Jump to content
Sign in to follow this  
Indigo

GPL pe Tico si/sau Matiz?

Recommended Posts

--vlad--- diferenta de pret poate sa fie si de la instalatia care se monteaza pe masina si cel mai important este daca masina ta e Euro 2 ( daca are sonda lambda) .In cazul in care masina este E 2 sfatul meu e sa te mai gandesti la ce vei monta si la ce service pt cea pt care ai facut programare ( la 900 ron) sigur nu e pt E2 (cu dozaj electronic de carburant)

 

 

Share this post


Link to post

@bye: Tico euro 2 au fost doar cele productie 2000. Pana in 1999 inclusiv au fost non-euro. Al meu fiind din 1996, mai mult ca sigur este non-euro. E cam in acelasi sector de pret cu instalatia pe care si-a montat-o zeama, asa ca eu zic ca am facut o alegere buna. Fiind non-euro e normal, cred, sa fie mai mic pretul instalatiei.

 

Multumesc mult pentru interes!

Share this post


Link to post

Gata, am montat azi o instalatie GPL Tomasetto cu rezervor cilindric de 28 litri.

 

Montajul a durat aproximativ 3 ore, iar mecanicii au lucrat bine desi mi-au spus ca prefera sa puna instalatie pe 3 loganuri decat pe un tico din cauza spatiului restrans de lucru.40000000.gif

Demarajul este un pic mai greoi, dar nu atat cat ma asteptam.

 

Am intrebat daca pornirea trebuie facuta neaparat pe benzina, si mi-au spus ca cel putin acum cat e cald pornirea sa o fac pe gaz ca nu e nici o problema. Cum e mai bine sa procedez?

 

@zeama: La mine pentru reglajul relantiului am un surub negru din plastic cu margina zimtata pe langa alte 2 suruburi care nu stiu pentru ce sunt.

Share this post


Link to post
offtopic.gif Trebuie sa treci cu ascutitoarea pe la CTC, adica eu si Carabusujunior, si vedem noi cum e cu demarajul ala greoi :D

Share this post


Link to post

Instalatiile automate trec pe gaz abia cand lichidul de racire ajunge la 40 grade. Probabil exista o justificare in acest mod de lucru.

Share this post


Link to post

Felicitari pentru alegerea facuta.Ai sa vezi acum diferente de cost pe suta de km.Daca au reusit sa o puna in 3 ore sint campioni la mine a durat cam 8 ore...Demarajul este normal sa fie un pic mai greoi,la toate masinile se simte mai ales la cele pe carburator.Mersul normal il vei vedea dupa prima revizie de 1000 km (isi face instalatia rodajul)

 

Cit despre pornirea direct pe GPL cred ca sa creat un pic de paranoia.Fratele meu a avut un R19 si o dacia 1310 pe gpl mai am prieteni care au avut masini pe gpl eu am tico pe gaz si niciodata nu l-au pornit pe benzina.La inceputul anului cind a fost gerul de -30 grade eram la Brasov si mi-a pornit fara probleme direct pe GPL (eu nu am nici soc la Tico) singura problema pe care am avut-o atunci e ca din cauza concentratiei reduse mi-a inghetat antigelul :dizzy: Dau foarte rar pe benzina si o fac doar pentru a mai unge garniturile din carburator.Ultima data am bagat benzina,vreo 5 litri,anul trecut in Iulie.Asa ca sfatul meu sa o pornesti fara frica direct pe GPL.Eu am 20.000 km si mi-a pornit intotdeauna la sfert.Daca esti prin Bucuresti as vrea sa vad si eu cum arata o instalatie tomasetto.Rezervorul este lateral sau in locul rotii de rezerva?Care a fost pretul final?

Share this post


Link to post

Au lucrat 3 oameni la montaj si probabil de aici si timpul mai scurt. M-am linistit, o sa pornesc direct pe gaz...oricum era si incomod sa tot fac trecerea de pe benzina pe gaz la fiecare pornire.

 

Rezervorul este cilindric, montat lateral, iar pretul final a fost 900 lei, asa cum mi-au zis si in prealabil la telefon.

 

Da-mi un pm cu un id sau un numar de telefon ca sa vorbim sa vedem cum facem sa ne intalnim.ok.gif

 

Si inca o intrebare...afara cat iti consuma? Vreau sa fac un drum acasa, in Neamt, in weekend si voi face un consum. Si vreau sa am niste date pentru comparatie.

Share this post


Link to post

Pe afara imi ia cam 5 si ceva.Ultimul consum in oras a fost de 6,3 l/100 km,depinde mult de reglaje.

Edited by zeama

Share this post


Link to post

Va salut, ce stiti despre instalatia secventiala BRC as vrea sa pun pe masina sotiei un matiz E2 din 2003 am gasit la o firma din Buzau la pretul de 2500ron cu butelie toroidala, credeti ca e o alegere buna sau sa mai caut si altceva.

