Jump to content
Sign in to follow this  
chitosu dan

Benzina Scumpa

Recommended Posts

Fapte :

1. Criza petrolului este la nivel mondial, nu e chiar ca in 2008, insa se apropie

2. Pretul benzinei a crescut pina si in State, la aproape 4USD/galon (aproape de 2008)

3. Cresteri ale pretului la benzina s-au inregistrat in toata Europa. Ca idee, in vara lui 2008, cu greu gaseai in Austria benzina sub 1,32EUR/litru. Astazi, lucrurile stau cam la fel, in conditiile in care pretul a crescut cu cca 10-15 centi de la inceputul lui Februarie

4. Interesant mi se pare faptul ca pretul benzinei in Germania este cvasi-constant. In ultimii 7 ani a crescut cu cca. 10-15 centi

5. Oficiali din guvernul Britanic au depus la CE (Joia trecuta) o cerere de acceptare a reducerii taxelor si accizelor aplicate la benzina. Ca idee, din 1,30-1,40lire/litru, nivelul taxelor si accizelor se ridica la 0,80-0,85lire/litru

6. O cerere similara a fost depusa de Franta (SI ACCEPTATA DE CE !!!) pentru reducerea taxelor si accizelor (aplicate la combustibil) in regiunea Corsica.

 

Statul roman este absolut disperat dupa bani, crede cineva ca ar depune o astfel de cerere ??? De ce ar face-o cita vreme cresterea pretului la petrol lucreaza in favoarea sa ??

Share this post


Link to post

1. Criza petrolului este la nivel mondial, nu e chiar ca in 2008, insa se apropie

2. Pretul benzinei a crescut pina si in State, la aproape 4USD/galon (aproape de 2008)

Eu m-as bucura ca si la noi sa fie nivelul pretului la carburanti ca in 2008. Cand a scazut in 2008 - 2009 pretul barilului de titei ai simtit vreo scadere semnificativa a pretului carburantilor? Asta e o poveste de a benzinarilor, numai cand creste pretul barilului de titei creste si pretul la carburanti , invers n-ai sa vezi o descrestere semnificativa.

De cand pretul benzinei a luat-o razna eu nu mai folosesc masina prin oras, decat numai daca este strict necesar, iar calatoriile cu masina s-au rarit. Este cel mai eficient ( pentru buzunarul meu ) protest.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Din 03.11.2010 pana astazi benzina s-a scumpit cu exact 7000 lei vechi.

Edited by Sam Chuck Yin
  • Like 1

Share this post


Link to post

Din 03.11.2010 pana astazi benzina s-a scumpit cu exact 7000 lei.

Poate 0,7 lei / l.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pretul combustibilului a crescut peste tot. Ca o comparatie pentru Germania:

 

august 2010 / Martie 2011:

GPL: 0,63 centi / 0,82 Euro

Motorina: 1,14 Euro / 1,39 Euro

Benzina: 1,2 Euro / 1,49 Euro

 

La statiile de alimentare de pe autostrada preturile cresc cu 6-7%.

Share this post


Link to post

Eu cand am fost acum 2 sapt in Germania am bagat benzina cu 1.52E/L si motorina cu 1.4x/L

De-ar fi si salariile proportionale cu ale lor ...

Share this post


Link to post

Eu zic sa se faca pretul prin lege proportional cu venitul! Cel cu 1000 de lei sa dea un leu, cel cu 2000 de lei sa plateasca 2 lei, cei cu 10.000 de lei sa scoata 10 lei pe litru!

 

Vreau si eu 10 lei pe litru. :P

 

Oricum in Bucuresti e mai mare chinul sa mergi cu masina decat cu transportul in comun. Am vrut sa iau in seara asta masina din parcare (dupa 3 zile) dar mi-a amintit colegul ca s-ar putea sa nu gasim loc de parcare unde mergeam, asa ca am luat frumos metroul. Maine insa iau masina, prietenii stiu de ce.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Loc de parcare e posibil sa nu mai gasesti la intoarcere, nu la dus. :mrgreen:

Seara e buna masina in Bucuresti.

