Jump to content
Sign in to follow this  
ionut.tanase

Cielo

Recommended Posts

Salut!

Eu am mers cu ambele variante detinute de familie.Cel corean si cel EUR III motor etec.

E mit,cel romanesc fiind imbunatatit motorul,injectoare,delcou,frane-servofrana discuri,roti pe 14.etc

Intr-un topic am impresia ca s-au comparat modelele.Erau trecute acolo toate avantajele si dezavantajele(care or fi acelea :) )

Referitor la exploatare am facut in primul an cu masina 42000km si s-au schimbat doar consumabilele.

Share this post


Link to post

Acu ce sa mai zic, ca s-au cam spus, dar:

O masina veche este o masina fara perspective, chiar daca a fost intretinuta corespunzator.

Ma bucur ca faci ceea ce eu nu am facut la vremea mea - te documentezi.Si daca tot ai pe prietenul tau , care se pricepe, iti urez sa nu ai parte de o teapa.

Pana la urma, Cielo inca mai are parte de suport vis-a-vis de piese de schimb de calitate. Si service-uri unde mai gasesti mecanici priceputi. Ia insa in calcul toate acele nimicuri in care vei investi foarte multi bani. Tapiteria nu mai e ca noua, scaunele sunt uzate, mecanismele au inceput sa capete joc, e mai zgomotoasa, nu mai miroase chiar a nou,....

Multe "succesuri" in alegerea ta.

Share this post


Link to post

Iti inteleg punctul de vedere si apreciez cele insirate de tine mai sus. Dar imi iau o masina SH si una ieftina nu pt ca sunt zgarcit :) ) , ci pt ca nu dispund de mai multe resurse. 1200E sunt banii mei, restul vin de la banca #-o ... de aici si nevoia unei masini ietftine usor de intretinut si rezistente pt minim 2 ani  <img src= ">

LE: @Wolfram folosesc citatul ca sa se stie cui ma adresez

Edited by Moon_Fire
Citare inutila a mesajului anterior; foloseste butonul "FASTREPLY" din subsolul paginii...

Share this post


Link to post

Ce ziceti de anuntul asta: Link E ieftina dar are si niste zeci de mii bune. Merita sa merg la "ieftineala" gen asta?

Share this post


Link to post

Dupa cum se vede si al meu e din 95' si sint multumit cum merge,cum arata.Cam greu sa gasesti o masina SH perfecta mai ales la banii aia.Toate au cite o nebuneala (problema) mai mica sau mai mare,dar cu timpul poti s-o pui la punct.

Pote colegul nostru,george d,iti da citeva detalii si despre starea motorului,dupa care vezi tu ce decizi.

Share this post


Link to post

Da, fix acceasi chestie voiam sa o spun si eu

Al meu cielo pentru cei 12 ani, se tine dpdv mecanic foarte bine, estetic/tabla, neasteptat de bine, iar plastice, scaune interior, nu prea isi tradeaza varsta...

e o masina care am incredere ca nu ma lasa in drum, indiferent unde o duc, si in caz ca mai apar mici problemute (inerente la varsta ei) sunt usor si ieftin rezolvabile...

nu e o masina care sa se duca vreun senzor sau ceva piesa - sa se aprinda pom de craciun pe bord si sa nu mai porneasca...

 

daca ma intrebi acum cu care din masinile din semnatura as pleca pana in ... nu stiu ... Norvegia :P ... si inapoi - ghici pe care as alege-o?

 

Iar acel Cielo visiniu - nu arata rau - mi-a atras si mie atentia cand a aparut anuntul - s-ar putea sa fie o masina buna

Edited by madkat

Share this post


Link to post

@ madcat

Am 2 intrebari pt tine:

1. Cam care ar fi valoarea ei dupa tine?

2. Daca ar veni un prieten la tine acum ca vrea o masina ieftina si buna cu cat i-ai da-o(tinand cont de stare dar si valoarea pietei)?

Diferenta intre cele 2 intrebari e una simpla: cat crezi tu ca valoreaza dupa cum ai tinut-o si a 2-a intrebare e in functie de valoarea de piata).

Un raspuns cat mai sincer daca se poate :P

LE: Ce ma dezamageste pe mine la masini de genul asta e faptul ca nu au norma de poluare macar Euro 2 :(

Edited by Moon_Fire

Share this post


Link to post

Din pacate asta e cea mai mare problema. Norma de poluare.

Vezi ca a aparut un anunt nou cu un euro3. Pretul e bun.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Cam prea scump pt Km aia...

LE: Cautand si pe alte site-uri am gasit un anunt in fel urmator. Cielo din 2006 cu 46K Km la 3200E Si are "Dotari: aer conditionat, inch.centralizata, servo directie, geamuri electrice". Mai e specificat ceva: "Masina este in stare buna de functionare". Ce parere aveti?

Edited by Moon_Fire

Share this post


Link to post

Am fost azi in targul auto din Sibiu si am gasit doar 1 bucata Cielo. Era din 2003, 105.000 Km DOHC si nu avea aer conditionat. Pretul: 2400 Neg (zicea ca o da la 2100). Ce probleme avea: mici defecte (reparate cu spray), urme de rugina in locurile clasice dar cel mai important nu avea ulei destul. Era mult sub nivelul minim, la fel si cu apa, insuficienta. Parea unic propietar si zicea ca masina era condusa de sotia lui. Mi-a spus pe cinstite ca masina consuma 8 in oras :D . I-am zis cu DOHC nu iesi sub 10 iar el zicea ca nu e posibil. Era destul de convins ceea ce ma face sa cred ca baga nevasta benzina fara sa stie el =)) .Am fost cu un prieten de-al meu, detinator de Cielo si zicea ca o puteam scoate lejer sub 2000. A si ca bonus imi dadea distributia care era in portbagaj :D

Cam asta e pretul sau doar avea multe probleme si vroia s-o dea repede?

