Jump to content
Sign in to follow this  
pankrator

Inchidere Centralizata

Recommended Posts

Am cauta pe forum subiectul asta dar nu am gasit raspuns pentru intrebarea mea asa ca am deschis un nou topic!

Vreau sa pun inchidere centralizata pe tico!Am luat kitu din metro(k era la oferta)!

stie cineva cum functioneaza inchderea,adica cand deschid o usa cu cheia se deschid si restul usilor?Este un buton de care se poate deschide usile ?in cutie nu este nici un buton..

daca cineva se pricepe va rog help!! :P

Share this post


Link to post

Pai exista:

1. 4 acuatoare (un soi de motorase electrice liniare) care au sa ctioneze butoanele de blocare pt fiecare portiera in parte. Instructiunile de montare le vei gasi in cutie, implica datul jos al fetelor de portiera, montatul acuatoarelor prin intermediul unor cleme pe tijele butoanelor de blocare si prinderea acuatoarelor de tabla fetei de portiera prin 2 suruburi

2. Trasul firelor de la acuatoare(e unul cu mai multe fire-ala vine in stanga fata) pana unde ai de gand sa plasezi centralizatorul (de obicei pe sub bord)

3.Ai probabil un fir cu o siguranta pe parcurs(ala e plusul ce trebuie tras de la panoul de sigurante sau de la baterie) si inca unul simplu(minusul)

4. Legarea firelor la centralizator dupa schita electrica

5.probarea instalatiei(cand descui portiera stg fata se descuie si celelalte si cand o incui sa viceversa)

Pe langa astea mai ai nevoie de nishte cablu unifilar litat (preferabil mai multe culori -de la acuatoare la centralizator), o banda izolatoare si un cutter(pt dezizolat cabluri)

 

PS:Trebuie sa ai nishte cunostiinte de baza de mecanica(sa fii putin priceput) si electronica. Daca nu te pricepi mai degraba apelezi la cineva care stie sau la un atelier autorizat . In total ai de munca cca 3-4 ore(depinde de priceperea fiecaruia)  <img src= ">

Share this post


Link to post

daca deschizi usa soferului se deschid toate, daca o inchizi, se inchid toate. asta daca nu o legi la alarma, atunci cred ca iti dai seama si singur ce se intampla...

 

ai alarma? da carte la ea? daca ai iti e de mare ajutor ca nu stai sa mai cauti firele.

Share this post


Link to post

ok..mersi de raspunsuri.Deci pana la urma nu se poate monta un buton pe bord de unde poti inchide si deshide usile!!?

Share this post


Link to post

Ba cred ca s-ar putea monta, dar e ceva mai complicat si nu as putea sa iti dau detalii acum(probabil pe firul care ar trebui sa vina de la alarma). :-?

Share this post


Link to post

inca o intrebare: Ca sa pun inchidere si pe usile din spate trebuie sa fac gaura prin usa din spate si prin stalp ca sa trag firele?

Share this post


Link to post

Asta depinde daca ai sau nu gaura deja facuta. Oricum actuatorul va fi montat in usa, deci, daca nu ai, vei face. Sau nu mai centralizezi usile pe spate.

Share this post


Link to post

In general gaurile sunt deja acolo, doar ca sunt acoperite de o bulina autocolanta neagra.

Share this post


Link to post

Eu am montat inchidere luata din Metro si merge perfect. :banana:

In stalpii din spate nu este data gaura , iar actuatorul are ptr.usile din spate o pozitie mai delicata.Vreau sa mai adaug ca ptr actuatore nu am gasit gauri cel putin ptr. Tico sl.

In ceea ce priveste butonul ptr inchidere deschidere din interior a tuturor usilor problema este simpla si se poate rezolva cu un intrerupator cu 2 contacti ND si unul comun.

