Jump to content
Sign in to follow this  
steph

Muzica In Ticolino

Recommended Posts

Multumesc de urare, o sa incerc cu tub de bass si statia din link-ul 2. Mi se pare foarte potrivit pentru expectantele mele si nici nu am nevoie de mai mult. Oricum, am sa ma interesez si de configuratia ta, poate gasesc ceva SH in ambele combinatii.

Share this post


Link to post

Exact ce ai pus tu in link-ul 2 am avut eu mai demult pe ticozaur... (cauta la poza la masina mea). Pot spune ca se auzea bine, insa statia nu este tocmai potrivita unui portbagaj de tico, in sensul ca se incalzea extrem de tare si vara cand era mai cald pe afara intra in protectie... in plus de asta din ce am citit nu este foarte fiabil difuzorul pe de tub, e drept eu nu am avut probleme cu el insa poate am avut ceva mai mult noroc.

 

@Antonyo20 Orice woofer activ sau nu distorsioneaza dupa un anumit volum. Poate nu distorsioneaza la cei care au statii de 150W si tub de 300W, dar si atunci vor aparea distorsiuni din cauza ca probabil fiind statia data la maxim apar "distorsiuni de putere" (sincer nu stiu cum le spune exact), insa daca te uiti atent toate statiile au date in specificatii distorsiunea la semnal, este acel THD scris in specificatii. Totusi dinc e am ascultat seria MP si MPX de la MacAudio nu prea au claritate .

Edited by Leutzu

Share this post


Link to post

Eu mi-am montat un woofer de sistem audio pe ticozaur fara statie si vreau sa spun ca se aude acceptabil...nu sa se zguduie masina dar se aude mai ales in interior f bine si zic eu indeajuns de mult.M-am apucat de el ieri si am zis hai sa vad ce iese si a iesit bine chiar nu ma asteptam.

Edited by alexxutzu

Share this post


Link to post

Cum ai legat sub-ul la HU?

Share this post


Link to post

In sfarsit am reusit si eu sa imi termin instalatia de sunet de pe fata - twitere Hertz Hi energy HT20 (100W RMS) + medii Hertz Hi Energy HL-70+difuri bass Magnat Classic de 16cm + statie Magnat Ultra 2000 + fete de usi custom made...pot spune ca se aude super clar. Pe spate am ramas tot cu difuzoarele Hertz Dieci cu semnal luat direct din HU si cu Sub-ul in compresie JBL 1202D acompaniat de o statie Sony. Joi cine va vrea va putea sa asculte.

Share this post


Link to post

Firele le-am pus de la mine si le-am tras din woofer direct pe cablu de la iesirea cas. langa boxe

Share this post


Link to post

Adica ai pus woofer-ul in paralel cu una din boxe? Daca atat boxa cat si woofer-ul sunt pe 4 ohmi, nu inseamna ca ajungi pe canalul acela pe 2 ohmi? Nu afecteaza HU-ul?

Share this post


Link to post

Ba da :) Afecteaza, sau poate are iesire HI pe HU si astfel se explica cele spuse de el.

Share this post


Link to post

e legat la ambele boxe :) alta solutie mai la indemana nu am gasit :( In legatura cu canalul de 2 ohmi...nu prea am inteles ce ai vrut sa spui

Share this post


Link to post

Pai cum sa nu fii multumit, sunt pentru aplicatii profesionale.. :) Filtre ai pus pe ele? ce horn ? Poate ne pui si niste poze. :)

Share this post


Link to post

O sa le fac si niste poze si o sa pun :D

Edited by alexxutzu

Share this post


Link to post

post-3970-1182536880_thumb.jpgpost-3970-1182536959_thumb.jpg[

ttachment=29845 :P 06_22_07_21.17_2_.jpg]post-3970-1182536981_thumb.jpg

 <img src= "> Imi cer scuze pentru calitatea imaginilor,pozele sunt facute cu un telefon mobil.

