Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

S-a Scumpit Benzina

Recommended Posts

desi barilul, euroiul si dolarul au scazut... s-a scumpit benzina fara plumb de azi in loc de 29300 e 29900. In conformitate cu reglementarile UE trebuie scazut sulful din benzina ceea ce a dus la o scumpire de 600 de lei/litru MA GINDES IAR LA CONGO CA BANDITII SUNT TOT ACEIASI :flaming:  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu stiu de ce te miri. La ce te asteptai?

Ai uitat ca de expl. Patriciu (PNL) este ownerul Rompetrolului?

Si ca inca de anul trecut zbiera cat il tineau bojocii ca benzina trebuie sa fie peste 1Euro?

La vremuri noi tot ei! > :)

Si:

Politica este o curva iar politicienii clientii ei. > :)

Share this post


Link to post
... MA GINDES IAR LA CONGO CA BANDITII SUNT TOT ACEIASI  :flaming:    <img src= ">

Bine, mai, tu cam ce te astepti... au venit niste supraoameni la putere, care o sa faca INSTANT din kkt bici si o sa mai si pocneasca, nu?

Pana mea, unele chestii tre sa-si urmeze cursul... nu poti s-o dai chiar asa la intors de pe o zi pe alta ca produci diverse dezechilibre.

Share this post


Link to post

Mda, aşa e ... vrem în UE, ne aliniem la UE, în UE benzina e în jur de 1 €, deci ne aliniem la UE ! :mda:

 

Aşadar, pentru o tranziţie uşoară la UE, toată lumea are ca temă pentru acasă să repete de 50 de ori seara, înainte de culcare, "benzina costă patruşcinci de mii litrul, benzina costă patruşcinci de mii litrul".

Share this post


Link to post
Pana mea, unele chestii tre sa-si urmeze cursul...

 

Pai tocmai asta si spunea, ca "acele chestii vechi tre sa-si urmeze cursul". Doar avem un matelot chior la timona iar matelotii o au cu cursul (licenta poetica :) ) ) > :)

No offence. :P

Share this post


Link to post

... si atunci cum draq > :) ca benzina e din ce in ce mai proasta -- mai ales la kktu ala de la patriciu , ... or sa scoata sulfu' din benzina pina'n gard ... :(

 

In curind n'o sa mai zicem :"ne'am nascut in kktu' asta de Romanie" ci ".... de Europa" . Din pacate traim intr'o "societate" care devine din ce in ce mai costisitoare pentru ea in esenta -- rezultat colaps cu succes ! S-a mai intimplat de'a lungul istoriei , stiute si nestiute . :>

Share this post


Link to post

Da da asta noua are mai putin sulf .Mai nou nu mai miroase a oua clocite dar miroase a diluant.

Edited by ov_jer

Share this post


Link to post
Bine, mai, tu cam ce te astepti... au venit niste supraoameni la putere, care o sa faca INSTANT din kkt bici si o sa mai  si pocneasca, nu?

Pana mea, unele chestii tre sa-si urmeze cursul... nu poti s-o dai chiar asa la intors de pe o zi pe alta ca produci diverse dezechilibre.

 

 

[-X nu Doamne fereste scuza-ma ai dreptate. Sunt total neindreptatit sa sper ca noi nu vom fi numiti iar generatie de sacrificiu, ca a atunci cind benzina va costa c-an UE voi avea un salariu, o protectie sociala, ce mai un Stat in toata puterea cuvintului

Share this post


Link to post
Da da asta noua are mai putin sulf .Mai nou nu mai miroase a oua clocite dar miroase a diluant.

 

Sa deie dracii, la mine miroase a diluant de cind am luat masina, feb. 2003, alimentat 95% la Agip sau Mol, accidental Petrom, LukOil sau OMV; io am presupus ca e un feature al catalizatoarelor de pe Daewoo de nu miros a oo clocite.

