Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

Politia Romana Si Posesorul (conducator) Auto

Recommended Posts

Guest Mecmar

Potrivit Politiei, in 2004 au fost sustrase 2.782 de autoturisme dintre care trei sferturi au fost Dacii.

Numarul furturilor este in scadere fata de 2003, iar politistii au reusit sa recupereze peste 60% din autoturisme.

In Romania exista 4.250.000 auto inmatriculate. In topul masinilor furate figureaza in ordine: mercedes, Volkswagen, BMW, Audi, Opel, Daewoo, Renault, Peugeot, Toyota, Mitsubishi, Honda, Nissan.

Moduri de operare: la cele autohtone au fost fortari mecanice a incuietorilor si blocari de contact. Limuzinele de lux necesita folosirea de sisteme si dispozitive electronice de anihilare a sistemelor de protectie. Hotii incarca limuzinele in TIR-uri, le transporta la marginea oraselor si acolo procedeaza la dezmembrarea lor.

Cauzele care duc la furturi: dezmembrarea si valorificarea lor piesa cu piesa si comiterea unor infractiuni dupa care urmeaza abandonarea lor. Altii fura din placere.

Sfaturi de la politisti catre soferi:

-autovehiculele trebuie inchise cu cheia chiar daca este parasit pentru cateva momente;

-montarea de sisteme antifurt mecanice sau electronice, iar in cazul limuzinelor de lux sisteme de supraveghere G P S;

-pe timpul noptii, masina trebuie parcata in locuri special amenajate ori bine iluminate;

-nu se pastreaza in masina documente personale sau ale masinii.

Share this post


Link to post

Tata a cumparatin 2003 un Vw Passat din 2000 v6tdi 4motion tiptronic. Masina era o bijuterie dar cand am vrut sa o vand anul trecut(2004)(tata nu mai e si nu-mi ardea de masina aia) s-a facut autentificare si surprise:masina furata din Germania, serie pansonata etc. Am pierdut 13.000EUR, ma judec cu statul si cu primul proprietar din Romania ca sa-mi recuperez banii(ca masina e deja in Germania la firma de asigurari). Aveti grija cand luati o masina la mana a doua militia si cu RAR sunt numai niste incompetenti(de ce nu au depistat-o furata cand am cumparat-o???) si procesul meu are sanse nu foarte mari de castig. Nu stiu cum ai putea sa te feresti de asa ceva pentru ca nu am luat-o chilipir ca sa spui ca era suspecta si nici de la samsari.

Share this post


Link to post

stii cumva cum s-ar putea afla daca masina a fost furata? trebuie sa ajut pe cineva sa verifice niste acte de x5 (50000E) si nu stiu cum as putea sa verific daca a fost furata! interpol?

Share this post


Link to post

Te duci la RAR si ceri in mod expres AUTENTIFICARE. Se face la vanzarea tuturor masinilor cu o cap cilindrica >2000cmc..Se verifica seriile caroserie, motor(sa nu fie modificate )in conditii speciale si cu scule date de UE. Daca verifici numai seria nu obtii nimic (la mine erau modificate 2 caractere si noua serie -modificata era OK, verificata la vama dar nu era reala si nu poti afla daca e modificata sau nu decat prin autentificare).

Share this post


Link to post

Cred ca sunt on topic. Mi s-a intamplat acum doua zile sa ma ia politia pentru ca stationam cu avariile pe banda doi (vorbeam cu un prieten din alta masina care statea pe banda 1). Numarul de pe spate era in portbagaj si actele le aveam acasa. Cum eram aproape de casa, mi-au luat numarul garantie (ca aveau nu stiu ce treaba) si mi-au zis ca ne intalnim mai incolo in dreptul blocului meu, ca sa le arat actele. Omu' cand sa se urce in masina, l-am intrebat daca numarul mi l-a luat garantie ca sa apar cu actele si sa nu fug. Si mi-a raspuns ca la o adica imi ia si masina garantie.

 

Am luat actele, au venit oamenii si m-au obligat sa fac ce-oi face, sa leg numarul cu sarma, sa-l prind cu ceva, ca altfel imi iau numerele de pe masina. Oamenii erau foarte hotarati, parca mai aveau putin si imi puneau si catusele. Pana la urma l-am legat cu elasticul de la un odorizant ca sa stea cat de cat.

 

Ma rog, faza s-a terminat pana la urma cu talonul ridicat, ca nu eram in regula cu RCA-ul.

