Jump to content
Sign in to follow this  
chitosu dan

Benzina Scumpa

Recommended Posts

Desi pretul barilului a scazut, paritatea leu-dolar e in avantajul leului, pretul benzinei nu scade la fel de repede ca atunci cand a crescut. Acum au inceput sa-si puna problema inghetarii preturilor? Inseamna ca urmeaza o scadere brusca a pretului petrolului?(sa speram)

  • Like 1

Share this post


Link to post

De exemplu, cea mai scumpă benzină din sorti­men­tul Premium fară plumb 95 din toată re­ţeua Petrom din Bucureşti se găseşte la unitatea situată pe Calea Dorobanţilor, nr. 180, zonă cunoscută de altfel şi pentru cafe­nelele extrem de costisitoare sau pen­tru chiriile ridicate. Un litru de benzină la aceas­tă unitate se poate cumpăra cu 5,42 de lei, un plin făcut pe Calea Doro­ban­ţilor ajun­gând să coste 271 de lei, dacă se ia în calcul un rezervor cu o capacitate de 50 de litri.

Aiurea, exact atata e de doua zile si la Petromul amarat de langa Victor Babes. Caterinca, la caruta mea fix 50 de litri are rezervorul, astia mi'au facut direct calculul...

Share this post


Link to post

Petrom Tg-Jiu, statia de la turnul de apa: saptamana trecuta 1L Premium 95 = 5.20 RON, azi 1L= 5.27!

Share this post


Link to post

Rompetrol a anuntat scaderea preturilor

 

 

Share this post


Link to post

Felicitari grevistilor de la pompa  <img src= ">

 

Profitul net al OMV Petrom (SNP) a crescut cu 4% în primul trimestru, la 841 milioane lei (199 milioane euro) şi vânzările au avansat cu 27%, la 4,978 miliarde lei (1,178 miliarde euro), datorită preţului favorabil al ţiţeiului, potrivit raportului financiar al companiei. :mrgreen:

  • Like 5

Share this post


Link to post

Constanta,zona Campus statie OMV, pret 5.30 lei litru/Benzina 95

zona City Park statie Petrom,pret 5.25 lei/litru Benzina 95

zona Km 4-5 statie Mol,pret 5.41 lei/litru Benzina 95

Share this post


Link to post

Ieri am gasit probabil cea mai ieftina motorina de pe DN1 - Lukoil Ciolpani - benzinarie mica (4 pompe) pe dreapta cum veniti dinspre Ploiesti. Motorina e 5.09RON/l fata de 5.17-5.22RON la Petrom pe acelasi DN1. Am pus numai 17l peste vreo 40 litri de Petrom Top diesel 5. De regula pun diesel normal Petrom, dar am pus Top diesel sa vad daca e vreo diferenta cu motorina mai scumpa. Rezultatul a fost ca masina merge la fel si cu Petrom normal si cu Petrom Top si cu Lukoil normal. Probabil voi ramane in continuare pe Petrom ca imi e la indemana (spre bucuria lui Sebian :P ), dar nu voi rata Lukoilul ala daca merg pe DN1.

 

Numai bine!

 

Edit: Drumul pana la Valea Berii (Cheia) si inapoi l-am facut cu ~17l motorina, rezultand un consum mediu de 6.3%, mers 78/localitati 110/in afara. Cu alte cuvinte pt 3 persoane Bucuresti - Cheia - Ciolpani (265km) costul calatoriei a fost de 87RON. E bine, dar se poate si mai bine :D .

Edited by ches

Share this post


Link to post

Au promotii de wee,asta e motivul pretului mic.

Tot la luk,benzina de 95 era ieri 5,17.

Dar se intampla numai in weekend..

Share this post


Link to post
Probabil voi ramane in continuare pe Petrom ca imi e la indemana (spre bucuria lui Sebian :P ), dar nu voi rata Lukoilul ala daca merg pe DN1.

 

Numai bine!

 

Facem fifty-fifty comisionul meu :thumbl:

Share this post


Link to post

Au promotii de wee, asta e motivul pretului mic.

Tot la luk,benzina de 95 era ieri 5,17.

Dar se intampla numai in weekend..

 

Gresit ! In Berceni, la benzinariile LUK dintre Selgros si Soseaua Giurgiului, Joi benzina era 5,14 lei :) .

Share this post


Link to post

De curiozitate intreb un angajat de la o benzinarie LukOil despre fabuloasa reducere de weekend. Raspunsul primit este o reducere cu 5 bani pe litru :)

Share this post


Link to post

@Sebian: O sa ma imbogatesc :) ).

 

@Miste_R: Preturile variaza de la o statie la alta, indiferent daca vb de Lukoil, Petrom, Rompetrol sau cine stie ce Gigi Galbenus. In weekend Lukoil au o reducere de 5 bani/litru asa cum a spus si George_Paraschiv, dar diferenta ramane in general constanta. Adica daca eu am pus cu 5.09RON/l duminica, atunci in cursul saptamanii va fi 5.14RON/litru. La benzinariile din Titan spre exemplu pretul este de 5.17RON/l in weekend si 5.22RON/l in cursul saptamanii. Asta inseamna ca in orice zi a saptamanii diferenta intre cea din Ciolpani si cele din Titan este de 8 bani/l. Fix aceeasi diferenta este si fata de Petrom Salajan. La 56l cat intra la mine cand se aprinde becul inseamna 4.5RON, adica o Cola 2l de la supermarket :) ). Nu e mult, insa simti ca ai facut o super afacere ziua aia :D .