 

CO95 = 30.000ROL

CO98 = ? , ca poate e mai rentabila.

Share this post


Link to post

io zic sa o faca odata 1 euroi si sa scapam de belea. si sa nu mai aud:" iar se scumpeste benzina" niciodata...

Share this post


Link to post

Am inteles de la un fost coleg ca deja afara a ajuns la 1,30 euro benzina si aproape 1 euro motorina deci dracul va fi mai negru decit pare.

Cand va fi pretul si la noi asa si tot asa miroase benzina si catalizatorul nu trece de un an vechime atunci merita spanzurati cu furtunul de la pompa petrolistii.

Share this post


Link to post

Baieti ,azi e ultima zi cu pretul asta la benzina.De maine adica 1 aprilie se scumpeste cu 2400 lei/litrul.

La ataaaaaac pe pompe :D

Share this post


Link to post

Am fost sa fac plinu' azi la MOL cu F Pl 95, am auzit ca de maine se scumpeste de la accize, si surpriza: s-a scumpit deja cu vreo 1000 lei. Parca era vb de maine, sau, ce mai conteaza o zi! Europenii astia de unguri au preluat mentalitatea noastra, daca o scumpesc dupa zvonuri, inainte de a se justifica d.p.v. economic. RUSINE! :-W

Share this post


Link to post

CAND E DE LUAT ... CU DOUA MAINI. CE NEAMTU N-AR LUA DACA AR FI IN ROMANIA?

Share this post


Link to post

Dar ce credeai, ca "ei e prosti si nevestele lor curve", cum am vrea noi ? Te inseli, sunt negustori mult mai rafinati, ca n-au experientza balcanica. Nu vezi ca vand mai bine ce produce Petrom ?

Share this post


Link to post

poate pentru ca stiu mai bine sa transporte, stocheze si bage in rezervor. sau pentru ca au marketing mai bun... naiba stie.

Share this post


Link to post

Cert este ca pana cand nu se face un euro un litru de benzina nu avem cum sa scapam de scumpirile astea :( .

Sa fim optimisti nu mai avem de bagat decat vreo 5000 lei si gata scapam de scumpiri > :) .

Share this post


Link to post

sau sa scada euro-ul :D

Share this post


Link to post

Chiar in fatza mea, pe data de 1Aprilie la ora 7:00 cei de la Joe & Son Oil au scumpit premium cu plumb de la 30500 la 32100. Efectiv am urmarit procesul de schimbare a cartonashelor cu pretul.

 

Si nu, nu va faceti griji, nu alimentez de la ei, doar am sediul langa o astfel de benzinarie si la ora 7 mi s-a terminat tura.

 

Bafta in continuare si ... la mai mare !

Share this post


Link to post

S-o fi scumpit burghiul de intepat teava! =))

Share this post


Link to post

Bai da pe vremuri (aka acu vreo 4-5 ani) se speria lumea ca nu's ce ministru voia sa faca benzina 1 dolar si un cent si lumea ii sarea in cap ca o scumpeste prea mult. Da acu noi gandim in continuare cu kooru, ii pupam tot acolo pe europeni ca sa ne mai scape ceva si sa intram intre ei si mai rau facem. Vorba aia:

Umbla cu golani si vei ajunge un golan; Umbla cu oameni seriosi si vei ajunge un om serios; UMBLA CU OAMENI BOGATI SI VEI AJUNGE FALIT ! si mai adaug si eu aici din proprie experienta: Umbla cu oameni saraci si vei ajunge zgarcit !

 

Eu unul sincer m-am saturat de generatiile astea de sacrificiu. F... you Romania ! L-ati vrut pe Basexu, pe Basexu l-ati avut. Cata dreptate avea maica-mea cand imi spunea: bai, voteaza-l pe Nastase, ca macar pe hotii astia ii stim si ne-am invatat cu ei, asa or sa vina altii, care trebuie unsi si ei. Si l-am votat...

