Jump to content
Sign in to follow this  
Abram Burel

Pedepsirea Legala A... Incalcarilor Legii

Recommended Posts

Habar n-am daca e un titlu bun, dar sa expun problema.

Ma enerveaza la culme cei ce depasesc coloana de masini pe celalalt sens. Cel mai simplu caz e al strazilor cu o singura banda pe sens. Nu intra aici chestia cu linia de tramvai. In Bucuresti cel putin sunt o sumedenie de cazuri in care, din cauza lucrarilor, linia de tramvai e practic necirculata de... tramvaie, asa ca mi se pare o ineptie sa nu circuli pe acolo, pentru ca "asa scrie la lege".

Dar nesimtirea celor care, pe o strada destul de ingusta, pe care stai frumos la rand in respectul tau pentru "inaintaisi", trec pe langa tine pe contrasens sfidandu-i chiar pe cei ce "indraznesc" sa se indrepte in sens opus, nu o mai pot accepta.

Prin urmare, din lipsa de alta ocupatie (atunci cand ma aflu in situatia de a fi astfel "depasit") am inceput sa caut metode de "pedepsire legala".

Pe scurt chestia asta inseamna a face ceva care sa nu poata fi imputat legal (sau macar sa fie greu, daca nu imposibil de demonstrat) astfel incat cei ce procedeaza in acest fel sa se aleaga cu ceva neplacut, chiar daca nu realizeaza "de ce" (in fond, daca tot suntem in Saptamana Patimilor", nu prea cred ca este relevant daca stii pentru ce ai fost pedepsit, ideea e de a fi eventual pus pe ganduri).

Prima incercare a fost de a bloca banda sau macar jumatate din ea. E complicat. Una la mana ca esti tu oarecum in ilegalitate, apoi cei din coada nu prea "colaboreaza" si, nu in ultimul rand, te trezesti ca se da jos la tine o gasca de malaci si...

Urmatorul sir de idei a fost legat de "pedepse" cu... efect imediat: cuie, oua clocite, rosii zborsite, etc. Complicat si cu nenumarate avantaje :)

Timpul trece si nu se schimba nimic. Ba din contra.

Desi am primit (ca alti "norocosi") caramida antistres (cu un singur "s"), trec zilnic pe cel putin o strada care-mi incita imaginatia.

Prin urmare, ii provoc pe cei ce au "frustrari" similare la gasirea unei solutii.

Din partea mea candideaza urmatoarea: un spray cu vopsea, montat sub pragul stanga, actinonat ... (cenzurat). Efectul poate fi usor evaluat, asa ca nu insist :) Dezavantajul intrevazut (care impune imbunatatiri): curentul turbionar provocat la trecerea "contravenientului" poate duce la dispersarea jetului si chiar depunerea pe masina proprie :( Mai sapam!

 

N.A. Evident, accept si solutii de genul "le facem poza si ii reclamam la Politie" :)

Share this post


Link to post
N.A. Evident, accept si solutii de genul "le facem poza si ii reclamam la Politie" :)

O chestie de genul asta am incercat eu sa fac in urma cu vreo 10 zile pe bucata de drum dintre Podul Izvor si Piata Constitutiei. Dupa ce am ratat vreo citeva poze, desi eram pregatit cu ... telefonul :( , mi-am dat seama ca sanse de reusita sint doar daca ii filmez. Ce m-a ofticat pe mine cel mai rau a fost, in afara de Mertz-urile de rigoare, o saracie de Dacia Solenza cu numar de MAI, dar fara girofar sau sirena. Asta chiar m-a enervat rau ... si asta a fost cel care m-a impins sa ma apuc sa filmez. Dupa cum s-a mai vazut pe forum, a existat un caz in care un agent (sau ce naiba era) de Politie a fost pedepsit pentru depasirea coloanei, pe sensul opus, peste bada dubla continua. Precizez ca si in cazul meu era vorba de un bulevard cu 3-4 benzi pe sens iar banda dintre sensuri era dubla continua. Nu stiu insa daca o reclamatie de genul asta (insotita de poze/filme) ar putea avea un temei legal de tragere la raspundere a nesimtitilor care au un comportament mojicesc fata de ceilalti soferi.

