Jump to content
Sign in to follow this  
antidot

Suport Pentru Biciclete

Recommended Posts

Peste cateva saptamani am de gand sa fac o iesire la munte cu cortul plus bicicletelele. Vreau sa transport 2 biciclete pe capota masinii. Momentan am un portbagaj (2 bare tranversale) dar cred ca mai am nevoie de "ceva" care sa le tina "in picioare" cum am mai vazut pe la unii. Aveti idee unde pot gasi un astfel de suport pt 2 biciclete si pe la ce pret?

 Si mai am o intrebare.. sunt sofer incepator si ma intreb daca se va simti nasol la drum faptul ca transport cele 2 biciclete...

Share this post


Link to post

[salut.uite aici, dupa un search rapid pe google:

http://www.portbagaje.info/list1.php?cat=52

 

E numai unul din site-urile pe care le-am gasit.Si am vazut ca mai sunt si sh pe okazii.

La a doua intrebare, depinde cat de repede mergi cu masina.In mod normal nu ar trebui sa te deranjeze cu nimic.Numai sa ai grija la pasaje  <img src= S"> , sa nu ramai numai cu pedalele.Bafta.

Share this post


Link to post
sunt sofer incepator si ma intreb daca se va simti nasol la drum faptul ca transport cele 2 biciclete...

Stiu sigur ca nu trebuie sa se depaseasca o anumita viteza. Am impresia ca 100kmh. In rest, daca sunt ancorate bine, nu vad ce neplaceri sa ai. Drum bun si plimbari placute! :)

Share this post


Link to post

Am vazut suporti de biciclete la Real si la Selgros care se monteaza pe barele de pe pavilion.

Daca ai Cielo Hb, sunt la Selgros niste suporti misto de biciclete care se monteaza pe HAION !

Bafta,

Edited by dadyDei

Share this post


Link to post

Ai idee daca s-ar potrivi pe Lacetti HB? O sa dau o raita da ma uit mai bine, eu n-am vazut in SG asa ceva.

Share this post


Link to post

Cei mai faini sunt suportii de bicicleta pentru haion.Nici nu-ti arata masina a struto camila si nici nu ai emotii cu viteza/pasaje/locuri inguste.Dar problema e ca sunt prea scumpi.aprox 500 ron.Eu dupa ce am studiat problema am hotarat sa rabatez bancheta spate, ca oricum mai mult de doi nu se suie in masina mea ;)

 

LE Perfidus, din cate am vazut sunt universali.Se potrivesc pe toate tipurile de masini hb

Edited by Mengelaus

Share this post


Link to post

Are la Selgros Berceni:-fiu meu se opreste la jucarii si acolo se opreste si tasu' la accesoriile pt. biciclete:-sunt 2 modele,unul pe la 190 ron si unul 150 !

Sunt pt. caroseriile hatchback !

Share this post


Link to post

Nu iti trebuie neaparat suport ptr biciclete daca mergi doar cu un pasager! Scoti rotile bicicletei si le bagi in portbagaj, iar cadrul il pui pe bancheta spate (se poate lega si cu centura) cu lantul spre parbriz sa nu murdaresti spatarul. Astfel intra lejer 2 biciclete!

Share this post


Link to post

Sau rabatezi bancheta spate daca ai hatch si eventual daca ai masina prea mica scoti roata din fata :)

Share this post


Link to post

La sfarsitul lunii iunie am si eu programata o iesire de o saptamana in apuseni. In aceasta idee, intrebarea este: a luat cineva un suport pentru biciclete care se monteaza pe hayon? Am doua biciclete pe care as vrea sa le iau cu mine, si ma gandesc sa cumpar un suport pentru hayon. Stiti ceva despre asta? Modele, preturi, pareri? Mentionez ca masina este un hatchback, Ford Focus.

Share this post


Link to post

Eu nu stiu cum arata cele din selgros, nu le-am vazut, dar am suport de haion adus de prin DE. E fain, daca il ancorezi bine, prinzi bine bicicleta nu ai probleme DAR se lasa hayonul daca mergi mult, cu mai multe biciclete grele si s-ar putea sa nu se mai inchida bine, sa inceapa sa scartaie etc... La matiz l-am folosit pe post de suport bagaje si cu un geamantan de 15-20kg s-a lasat putin pana la mare si inapoi :( .

Share this post


Link to post

:( Nu m-am gandit la asta. Deci suportul pentru hayon se prinde de hayon? Nu de stalpii din spate?

O fi mai indicat cel de plafon? Desi arata masina a struto-camila, vorba unui coleg mai sus. Il gasesc incomod rau...

Edited by hades

Share this post


Link to post

Eu am unul din asta de hayon si cu doua biciclete nu pare sa aibe probleme. Trage de partea de sus a haionului, pe partea de jos doar se sprijina, nu cred ca doua biciclete sunt destul de grele cat sa strambe haionul.

 

L-am folosit cu Ibiza, si n-am avut probleme.

post-1523-1243861584_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ale mele ar avea 28 kg (15 kg una si 13 cealalta).

Suporti am vazut de la 50 euro in sus. Ce parere aveti de acesti suporti? Cei de 50 euro sunt ok?

Share this post


Link to post

Mr_ , nu pui si tu niste poze mai macro, sa vedem si noi unde se sprijina de masina, daca lasa urme, daca ating bicicletele, chestii d-astea...

Share this post


Link to post

Am fost astazi la un magazin/service biciclete si accesorii. Era acolo un Renault Scenic ce avusese suport pentru biciclete la hayon. Ii indoise hayonul chiar, partile din lateral. Venise omul sa isi monteze suport pentru plafon.

Am vorbit cu cei de acolo si mi-au recomandat suportul pentru plafon. Am sa caut, si cand imi cumpar, voi posta pret si impresii.

Share this post


Link to post

@NFS

N-am alte poze, nici masina aia n-o mai am :D Poza e din 2005, ma mutam din Fr in Be...

 

Insa o sa fac alte poze daca il folosesc cu Getzul, ca suportul inca il am. Mie nu mi se pare ca ar putea pune probleme. Chestia e ca trage de sus, de langa balamale (si deci nu are cum sa deformeze haionul, "incarca" direct balamalele), si apasa jos. Bicicletele mele sunt obisnuite, nu sunt ultrausoare sau ceva de genul asta. Nu le-am cantarit...

 

Am vazut si modele care se pun pe carligul de remorcare. Probabil urmatoarea masina va fi berlina, si atunci probabil voi folosi solutia asta. Sa le pun deasupra nu prea imi place.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...