Jump to content
Sign in to follow this  
Alinake

Aflati Preturi Matiz Euro3

Recommended Posts

Revenind la Matiz E 3! La fel a fost si cu Cielo anul trecut. De Paste vei avea oferta. Nu merita sa il cumperi acum. In plus mai e si "fata mare"; lasa sa-i treaca cosurile! (in cazul Cielo soft-ul de la E3 au fost cosurile).

 

Daca insa vrei una mare ce spui de o Nubira in loc de sLogan?

Share this post


Link to post

Faina remarca lui Panzer.Insa ce te faci daca ii plac "fetele mari" (ca si noua de altfel) si vrea sa fie el cel care sa aiba contributia decisiva la disparitia cosurilor de pe feciorelnicul chip?

:worthless:

Share this post


Link to post

Ia uitati-va nitel aici: http://www.daewooauto.ro/modele/matiz/tehnic.php

 

Diferente Matiz E3 fata de Matiz E2: putere mai mica cu 3CP (48/5900 in loc de 51/6000), cuplu mai mic dar in turatie mai joasa (68,6/3500 in loc de 76?/4600), raport de compresie micsorat (9,3+/-0.3:1 fata de 9,5:1), acceleratie mai rapida cu 0,2s @-) @-) @-) (de unde dracu'?), in schimb la consumuri e belea, E3 bate E2 de departe: urban 7,2 fata de 8,4, extra 4,2 fata de 5,1, mixt 5,3 fata de 6,2 (cifre oficiale); cu alte cuvinte, l-au castrat mai rau ca sa-i scada consumul (marele repros al adversarilor Matizului de pina acum) in intentia de a repeta glorioasa experienta cu Tico ... eu cred ca e bine, la preturile actuale (mai mari cu 300E fata de E2) si cu concurenta (la pret) a Loganului, Matiz se reaseaza pe piata ca SINGURUL automobil economic, cu cost/km rulat cel mai mic; personal, consider ca miscarea asta era singura modalitate de salvare a modelului si de mentinere a unui target de vinzari de 20.000masini/an ... sa vedem ce o sa iasa ...

 

Oricum, pentru "sportivi" au venit vremuri triste ...  <img src= (">  <img src= (">  <img src= (">

Share this post


Link to post

Dar ce i-au facut la compresie, au pus o garnitura mai groasa ?

Share this post


Link to post

Si mai putina putere???  <img src= (">  <img src= ("> .Si asa consuma putin (mie sub 6.5% si o calc), mai degraba bagau mai multi caluti!!!!  <img src= (">  <img src= (">  <img src= ("> . Acum chiar ca o sa imbatranesti pana prinzi viteza maxima(nu mai mananci un covrig ci fumezi un cartus de tigari!!), iar cu 4 persoane in masina iti vine sa cobori sa mai impingi ca sa mearga mai repede!! Partea si mai proasta e ca a scazut si cuplul, care si asa era minion. De acum matizul e masina pt pensionari sau pers f calme si linistite. :wallbanger:

Cat despre consum eu cred ca e o reeevaluare a consumului , ca nici cel E2 nu a consumat asa de mult cat au raportat ei, cel putin mie nu. Acum e la moda sa spuna un consum mai mic decat cel real (toti face asa).

Edited by andreib

Share this post


Link to post

cu putin noroc, nu la intalnirea de maine, dar la cea de sapt viitoare, o sa va puteti :shock: la Matizul meu... :D vb la Autonet si au facut comanda la Craiova. Culoare Sky Blue (asa am hotarat pana la urma - deh, oltcitu tot albastru era)... mai am de rezolvat sapt asta cu banu.. si gata.. l-am luat...

 

nu ma deranjeaza ca e mai lent.. si asa.. eu nu merg tare.. ce ma deranjeaza e ca e cu 400 (si nu 300 cum zicea Flex) mai scump .. e 5799 in loc de 5400 euroi...  <img src= (">

Share this post


Link to post

mdeci:

-puterea shi cuplul au scazut datorita implementarii euro3.

-mi se pare extrem de ciudata faza cu +/-0.3 la compresie.. nu intzeleg, variaza de la motor la motor?? :-W

- consumul.. pai in orash 8,4 nu a luat nici iarna trecuta cand era NOU. vorbesc de al meu..

asta vara scotea in jur de 6.5-6.8

afara scotea cam 4.8-5, dar io mergeam acolo unde se simtzea el bine intr'a 5'a, la 110-115.. tot ce e posibil ca la 90 pe autostrada sa fi luat un 4,4-4,5..

deci faza cu scazutul consumului e a naibii de relativa.. mie mi se pareau cifrele date de woo prea mari inainte.. la nici o alta firma nu am vazut sa afisheze ca (,) consuma in orash 8,4 shi in realitate sa ia sub 7..

io zic ca nu i'au facut nimic decat sa o faca euro 3, sa modifice un pic softul shi voila, hai sa taxam romanul pana murim..