 

Nu sint de acord cu a lua legea/dreptatea in miinile noastre. Cred ca asta e datoria celor pregatiti si indreptatiti sa o faca. Pe sosele, cea mai mare parte a noastra sintem simpli soferi, nu este datoria si nici dreptul nostru sa impunem legea si/sau sa aplicam penalizari, noi ar trebui cu totii sa respectam ceea ce e de respectat, independent de cum procedeaza altii. Din cite stiu (nu sint sigur ca mai este de actualitate) ACR-ul avea un fel de "agenti" civili, agreati de Politie, care aveau un cuvint greu de spus in cazul in care observau un participant la trafic in deplina incalcare a legii/regulamentului. In cazul in care cineva poate confirma ca informatia este de actualitate, poate exista printre noi doritori de a deveni astfel de agenti ... Eu sincer sa fiu, m-as baga !

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Din cite stiu (nu sint sigur ca mai este de actualitate) ACR-ul avea un fel de "agenti" civili, agreati de Politie, care aveau un cuvint greu de spus in cazul in care observau un participant la trafic in deplina incalcare a legii/regulamentului. In cazul in care cineva poate confirma ca informatia este de actualitate, poate exista printre noi doritori de a deveni astfel de agenti ... Eu sincer sa fiu, m-as baga !

 

Acum sunt ai politiei rutiere. ;) Voluntari!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
doar daca ii filmez.

 

In afara se gasesc de cumparat suporturi speciale pentru a monta camera video pe bord (folosita mai ales de cei care fac curse ... mai ilegale asa). Eu am pus telefonul invers in suport, si i-am rotit bratul flexibil spre parbriz, si l-am lasat pe inregistrare permanenta. Cu un card de 1 Gb inregistra vreo 2 ore parca.

Share this post


Link to post

Nu ca vreau sa fac "up", dar ma "macina" precizarea: una e sa respecti legea si alta este sa "profiti" de ea. Adica toata shleahta de parlamentari & co au voie sa dea legi si pe urma sa le "ocoleasca", iar noi, daca cautam o masura "la limita legii" se cheama ca suntem Clint Eastwood? Asta e o forma contemplativa a neputintei noastre de a lupta impotriva formelor perverse si/sau tupeiste cu care suntem asaltati. America din care-l citam pe maestrul de mai sus nu s-a ridicat acolo unde e in felul asta. Nu inteleg de ce noi avem impresia ca, aflati cu cati ani vreti voi sa apreciati in urma lor, putem sa "sarim ca broasca" si sa ne consideram egali. Asta este doar o gaselnita protectionista a celor care vor sa ne incante cu faptul ca am putea ajunge ca ei peste noapte. Atunci cand vom pricepe ca acest lucru este imposibil vom realiza ca, daca prcedam asa, nu vom face decat sa ne spargem capetele sau sa-i lasam pe altii sa repete istoria. Si atunci, unde este saritura.

Sincer vorbind/scriind, nu ma intereseaza demersuri de genul "sa respectam legea". Cei predispusi la aceasta abordare sa mai citeasca o data titlul topicului si sa puna ghilimelele de rigoare. Daca rezultatul este "nil", sa treaca la alt topic. No offence :)

Share this post


Link to post

Intamplare petrecuta aseara:

 

Ce sa-i faci unuia cu Reno Diesel lasat pornit (!), cu numar de IF, care isi parcheaza masina in diagonala (in viata mea n-am mai vazut genul acesta de parcare, "ca vaca, unde-o apuca" !) pe intrarea cu diferenta de nivel in curtea interioara a unui bloc cu multe scari, desi avea loc pe strada, 20m mai departe ? Va spun eu. Am urcat masina pe bordura, desi l-am avertizat s-o mute, am parcat masina. Individul suna la interfonul scarii la care locuiesc, asa ca la intoarcere din parcare, in drum spre scara, m-am uitat lung la pneul lui stanga-fata, invizibil lui, dupa care, din mers, l-am instiintat ca are pana. A-ni-ma-lu s-a dus glont la masina, a verificat spusele mele, i-a venit mintea la cap si a mutat masina 20 m mai incolo.

 

Cred ca genul acesta de atentionare: "ai pana pe dreapta", ii obliga sa opreasca, sa se dea jos, sa treaca pe partea cealalta, sa verifice, iar aceasta activitate inutila ii ilumineaza. Indivizii astia merita sicanati, "inervati", luati la mishteaux. Altfel, doar, organu abilitat poate aplica vreo lege.

Alta metoda, aplicata cu succes in tarile cu apa calda la robinet, este popularizarea numarului telverde al Politiei (autocolant pe luneta) la care poti reclama imediat, din trafic, orice incalcare a legii.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Cu riscul de a-mi atrage din nou antipatii va zic in astfel de cazuri politia nu prea poate face mare lucru.

