Jump to content
Sign in to follow this  
muscarul

Oare Mi-a Murit Discul De Ambreiaj?

Recommended Posts

Hristos a Inviat!

 

A doua zi de Pasti, ca tot omul, am iesit cu socrii la un mic, un gratar, stiti voi... in Valcea. La plecare, era un mic delusor acoperit cu iarba, pe unde mergea drumul pe care am fost la locul cu pricina. Si evident ca nu am reusit sa il urc, si am turat motorasul, si parca am auzit si ceva carait ce acolo sau nu stiu ce a fost, si putea de zici ca am oua stricate in motor. In fine, am dat inapoi, am urcat iara si a mers de data asta. Apoi am urcat pana la Fedelesoiu pe un drum cu serpentine si pante f mari, si socrumeu imi spune ca i se pare ca patineaza discul de ambreiaj (era in dreapta). Eu sincer nu am simtit nimic. Apoi, in Oras (Valcea), am accelerat pe o strada si mi-a zis iara ca i se pare ca patineaza. Eu , evident, nu am simtit nimic (da habar nu am cum e cand patineaza). Pe drumul spre Cluj am venit normal, depasiri, camioane (era sa ma iau cu unu in brate intre Teius si AIud :D , ca am supraestimat calutii putere), da masina trage, merge, demareaza... numa ca acuma mi-a bagat socrumeu in cap ca patineaza si stiti voi cum e, nu mai dormi noaptea, nu mai mananci, sabesti, etc.

 

A, si inca o treaba. In a 2-a, cateodata, parca smuceste, adica nu merge rotund, asta cand motorul nu e f turat (dar viteza e pe la 30-35 la ora). Daca o calc si o turez sanatos, nu mai are nici pe dracu. Smuceala asta este cam cum e la camioanele vechi sau la autobuzele comuniste, cand merge la relanti pe drum, si smuceste). Smuceala am remarcat-o de ceva vreme, da numa acuma am luat-o in seama, dupa patania din wekend.

 

Ce ziceti, am pus-o de mamaliga sau mi se pare numa? Am bulit ceva oare cu turatul ala?

Share this post


Link to post

Ce masina are socrul tau?

Share this post


Link to post

Tot matiz are si el...

Share this post


Link to post

nu ai bulit nimic stai linistit !!

Share this post


Link to post

:uff: :uff: :uff:

Share this post


Link to post

Nu stiu cum e la matiz...bag-o si tu in viteza a 3-a, pe un loc drept si ia usor,progresiv, piciorul de pe ambreiaj fara sa accelerezi.

Daca pe masura ce ridici piciorul motorul tinde sa moara si trepideaza atunci, teoretic, nu ai probleme de patinare.

Totusi, cineva patit si cu Matiz poate iti da alta idee.

 

Succes.

Share this post


Link to post

La mine la Matiz, cand patina ambreiajul, cel mai bine imi dadeam seama in felul urmator: la 30 kmh, bagam treapta a III-a (era subturat motorul), si bagam acceleratia blana la podea (in fine, apasam pe acceleratie sanatos). Motorul se auzea cum se tureaza, dar viteza de deplasare nu crestea imediat, ci cu o oarecare intarziere. Daca gresesc metoda de diagnosticare, sa ma corectati. Bafta.

Share this post


Link to post

Sau, si mai simplu: la ralanti, frana de mana trasa, cuplat treapta 1. Ridici piciorul usor de pe ambreiaj. Daca motorul zvacneste sa traga masina si apoi da sa moara, nu are nici pe naiba. Daca nu, inseamna ca nu e tocmai bine.

 

Merge si cum a zis un coleg: subturata, bagi piciorul in acceleratie si vezi daca se tureaza. Daca se tureaza nu e bine, daca tremura si urca usor in ture nu are nimic.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Ok, multam de sfaturi. Cand ies de la munca o testez :D

Share this post


Link to post

Gaseste o bordura, propteste-te in ea cu fata si incearca sa o urci cu a 1-a dand drumul progresiv la ambreiaj. Daca reusesti sa o urci fara sa turezi prea tare e ok ambreiajul. Mie de exemplu imi patineaza cateodata daca o "smucesc" tare cu a doua. O tin turata cand schimb si iau brusc piciorul de pe ambreiaj. Daca scartaie rotile sau moare motorul brusc e ok. Asta e o metoda mai sigura de test insa si mai destructiva.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Salut, din curiozitate, la cati km se schimba discul de ambreiaj? In conditii normale de uzura, cam care este media?

multumesc

Share this post


Link to post

Mergi linistit ca nu ai patit nimic; era normal sa miroase a incins ambreiajul, ca doar l-ai fortat un pic.

Nu exista o estimare referitoare la cati km se schimba ambreiajul (disc, placa de presiune, rulment si de preferat si cablul).

Se schimba ori de cate ori este nevoie, adica atunci cand patineaza si nu isi mai face treaba.

Nu se pot face estimari deoarece depinde atat de stilul de condus cat si de conditiile de trafic (de ex un taximetru in Bucuresti va inlocui ambreiajul mult mai repede decat un familist care scoate masina la plimbare numai in concedii).

Share this post


Link to post

eu am "imputit" ambreiajul de 3-4 ori (la calarit de borduri bucurestene); ultima data in urma cu mai bine de 20.000 km si nu pare sa aiba ceva in neregula

si mai merge si fratele meu cu masina, nu a remarcat nimic in neregula, desi conduce si alte masini

Share this post


Link to post

Deci am incercat tot felul de teste, si se pare ca e ok ambreiajul meu, m-am speriat degeaba. Am incercat o pornire cu frana de mana trasa, am urcat borduri, a 5-a subturata, si e ok :)

Multumesc tuturor pentru sfaturi :)

Share this post


Link to post
Salut, din curiozitate, la cati km se schimba discul de ambreiaj? In conditii normale de uzura, cam care este media?

multumesc

 

Eu spre exemplu,la Matiz am 172.000 de km si nu am schimbat absolut nimic la ambreiaj!Pana la 150.000 de km, a fost condus numai in Bucuresti!

Edited by sergiuhusca

Share this post


Link to post

Mama, ce de kilometriiiiii... cand ma gandesc ca al meu abia ce a implinit 28 de mii...

Share this post


Link to post

Si cred ca ma duc cu el in 200.000 fara probleme!!!

Share this post


Link to post

Ambreiajul nu are o durata de viata standard de exemplu la matizul meu nu l-am schimbat niciodata si are 267000 km :D (masina e cumparata de noua) an 2001 ,am segmentat motorul dar ambreiajul tot este bun nu are nici o problema. Matizakele a trecut pe mana a 5 incepatori :D tot familionul :) .

Edited by mcmaker

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...