Actuatorele de la usile din fata au 5 fire(verde si albastru de la motoras) iar celealte 3 reprez. firele ce vin de la 2 contacti ( unu ND unu NI) Nu trebuie sa faci altceva decat sa pui in paralel intrerupatorul cu cei 2 contacti din actuator.Nu am incercat dar o sa vad daca merge. :D

Edited by ToPser

Share this post


Link to post

DAca vrei ti-o montez eu cu tot ce-ti trebuie cu cate butoane vrei cu temporizare...cu activare pe contact. Sti unde ma gasesti!

Share this post


Link to post

eu am alarma si inchidere decat pe usile din fata...atata aveam banii atunci, si acum, ca a trecut ceva timp, mi-am dat seama ca trebuie si pt spate, ajuta.

cam cat mai e montajul (cu tot cu acuratoare) decat pe spate, la alarma existenta?

Share this post


Link to post

Si intrebare acuma din partea mea: Cand iit baga inchidrea centralizaa...iti umbla pe la bord..ca sa stiu daca imi ia si bani sa imi puna si mie un buton pe bord sa inchdi toate usile din buton?

Share this post


Link to post

De obicei actuatorul de pe usa soferului e d'ala cu 5 fire (2 intrerupatoare, unul normal inchis si altul normal deschis) si se inchid/deschid toate usile daca se actioneaza asupra butonului de inchidere/deschidere de pe usa asta .. . deci .. nu prea vad rolul butonului ala pe bord ...

Share this post


Link to post

Corect, Zerro, perfect de acord cu tine.

Nu vad nici eu necesara prezenta in bord a unui buton suplimentar de blocare / deblocare a usilor, cu mentiunea ca atat usa soferului cat si usa pasagerului au actuatoare dotate cu mecanismul de inchdere centralizata.

Mai mult decat atat, sistemele de inchidere centralizata moderne, combinate cu o alarma ca aceasta de exemplu http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=1362&idcat=235 au niste optiuni care privesc blocarea usilor, setabile in functie de preferinta. Se poate seta inchiderea sa se activeze la 5 secunde dupa punerea contactului (cu toate usile inchise), sau la apasarea pedalei de frana si deblocarea usilor se face la oprirea motorului.

Eu asa am la masina si sunt foarte multumit de sistem.

Deci, o inchidere Eaglemaster CL500 impreuna cu o alarma tot Eaglemaster CL5100 (poate si cu un senzor de perimetru), reprezinta o solutie cat se poate de satisfacatoare, cu o suma investita destul de rezonabila.

Bafta si tine-ne la curent :thumbl:

Share this post


Link to post

atuncea cine poate sa-mi zica si mie de exemplu ce fel de alarma iti da din fabrica la matiz..ca am oferta..ori alarma..ori inchidere centralizata...ce se merita...daca are cineva o poza cu telecomanda..vreau sa o vad si eu pls.

Edited by ga^dele

Share this post


Link to post

Ei asta-i buna! O iau p-aia ca are telecomanda mai frumoasa! Cind le pun pe masa, alaturi de mobil, sa nu-mi fie rusine, nu?

 

Din fabrica Matizul nu vine cu nici o alarma! Alarma ti-o monteaza dealerul (daca ceri). Da si tu o fuga la dealer si vezi ce alarme au pe stoc. Si te uiti si la telecomanda! ;)

Share this post


Link to post

ametiti aia nu am fost in stare sa zica ce au pe stoc...vroiam sa stiu macar ce model..si dupa telecomanda iti dai seama si ce face..ma interesa sa stiu daca am optiunea pentru deschidere portbagaj...

 

... dar intrebare ramane: ALARMA (de la dealer)? sau inchiderea...numai una din ele e moca :D

 

 

1) sa pun inchidere si daca pun sa o pun cu buton pe bord ca mi-e lene sa ma intorc sa apas de pe cel de la usa (e din cauza burtii :) ) ) si inchiderea e pe 4 usi.