Conform legii (OG 2/2001) organ constatator poate fi :ag. de politie, ofiter de politie , poltist comunitar...sau mijloc de supraveghere video respectiv camerele de supraveghere .Acestea sunt singurele obiecte sa zic asa si nu persoane care pot constata o contraventie la regimul circulatiei.

De mentionat este faptul ca legislatia contraventionala la noi este in continuare la pamant.Un singur lucru care ar putea-o revigora este transformarea amenzilor contraventionale in inchisoare contraventionala .

Un alt aspect foarte important este nr. foarte mic de politisti.Spre exemplu in tot jud.Galati intra in in serviciu intr-un schimb incluzind aici si pe CEL de la tamponari si pe cei(2) care se deplaseaza numai la accidente 10-12 insi .

Share this post


Link to post

Politia rutiera nu vrea sa faca ceva. In alta parte, in urma reclamatiei, masina este data in supraveghere pe tronsunul pe care se deplaseaza, deci in gura organului constatator si cazul se reduce la unul cunoscut.

Share this post


Link to post

Oarecum un exemplu paralel la ce a zis AB. Stiu ca in bucuresti se practica moda sa-i lasi si pe cei care vin de pe drumul cu cedeaza sa se bage sau pe cei care fac stanga cand e trafic si recunosc sunt printre cei care ii las in 80% din cazuri sa se bage pe cei care nu forteaza, dar observ din ce in ce mai des ca mai nou se practica metoda ma bag la tupeu ca ma lasa fraierul. Cedeaza trecerea si prioritatea de dreapta s-au transformat in am prioritate ca sunt smecher.

 

Saptamana asta am mers cu Lacetti si recunosc ca i-am claxonat luuung pe cativa care nu mai stiau cum sa opreasca masina cand au vazut ca nu-i las sa se bage... nu conta ca aveam 60-70 si ca era liber in fata, trebuia sa opresc sa-i las in opinia lor.

 

Voi cum procedati in astfel de situatii?

 

Eu sunt cel mai tolerant sofer cu cei care semnalizaza corect o manevra, asteapta linistiti sa fie lasati si nu forteaza si recunosc, nu calc frana pentru prosti (a se intelege tupeisti).

Oricum Lacetti e usor lovit, chiar nu mai conteaza una mica in plus. :D

 

P.S> La ce a zis AB, mie imi place sa vin de pe sensul pe care se baga smekerii si sa-i claxonez flashuiesc si sa ma fac spre ei cu masina ca sa ii oblig sa dea cu spatele. Iubesc fazele astea. :D

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

In alta parte = orice tara fara Romania cumva???

Share this post


Link to post
recunosc sunt printre cei care ii las in 80% din cazuri sa se bage pe cei care nu forteaza, dar observ din ce in ce mai des ca mai nou se practica metoda ma bag la tupeu ca ma lasa fraierul. Cedeaza trecerea si prioritatea de dreapta s-au transformat in am prioritate ca sunt smecher.

...

Voi cum procedati in astfel de situatii?

Sint intru totul de acord cu tine si eu las si ajut pe cei care vor sa intre/iasa din trafic si nu pot. Daca semnalizeaza ii las intotdeauna, indiferent cu ce masini sint ! Cu ceilalti care forteaza aiurea merg incet dar ferm lasindu-i sa inteleaga ca nu am de gind sa opresc. In ultima saptamina, in felul asta am potolit o gramada de smecherasi si ... mai presus de toate, nu am nici o zgirietura pe masina :D

 

mie imi place sa vin de pe sensul pe care se baga smekerii si sa-i claxonez flashuiesc si sa ma fac spre ei cu masina ca sa ii oblig sa dea cu spatele. Iubesc fazele astea. :D

E o metoda buna, o folosesc si eu, imi place :) . Se poate aplica si pe bd. cu mai multe benzi pe sens, atunci e cel mai de efect > :)

Share this post


Link to post

Pana acum ceva timp aveam "boala" pe cei nesimtiti, pe cei care se baga la tupeu, pe cei ce depasesc coloana pe contrasens si cand le venea ceva din fata fortau intrarea la loc in coloana. Niciodata nu ii "favorizam" si le raspundeam cu aceeasi moneda.

