Jump to content
Sign in to follow this  
Elfu

Pornire Greoaie La Rece

Recommended Posts

O diferenta la bani este sigur. Petrom95 3,33 litrul, OMV Carrera95 3,42 litrul, si asta tot intr-o statie Petrom :dizzy: Vedem vineri la drum vreo diferenta, o incing catre casa de care am stat departe 2 saptamani (mare tampenie am facut, asta e alt subiect, total offtopic).

Share this post


Link to post

Eu banuiesc altceva, bine este doar o banuiala, un sentiment, de nespecialist. Am observat, pe masina proprie, niste chestii ciudate, legate de functionarea la rece vis-a-vis de vremea de afara. Daca este cald afara, masina merge normal, ca pentru vreme calda. Daca este frig, cum a fost in ultimele zile, masina porneste normal, socul electronic isi face simtita prezenta din plin, comportament normal pentru temperaturi scazute. Dar daca este caldut afara, vreme nehotarata de toamna, cu zile calde si dimineti reci, masina parca nu mai stie ce sa faca, sa reactioneze ca pentru cald sau ca pentru rece? E ca si cum nu ar fi "pregatita" pentru astfel de schimbari de temperatura. De ce se intampla asta, chiar nu stiu.

Share this post


Link to post
Un pic :o fftopic:

 

Chiar crezi ca e vreo diferenta intre OMV95 si PetromV95?Eu ma indoiesc :)

Da, daca ai ghionion si tocmai a descarcat cisterna carburant in rezervorul de la peco, sau daca rezervorul din peco e aproape gol.

 

Probabil asta s-a intamplat la mine cand am alimentat ultima oara de la omv. Adica sper ca asta s-a intamplat si nu ca poate au bagat din greseala benzina cu plumb in rezervor de fara plumb ca prea facea urat masina.  <img src= S">

Share this post


Link to post
... vreme nehotarata de toamna, cu zile calde si dimineti reci, masina parca nu mai stie ce sa faca, sa reactioneze ca pentru cald sau ca pentru rece? E ca si cum nu ar fi "pregatita" pentru astfel de schimbari de temperatura. De ce se intampla asta, chiar nu stiu.

... Tot parere de ne-specialist: calibrarea senzorului MAP (poate masura in "anumite conditii" presiunea atmosferica - conform manualului de service Nubira 1) + informatiile de la senzorul MAT...

Share this post


Link to post

up-date

 

Am bagat OMV95 in masina ieri de la pompa respectiva de unde banuiam ca e problema. Masina merge perfect. Tind sa cred ca poti sa bagi orice benzina in masina asta si nu o sa ai probleme atata timp cat nu alimentezi dupa ce a fost alimentata pompa sau cand e pe final de rezervor.

 

Oricum ca o paralela nu stiu de ce am un feeling ca de vina a fost totusi LUK98 desi masina mi-a mers perfect cu ea. :redface:

Ca o concluzie... o sa bag doar benzina CO95 in masina fara sa prefer un anumit brand. Bag de unde apuc atata timp cat sunt firme cunoscute. :D

 

P.S. Ultimele consumuri pe B. 11 jumate -12, ceea ce e rezonabil dupa ce am fost la G&P cu masina. Chiar nu stiu ce i-au facut sau daca i-au facut ceva in afara de schimbarea acelor filtre dar chiar mi-a scazut consumul. :D

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Salutare! De cand a venit iarna, am avut si eu ceva porniri ratate... adica masina nu a pornit la prima actionare a demaror-ului. La a doua porneste imediat. Ciudat este ca problema a aparut de obicei in conditii de frig moderat, si dupa ce masina a stat cam 1-2 ore. Nu am avut pb de pornire la -10 grade sau dupa ce am lasat masina in zapada 2 zile.

Aveti idee care ar fi pb?

Share this post


Link to post

Eu n-am avut nicio problema la pornire, desi masina a stat si 3 zile in ger. A pornit mereu la prima cheie. Masinutza are vreo 21.000 km si a primit numai Carrera 95 de la OMV.