 

Acum stau si eu si ma intreb, ca nu stiu nimic de asa ceva in lege, astia pot sa iti ia numerele de pe masina si/sau sa ti-o imobilizeze chiar asa, pentru orice nimic?? :shock:

Share this post


Link to post
astia pot sa iti ia numerele de pe masina si/sau sa ti-o imobilizeze chiar asa, pentru orice nimic??

 

Nu chiar pentru orice nimic, dar pot. Citeşte codul rutier actualizat ;)

Share this post


Link to post

Pai tocmai de asta am intrebat, pentru ca nu am codul rutier nou. Ca daca-l aveam il aveam il studiam bine, bine, ca sunt tare curios de situatiile astea. :D

Share this post


Link to post

Vezi aici.

 

D-aia ar trebui să se bage reexaminarea periodică la şoferi :-W

Share this post


Link to post

Da, merci VAXXI. S-ar parea ca da, respectand prevederile legii, au posibilitatea sa ridice numerele de inmatriculare daca nu sunt montate ambele pe masina. Si chiar daca unul e in portbagaj.

 

Si o data luate numerele de pe masina, asta inseamna si imobilizarea masinii. Cam aiurea. Deja incep sa ma simt ca un infractor. :-?

Share this post


Link to post

pai atunci eu zic sa incepi sa te antrenezi la manevrat sapunul fara sa-l scapi :rolleyes:

nasol ca ti-a luat talonu, ca il recuperezi greu.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

Poveste tare:

Taica-miu azi trebuia sa mearga la Sibiu prin Valea Oltului. La radio nu s-a anuntat cum ca ar fi impracticabil drumul pe acolo. Merge el ce merge pana la un punct in care era blocaj, nimic nu se misca. Cauza blocajului nu se vedea. Se hotareste sa se intoarca. La intrarea in valea Oltului era un politist. Se opreste si il intreaba de ce e blocaj la care asta ii zice:" pai nu stiu, mi se parea mie ca nu prea vin masini (nu venea de fapt nici una) dar eu am Zapp si nu pot sa prind linie sa vorbesc cu aia". Ii da taica-miu telefonul lui, nici cu asta nu prinde linie. Taica-miu se da batut si se intoarce spre Bucuresti dar nu inainte de a manca. Dupa ce termina de mancat dupa inca o ora, deci dupa vreo 3 ore decand intrase pe valea Oltului il vede pe politai ca vine dinspre cu vale cu girofarul pornit si urmat de vreo 2 ambulante.

 

Mi se pare mie sau e extraordinar de strigator la cer ca ala nu stia ce se intampla?

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

,,Mi se pare mie sau e extraordinar de strigator la cer ca ala nu stia ce se intampla?'' :D

Ce rost mai are draga Zmeule sa te mai intrebi? Nu pun la indoiala profesio-nalismul intregului sistem politienesc, insa ruleaza in Romania filmul cu prostii.

Ce rost are ca unii (si sunt multi saracii) sa-si puna ceva la contributie? Oare au ce sa puna? Ei se ocupa de probleme mult mai importante: vile, masini, afaceri etc, etc,.

Daca se adevereste faptul ca fostul baschetbalist Toni Alexe a fost jefuit de cei 2 politisti mare belea iese. :o X(

Nu mai am nici un comentariu.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Fostul baschetbalist al echipei Asesoft Ploiesti a suferit in dimineata zilei de 21 ianuarie un grav accident de circulatie in urma caruia, el, dupa cum a declarat cu 6 ore inaintea accidentului, s-a ,,retras'' in plina glorie.

Sotia baschetbalistului a denuntat faptul ca in timp ce era extras din masina i s-ar fi sustras o importanta suma de bani si ceasul de la mana si sunt acuzati 2 politisti care au sosit la locul accidentului.

Daca probele vor confirma ca cei doi au savarsit aceasta fapta, cum puteti interpreta gestul lor?

 

Daca problema ridicata si locul nu sunt adecvate va rog frumos sa stergeti acest subiect, insa fapta lor este incalificabila. [-O<

Share this post


Link to post

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Toni!

Incredibili politzaii astia...

Romanu tot roman ramane... si nu ma refer la voi ci in general..mai ales la alde Garcea...

Or fi vazut ca nu mai e nimeni prin preajma si au sutit...Lasatzi ca Dumnezeu e sus si vede si nu cred ca o sa treaca cu vederea.