post-3970-1182536970_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salutare!  <img src= "> Ce ziceti daca se merita (acuma cat de cat imi permit), mai ales si dupa sfatul lui Leutzu :rock: , un JBL BassPRO II si il pun pe HU-ul meu(descrierea in posturile anterioare)? Ati mai ascultat la cineva, ce setari trebuie sa fac la el. Am ascultat la cineva pe un Tico si se aude pur si simplu superb, chiar peste asteptarile mele si chiar si ale lui. Si ce mai imi place este faptul ca e preamplificat si astfel se elimina cumpararea unei statii, alergarea dupa ceva ce trebuie potrivit pe subwoofer sau tub, daca se aude bine, etc. Eu unul prefer solutia aceasta pentru un n00b ca mine si fara bataie prea mare de cap. Si inca ceva(chiar sunt n00b): puteti sa imi spuneti si mie ce inseamna :shocking: CITEZ:"subwoofer cu amplificator incorporat de 100W RMS pe 4 canale pentru un difuzor exceptional cu 4 bobine"(asta inseamna ca pot sa conectez cele 2 boxe ale mele cu ajutorul lui, caci din pozele si consultarea LIVE nu mi se pare ca are intrarile necesare pentru inca 4 boxe cum zic ei, dar intr-o diagrama de pe site-ul JBL am vazut ca pot fi legate cumva, nu ma pricep :scarpin: -BassProII.pdf/pag.5),crossover, low pass filter, high pass filter, gain, high/low level connections si unde se folosesc, cand, cum, etc, ce set de cabluri imi recomandati sa nu imi "rupa" bateria si asa de mica. Daca se poate cat mai detaliat sa inteleaga si n00b-ul din mine :wallbanger: Multumiri anticipate.

Edited by DarkDogg

Share this post


Link to post

1. Nu il poti folosi pentru a amplifica si celelalte doua boxe. In schema lor iti arata de unde sa iei semnal pentru el: de la iesirea neamplificata a head-unit-ului prin RCA-uri sau sa iei semnal amplificat de la boxe. Eu iti recomand prima varianta. La a doua vor apare distorsiuni.

2. Difuzorul sub-ului are 4 bobine pentru a putea suporta o putere mai mare

3. Asa cum recomanda si ei cabluri de alimentare minim 12AWG. Oricum the bigger the better. Iti mai trebuie un cablu de semnal si unul de remote. Cel mai bine cumperi un kit de cabluri pentru amplificator.

4. Low pass filter adica filtru trece jos se foloseste pentru difuzoarele de bas si elimina sunetul dupa o anumita frecventa pe care o setezi cu ajutorul lui.

5. High pass filter adica filtru trece sus se foloseste pentru difuzoarele de medii si inalte si elimina sunetul pana intr-o anumita frecventa. Practic insemna ca scoti basul de pe canalele respective pentru a putea folosi difuzoarele mai eficient

6. Gain este practic o setare de volum pentru statie deoarece head-unit-urile trimit semnalul la o anumita intensitate in functie de marca, model, etc. si trebuie sa gasesti setarea la care amplificatorul da randament maxim.

7. Crossover-ele sunt tot niste filtre dar care se afla intre statie si boxe, si filtreaza sunetul de pe acelasi canal pentru sisteme de boxe (de exemplu in cazul unor componente: difuzor de bas si tweeter).

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Multumesc super mult de sfaturi. In sfarsit inteleg si eu multe dileme si obtin rapunsuri la intrebari castigate cu timpul de pe diferite site-uri si forumuri. Deci, referitor la punctul 1, daca trag direct din HU cabluri RCA in JBL e mult mai bine si nu trebuie facut nimic altceva. Urmeaza vreo setare, ceva sa nu se intample nimic(adica distorsiuni, gajaituri, arderi de boxe, etc)? Intreb ca sa fiu sigur daca am inteles sau nu. Sper sa nu fie cu suparare prea mare.