Share this post


Link to post

Si ie-te ca OPEC a decis cresterea productiei, pretul pe brent crude a scazut, pretul pe light crude a scazut, efecte la pompa canci de data asta [-X

A scazut in sus, asta vroiai sa zici, nu? :)

 

In Asia, petrolul continua sa se scumpeasca, pe o piata marcata de ingrijorari si incertitudini privind criza din Libia.

 

Potrivit France Presse, in tranzactiile de joi dimineara, pretul unui baril de petrol "light sweet crude" - cu termen de livrare in luna aprilie - a crescut cu 44 de centi si a ajuns la valoarea de 104.82 dolari.

 

Petrolul Brent - din Marea Nordului - cu acelasi termen de livrare - s-a scumpit cu 56 de centi si a atins nivelul de 116,50 dolari/baril.

 

Agentiile internationale de presa relateaza ca ministrii energiei din Orientul Mijlociu si directorii companiilor petroliere internationale s-au intalnit la Houston, in Texas pentru a discuta despre scumpirea petrolului. Ei au dat asigurari ca exista suficient petrol pentru a raspunde cererilor mondiale.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Dar exista si suficienti bani pentru a cumpara suficientele lor stocuri de petrol?!?

Share this post


Link to post

Multumesc Adrian Nastase pentru ca ai dat pe gratis petrolul Romaniei jegosilor de la OMV care acum fac profit pe carca noastra, a cetatenilor care platim ca prostii spagile tale.

 

Pana in 2014 cand conform contractului cu OMV (facut in defavoarea Romaniei)se va negocia valoarea redevenţelor nu avem decat sa strangem din buci. :-W

 

P.S. In an de criza (2010) OMV/Petrom si-a dublat profitulul.

Share this post


Link to post

Ca urmare a eficientizarii procesului de productie si a circumstantelor de piata!

 

Platim consecintele unui stat impotent si corupt care are impresia ca poate controla toate aspectele societatii (idiotul model socialist francez). Variatia pretului este caracteristica unei piete de oligopol/monopol (mai mult monopol) nereglementata si nesupravegheata.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

In 2014 e foarte posibil tot nastase sa negocieze redeventa =))

In criza se fac cei mai buni bani. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
... In an de criza (2010) OMV/Petrom si-a dublat profitulul.

Pentru ca redus cheltuielile inutile.

 

Cu o redeventa mai mare, pretul benzinei va fi si mai mare. Doar cine ia de bune prostiile lui bok poate sa creada ca nu utilizatorul final plateste totul.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cred ca mai degraba e o intelegere intre companiile mari sa se scumpeasca ( motivele sunt puerile , de cursul valutar scazut al dolarului nici nu se mai aminteste ) .

O intelegere asemanatoare a fost in cazul cimentului in anii trecuti .

De exemplu pretul benzinei fara plumb in Serbia , tara fara resurse importante de petrol si greu incercata de razboi , este de 4,9 ron /litru .

Daca guvernul actual isi mentine politica strutului in privint cresterii pretului carburantilor , coroborat cu alte actiuni ( Codul muncii ), risca sa provoace o provoace o nemultumire la fel ca cea din 1989 , mai ramine de gasit scinteia .

Share this post


Link to post

Toti parlitii cu rapicugi inscrise in bulgaria, valorand nu mai mult de 500 de oiro, urla de le crapa bojocii ca e scumpa benzina. Culmea e ca daca te gandesti un pic, ce fac cu ea: isi plimba pitipoancele prin urbe si fac liniute la semafor.

 

Misca-ti in p**a mea hoitul si cu RATB, daca esti rupt in c.ur si iti curg tablele de pe masina, nu urla ca n-ai benzina sa-ti plimbi cocalarita 100 de metri, pana la piata.