Share this post


Link to post

Toni a fost un mare om deosebit, un mare baschetbalist.Din pacate pentru noi el a suferit un accident stupid.

Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa-l cunosc,eu jucad baschet de performanta la Steaua.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Doua poze cu mine practind acest minunat sport:baschet

post-224-1106766986_thumb.jpg

post-224-1106767009_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Deja au anuntat in aceasta seara ca cei doi pulitisti sunt cercetati de furt extrem de grav so... no comment X(

 

RIP, Toni!  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ce am patit acu 2 saptamani cu plitzia romna. Vin bajetzii la control i n camine (asa e in Iasi, se fac controale la greu la orice si oricand). N-aveam chef sa le deschid, neavand viza de flotant. Bai si unde nu se apuca aia sa bata la usa pana au spart-o. Il iau pe bou la intrebari: bre, da cum iti permiti sa intri asa in camera, ai mandat? Da pot sa intru; in prezenta unui reprezentant al studentilor am voie. ma duce jos sa-mi faca PV-ul de amenda. Incepe el sa completeze; ma intreaba: esti student? nu, zic eu (ca sa nu intru la belele ca stau ilegal); atunci iti dau 1500, nu 750. in fine pana la urma mi-a dat 750, fara nici o posibilitate de a plati jumatate si fara nici un stres, de parca m-ar fi prins cu 70 in localitate si mi-ar fi dat 300. De atunci am o ura imensa fata de politaii pedestri. va dati seama ce idiot? el gata imi dadea amenda maxima. Ce nu mi-a placut a fost ca m-a tratat ca pe un idiot, adica dupa ce le plateam o suma substantiala nu afisau nici un pis de respect, asa cum fac cei de la circulatie, cu care mai negociezi sa-ti mai scada din amenda. Acu intrebarea: avea voie sa-mi dea maximul? nu trebuia sa-mi dea "jumate in 48 de ore"? ca sa stiu daca ii fac referat, daca nu-l salta din post macar sa-l zgaltaie putin.

Share this post


Link to post

pe valea oltului mereu sant accidente, spun asca ca o fac destul de des si mai mereu vad cate ceva, si daca nu sant accidente intre masini, sant blocaje din cauza caderilor de pe versant, in special la calimanesti-caciulata, dar poate fii ocolita zona pe malul opus.

si daca nu ai semnal la mobil;, crezi ca ala avea pe masina? sau ca asculta ceva(politia se bazeaza pe zapp?)

Share this post


Link to post

m-a uns la suflet faza care urmatoare.Mai sunt si unii care-si permit sa faca misto de politisti.

Un Passat cu geamuri fumurii, vr6,tot tacamul.depasire pe linie continua , viteza.N-avea nici numar pe fata . Sare militianul din boschet il opreste si asteapta.

Ala trage la 10 m.de el si nu se da jos ci doar deschide geamul.Militianul astepta sa vina ala spasit si umil la Vento si sa se caciuleasca la el.Vizibil nervos militianu' se da jos si ii face semn sa vina la masina.Ala nici nu se uita la el , drept care miulitianu' incepe sa se deplaseze spre passat cu atitudinea aia de smecher, mergand usor leganat si patruns de importanta.

Ii zice soferului sa scaota actele si incepe cu glume de milioane de lei , inclusiv retinerea masinii pt.fapul ca n-are numar.Ala incearca sa-i vorbeasca frumos, militianu' nu si nu ca masina ramane aici alea-alea.

Eu ma cocosam de ras pt.ca si eu depasisem pe linie continua si ma oprise boul cu putin inainte de passat. :mda:

La un moment dat ala din passat scoate o legitimatie si ii arata militianului , scoate numarul din portbagaj si permisul pe care le arunca in fata la vento, se suie in masina lui si pleaca nervos.