Iar la facultate ma invata despre economia de piata care este, si tot timpul am sentimentul ca invat ceva pe langa ceea ce vad zilnic, ca si cum as invata despre principiile socialismului. La noi nu exista o economie de piata eu n-o vad nicaieri. Intr-o economie de piata, la fel cu a sesizat si Iuzar mai demult, preturile la produsele din import ar trebui aliniate la cursul valutar. Imi explica si mie cineva de ce nu se intampla asta la noi? de ce de ex preturile in lei la componentele IT sunt aceleasi de acum un an. Imi explica si mie cineva sistemul asta de crestere al accizelor? Eu sunt student la finante-banci si pana acum n-am gasit nici un profesor care sa-mi explice asta, toti o dadeau cotita.

Share this post


Link to post

stai linistit laurentziule, ca daca era nastase tot atat era benzina.

 

accize = bani la buget

 

psd-istii cheltuisera in avans bani din bugetul de pe 2005 (cu pomenile electorale), asa ca ar fi fost si ei acum in limba dupa bani.

 

e usor sa spui, "a, ce rau e , de ce nu l-ati votat pe alalaltu", dar cred ca e cel putin o naivitate sa crezi ca ar fi fost mai bine. nu ai de unde sa stii ce ar fi facut "ailalalti", dar experienta ultimilor 15 ani ma fac sa cred ca acelasi lucru.

Share this post


Link to post

Da cum sa nu te oftici cand vezi ca americanii oricat de putini bani ar avea prin buzunare tot au bani sa bage gaz in masinile lor care consuma cat tancu'. Eu cum nu mai am bani asta e primul lucru la care renunt. Eu acu nu i-am mai pus benzina de cand am fost acasa, cand i-am pus de 500k lei si acu "umblu", cand umblu (adica nu) pe vapori. E bine asa? sa zicem ca cu accizele asa e, da cu produsele care sunt acum "de lux"? Daca AC-ul e un lux cand stai intr-o cladire la ultimul etaj sau spre vest... :-W

Ma uitam pe la Discovery sau pe oriunde in afara si poti sa vezi ca, chiar si cei ce lucreaza in domenii mai prost platite, gen macaragii, dispeceri de triaje, oricum, slujbe pentru care nu faci o facultate, tot arata oameni bine imbracati, a oameni care nu isi decupleaza caloriferele din case. Uita-te la un sofer de autobuz de exemplu de la noi sa vezi cum arata.

Iar chestia asta cu accizele nu avantajeaza pe nimeni, dar absolut pe nimeni. Acum lumea se va orienta (ca si pana acum) spre benzina de la rusi adusa in rezervoare supradimensionate, de la care as lua si eu daca n-as avea catalizator, spre cunostintele care lucreaza in vest ca sa le aduca diferitele electrocasnice si sa nu mai plateasca accize pentru ele.

Am ajuns o tara care traieste de pe urma celor ce muncesc afara, peste un miliard de dolari intra in tara anual de pe urma acestora, ca sa nu ne mai mire de ce scade dolarul si euro. Financiar e bine, dar nu e normal.

Din ce vad zi de zi pot sa adaug ca ne meritam soarta ! simplu: asteptam de la altii iar noi nu facem nimic. Dar ce putem sa facem?

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

:) ce zici tu se reduce la 3 cuvinte: "nivel de trai".

 

vorbind strict de benzina, nu cred ca a fost vreodata ieftina in romania. nu-mi amintesc sa fi zis vreodata "vai, ce ieftina e benzina la noi". chiar si la americani se scumpeste si incep sa-si faca probleme din cauza asta. dar la ei e (inca) mai ieftina pt ca si-au bazat toata politica externa pe gasirea de surse ieftine de petrol (vezi razboaiele din iraq).

 

problema in romania e (zic eu) mentalitatea. am citit ce zicea un frizer: romanul, si cand il tunzi prost, tot iti da baccis. asta zice tot.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...