Share this post


Link to post

Consumul afisat pe site la E2 in momentul cind mi-am luat masina era 7.2% urban si a fost modificat dupa vreo 6 luni la 8.4%, conform nu stiu caror norme ISO; viata insa bate filmul, asa ca eu am avut un consum urban MAXIM-MAXIMORUM de 7.5% vara in conditii de mers isteric si MAXIM-MAXIMORUM 8% iarna, in conditii de lupta cu nametii si dezghetat masina in parcare ... so, habar n-am de unde au scos mesterii 8.4, dar asa era scris ... scripta manent, verba volant > :)

Share this post


Link to post
Consumul afisat pe site la E2 in momentul cind mi-am luat masina era 7.2% urban si a fost modificat dupa vreo 6 luni la 8.4%, conform nu stiu caror norme ISO; scripta manent, verba volant > :)

Pai nu stiu daca ai observat dar pagina de la DAR e de cea mai infecta calitate, una dintre cele mai ordinare care le-am vazut. Cat despre actualizarea paginii, si asta lasa de dorit. Oricum lucrurile la Craiova se fac dupa principii romanesti, nu dupa cele ale economiei de piata. Numai la noi se putea raporta un consum mult mai mare decat cel real. :( . O fi vreo metoda mai noua de suicid in marketing?

Share this post


Link to post

Motorul initial de la Matiz era bine sub limitele E2, asa ca implementarea E3 s-a facut cu modificari minime, adica au schimbat toata serparaia aceea electro-vacuumatica de la valva EGR cu o electro-valva comandata exclusiv de ECM, solutie pe care trebuiau s-o aplice de la inceput, dar cum spuneam, sud-coreenii vad ca nu schimba deloc un proiect prost. Probabil ca motorul este tot cu o singura sonda de O2, cea de banda ingusta, iar in cazul acesta, doar prin intoarcerea mai bine controlata de gaze arse in galeria de admisie se obtine o putere si un cuplu mai redus in conditii de E3. In datele afisate pe site-ul craiovean s-a dovedit ca nu trebuie sa punem multa baza, desi consumul redus declarat este mai aproape de realitate avand in vedere si aprinderea directa pe fiecare cilindru montata pe noul motor. Raportul de compresie vad ca este acelasi cu cel declarat in cartea masinii mele (9,3/1), iar puterea este declarata la o turatie mai mica cu 100 rpm. -5% la putere se poate recupera, dar probabil ca s-a urmarit un consum mult mai redus, deoarece KIA Picanto a devenit un adversar foarte serios. ECM-ul este precis schimbat cu unul EOBD, lucru foarte bun. Daca s-a respectat reteta aplicata la motoarele comercializate la vest de noi, atunci si avansul initial este redus cu 5'. Pierderea de putere apare si de aici, dar asta permite utilizarea benzinei de proasta calitate si o pornire foarte rapida. Una peste alta, motorul acesta este superior celui vechi din toate punctele de vedere, in plus, cred ca permite o tunare cu rezultate mai bune. Dupa mine costuri suplimentare la masina nu sunt, poate chiar s-au redus, asa ca pretul mai mare este doar o speculatie de marketing pentru a putea sa aplice reduceri in continuare. Varianta E va ajunge repede sub pragul phisologic de 5000e datorita concurentei Logan si mai ales Picanto. Oricum, se dovedeste inca odata ca sunt rezerve mari la consum si ca topicul deschis pe tema asta poate avea viata lunga.

Share this post


Link to post

mai oameni buni.. nu mai postati chestii care sa ma faca sa ma razgandesc iar  <img src= ("> .. daca mai zice unu ca urmeaza ieftiniri (oferte) io iar cred ca innebunesc... ce sa fac, ca vreau masina acum.. da si daca mi=o iau si intr-o sapt-2 ma trezesc cu ieftinire de 600 euroi, cred ca :wallbanger: :wallbanger: :wallbanger:

Share this post


Link to post

am fost aseara in Cora si era o lista cu noile preturi la matiz. nu la-m retinut decat cel de la modelul meu Matiz SE power R/SP, 7033 euro!

ce ma nedumereste la informatiile afisate pe sute-ul celor de la daewoo este informatia referitoare la dimensiunile pneurilor. la modelele E, E/AC sai inka vreo doua peste dim la cauciucuri sunt 155/65R13, pe cand la modelele Power 145/65R13. Cum vine asta?

 

stie cineva unde gasesc pagina de internet cu KIA. la no iin romania, cu preturi info samd?