 

2) sa pun alarma si in final sa pun inchiderea pe cel putin usile din fata si daca am optiunea sa pun la portbagaj. acuma depinde de ce au iei acolo..ca daca e o alarma de 2 lei , care puteam sa o gasesc in obor cu 1 mil...mai bine inchidere...ca de am imobilizator..si in plus am si tija de blocat pedala de ambreaij cu volanul...asta e cadou...sau sa dai in parbriz cu el cand te certi cu unul la semafor :lavolan:

Edited by ga^dele

Share this post


Link to post

Fa si tu un sondaj si vezi cat te costa in alta parte alarma si inchiderea si care e mai scumpa pe aia o montezi la dealer.Oricum eu am pus alarma ca sa am telecomanda pt inchidrea centralizata ce altfel...de cate Matizuri...ai auzit?

Share this post


Link to post

Gata...alarma SCORPION...doar cu senzor de soc..fara deschidere portbagaj...3 mil cu montaj cu tot..inchiderea centralizata...cica tot 3 mil cu montaj cu tot...la dealer

dar o inchidere fara montaj am vazut si la 1,2 mil pentru toate 4..pe mine sincer m-ar interesa doar cele din fata.

 

Oricum am deci sa merg pe alarma initial...si sa-mi cumpar eu inchiderea doar pe usile din fata...cat depsre montaj..il fac odata cu revizia de 1000 km

Share this post


Link to post

salutare! am un tico si mi-am pus alarma scopion ... iar de cand mi-au montat-0 nu se mai inchide bine usa , adica usor din prima , trebuie sa dai mult mai tare cu ea... sa fie din cauza alarmei din cauza senzorilor? mi e frica sa-mi pun inchidere centralizata ... ca poate cine stie poate am nevoie de al doilea om sa inchid usa :) )

Share this post


Link to post

Asa este, e "din cauza alarmei din cauza senzorilor", dar se regleaza, ca orice usa, chiar si atunci cand n-are alarma. Vezi reglajul pe stalpul dintre usi. Daca iti pui inchidere centralizata, sa exersezi intii intrarea prin spate. Dupa ce ajungi la performantza poti sa-ti montezi. Doar sa n-ai complexe, sa nu fi obligat sa parchezi pe alta strada, sa nu te vada vecinii sau colegii.

Share this post


Link to post

mai intreb o data , cat costa de montat inchiderea pe spare, ca pe fata am deja

deci trebuiesc 2 acuratoare cu tot cu montaj

cat costa si pe unde...?

 

PS: problema cu inchisul usilor mai greu ca inainte de montarea alarmei o am si eu... din pacate...

Share this post


Link to post

salutare. tocmai mi-am luat si eu matiz si am doua probleme.

1. m-am apucat sa imi montez alarma + centralizata. totul a fost k pana am ajuns la portierele spate. imi explica si mie cineva in ce pozitie pot sa pun actuatoarele ca sa nu imi blocheze coborarea geamului. pentru mine este o dilema.

2. mi se pare tare gatuita si fara vlaga. ce as aputea sa fac sa mai castig ceva putere. cu matizul de la servici am ajuns pana la 165 km/h, cu al meu nu am depasit 130 km/h.

Share this post


Link to post
salutare!  am un tico si mi-am pus alarma scopion ... iar de cand mi-au montat-0 nu se mai inchide bine usa , adica usor din prima , trebuie sa dai mult mai tare cu ea...  sa fie din cauza alarmei din cauza senzorilor? mi e frica sa-mi pun inchidere centralizata ... ca poate cine stie poate am nevoie de al doilea om sa inchid usa :) )

 

Am si eu montat pe TICO tot alarma Scorpion si inchidere Eagle Master luate din Metro .Le-am montat my self ,pt ca la service-ul care dadea si garantia trebuia sa platesc manopera cat facea alarma si inchiderea :-W Am montat la usi micro. de Dacie si in primele zile trebuia sa trantesti usile putin mai tare .Fenomenul dispare dupa un timp, se mai lasa cauciucul . NU este cazul sa-ti dereglezi usile! :thumbl:

Share this post


Link to post

aloo asta se cheama tiganie contacte de usa gasesti la magazine de daewoo este in jur de 100000 lei buc si ai si semn pe caroserie unde sa il montezi este tico nu dacie

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...