Multumesc!

Share this post


Link to post

Teoretic, BRC este o marca foarte buna, dar practic e mai greu de configurat, din ce am auzit/citit in ultima vreme. Ti-as recomanda Tomassetto. E mai ieftina, mai simplu de configurat si are preturi ceva mai mici la intretinere. Marele avantaj al BRC este ca dau o garantie de vreo 500kkm pentru rampa, pe cand Tomassetto da vreo 50kkm, dar setul de reparatie este foarte ieftin, e vreo 20 lei/injector.

Share this post


Link to post

Va salut !

Acesta este primul meu post pe acest site. As vrea sa multumesc tuturor forumistilor care au postat in acest topic. Lucrurile aflate aici m-au determinat sa imi montez o instalatie GPL pe Matiz Euro 3 2005.  <img src= ">

Am montat pe Matiz o instalatie Tomasetto secventiala cu stag 200, rezervor toroidal (in locul rotii de rezerva) de 32 litrii (nu sunt foarte sigur - intra in ea la plin cam 26,27). Instalatia am montat-o la service-ul din Prelungirea Ghencea (G&G AUTO) si m-a costat 2200 RON - am dat si baietilor care au montat-o (impecabil) - 50 ron. Montajul a fost efectuat in septembrie 2009 cand masina avea 50 000 km. Acum am aprox 70 000 km (20 000 km GPL) si sunt nu multumit, ci extrem de multumit. Costurile cu deplasarea auto s-au modificat simtitor (50 % reducere daca nu punem si investitia initiala). Oricum credeti-ma ca mai bine faceti un efort pe moment si montati instalatia. Beneficiile in timp vor fi mari.

Acum lasand partea motivationala cateva lucruri despre gpl pe matiz. Un "impediment" a fost unde sa pun roata de rezerva. M-am gandit initial sa renunt la ea dar stiind ce inseamna sa mergi pe drumurile patriei cu roti de 13 inch (risti oricand sa indoi o roata - am reusit chiar doua deodata :spumelagura :) am "indesat" roata de rezerva in portbagaj. Am dezumflat-o putin si am reusit sa inchid portbagajul. De cand am pus instalatia nu am folosit-o niciodata dar nu stii cand ai nevoie de ea. Masina merge exceptional pe gpl, aproape nu este nicio diferenta. De fapt majoritatea persoanelor care ar conduce-o ar spune clar ca nu este nicio diferenta. Eh, eu care imi cunosc micul maty imi dau seama. De ex. la turatii ridicate trage putin mai bine pe benzina fata de GPL (insemnand treapta a 3-a si 80 km/h). Pe GPL am reusit un top speed de 145 km/h, actionand butonul de benzina acesta a crescut la 150 km/h. Oricum astea sunt lucruri insignifiante, doar le-am mentionat. Ideea de baza e ca sunt super multumit de GPL si nu inteleg de ce nu sunt mai multe masini pe GPL. Functioneaza atat de bine, nu se simte in mersul masinii, totul este automat (benzina-gaz), si mai ales !!! este cu 50% mai ieftin ca benzina !! :) >-

Ah, am uitat sa vorbesc despre consumuri. In Bucuresti, mers zi bara la bara, mers noapte liber, mai o centura libera, mai un drum la Buftea - consumul mediu este de 7-8 %. Mentionez ca nu conduc economic si cand drumul este liber "ii dau" :mrgreen: . Asadar drumul extraurban nu imi scade neaparat consumul.

In concluzie sunt super multumit de Matiz in general, si mai ales de Matiz GPL. Eu daca o sa mai am vreodata o masina pe benzina - gen clasa economy- (logan, clio, aveo, etc) nu voi ezita sa ii pun instalatie GPL.

Va stau la dispozitie cu orice intrebare !

 

ps : scuze pt postul lung :osanale:

Share this post


Link to post

Incearca o roata ingusta de la Spark . Am una dupa ce am vazut in Italia la un Spark cu GPL din fabrica . Intra la marele fix in portbagaj umflata .

Share this post


Link to post

Just for fun.

post-3288-127516590535_thumb.jpg

Edited by valt3r

Share this post


Link to post

Cum in vremea razboiului rusii furau si purtau manometrele la git pe post de ceasuri , ultima moda este capacul de protectie la alimentarea cu GPL pe post de breloc la cheile de la masina.