Edited by satori

Share this post


Link to post

da, nici mie. acolo au link si cei de la APIA...

Share this post


Link to post

Bre Ali, n-o mai lua asa in tragic, ce naiba ... io mi-am luat tigaia pe 11.02 si de la 01.03 s-a ieftinit cu 300E pentru doamne si de la 15.03 s-a generalizat oferta ... dar la ora aia eu aveam deja 1500km si ma prezentam la service cu scirtiitul bucselor de la bara stabilizatoare :) ) ... lasa-i dracu' de bani si roaga-te sa primesti o masina buna, nu ca asta a mea, facuta din rebuturile de la Puisorul lui NFS :) >- :) >- :) >-

Share this post


Link to post
roaga-te sa primesti o masina buna, nu ca asta a mea, facuta din rebuturile de la Puisorul lui NFS

Pai cred ca de la puisorul lui NFS au mai ramas niste rebuturi si au incropit-o pe a mea  <img src= (">  <img src= ("> . Masina mea a avut un mers usor neregulat in sarcina de cand era noua, acum parca sa mai agravat putin problema dar oricum nu o solutioneaza astia in service :wallbanger: .

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca NFS a prins cel mai si cel mai tare din parcare Matiz? NFS, pazea, ca vin eu cu al meu viitor Matiz sa te detronez ( [-O< )

Share this post


Link to post
... o masina buna, nu ca asta a mea, facuta din rebuturile de la range">Puisorul lui NFS...

Sarumina, sarumina, ma simt ciugulit... pardon, magulit! :) )

 

Si eu am luat-o in 12.2002 si s-a ieftinit in 03.2003. Am dat 5000 Eur pe ea, da' nu regret nici un banutz! Am fost baftos... e masina buna! Si cind te gandesti ca nici n-am ales-o... am intrebat daca au galbena, aveau una si am luat-o! Am platit-o fara sa ma sui in ea! E drept ca neavând forum la indemana... nu stiam ca ar putea avea probleme... credeam ca toate sunt perfecte! Si am trait destul cu convingerea asta, pt ca a mea chiar n-a dat nici un semn!

Am 32.ooo km si singura chestie care a "cazut", a fost vasul de expansiune! 180k lei

 

Bafta si tie! Si tuturor!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si range">Pufarina mea functioneaza perfect! :>

Cred ca astea galbene sunt cele mai reusite :)

Share this post


Link to post

Bine ca sinteti voi destepti! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (un timisorean mergea cu trenul si ajunge in gara Caracal ... curios, intreaba un nene de pe peron: "Nu va suparati, aici e Caracalul?" ... la care ala: "Bine ca esti tu destept!") :banana: :banana: :banana:

Share this post


Link to post

@FlorinBad:adica eu ma plang de masina mea??? :mda:

Intr-adevar, ii mai dau in goarna, cam trancane amortizoarele pe spate, da nu va luati dupa semnatura ca e la misto si nu-l vand pe Melelebica al meu. Il mai tin ani buni de-acuma (ca oricum n-as avea bani de altceva). Si oricum masina rezista si nu cred ca (cel putin a mea) e facuta din rebuturile de la NFS, no way. Cum o tii, asa o ai si mai mult de-atat.

@Alitenake: cu caldura iti recomand sa-ti iei asa ceva si asa cum il vei iubi tu pe el asa te va iubi el pe tine si te va rasplati. Orice s-ar spune e o masina reusita pe care te poti baza. Orice masina are lipsuri si, daca te vei pricepe putin la mecanica nu vei ramane niciodata in drum cu ea.

Singura mea problema a fost cablul de ambreiaj care a cedat. Restul sunt minore sau facute de mine si de drumurile proaste.

Share this post


Link to post

am luat matiz euroIII - 5400 euro

atat are in plus:

- 'bobine de aprindere separat pentru fiecare cilindru' - vorba dealer-ului

- gume continental

- placa spate portbagaj

- finitii portbagaj

Share this post


Link to post

ce model de Matiz este? la 5400 ? sun roof ?

Share this post


Link to post

radio-cas ? boxe fatza? boxe spate? inchidere/deschidere centralizata?

Share this post


Link to post

Da daca-i euro 3 nu are aspec de Matiz 2? pana la urma? ce tot se (cuvant prea urat pentru forumul nostru, dar nu suficient) astia de la Craiova si se feresc ca dracu' de tamaie sa bage M2 in fabricatie? Daca tot l-au scumpit... Eu stiam cand ma uitam pe manualele service de pe Uragan ca scria clar Matiz euro 3 la unele poze (mai ales ale motorului) si se vedea clar Matiz II (sau ma rog, botul). Adica ei ne vand tot clasicul Matiz, dar cu euro 3 (nu-mi tine de cald) si la pret de M II.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...