 

Nu mai folosi limbaj IRC. Regulamentar semnatura se pune pe 2 randuri!

 

L.E.

Scuze  <img src= S"> , dar nu a fost cu intentie, ci , recunosc, pur si simplu m-am grabit :osanale:

Edited by DarkDogg

Share this post


Link to post

Pai raman reglajele.

1. Gain-ul il dai spre minim

2. Pui ceva muzica cu voce, dar cu un timbru nu prea jos,

3. Reglezi Crossover-ul (aici este defapt low-pass filter) in asa fel incat sa nu se auda voce din sub

4. Aduci volumul head-unit-ului la un nivel la care nu distorsioneaza boxele sau maxim 70%

5. Incepi sa ridici volumul gain-ului pana incep distorsiunile, apoi il dai un pic mai mic

 

Cam astea sunt setarile de baza. In functie de preferintele tale te mai poti juca un pic cu ele pana obtii sunetul dorit de tine

Share this post


Link to post

:o fftopic: :thumbl: Esti CEL MAI TARE! :rock: Multumesc :osanale: de sfaturi, ajutor si mai ales de rabdarea cu un necunoscator! :aplauze: Acum pot sa spun ca sunt pe deplin informat si pus la punct din acest punct de vedere (in sfarsit). De abia astept sa il iau si sa il pun pe masina  <img src= S"> . Multumesc inca o data :veneratie:

Edited by DarkDogg

Share this post


Link to post

Salut, am reusit sa-mi pun muzica pe masinutza si sunt foarte mutumit de cum se aude.

Sistemul e format din casetofon + boxe fata,spate - PIONEER ... Statie PIONEER si Subwoofer JBL... MI-am prezentat masina la sectiune "Masina mea" - Tico SX By BURLY -

Astept impresii si pareri!

Salutare.

Share this post


Link to post
sau poti asa: 5.5 mil: sub jbl 30 cm (am inaltat polita ca sa incapa :banana: ) si amplif alpine 1x240w rms mosfet. inutil sa descriu sunetul :lavolan:

 

p.s. acum poti sa vezi si tu polita buclucasa :thumbl:

 

 

sau .. poti face ceva de genu ... jbl 250w + sony explode de 600 w statia

post-9955-1187737018.jpg

Share this post


Link to post

Fratilor, care e cea mai buna solutie pentru a crea cat de cat incinta in spate la tico? Am si eu niste Xplod pe spate, XS-F6941R pe 4 cai, dar imi tremura placa aia de parca stau in aer. Am citit ceva de genul sa-mi inlocuiesc placa originala cu una de PAL, dar ajunge? O izolatie cat de cat decenta cam cat m-ar costa? Si ce sa folosesc? Ajutooor!

Share this post


Link to post

Salut o placa bine prinsa te va ajuta simtitor si va imbunatati calitatea bassului dar sa o prinz bine am eu si niste boxe alpine ovale si credema ca e ceva... vezi cu stopu sa il prinzi bine k la mine vibra k toti draci.. insonirizare nu cred ca e cazu

Edited by Mircea
Nu mai folosi limbaj irc!

Share this post


Link to post

Daca iti faci placa din pal fa-ti din pal laminat si cat mai subtire ,indicat de 12 mm...Eu am avut de 20 mm si s-a lasat pe mijloc din cauza greutatii,s-a facut ca naiba.

Share this post


Link to post

Voi ati si imbracat-o,banuiesc...treaba asta se face la orice croitor?

Edited by andrei_ics_ics_el

Share this post


Link to post

Nu neaparat la croitor, cumpara niste mocheta auto ,prenadez si niste cuie mici si poti trece si tu la treaba!Nu e chiar asa de greu!  <img src= "> Eu am incercat si mi-a reusit chiar foarte bine!

post-3970-1190906834_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...