambata pe forma aia si prinsa cu un soricel. Nu o sa-ti mai intre frunze.

Share this post


Link to post

Multumesc! Intradevar pe acolo este accesul cel mai facil la culcusul faurit de soricel sau soricei - n-am mentionat ca in perioada cu pricina intr-o dimineata cand am ridicat capota am gasit o ghinda pe capacul motorului - 16 valve - si in timp ce ma intrebam cum a ajuns acolo un soricel ma privea curios dintr-o deschizatura laterala pe unde cred ca se scurge apa. Am scos de acolo o gramajoara bunicica de frunze de stejar-in parcul respectiv numai din acestia erau, astfel cred ca nu au ajuns acolo datorita...gravitatiei ci datorita rozatorului!!! Exemplific prin foto atasat.post-44951-0-32386900-1450556017_thumb.jpg

Edited by adrian_neagu65
  • Like 2

Share this post


Link to post

salutare! cine poate sa mi spuna unde se afla rezistenta r9 ? am si eu o problema cu ventilatorul...acum nu mai merge decat pe treapta a 4 a. la inceputul problemelor cu ventilatorul s au ars ambele sigurante. le am schimbat de vreo 2 ori ,acum sunt ok dar nu merge decat pe tr a 4 a. oricum problema e cam ciudata..la un moment dat mai mergea si pe tr a 2 a si a 3 a iar cand calcam pedala de ambreiaj se intrerupea. am verificat pe la pedale sa vad daca e vreun fir dubios pe acolo dar totul e ok. am verificat motorul si e ok,nu mi vine tensiune decat pe tr a 4a ,am verificat la mufa de intrare in motor.am demontat panoul de comanda si am curatat contactele (nu erau oxidate,,,) as vrea sa incerc si cu strap ul cum am citit mai sus si sa verific si r9. cine mai poate sa mi dea o idee,un sfat e binevenit. mentionez ca e vb de cielo 1.5 dohc din 2002. va multumesc pt rabdare :)

Edited by kyoto

Share this post


Link to post

La tine cred ca problema este de la rezistenta motor suflanta (00526897). Ar trebui sa dai de ea sub capota, e in carcasa suflantei.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

mda...am demontat rezistenta si vad ca una e intrerupta. in acest caz nu mai merge pe nici una din cele 3 trepte?

Cum incarc poze ca am vrut sa pun 2,3 poze cu rezistenta sa vedeti...

Multumesc mult !

Share this post


Link to post

Inainte de a posta, vezi ca ai, in dreapta jos, o optiune "More Reply Options". Foloseste-o si vei gasi meniul de incarcare si anexare poze

  • Like 1

Share this post


Link to post

sunt prea mari,trebuie sa le fac mai mici. zi mi te rog cum e cu rezistenta? nu merge nimic daca e una intrerupta?


gata.asta e rezistenta

post-45063-0-26157500-1453829071_thumb.jpg

post-45063-0-05975100-1453829163_thumb.jpg

post-45063-0-94025800-1453829223_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Tr. 4 este pentru turatie/viteza maxima, asta nu are rezistenta. Treptele inferioare sub obtinute, practic, prin "pierderea" de tensiune pe rezistente. Daca ai o rezistenta trosnita, treapta corespunzatoare nu iti merge. Mai multe, din pacate, nu iti pot spune, nu am experienta necesara pentru a da indicatii.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cum a explicat si colegul Salex, tr. 4 alimenteaza motorul (motoarele) aerotermei printr-un releu (se aude "clic" sub bord la cuplarea acestei trepte). Celelalte trepte se obtin din divizorul rezistiv ce e in poza, prin inserierea treptata a acelor spirale.Astfel, se micsoreaza tensiunea la motorase, implicit turatia lor. Din ce se vede, sarma rezistiva e rupta la un capat. Incearca sa o inadesti cu un conector morseta (sir de cleme) de la instalatiile electrice, detasand izolatorul din plastic. Cureti capetele sarmelor, strangi suruburile bine si departezi spirele sa nu faca scurt. Am sugerat o solutie de reparatie rapida. Succes!

 

 

Cam asa arata o morseta.

post-9166-0-03311000-1453841658_thumb.gif

  • Like 1

Share this post


Link to post

..revin cu info ! deci nu mergea pe tr 1,2 si 3...,rezistenta era arsa doar pt tr a 2a. am cumparat noua de la radacini (cel de langa hotel ibis,gara de nord,pt cei din bucuresti- 10 lei a costat )

acum e doar o mica imbunatatire fata de inceput cand nu mai mergea deloc,in sensul in care acum merge dar tot se mai intrerupe,chiar s a ars o siguranta(cea pt tr a4a) care era de 25A caci nu am avut sa pun de 30A ca la carte,acum am de 30A. stau si ma gandesc la vreun contact imperfect sau ceva pe la panoul de comanda. am uitat sa mentionez ca facea figurile astea cu mersul intermitent de ceva vreme si intre timp am schimbat 2 contacte de pornire (doar partea electrica). prima data mi a ramas contactul pus si am ars electromotorul,..al 2 lea contact (nou) mi a picat la maxim o luna (nu se mai aprindea nimic in bord dar cupla starterul) iar acum am unul de la dezmembrari. sa fie vreo legatura si cu asta? m am uitat si eu pe schema ( nu sunt electrician ) dar nu vad vreo legatura vis a vis de simptomele ventilatiei... mai astept si eu cate o parere de la voi ms mult de ajutor pana acum !

Share this post


Link to post

Prin contactul de cheie se alimenteaza direct treptele 1, 2 si 3 de la ventilatie. Citeste topicul de la inceput!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Probabil sa fie din comutator, kyoto . Sau contact imperfect pe undeva, dupa cum aminteai .

 

Nu inlocui siguranta cu una mai mare ca s-ar putea sa-ti iasa fum din bord . Trebue sa mearga lejer si cu aia .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...