Analizand ceva mai bine situatia, tind sa cred ca vina nu e 100% a lor. Zic asta intrucat daca o data, de doua ori, de trei ori etc li se intampla sa dea de unul ca mine (mai nesimtit ca ei) care nu ii lasa, ba mai mult face tot posibilul sa ii incomodeze si mai mult (adica franeaza odata cu ei -nu-i lasa sa se bage nici in fata nici in spate, sau altele) isi vor reconsidera "pozitia" si se vor gandi de 2x inainte de a se lansa cu tupeu la "fapte eroice" de genul asta.

Multe din comportamentele intalnite pe "shushelele" patriei sunt datorate in mare parte si educatiei. Consider ca nici un om cu pregatire si cat de cat bun simt, fie el si pus intr-un "GIP", nu s-ar apuca sa faca magarii la volan. In special cei "ajunsi" (ma refer la un anume statut - fals de altfel in raport cu niste valori sociale si morale sanatoase) se preteaza la acte de marlanie la volan.

Sunt constient ca si raspunsul meu cu aceeasi moneda la nesimtirea celor din jur poate fi catalogat intr-un fel, dar aceasta atitudine o am strict fata de cei nesimtiti. In rest toata inganduinta din lume pentru restul.

Imi veti spune ca ati vazut exemple de marlani cu Dacie 13xx tunata etc... Corect! Si eu am vazut. Dar la fel am vazut, si am trecut prin experiente destul de neplacute si care m-au lasat cu un gust amar legate de instructori auto ce isi "invata" elevii sa taie fata coloanei, sa faca stanga de pe banda pt. la dreapta si multe altele. Ba care, mai mult, atunci cand mi-am permis sa ii claxonez/injur mi-au raspuns intr-un mare fel. Asa ca despre subiectul asta prea multe nu am de spus, in conditiile in care in Craiova, cel putin, se "invata" conducerea pe masini cu geamuri fumurii, "elevi" pe care ii vezi ca iau lectii cu telefonul la ureche, sau cu mana pe volan in pozitia "superman", permisele se iau cu 3xx euro samd :( .Dupa mine multe chestii tin de educatie si de moralitate.

Nu neaparat de educatia rutiera, cat mai ales de cea a fiecaruia.

Are un coleg de forum o semnatura foarte interesanta, inspirata din Codul Rutier, ce spune (in mare, n-o tin minte exact) ca respectarea codului rutier, inainte de toate sanctiunile, e o chestiune de bun simt :) .

Revenind putin la "cum se dau permisele", ajung cu gandul, inevitabil, la cei pusi sa asigure o cat de cat fluenta a traficului. Multi dintre ei sunt pe unde sunt fara a avea idee care e menirea lor acolo, iar faptul ca se vad pusi intr-o asemenea functie ce le confera o anume autoritate ii determina sa fie primii care incalca legea.

Zilele trecute era sa fiu injurat (dar s-a oprit/abtinut la timp) de un agent dintr-un logan, ce astepta sa se faca verde la semafor, unde altundeva decat pe linia de tramvai, exact in acelasi loc de unde "agata" frecvent soferii ce au aceeasi practica si ii "usureaza" de cateva puncte si cateva zeci de roni. Motivul nemultumirii lui a fost ca ii facem poze :D

Pentru moment metodele mele sunt pozele facute celor ce trebuie sa dea un exemplu, si din pacate dau unul negativ, si sicanarea nesimtitilor (numai ca, din pacate, zilnic intalnesc atat de multi, incat ma intreb de multe ori daca e cazul sa ma agit atat, sau daca agitatia mea da vreun rezultat - daca ei inteleg ceva din treaba asta).

Share this post


Link to post
Stiu ca in bucuresti se practica moda sa-i lasi si pe cei care vin de pe drumul cu cedeaza sa se bage sau pe cei care fac stanga cand e trafic si recunosc sunt printre cei care ii las in 80% din cazuri sa se bage pe cei care nu forteaza, dar observ din ce in ce mai des ca mai nou se practica metoda ma bag la tupeu ca ma lasa fraierul. Cedeaza trecerea si prioritatea de dreapta s-au transformat in am prioritate ca sunt smecher.

Şi eu îi las în 70-80% din cazuri, cu condiţia să nu fiu printre ultimii din coloana de pe sensul meu de mers (am văzut nesimţiţi care se bagă din lateral, deşi n-ar mai avea de aşteptat decât 1-2-3 maşini).

