Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Caut Termometru De Masurat Temperatura Ac

Recommended Posts

M-am saturat de toti mecanicii care zic "merge bine domne" masina x sau y.

Vreau sa massor eu din cand in cand ca sa stiu cum stau si ca sa nu ajung sa stau in primele 2 luni de vara cu masina prin serviceuri .

 

In consecinta doresc sa achizitionez un termometru d-ala de masurat temperatura de la duzele de ventilare.

Aveti idee de unde as putea lua asa ceva ?

 

Multumesc !

Share this post


Link to post

Eu am multimetru cu termometru incorporat. Merge bine.

Share this post


Link to post

De unde iau, cat costa ?

Share this post


Link to post

Sfatul meu este sa mergi cu masina la service primavara si sa-ti verifice instalatia de AC, daca mai ai tot freonul in instalatie sau daca ai pierderi pe undeva.

Termometrul ala e inutil, doar iti va arata ca e cald. :P

Share this post


Link to post

Ba mie nu mi-a aratat ca e cald. Am citit ca temperatura trebuie sa fie 7 grade la aeratoare. Imi arata 5-6 ... M-am linistit. Eu l-am luat de la rusi sau ce-ori ... Cu vreo 20 RON ...

Share this post


Link to post

Pai ideea e ca daca e ffff putin freon o simti clar in sensul ca e deficitara rau racirea.

Daca insa esti doar in dubii, decat sa dai 20 RON pe estimarea de la service, poti sa te uiti in manual la cate grade ar trebuii sa ai la gurile de ventilare si sa masori. Pentru ca simtirea de catre corp a unei temperaturi e foarte subiectiva.

Daca insa termometru imi zice ca e bine conform tabelului din manualul de reparatii, stau linisit.

Placebo are un mare efect in ceea ce priveste sentimentul de rece / cald.

Cred ca o solutie simpla ar fi sa cumpar un termometru d-ala din comert care iti arata atat temperatura exterioara cat si cea interioara si sa montez senzorul pentru exterior in interior la duze intrucat masina imi zice deja cate grade am in exterior si deci nu imi trebuie decat o masuratoare exacta a temperaturii din interior ( inclusiv de la duze )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Cumnate, asa am facut eu, citesc temperatura pe senzorul care e montat in gura de ventilatie centrala si termometrul pe "out". Acum dupa ce am schimbat condensorul si compresorul (SH), imi arata la aeratoare dupa 15 minute de mers in jur de 3 grade la temperaturi exterioare peste 30 grade (cum a fost in Bucuresti in ultimul timp). Au fost situatii cand a scazut si sub 0 grade, asta la mers afara drum lung (m-am speriat cand a inceput sa bipaie senzorul termometrului care indica "icing"). :o

Sper s-o tina tot asa (aerul conditionat nu temperatura exterioara).

Termometrul l-am cumparat de la Praktiker parca, dar am vazut si la statiile Rompetrol.

Share this post


Link to post

Ca am vrut sa scriu de dimineata, dar mi-a fost lene si mi-ai luat-o inainte: du-te, Cumnate, la orice supermarket si ia un termometru auto cu functie de exetior. Are o sonda, mai mica sau mai mare, pe care o vei butea "arunca" printre lamelele aeratoarelor si gata. Sau pote vrei precizie de 0,1 grade Celsius. Eeei, atunci se schimba datele problemei :)

Share this post


Link to post

Am cumparat o chinezarie d-asta :

post-3313-1215195668_thumb.jpg

 

E atat de chinezarie ca acum ma uit la el si arata temperatura interioara 28.6 grade iar cea exterioara 27,6.

 

NU ma deranjeaza o abatere de 1 grad.

Acum e cald aici la birou ca e cel mai indepartat punct fata de ACul din casa care e in hol.

 

IN masini atat in Tigra cat si in Chrysler am facut teste si se pare ca :

- la tigra singura varianta ca sa te apropii de valoarea de 7 grade data de producator la duze cand afara sunt PANA in 40 grade este sa ai ventilare 2, recilculare, maxim de rece si turatie peste 1800 ture. Am lasat-o 20 minute pornita cu aer din afara la ventilare 2 alternat cu 3 si NU a scazut la duze sub 12 grade.

Cum am dat pe recirculare si ventilare 2 s-a dus in 5-6 grade la duze in conditiile in care afara erau 32-34 grade celsius.

- la Chrysler dupa 35 secunde de la pornirea aerului pe manual la jumatate de ventilare, recirculare + minim rece, a ajuns la 5 grade.

 

Rezultatele nu sunt foarte precise insa reflecta faptul ca freon este. Mai trebuie sa si sti sa folosesti aerul conditionat / clima.

La mine stie bydefault luand aer din masina pana cand ajunge la temperatura solicitata si abia apoi luand aer de afara.

La tigra insa, am mai invatat o lectie astazi.

 

Cat despre chinezaria de termometru, nu va bazati foarte mult pe el. Comparat cu alte 3 termometre care arata la fel cu marja de eroare de 0,5 grade, acesta luat astazi avea eroare de 1,5 grade. In minus.