Edited by ches

Share this post


Link to post

Pe langa faptul ca este scumpa mai este si proasta, indoita cu APA!

SURSA

Asa ca turistii-atentie!

Share this post


Link to post

Io nu inteleg de ce lumea vrea sa treaca la alcool pt. economie de benzina cind exista Instalatia cu apa > :)

Share this post


Link to post

Cat consumi pentru energia procesului de electroliza ? E nevoie sa pui si Calgon in apa ? Ce faci cu apa de la 4'C in jos ?

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Va ingheta apa iarna?

 

Nu, adaugati aproximativ 20-25% de alcool in solutia din rezervor pentru a evita inghetarea in lunile reci.

 

 

Ce se intampla daca nu folosesc Apa Distilata pentru generator?

 

Apa distilata este apa pura. Cu alte tipuri de apa, apa de robinet, apa minerala, apa de balta, apa de mare, etc., va functiona dar va murdari electrolitul din cauza depunerilor de minerale si impuritati din apa. Un electrolit murdar se va descarca pe placi actionand ca un izolator cauzand productia de HHO sa sufere. Acelaşi lucru este valabil cu multe alte tipuri de catalizator, în special orice catalizator care conţine sodiu, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau hidroxid de sodiu. Sodiul va contamina rapid placile electrolizoare si va cauza unitatea sa devina ineficienta.

Share this post


Link to post

Si ce se intampla cu alcoolul la electroliza, ce rezulta ?

 

Acum cat costa alcoolul, cat costa apa distilata, cat costa instalatia si modificarile, cat consuma electroliza din puterea motorului si vezi la ce este bun acel motor. Daca era bun la ceva, aveam de 100 de ani motoare cu apa, chimia asta nu s-a schimbat de atunci.

Share this post


Link to post

Acum 100 ani era mai ieftin petrolul decat apa distilata :) )

 

Subiectul asta s-a mai discutat pe un forum. Acolo s-au pus mai multe linkuri catre tot felul de "studii" si de studii. Exista unul in care un motor conceput din start pt hidrogen, functionand cu hidrogen pur si cu un amestec ultralean (1/86) are randamentul termic cu 25% mai bun decat unul pe benzina. Un motor diesel "normal" in care se baga hidrogen stocat (si nu produs la bord!), in unele conditii ideale (regim stabilizat) castiga cam 4% la randament.

Eu zic ca motoarele noastre sunt mai apropiate de al doilea caz decat de primul, plus ca noi ar trebui si sa producem la bord hidrogenul... asa ca acei 40% economie pretinsi de tipii care vand dracovenia nu au cum sa fie decat teapa.

 

Evident, exista oameni care vor spune la ei a mers. E normal, unora dintr-un motiv sau altul poate sa le scada consumul. Exista oameni care sunt in stare sa jure ca si cristalele magice reduc consumul.

Share this post


Link to post

sa le fie rusine (cu toate ca-i doare undeva) pentru pretul benzinei. dar na, e romania...se pare ca nu se mai trezeste. pacat. ei nu se gandesc ca poate unii nu au bani de benzia si ei mai urca si pretul

Share this post


Link to post

Buna dimineata! Daca nu va convine pretul benzinei aveti alternative mult mai ieftine, chiar si in Temesvar. Nu cred ca ati semnat vreun contract cu Chevrolet in care sa va obligati sa nu parcurgeti distante mai lungi de 50 de metri fara masina. Corect?

Share this post


Link to post

Nu e chiar atat de simplu, pentru ca nu e vorba de o piata libera ci de o situatie aproape de monopol. In cazul asta statul (si nu companiile petroliere!) are niste obligatii suplimentare in privinta verificarii si regularizarii preturilor. Scopul petrolistilor e sa faca profit (si e absolut onorabila chestia asta), iar scopul statului e sa apere interesele cetatenilor. Problema e ca petrolistii isi fac treaba, iar statul nu :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Nu e chiar asa. Statul incaseaza din combustibil chiar mai multi bani decat profitul petrolistilor si are tot interesul sa fie preturile mari.

Share this post


Link to post

Si se scumpeste in continuare: la aceeasi statie acum 2 zile era 5,49 si azi 5,65.

Share this post


Link to post

Nu e chiar asa. Statul incaseaza din combustibil chiar mai multi bani decat profitul petrolistilor si are tot interesul sa fie preturile mari.

 

La partea cu profitul statului, ai 100% dreptate.

Totusi rolul principal al statului nu e sa faca bani, ci sa ne apere noua interesele... cel putin teoretic. Sa faca bani nu e un scop in sine, ci un mijloc prin care sa ne dea energii verzi, autostrazi, alea alea, nu limuzine la directori si dividende la actionari.  <img src= )">

 

O parte din taxe sunt fixe, nu procent la pret. de ex acciza la benzina e de 30-35centi/litru. Prin urmare, statul face bani mai multi daca se vinde mai mult decat daca creste pretul petrolistilor.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...