Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

Problema Tv Lcd

Recommended Posts

Asta seara, dupa pornire se stinge iluminarea ecranului. De vreo 1 luna a mai facut asa, cateodata, la prima pornire. Schimbam canalul si isi revenea. Acum, la pornire se aprinde si se stinge pana sa afiseze imaginea, indiferent pe ce sursa este. O sugestie: un chip, un cond ?

 

LCD-ul are 2-3 ani, model EL 3012.

Share this post


Link to post

Eu banui sursa... :-?

Share this post


Link to post
O sugestie: un chip :mda:

 

Chiar daca nu mai are garantie, are insa o durata normala de utilizare. Se poate cere o negatie de reparatie prin care se declara un defect ascuns de fabricatie si se poate solicita firmei care l-a comercializat inlocuirea sau achiztionarea unuia nou cu un discount corespunzator duratei de functionare estimate si neindeplinite.

Asa am schimbat o combina frigorifica W...l care s-a defectat dupa 3 ani si nu a putut fi reparata de firma de service. Am obtinut negatia si cu ea am purces la magazin pentru am alege un aparat asemanator al aceleiasi firme. GRATIS!!. Durata estimata era inscrisa in certificatul de garantie si era de 10 ani. Pentru o mai buna colaborare cu furnizorul am dat de stire si ANPC-ului care a uns putin relatiile client - furnizor. :spumelagura:

Se poate considera un precedent, mai ales ca si eu m-am inspirat initial de la un tip de pe Softpedia. :) >-

Share this post


Link to post

Are cineva idee cum se alimenteaza lampa de iluminare ?

 

PS: Vanatorule de comersanti, eu vroiam sa-l lepar in seara asta, maine dimineata cel tarziu.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
... O sugestie: un chip, un cond ?

 

Ma gandeam sa nu fie problema generata de modul de afisare ...atunci cand se schimba formatul de imagine din panoramic in normal si invers... La unele modele de lcd se mai intampla chestia asta... Poti incerca un restore la setarile de fabrica

Share this post


Link to post

Pai cum Maitre, si televizoarele maestrilor se strica? :)

Share this post


Link to post

Asa sunt programate, la cateva zile dupa trecerea garantiei.

Share this post


Link to post

Am ramas dator cu finalul episodului: defectul era intr-un dintre cele 8 invertoare necesare alimentarii celor 8 tuburi pentru iluminarea ecranului.

 

post-402-1212167181_thumb.jpg

 

Am rezolvat prin prietenul unui prieten, specialist Sony, motiv pentru care costul a fost la 1/2. Procurarea placii defecte a durat 7 zile si a costat, doar, 270 lei, piesa echivalenta. Altfel, originalul se vindea la 600 lei.

Share this post


Link to post

Daca nu e cu suparare, Maitre, ce marca de LCD este? Stiu ca a trecut ceva vreme de atunci, dar voiam sa EVIT marca in viitor.

Share this post


Link to post

Nu se poate evita, defectarea sursei de alimentare la iluminarea din spate este defectul cel mai frecvent la LCD-uri, fie tv, fie monitoare. Oricum, piesele sunt universale, producatori putini, deci, aceeasi sursa se poate intalni in oricare TV. Reparatia s-a facut intr-un service Sony. Dupa ea, respectivul inginer a fost asaltat de TV marca japaneza cu acelasi defect in regim post-garantie.

 

Ca exemplu, noua sursa se incalzeste sensibil mai mult decat cea originala, motiv pentru care am indepartat cativa cm TV-ul de vechea pozitie (marginea unei biblioteci), pentru o mai buna degajare a caldurii.

 

Apoi, de ce ti-e frica, nu scapi, deci, uita aspectul acesta.

Share this post


Link to post

Bine ca mi-am luat plasma :D

 

Nu toate LCDurile sunt la fel, unele (de obicei Samsung) sunt mai bune si altele sunt mai proaste, de obicei cele noname sunt proaste, mai mult decat atat cele care nu folosesc piese de firma, exista NONAME care este de fapt un Samsung in alta carcasa dar exista si NONAME care este cu adevarat facut sub vapor .

Share this post


Link to post

M-ai zapacit. Dau lcd-ul si-mi iau plasma.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...