 

Cine se simte, sa fie sanatos, ma doare drept pe centru.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Problema nu se pune numai la utilizarea personala a automobilului , e vorba de cresterea preturilor la toate ( sau aproape ) toate produsele de consum , procentul de scumpire a fost foarte mare in timp scurt .

Chiar si un om care nu are automobil propriu este afectat de aceasta crestere .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Preturile la alte produse nu cresc datorita pretului benzinei, ponderea transportului in costul produsului este de sub 2%.

Share this post


Link to post

N-o fi ponderea atat de mare, da' vanzatorii le scumpesc oricum adoptand cresterea pretului la carburanti ca pretext.

Share this post


Link to post

... e vorba de cresterea preturilor la toate ( sau aproape ) toate produsele de consum , procentul de scumpire a fost foarte mare in timp scurt .

Chiar si un om care nu are automobil propriu este afectat de aceasta crestere .

Aici da, indiscutabil sunt de acord cu tine, cresc si din cauza combustibilului, dar daca mai vad vreun pitiponck ca mai deschide inca un topic cu revolte din-alea stupide gen platiti cu monede 10 bani la benzinarie il calc cu gipu' pe...stopul de frana :mrgreen:

Edited by Sebian
  • Like 2

Share this post


Link to post

Daca statul roman nu face nimic pt ptotejarea soferilor de lacomia companiilor petroliere ,exista o modalitate de riposta a soferilor imporiva acestora.

 

iata cum: la o data binestabilita si anuntata din timp pe net, toti soferii (majoritatea lor) ar trebui sa nu mai cumpere benzina de la petrom si omv,ci doar de la celelalte companii de pe piata. astfel,petrom va trebui sa scada preturile,altfel va avea pierderi uriase; in momentul in care vor reduce preturile cu o valoare mai consistenta,de exp. 30 bani/litru, va fi dat anuntul ca toti soferii sa cumpre doar de la petrom si omv,pana cand companiile concurente var scadea preturile sub petrom, dupa care iar se reia procedeul de boicotare. insa, ca aceasta masura sa aiba efect trebuie sa existe o mobilizare si solidaritate online deosebita, care din pacate la romani nu prea se manifesta.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pai e mult mai usor sa se inteleaga si sa isi sincronizeze miscarile 5 directori de companii petroliere decat 3 milioane de soferi. Crezi ca petrolistii astia sunt nascuti la ultima ploaie si nu se prind ca pe termen lung au de pierdut mult mai mult cedeaza?

Daca Petrom rezista, iar boicotul nu va avea nici un efect lumea se va plictisi si va renunta la el. Iar pierderea lor ar fi doar una punctuala peste care pot sa treaca usor.

 

Daca intr-adevar exista o intelegere intre ei si concurenta nu este reala, sunt in ilegalitate. Iar pentru asta tre' sa le dea in cap statul. Daca statul e ...nesimtitor... si-i lasa sa se inteleaga intre ei in continuare, vor fi intotdeauna mai bine organizati decat protestatarii...

Share this post


Link to post

Daca boicotul de care am vorbit este facut asa cum trebuie (aici e problema), nici o companie petroliera nu-i poate rezista(oricat s-ar intelege intre ele) .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Dar n-ar fi mai usor s-o faci pe loc, dintr-un condei (din varful pixului) ? Cum ar fi sa scoata guvernul "taxa de drum" din pret si apoi sa nu mai aplice taxa la taxa, adica sa nu mai ia TVA la accize, ar rezulta o ieftinire > de vreo 20% (1 leu).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Protestul e inutil, f greu de pus in practica si sincronizat. Mai mult, e FARA ROST: boicotezi o companie pentru o intelegere anticoncurentiala facuta intre toate companiile de pe piata. Vrei sa protestezi, vrei sa-i afectezi? Ia-ti o bicileta, un scuter sau/si un smart diesel!

 

Mai util ar fi sa ne deplasam fundurile nemultumite la vot, sa votam mai cu capu' si sa nu mai avem o clasa politica aleasa pe pomeni, idei utopice si ipozcite, galeti si ulei.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...