Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

Reducerea Consumului De Carburant

Recommended Posts

Masinile cu catalizator au sonda lambda nu potentiometru.

Saracirea amestecului carburant din potentiometru CO duce la arderea garniturii de chiulasa si a supapelor de evacuare.Este posibila saracirea amestecului carburant numai la motoarele care dispun de valva EGR.Asta e unul din rolurile valvei egr: sa scada temperatura de ardere in regimuri de accelerari usoare cu amestec sarac.

Pentru cielo cu potentiometru co regimul de mers cel mai economic este cel turat peste 3000 rot/min si frana de motor frecventa.

Un randament bun ar fi un montaj electronic care sa modifice valoarea senzorului map in frana de motor corelat cu valoarea senzorului tps sau rescrierea ecm-ului in acest sens.Dintre toate masinile daewoo ,leganza este singura masina la care ecm-ul a fost setat in asa fel incat la orice deccelerare chiar si fara sarcina injectia este taiata instantaneu.La acest lucru influenteaza mult si montarea senzorului MAP direct in galeria de admisie.

Share this post


Link to post

Voi fi putin offtopic pentru a aduce un zambet pe buze(sper), privind scumpirea benzinei.

Va voi prezenta o metoda ieftina de a avea consum mic la masina.

Priviti imaginea de mai jos.

Cred ca sunt de prisos cuvintele.

post-2337-1154980753_thumb.jpg

 

Se poate oare mai ieftin de atat?!? :>

Share this post


Link to post

Au fost si niste chestii interesante prin topicul asta.. da oricum faza cu ferita pe furtunul de benzina si ventilatorasu ala la filtrul de aer au fost super tari.. si acum mai rad :) )

Share this post


Link to post

De curand am facut aprox 1200 de km cu un Cielo Executive 2005 cu suma de 2,3 mil lei vechi. Traseul Galati-Bacau-Piatra Neamt-Bicaz-Vatra Dornei-Mestecanis (un drum pana la vatra dornei si unul pana la Voronet inclus),dus intors. Traseul cuprinde cam tot felul de sosele si drumuri de la bun la foarte prost + oras. In medie dupa calculele mele am avut o viteza de ~50km/h (ploua torential Adjud -Piatra Neamt,iar dupa Bicaz pana spre Campulung sunt portiuni de o singura banda semaforizate).Nu am mers economic-4 insi +bagaje pt 1 sapt la munte si am folosit "lasatul pe liber" oriunde am putut deoarece cred ca este mai economic decat frana de motor, schimbat la 2000-2500rpm, max.130km /h pe european. Dupa calculele mele iese un consum de aproape 6l/100km cu benzina de la diferite statii (Petrom mi s-a parut cea mai buna, Rompetrol cea mai proasta).Am intalnit ploaie,gropi,serpentine,tiruri multe,griblura,namol,drum de tara,pietris (credeam ca numai ajung) - masina a functionat perfect doar un cauciuc s-a lasat un pic dupa 400. Cred ca reducerea sau marirea consumului sta in puterea soferului,experienta lui si chiar si a benzinei. Eu unul sunt multumit de masina cam din orice punct de vedere.

Share this post


Link to post

Deci in concluzie , sa inteleg ca numai un reglaj ok al masinii si un stil de condus corespunzator ne face ca masina sa consume cat e inscris in cartea tehnica . Celelalte solutii par a fii empirice .

Cineva spunea pe aici ca totusi daca e sa adunam "jucariile acestea " ele vor da impreuna un consum mai mic cu pana in 15% .(stil condus , frana motor , compresie aer , modificare senzori etc...) Asa sa fie ?

Evident ca fiecare vrea sa incerce pe pielea altuia => ne vom invarti intr-un cer vicios .

Solutia , ne vindem bondarii si ne cumparam bondari electrici !!!

Share this post


Link to post

Iuli, hibrizi mai bine,ca sa facem vanare la petromidia.