 

Vara trecuta, prin iulie - august am avut ceva probleme in timpul mersului... motorul se oprea pur si simplu [in acea perioada se aprindea si becul-martor de la motor]... Am fost la service-ul Radacini Motors de vreo 2:

- prima data au resetat acel bec, insa dupa 5 km facutzi de la plecarea din service s-a aprins iar; asta s-a intamplat la revizia de 15.000 Km

- m-am dus la cateva zile iar in service, becul a fost resetat iar si cei de la service au zis ca este posibil sa fie o problema la supapele de aprindere. Daca mai continua becul sa se aprinda, atunci ar fi trebuit inlocuite acele supape.

Pana la urma, nu a mai fost nevoie de nicio interventie, dupa un drum Bucuresti - Piatra Neamt si retur problema s-a rezolvat. Eu si acuma cred ca a fost o problema cu benzina de la OMV, pentru ca in acea perioada, motorul avea fluctuatii de turatie la stat pe loc si masina tremura usor...

Share this post


Link to post

Sal.

Am un Aveo Sedan 1.4 din iun07.

De vreo doua luni observ, la inceput rar si acum la fiecare pornire de pe o zi pe alta (la rece) ca imi porneste foarte greu. Timpul in care electromotorul merge, pana la pornire, este cu cel putin 3 sec mai mult decat normal. Iar pornirea este precedata de o balbaiala urata a motorului. Parca e o Dacie veche #-o

Dupa pornire nu am fluctuatii de turatie.

Ultimele 3 plinuri de benzina le-am facut cu 99 de la Petrom. Inainte puneam doar de 95 de la Petrom, Mol, OMV, Agip sau Rompetrol si sporadic de 99.

Nu merg cu masina sub 2-2200 rmp si schimb vitezele cam la 3200-3500 rpm.

Aveti idee cam ce ar fi, asta inainte sa ma duc la dealer?

Merci.

Share this post


Link to post

Timpul mai mare la pornire este normal .Asa fac toate .De zgomot ce sa zic la service cu ea :scarpin:

Share this post


Link to post

Iti spun eu ca nu e deloc normal.

O pornire mai lunga cu 3 secunde deja e cam mult si sigur ceva nu e in regula.

Share this post


Link to post

Fata de cum porneam masina cand am cumparat-o timpul sa modificat( crescut ).Eu am schimbat si bujiile ,filtru aer ,ulei +filtru si curatata si admisia aer.Hai acum ca no fi 3 sec ,asta e .

Share this post


Link to post

Daca esti asa ingrijorat ,go to service bro,ca in Bucuresti ai de unde alege :thumbl:

Share this post


Link to post

Lipsa fluctuatiilor de turatie la motor dupa ce porneste ma duce cu gandul la o problema de amestec (prea bogat cred). Incearca intai cu un reset ECM - la rece - urmat de Idle Learn. Sunt informatii la obiect pe forum. Daca nu se rezolva verifica si bateria, starea bornelor si tensiunea la rece, apoi cu consumatori.

 

Si nu mai pune benzina de 99, motorul e setat si merge bine pe 95, daca stii cum sa-l "duci".

 

@puchi: la mine si dupa aproape 3 ani si doua schimburi de filtre porneste la 0,5 sec de cheie, la rece.

E normal sa porneasca un pic mai greu motorul incalzit, dupa o oprire scurta, la rece ar trebui sa "stie" clar conditiile de start fara sa se balbaie.

Share this post


Link to post

@Perfidus:Referitor la benzina,stii ca la Aveo daca ai o problema la motor sau se aprinde check-ul,mecanicii lu'peste iti spun "baga dom'le benzina mai buna"

Share this post


Link to post

daca nu ma insel exista o supapa care mentine presiunea in rampa de injectie de benzina. daca acea supapa are scapari de presiune e posibil ca pornirea sa fie ceva mai greoaie. nu sunt sigur de chestia asta. asa zicea unu cu un volvo ca ar fi cauza. cred ca injectia cu benzina e la fel.