 

 

La banii lui ( 25 Ron sau ceva pe langa ) e destul de ok si da, puteti testa daca mai aveti sau nu indeajuns de mult freon in instalatie sau daca instalatia merge cum trebuie, dar faceti testele ca la carte adica :

 

1. Ventilare treapta 2 ( din 4 )

2. Recirculare

3. Turatie peste 1800/min

4. Umbra

 

 

Toate testele au fost facute cu motoarele calde.

Share this post


Link to post

Nu ne-ai spus cata benzina trebuie sa avem in rezervor si presiunea din cauciuce :)

Share this post


Link to post

Apropos, dle AB nu te "bagi" la un proiectel cu un termometru in/out cu avertizare de inghet si eventual cu ceas?  <img src= "> Sincer, eu m-am saturat de chinezarii si turcisme d-astea ieftine! Cred ca doritori or sa fie!

Sper sa nu fiu off topic.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

eu as impinge mai departe... la un termometru in/out cu precizie de maxim 0.5 grade (chiar nu e nevoie de mai mult, si 1 grad e destul) - care sa aiba si functie de ceas, si sa se poata monta in carcasa ceasului de cielo :P

si nu cu afisaj VFD - ci cu afisaj cu segmenti de leduri (ca la ceasurile de dacie de deasupra oglinzii)

 

singura chestie care m-a oprit in constructia acestei goange - este nestiinta programarii... pentru ca fara un PIC nu scapi la chestia asta

Share this post


Link to post

Deacord cu tine, mai putin carcasa ceasului de la Cielo, care e cam mica si cam prost asezata (bate soarele in ea). Pe leduri e ok tinand cont ca sunt cele mai rezistente dpdv mecanic si termic in comparatie cu LCD sau VFD. De problema programarii m-am lovit si eu. Chiar ma gandeam sa achizitionez kit-uri gata facute (ceas si termometru) si sa le montez intr-o carcasa comuna, dar nu cred ca o sa iasa ceva profi...

Dle AB daca esti pe aici, scrie-ti parerea, ca noua ne tot vin idei... :)

Share this post


Link to post

carcasa ceasului de cielo... asta pentru a nu strica designul original al masinii (am eu o manie cu asta)... dar cu soarele ai dreptate... :)

deci AB - asteptam reply :P

Share this post


Link to post

O varianta pt display ar mai fi afisorul LCD "inversat" care, iluminat cu leduri adecvate, se vede mult mai bine decat cel clasic. Hai AB nu ne raspunzi? :) )

Share this post


Link to post

adica cu filtrul pus invers :)

am un termometru d-asta facut dintr-un termometru de carcasa de calculator - afisaj inversat, cu lumina verde... voiam sa il montez, dar pana la urma nu am vrut sa renunt la ceas... si il mai folosesc ocazional la ce spune Cumnatu - masurarea temperaturii din prizele de aer

oricum este mai fiabil afisajul cu leduri - la temperaturi, umezeala etc

Share this post


Link to post

Asa o fi. Am si eu un afisor din asta, dar, sincer, nu l-am desfacut sa-l studiez mai in amanunt. Afisoarele cu leduri necesita circuite de comanda (sau se recomanda montarea lor) separat pentru a nu solicita porturile microcontrolerului. Oricum noi dam idei ca de facut, poate, s-o gasi cineva...

Share this post


Link to post

Eu as "impinge" si mai departe :D

Nu renteaza un dispozitiv de sine statator cu functie de termometru si, eventual ceas. Ca sa va dezamagesc de tot, eu mi-am luat o "scula" din Car4 si sta prin torpedou :) Tot aman chestia un un "computer de bord", care ar rezolva si functiile astea. Cat priveste afisajul cu leduri "7-segmente" e lucrul care ma enerveaza cel mai mult :)

Cum ziceam, nu prea e locul potrivit pentru a discuta asa ceva  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut

 

 

 

Si eu am avut o problema cu aer conditionat, si m-am plimbat la 3 frigotehisti cu fel si fel de scule si aparate, ideea este ca omul care iti lucreaza trebuie sa aibe si habar de cea ce face.Un prieten mi -a recomandat un tip din vitan, ce e drept mai scump, dar a meritat, cand am ajuns la el tipul lucra la un Brabus :) ,si eu cu masina mea micuta, nu lucreaza cu recuperator de freon , dar in schimb pe toate sculele scrie made in SUA. Ca si operatiuni au fost asa.

 

- demontatul grile din fata, aveam un dop pe radiator,

 

-a montat 2 furtune si mi a curatat instalatia circa 15 minute,

 

-apoi, a facut vacumul ca cica trebuie sa fie vid in instalatie

 

-a introdus uleiul si pasta florescenta, la fiecare incarcare se schimba

 

apoi freonul, s a jucat 5 minute la niste ceasuri , si apoi cand am deschis usa la masina am inghetat, termometrul arata 1.5 grade C,

 

-a bagat niste furtunele pe radiatorul de interior, sa curete radiatorul de interior de bacerii si miresme neplacute

 

-totul a durat in jur de 30-35 minute super meserias, acum in interior fac cuburi de gheata :) )), basca am si garantie 24 luni la un pret ok

 

il recomand cu -2 grade :) ) este pe calea vitan intersectie cu mihai bravu, alin 0734710007

 

 

Share this post


Link to post

Pai si care e pretul ala ok?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...