Share this post


Link to post

stie cineva,in afara de chiptuning,cum se poate creste puterea la un kalos cu maxim 10 cp?dar o metoda sigura,care a fost testata.

va multumesc

Share this post


Link to post

Probabil cu un filtru de aer sport si cu un final la esapament castigi vreu 5-6 cp.

Share this post


Link to post

Prin asta reduci consumul de carburant? Vezi in sectiunea de aici.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Nu am citit topicul dar va pot spune eu cum fac: apas acceleratia maxim 2 centimeri. Tin motorul pe la 2800 rot. min/benzinar (exceptie masinile japoneze cu cuplu situat sus unde tin pe la 3200) si 2250 rot/min diesel. Schimb treapta urmatoare doar daca e nevoie. Daca drumul imi permite las in treapta cat mai mare si merg in frana de motor. Daca dupa o vale urmeaza un deal folosesc valea pentru a accelera si urc dealul ridicand spre varf usurel piciorul de pe acceleratie. Pentru accelerari retrogradez intotdeauna pentru a nu fi nevoit sa calc pedala mai mult de 2 cm. In oras merg in volte-adica accelerez, schimb treapta superioara si las in frana de motor.

Pentru ca viteza e din ce in ce mai costisitoare incerc sa ma bucur de orice consum scazut. La multe modele am reusit consumurile declarate de producator si chiar sub. La altele pur si simplu nu se poate.

Share this post


Link to post

La care nu se poate??

 

Suzuki Swift 1.3 GS-mica, sprintena, o masina extraordinara dar mananca de rupe. Vw Passat 1.6 benzina si 2.0 benzina-bune masini, aceeasi problema.

Surpriza-Cadillac Escalade 6000cmc am scos 8,9/100 extraurban masurat la pompa!

Share this post


Link to post

Nu ma mira, consumul de 8,9 extraurban la Escalade.

Ce viteza aveai la 2000 rpm?

Share this post


Link to post

Nu ma mira, consumul de 8,9 extraurban la Escalade.

Ce viteza aveai la 2000 rpm?

Cam 80 km/h dar am facut calculul din mile.

Dar sa nu fim off-topic o alta metoda de reducere a consumului este folosirea metabondului pentru carburant. Multi au ceva cu el dar e sigurul produs testat de mine care s-a dovedit viabil. Reversul medaliei este ca la condus sportiv masina va manca si mai mult dar la regim economic reduci consumul cam cu pana la 500 ml/100km. Folosesc carburantii inferiori(nu prosti sau masluiti). De ce? pentru ca am remarcat ca la mers economic carburantii superiori se duc mai repede-invers, la mers sportiv, cu carburant slab consumi mai mult. La motorina, cu cat e mai slab calitativa cu atat cosumul e mai mic. Dar faza cu motorina o faci doar la masinile diesel clasice care suporta. Cu un golf 2 1.6d aspirat, cu motorina de la pompa aveam un consum cu pana la 2 litri mai mare. In fine consumul mic il obtii cand ajungi sa cunosti masina si te arde buzunarul. Altfel te enervezi si-ti bagi piciorul...in acceleratie.

In rest baza ramane talpa usoara si frana de motor!

 

 

Share this post


Link to post

Da, cu motorina de tractor/locomotiva etc confirm si eu ca ai cel mai mic consum! Se infunda in primii 100km filtrul de motorina si dupa faci economie maxima pt ca oricum abia se taraste. E un fel de limitator super performant de sarcina!

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Daca vreau economie de carburant scot Matizul la inaintare. Nu mi-a sarit niciodata consumul peste 6.5% extraurban, nici la regim de 130-140. Aici mai e si avantajul ca nu ai unde sa tii media asta de viteza cu Matizul pe drumurile noastre.

