Jump to content
Sign in to follow this  
zeneseu

Ochelari De Soare

Recommended Posts

In ultima vreme, am inceput sa studiez piata si sa cer parerea unor specialisti referitor la ochelarii de soare. Mi se pare un lucru normal intrucat nu pot sa ma joc cu sanatatea mea. Astfel am inceput sa ma orientez la inceput spre ochelari cu lentile polaroid, din cauza bunei reflexii a luminii. Astazi insa, stand de vorba cu un specialist dispus sa ma lamureasca, am inteles ca ochelarii de soare cei mai recomandati sunt cei cu lentile heliomate. Motivul ar fi ca au o gama mai larga de utilizare, in diverse medii de lucru. Dupa spusele acestuia ochelarii de soare normali (cei cu lentile colorate non stop) creeaza un soi de dependenta ochilor, acestia "solicitand" in timp purtarea cat mai des a ochelarilor. Lentilele heliomate adaptandu-se dupa intensitatea luminii pun la lucru ochii, deci nu devin dependenti de ochelari. In plus un argument destul de solid era acela ca in timpul condusului in amurg lentilele heliomate ajuta mai mult ochii decat cele standart.

Parerea voastra din auzite si experiente care ar fi? Merita sa investesti o suma de peste 250 lei in ochelari de soare cu lentile heliomate sau e doar marketing pur si simplu?

Share this post


Link to post

Din punctul meu de vedere merita. Eu am lentile heliomate dar sunt si ochelari de vedere, pe care ii port non stop. In plus au strat anti-reflex. Pe lumina foarte puternica sau in zone cu zapada se fac negri, in casa la lumina normala par transparenti, au gradul de inchidere foarte mare.

Share this post


Link to post

M-ar interesa si pe mine o soluie pentru o pereche de ochelri de soare. Problema la mine este ca sunt deja purtator de ochelari de vedere, dar nu sunt heliomat. Ce solutie as putea gasi pentru a-mi face o pereche de oechelari de soare, dar sa pot si vedea in continuare cum trebuie. :)

Share this post


Link to post

Pai ar fi asa cum are si @john ochelari cu lentile heliomatice. Ce ma atrage mai mult la aceste lentile e faptul ca pot fi folosite oriunde-lucrul la calculator, lumina de neon suparatoare, protectie la liumina soarelui...etc. E genul de obiect "all in one"-de aici ar fi oarecum si teama de teapa.

Edited by ZeNeSeu

Share this post


Link to post

Pai tu poti alege solutia lui John. Este cea mai rentabila din toate punctele de vedere.

Cei de la Oakley au scos acum cativa ani niste rame pentru ochelari de vedere dar care puteau fi foarte bine si ca ochelari de soare; destinati in special celor cu "inhibitii" la designul/forma ochelarilor de vedere.

 

De obicei eu imi aleg ochelarii de soare de la magazinele cu echipament montan. Mi se par cam cea mai buna oferta, si cel putin am incredere in lentile.

Share this post


Link to post

Nu-mi plac ochelarii cu lentile heliomatice, tocmai de aceea nu mi-am luat asa. Alte solutii?

Share this post


Link to post

Pai nu prea sunt. Majoritatea ochelarilor de soare au lentile de plastic din cate stiu eu si nu sunt cu dioptrii. cat despre ochelarii cu lentile heliomatice, e cum am zis mai sus "all in one"-nu iti mai faci probleme ca iti uiti ochelarii de soare sau de vedere stiu eu pe unde.

Share this post


Link to post

Mi se par old fashion, old boys, nu stiu cum sa le spun. Am auzit pe cineva care si-a facut ochelari de soare cu dioptrii, insa nu stiu unde i-a facut si cat l-a costat.

Share this post


Link to post

Pai atunci intra la un magazin OPTICA si intreaba daca se pot face ochelari de soare cu dioptrii. In mod sigur sunt mai in tema cu aceasta problema.

Edited by ZeNeSeu

Share this post


Link to post

L-am intrebat acum pe prietenul pe Google si am gasit. Sunt destule firme care fac ochelari de soare cu dioptrii.

Share this post


Link to post

Astia's aia cu optica.ro, pe care nu'i poti 'citi' decat folosind IE5 sau 6?! :D

 

In alta ordine de idei, am avut, acu ceva ani, o pereche de ochelari cu lentile polaroid. Dac-as gasi ceva rame sa-mi placa, tot asa ceva mi-as lua, in speranta ca data viitoare nu voi mai pune mana plina de grasime (de la chipsuri! :P ) pe ei... :D

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Uite un altul AICI...Pacat ca inca nu au reprezentanta in Ro...

Share this post


Link to post
Majoritatea ochelarilor de soare au lentile de plastic din cate stiu eu si nu sunt cu dioptrii.

Sunt foarte multe lentile din plastic la ochelarii de vedere. Nu iti dai seama ca sunt din plastic, arata la fel, sunt mai usoare, mai usor de prelucrat (spre exemplu ochelarii "fara rama", doar cu .. "manerele"), mult mai rezistente la socuri si zgarieturi. Si mai scumpe.

Eu am lentile foarte bune, insa am probleme cu ramele, desi am avut mereu grija sa nu ii pun pe undeva aiurea, sa stau pe ochelari, etc. Max. am dat un pic peste 3 milioane numai pe rame si deja la astea se tot slabeste un surub. Astfel ajung sa schimb lentilele care costa 5-6 milioane din cauza ramelor, nu prea se mai pot refolosi pe alte rame.

Share this post


Link to post

Am sunat la o firma de specialitate gasite pe Google si mi-au spus ca pretul lentilelor pentru ochelarii de soare cu dioptrii se ridica undeva la 170 lei.

Share this post


Link to post

Pentru ce UV al lentilelor?

Ai o limita maxima de transparenta?

Share this post


Link to post

Asta n-am intrebat. I-am spus doar de ochelari de soare, n-am intrat in amanunte Pt alte detalii.

Share this post


Link to post

@ john Ai dreptate :>

 

Cat despre dependenta despre care vorbeam in primul post, am gasit un articol interesant Ochelarii de soare in culori inchise pot duce la fotofobie

 

 

Daca prefera ochelarii de soare, lentilele trebuie sa fie in culori pastelate. Ochelarii inchisi la culoare duc la dependenta, in timp. Astfel, persoana care a purtat astfel de ochelari inchisi la culoare sau chiar negri poate face fotofobie si vor fi deranjati de lumina zilei...persoanele cu astfel de sensibilitati sa poarte ochelari cu lentile heliomate, chiar daca nu au nevoie de dioptrii

 

Sau...

Ochelarii de soare inchisi la culoare dau dependenta

 

In consecinta, eu cred ca am sa merg pe lentile heliomatice

Edited by ZeNeSeu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...