Share this post


Link to post

Exista un regulator de presiune pe circuitul de alimentare, iar daca ti-a scazut presiunea in circuit, pompa de benzina o reface in momemtul cand pui contactul.

Pornirile grele se produc, in general, surplusului de benzina in raport cu aerul si nu invers.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

mobutu @

Cati km are masina?

Cati km au filtrul de aer,filtrul de benzina si bujiile?

Ai circulat in general cu benzina putina in rezervor?

Ai vazut vreo diferenta la pornire cand e rezervorul plin?

 

 

Pornirile grele se produc, in general, surplusului de benzina in raport cu aerul si nu invers.

 

E valabil la pornirile cu motorul cald.La rece porneste foarte bine cu amestec bogat ,nu insa cu amestec sarac.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

am 9600 km, abia am facut revizia de 1 an - la 8.600km.

De cand am luat masina am avut-o doar o data pe rosu, anu trecut, in rest niciodata sub 50% benz in rezervor.

Nu e nici o diferenta privind umplerea rez.

Share this post


Link to post

Acest gen de pornire greoaie, mai ales la repornire la scurt timp dupa oprire, asa cum zicea si Dl.Tolin,sunt provocate de amestec prea bogat. Amestecul prea bogat poate aparea de la injectoare care nu inchid bine, si dupa oprirea motorului ele mai 'scapa" in continuare benzina, atata timp cat este presiune in rampa. In galeria de admisie se acumuleza vapori e benzina, mult peste normal, plus ca la incercarea de pornire injectoarele mai "pluseaza" cu portia normala de benzina. Rezulta un amestec foarte bogat care produce "inecarea" motorului, motor care trebuie ventilat, pana la obtinerea unui amestec aer/benzina optim. De aceea motorul porneste doar dupa cateva secunde de actionare al demarorului.

Share this post


Link to post

Doar la pornirea la rece imi face probleme. Si asta dupa o zi pe alta.

Spre exemplu, azi am luat-o de dimin la servici. La prima cheie nu a vrut sa o ia. Si la a doua a luat-o f greu cu balbaielile de rigoare si contact prelungit.

Apoi, la 16 am plecat cu ea si a pornit din prima fara probleme.

Cred ca o sa ii fac un reset de ECM, ca nu i-am mai facut din noiembrie si daca nici asa nu merge, ma duc cu ea la dealer.

Share this post


Link to post

Daca dai la demaror cu pedala de acceleratie apasata partial, iti porneste ?

Share this post


Link to post

o sa incerc maine

Share this post


Link to post

Deci, vineri seara am bagat benzina 95 Petrom, aveam rez. 50% si am facut plinul.

Concluzia: contrar a ceea ce se spune, ca trebuie sa bagi benzina de 99, a mea nu o place. De ce zic asta? Pai de vineri si pana azi, toate pornirile la rece (daca asta e vreme "rece") au fost impecabile.

Nu am mai incercat pornirea cu accel. pusa.

Edited by mobutu

Share this post


Link to post
... Nu am mai incercat pornirea cu accel. pusa.

Foarte rau, aflam si noi ceva. Asa, traim cu impresia ca ai avut o benzina proasta, chiar daca ti-au cerut mai mult pe ea. Dupa amestecarea benzinei, experimentul nu mai are rost.

Share this post


Link to post

Am avut si eu aceiasi problema cu pornirea grea la rece.Dupa ce am fost prin servis cu ea si mi-au spus ca nu are nimic,ba mai mult credeau ca mint pt ca masina pornea bine la cald.Am desfacut singur IAC-ul si am gasit acolo foarte multa mizerie: calamina depusa, iar cuiul IAC-ului nu mai etansa bine in scaunul lui: probabil prea mult aer in amestec.Am spalat cu benzina totul si acum nu mai probleme.Faceti asta odata pe an, merita.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...