Megane-ul ia 7% extraurban daca merg lejer cu el (100-120) si 8% daca ma tin dupa Zmeu, asa ca nu merita sa ma tarasc pentru atata economie. Poate va mai scadea consumul dupa ce trec la gumele de vara, momentan ma pot lauda cu 2000 de km facuti cu gumele de vara si 5000 de km cu cele de iarna, de cand am masina. :P

 

Cea mai buna metoda de a reduce consumul de carburant este sa nu te folosesti de masina atata timp cat ai solutii alternative de transport sau mai incepi sa-ti folosesti si propriile picioare. Eu de luni pana vineri nu ma sui deloc in masina, si sincer nu-i simt lipsa. Drept urmare, nu ma mai intereseaza cat consuma masina mea.

Cat despre solutii alternative, gen GPL, nu-mi mai trebuie, am iesit pe minus la vechiul Clio, comparand economia facuta cu bataile de cap pe care mi le-a dat, nu mai zic de cate ori m-am trezit ca nu aveau gaz la Rompetrol si trebuia sa caut prin alte parti, apoi nici dieselul nu-l vad o solutie, la ce calitate are motorina in Ro. Asadar, daca vreau economie, merg mai putin si cu asta basta.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Bine punctat! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Parerea mea: cine vrea economie n-are decat 2 solutii:

- mers pe jos

- motor mic si diesel

 

Altfel se poate obtine o economie de probabil 1l/100km din stilul de mers(neluand in calcul mers ca apucatu vs mers ca babele). Fix pix. Iar sa te concentrezi numa la cum sa economisesti carburant cand esti la volan parca prea ucide orice placere. Am citit pe aici o idee cu mers "in volte"... halucinant, atat zic.

Share this post


Link to post

Cea mai buna metoda de a reduce consumul de carburant este sa nu te folosesti de masina atata timp cat ai solutii alternative de transport sau mai incepi sa-ti folosesti si propriile picioare. Eu de luni pana vineri nu ma sui deloc in masina, si sincer nu-i simt lipsa.

Sau atât timp cât excursia e de 2-3 km (cum se întâmplă în marea majoritate a cazurilor, în special în provincie). Cam aşa e şi în cazul meu, nu prea-i simt lipsa. Deşi nu se pune problema de economie (e suficient să ies la "o tură fără destinaţie" - şi se întâmplă de cel puţin 2-3x/săpt - şi consum suficient, dar măcar mă bucur de plimbare şi ştiu că n-ar ars gazul degeaba prin aglomeraţii/ambuteiaje/în încercarea de găsire a unui loc de parcare). Cum cu autobuzul/tramvaiul, de obicei, nu merg, prefer să merg pe jos (30min de mişcare zilnic :mrgreen :) , e mai relaxant şi sănătos (desigur, când plouă, bate vântul etc. aleg maşina). De exemplu, în Craiova, până la facultate am 3 km. 20 min pe jos, 15-20 min cu tramvaiul ( 1,5 lei), 10-20 min cu maşina + 10-15 min. găsirea unui loc de parcare ( 1,5 lei).

Parerea mea: cine vrea economie n-are decat 2 solutii:

- mers pe jos

- motor mic si diesel

Referitor la mersul pe jos, de acord. Motorul mic, diesel, nu-l văd chiar aşa mare soluţie de economie. Cum, bănuiesc, e folosit în special urban... unde de cele mai multe ori nici vara nu ajunge la temperatura de regim, consumul real va fi, de cele mai multe ori, departe de "specificaţii" (şi-atunci de ce să te chinui cu diesel?!)

Soluţie ideală pentru traficul urban consider a fi un motoraş pe benzină, de 1l (60-70cp) "legat" la o cutie automată (ceva gen Aygo :D )

Share this post


Link to post

Explica-ne si noua ce inseamna o cutie gen "Aygo"

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Am incercat si metoda anvelopelor umflate mai tare-o mica economie se face, dar sa fie si drumul bun. La gropile rasarite de asta iarna incoace iti dizloca pietrele la rinichi si pivotii de la locul lor!

Share this post


Link to post

Un EGR nou ar trebui sa ne scada consumul?Si pe gpl?Daca da,cam care ar fi procentul?

Share this post


Link to post

Nu, un EGR nou scade soldul contului de la card.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...