Share this post


Link to post

Dubioasa masina.La anul asta 2003 e cam ietina si daca lasa sub 2000 e atat de usor mai mult decat sigur vrea sa scape de ea si mai mult ca sigur sa fie plina de probleme..Daca el vrea sa o vinda si nici macar nu s-a sinchisit sa completeze apa si uleiul imi dau seama ce fel de ce fel de ingrijire a avut perte:fix deloc.Te sfatuiesc sa nu o iei. :thumbl:

Share this post


Link to post

Problema e cu uleiul. Ma indoiesc de faptul ca ar fi pus mai putin ulei in motor, de obicei la service baga tot bidonul (4 litri) ceea ce inseamna cam 5mm peste maxim pe joja. Daca a ajuns sub minim ori nu l-a schimbat la timp si il mananca de vechi ce e, ori are mai multi km si il mananca by default. In ambele cazuri nu e bine.

 

Cel mai bunt test pe care poti sa-l faci in targ e urmatorul. Porneste masina, asteapta 2-3 minute, da-i niste acceleratii scurte si sanatoase (cam pana la 4000 sa nu sara proprietarul pe tine ca-i omori masina) si vezi ce fum scoate.

Dupa, lasa-l sa mearga iar cateva minute la relanti, si repeta operatiunea.

 

In ambele cazuri nu trebuie sa scoata nici un pic de fum albastru. Ideal ar fi sa faci testul cu motorul cald = uleiul subtire.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Cea mai probabila varianta e ca nu l-a mai schimbat pt ca e vechi. Tipul nu parea deloc rau voitor ci putin nepasator. Cum era bancul ala cand isi duce la targ calul lui cel batran :-j .

I-am luat numarul tipului si ma mai gandesc. In targ erau destul de putin clienti si cu atat mai putine vanzari. Mai deloc ca sa zic asa... :)

Ce ma face sa ezit e ca daca la ulei nu s-a uitat, atunci imi dau seama cat de ingrijita era masina :-< .

Share this post


Link to post

Daca nu l-a schimbat acum, nu l-a schimbat niciodata la timp. Eu zic sa te feresti. Sau daca ai mesrias bun cu tine vezi care e treaba.

Share this post


Link to post

Va salut am gasit si eu un Cielo fabricatie 1996 omul spune ca este ultimul lot adus din Korea,dar am vazut ca nu are lampile de semnalizare de pe aripa rotunde cum ar trebui sa le aive koreenele,sunt dreptunghiulare.

Dupa ce imi pot da seama daca e sau nu korean.?

Share this post


Link to post

Eu pot sa iti dau un singur sfat... cauta unul mai nou minim 98 maxim 2000(parca nu as alege cielo romanesc, am mers cam 1 an cu unul din 2004 si era jale...). Cand cautam eu masina numai gioarse erau astea vechi... Si am vazut undeva la 40 masini... de aia am ales nubira! Pentru 2 airbag-uri, abs, alta marime. Sau am mai vazut vreo 2 bucati d-alea hatchback... din 99 erau insa aveau doar aer si servodirectie. Totusi se prezentau mult mai bine ca berlinele.

Share this post


Link to post

Iar pentru cine nu stie, nu doreste, nu are timp sa citeasca si cateva pagini in urma, doua concluzii:

1. Cele coreene sunt mertane

2. Toate cele vandute de samsari sunt coreene.

Share this post


Link to post

Cam cat credeti ca ar merita un cielo din 1996 40 000 km reali.Propietarul spune ca e korean dar dupa cate am citit mai sus nu prea cred ca ar mai fi.

Share this post


Link to post

2500 Euro maxim daca e la primul proprietar si in stare foarte buna.

Share this post


Link to post
Cam cat credeti ca ar merita un cielo din 1996 40 000 km reali.

De ce sa cumperi o masina de 13 ani, daca nu-i de colectie ? Sau baba poate sa fie fata mare, tot babaciune ramane.

Share this post


Link to post

Daca n-ai bani de o dama de lux, te multumesti si cu o baba mai ...conservata. :)

Share this post


Link to post

Atunci explica-i juniorului ca in baba aia mai baga 1500-2000 de euro (silicoane, lifting), ca sa aiba masina de iesit pe strada si cu 4000 isi poate lua una mult mai noua.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Atunci explica-i juniorului ca in baba aia mai baga 1500-2000 de euro (silicoane, lifting), ca sa aiba masina de iesit pe strada si cu 4000 isi poate lua una mult mai noua.

 

 

In ce sa mai bag in ea 1500 euro? :o masina ,nu are gram de rugina,unic propietar,istoric service.

Share this post


Link to post

E nu fi convins de asta... desfa fetele de usi sa te uiti in ele. Cred ca a exagerat tolin cu 1500-2000 EURO, dar 1000 EURO tot o sa bagi ca sa functioneze brici :) Succes.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...