Sa vedeti apoi cu cata disperare dadea militianu' prin statie unui echipaj din fata sa-l opreasca pe ala ca sa vina sa-i dea actele si numaru'.....Omul era seful SRI pe nu stiu ce judete de care apartinea si boul ala de politist :D

Drept care mi-a dat actele ca era prea disperat sa-l prinda pe ala ca sa-i mai arda sa-mi dea amenda mie :banana:

Share this post


Link to post

ceva asemanator am patit si eu acolo unde 300 intra pe calea victoriei. nu mergea semaforul din fata (eu venind exact cum ar veni 300-le) si intrasem deja intersectie si dadeam asteptam sa se termine cardul de masini care urcau catre victoriei. cand s-a terminat, am plecat inspre muzica doar ca sa fiu oprit pe partea stanga dupa 15 m pentru trecere pe rosu. ca nu mergea semaforul pe care ar fi trebuit sa il vad ca sa stiu ca e rosu nu a fost scuza viabila si voia sa actioneze in vitutea inteligentei sale.

faza: la un moment dat se aude un huruit de borla si trece pe langa umarul politistului un picior. trecuse un golf 4 negru iar pasagerul din spate scosase piciorul pe geam sa il loveasca pe politist. asta imi arunca actele si se repede la masina care era insa la mama dracu. nu stiu ce s-a mai intamplat dar nu cred ca l-a prins.

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat talonul.

 

Ieri m-a luat iar politia, pt ca nu dadusem prioritate la pietoni. A inceput sa ma ia si cu folia de pe geamuri. Ma gandeam ca e bine ca totusi nu aveam talon (ca talonul l-am ridicat de abia azi), ca asa nu mai avea ce sa-mi ia. Imi dadea doar amenda sau poate ma punea sa-mi dau jos si foliile.

 

Si la un moment-dat, ma intreaba cu ce ma ocup. Ii zic ca sunt redactor. Ma intreaba unde. Ii zic eu ce si cum. Si mai sta 3-4 secunde, imi zice ca o sa imi iau amenda si nu stiu ce. Apoi imi intinde actele si imi zice sa imi continui drumul. "Multumesc, sa traiti" si m-am tirat.

 

Ceva ciudat?

Share this post


Link to post
ceva asemanator am patit si eu acolo unde 300 intra pe calea victoriei. nu mergea semaforul din fata (eu venind exact cum ar veni 300-le) si intrasem deja intersectie si dadeam asteptam sa se termine cardul de masini care urcau catre victoriei. cand s-a terminat, am plecat inspre muzica doar ca sa fiu oprit pe partea stanga dupa 15 m pentru trecere pe rosu. ca nu mergea semaforul pe care ar fi trebuit sa il vad ca sa stiu ca e rosu nu a fost scuza viabila si voia sa actioneze in vitutea inteligentei sale.

faza: la un moment dat se aude un huruit de borla si trece pe langa umarul politistului un picior. trecuse un golf 4 negru iar pasagerul din spate scosase piciorul pe geam sa il loveasca pe politist. asta imi arunca actele si se repede la masina care era insa la mama dracu. nu stiu ce s-a mai intamplat dar nu cred ca l-a prins.

 

=)) Cum draq ala cu golful a vrut sa-i dea un voleu militianului din masina?? :D :) ) E cea mai tare faza de care am auzit pana acu'

Share this post


Link to post

@expero: faza e de plans nu de ras.

intr-o societate normala nu ar fi trebuit sa conteze daca ala era sri-st sau nu.

batjocura "jmekerilor" asupra autoritatilor, societatii civile si legilor nu trebuie tolerata deloc. de ce nu puteti fratilor sa respectati legile? de ce nu puteti sa NU depasiti daca este linie continua?

Share this post


Link to post

are dreptate alx. chiar si daca nu discutam de principii, daca l-ar fi atins, atat politistul cat si posesorul piciorului ar fi avut nevoie de un transport la urgenta. viteza golfului era mai mare de 50kmh asa ca daca i-ar fi dat peste cap politistului...

Share this post


Link to post

Lasa ca mai si merita din cand in cand. La noi la Iasi este un burtos, libidionos la circulatie care se plimba toata ziua cu Passatul si sta la codoseala, poate poate prinde pe cineva si cand te prinde e la fel de plin de importanta ca primul ministru. I-a luat lui tata odata carnetul pt neoprire la trecere la nivel cu calea ferata nesemnalizata(el statea la 800m de locul trecerii si incerca sa ne spuna ca a vazut roata ca nu s-a oprit, noi defapt trecuseram ffff incet pe acolo si ne-am asigurat). Tata a obtinut permisul inapoi prin pile si relatii iar urmatoarea data cand l-a vazut eram noi cu passatul si cand a trecut prin dreptul lui i-a aratat cuvânt_urât(ala a ramas tablou dar nu a venit dupa noi ca oricum ne pupa in fund ca nu avea ce sa ne faca, noi ii spuneam ca delireaza, eram 3 in masina :D ).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...