Share this post


Link to post

Am comis-o, aseara mi-am montat o instalatie GPL Tomasetto pe Tico iar datorita faptului ca butelia de 28 litri pt. Tico m-ar fi obligat sa renunt la placa cu boxe din portbagaj (fiind prea mare in diametru) am montat o butelie clasica de 52 litri (au intrat 44 l la primul plin). Rezerva nu mai incape, cel mult doua sacose sub butelie, in locul rotii de rezerva. Costuri finale 1020 ron. Trage la fel ca pe benzina, astept sa-i fac si un consum (urban, ca in afara nu iese aproape niciodata). Montajul instalatiei a durat 3.5 ore, destul de curat lucrat.

Share this post


Link to post

Sa ne spui si noua costul total pas cu pas, ca ma mananca si pe mine de un gaz pe tico.

ITP-ul al faci acum sau la vremea lui?

Care sunt pasii pt omologare/hartogaraie pt a intra in legal cu actele?

Share this post


Link to post

ITP-ul imi expira in noiembrie, insa omologarea o s-o fac imediat ce vin de la RAR actele instalatiei (au folosit un tip de vaporizator nou, cu electrovalva inclusa, mult mai fiabil si mai usor de montat, practic sub capota am in plus doar vaporizatorul si electrovalva de benzina plus firele aferente), in maximum o luna. Costuri or sa mai fie cu omologarea, probabil inca vreo 100 de ron.

Share this post


Link to post

Sa ne spui si noua costul total pas cu pas, ca ma mananca si pe mine de un gaz pe tico.

ITP-ul al faci acum sau la vremea lui?

Care sunt pasii pt omologare/hartogaraie pt a intra in legal cu actele?

 

Dupa ce ti-ai montat instalatia, ai voie sa circuli 30 de zile cu ea neomologata. In timpul asta, iti faci programare la rar pt omologare. Mergi acolo cu actele masinii+cele ale instalatiei. Dupa ce primesti OKul, iti face mentiunea in carte si dupaia...talpa (in limita posibilitatilor).

Share this post


Link to post

Salutare !!

 

Am GPL Tomasetto cu gestionare Stag-2000-4, din decembrie 2008. Pana in februarie 2010, cand mi s-a constatat nefunctionarea unui injector, totul a mers perfect, adica 100.000 km. Dupa ce s-a schimbat kitul de reparatie, la toate trei injectoarele, n-au trecut decat 4 luni si 25.000 km si au aparut problemele.

Acum softul imi arata ca nu merg doua injectoare.

Stie cineva cum ar fi mai convenabil, adica sa schimb iar kitul sau sa schimb rampa de injectie cu totul??

Si stie cineva de unde as putea sa-mi cumpar piese de schimb, in afara de service-urile specializate??Asta in cazul in care exista asa ceva.

Daca da, va rog sa-mi spuneti printr-un PM.

 

 

Respect !!

Share this post


Link to post

S-ar outea sa ma insel, dar rampa e vreo 500 de lei, iar kit-ul de reparatie e cam 100 de lei. In afara de garniturile din kit nu prea mai ramane mare lucr4u defectabil ... Piese nu poti cumpara decat de la service, nu am vazut la liber.

Share this post


Link to post

Salutare !!

 

Hai, ca m-am speriat degeaba. :D Nu avea nimic nici un injector, doar ca se daduse ( a se citi AM DAT ) softul peste cap . :D :) ) =))

Am fost la baieti , la Piata Rosu ( Constanta ), si am rezolvat cazul in 5 minute. Mocca.

Am facut poze la setarile de pe ecranul baietilor, dar le postez cand ajung acasa.

 

Respect !!

Share this post


Link to post

Va salut! Tinand cont ca benzina o sa ajunga spre 6 RON/l ma tot gandesc sa pun gpl pe Matizul meu. Cam cat ar costa toata afacerea? E din 2005, euro2, nu stiu ce tip de injectie si cred ca are sonda lambda. In iarna i-am schimbat chiulasa. Ce-mi recomandati?

Share this post


Link to post

Ca posesor de un an , recomand Tomaseto cu Stag 200smilies29.gif (merge si 300 dar sunt bani dati in plusheadscratch.gif ) . Pret 2600 lei all inclusiv (cu butelie ca roata + o roata de Spark de rezerva care incape in portbagajok.gif (vroiam sa zic torpodoul din sapte) ) .

Share this post


Link to post

deci la un tico euro 2 care are carburici si modulu acela lavado gpl cu motoras pascu pas pentru amestecu de aer.

Se leaga ECU instalatiei gpl la unitatea lavado ? sa stie ce face fiecare.

Share this post


Link to post

Salut! de cateva saptamani tot citesc topicul asta. Am facut un calcul si nu inteleg de ce nu am pus gaz inca de cand am cumparat masinuta (anul trecut).

Am luat decizia de a-mi monta pe Ticalos o instalatie GPL Marini la o firma din Bucuresti.

Pretul este de 1000 lei inclus TVA si montaj.

Maine, joi, am programare. Am sa revin cu impresii si pareri, daca va intereseaza.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...