Cei 20-30% de nefericiţi pe care nu îi las în nici o circumstanţă sunt şoferii cu (bot de) merţan sau bmw alb sau negru. Pe şoferii merţan-urilor sau bmw-urilor vopsite în alte culori de regulă îi las, dar, în funcţie de starea de spirit de moment şi de mutra pe care o prezintă, uneori îi las... să aştepte.

Share this post


Link to post

Degeaba ne batem noi capul atat cat politita rutiera este ca un parazit ca multi altii care traiesc de pomana din banii publici...Exemple de incalcari grave ale regulilor de circulatie vad in fiecare zi iar politia nu face nimic pt ca marea majoritate a celor care fac prostii in trafic au lipita in geam bulina albastra de retardat mintal(om cu handicap) pe care scrie IPA :-& si vezi doamne suntem colegi si nu putem sa ne ardem intre noi...Traiasca spiritul comunist care e inca in floare.

Share this post


Link to post

@Alezz, chiar daca nu au bulina in geam, faza e similara cu ridicatul masinilor parcate neregulamentar. Daca sunt jeepuri/straine ceva mai scumpe vs mai "accesibile publicului larg" (mai ieftine) clar le ridica pe cele ce fac parte din a 2a categorie.

Asta zic si eu, nesimtirea pleaca mai de "sus" si prin exemplele negative pe care le dau asa numitele autoritati, indirect incurajeaza atitudinea asta de nesimtire si de incalcare a legii.

Share this post


Link to post

DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE A

MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

BRIGADA DE POLITIE RUTIERA

 

Numar operator de date cu caracter personal 3223/2006

 

 

Stimate domn

 

 

La solicitarea dumneavoastra adresata prin e-mail conducerii Brigazii de Politie Rutiera, prin care sesizati faptul ca la intersectia Dinicu Golescu – M.Vulcanescu – str.Garii de Nord unii conducatori auto depasesc pe sensul opus de circulatie coloana de vehicule oprite la semafor, va comunicam urmatoarele:

- agentii de politie rutiera au actionat in zona precizata in perioada 01 – 14.08.2007, ocazie cu care au depistat si au sanctionat contraventional, pe loc, un numar de 21 conducatori auto conform prevederilor art. 120 lit.”k” din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002.

Totodata, cu ajutorul aparaturii video din dotare au fost filmate 16 autovehicule pentru aceeasi abatere, proprietarii acestora urmand a fi identificati si sanctionati ulterior.

Aspectele semnalate raman in atentia agentilor de politie rutiera.

 

 

Cu stima,

 

SEFUL BRIGAZII DE POLITIE RUTIERA,

Comisar sef

Motoc Marin

Share this post


Link to post

Au fost sanctionati 21 de soferi in cat timp,in 5 minute???...daca in 2 saptamani au fost sanctionati 21 de soferi astia de la rutiera isi dau singuri cu firma in cap.

Share this post


Link to post
... marea majoritate a celor care fac prostii in trafic au lipita in geam bulina albastra de retardat mintal(om cu handicap) pe care scrie IPA :-& si vezi doamne suntem colegi si nu putem sa ne ardem intre noi...

 

Din pacate, bulina IPA are "efecte" peste tot in Europa - probat (ca pasager) prin Ungaria, Austria, Cehia, de Ro nu mai vorbim - iar marea majoritate a celor ce au bulina respectiva, nu au nimic de-a face cu IPA.

Share this post


Link to post

@ alezz E bine decat nimic. Apropo de topic sa va povestesc una buna.

 

Vineri pe zi am plecat spre Alexandria. Numai ca intre localitatile Bragadiru si Mihailesti era coada bara la bara pe cele 2 benzi pe sens, promotie de pasti. Dupa ceva timp de mers 2m, stat... unii mai nerabdatori au inceput sa "zboare" pe langa noi pe trotuarul de pe barajul dintre cele 2 localitati. Asta pana cand tipul din spatele meu ( avand un ML55 AMG) care, considerand ca trecusera prea multi, "s-a inteles" cu cel din spatele lui si le-a blocat banda. Si acum faza:

 

La cati erau acolo, care mai de care cu gurile mai mari, pana si cei din coloana incepusera vre-o 2 sa vocifereze (de ce, nu stiu fiindca erau in aceeasi situatie cu noi) injuraturi, etc... UNUL nu a venit la el sa-i ceara socoteala, toti latrau de la distanta. Tipul nu era cine stie ce ca marime, nu era negricios, era si singur cu nevasta, prietena, etc... si va spun ca unul nu a avut curajul sa coboare la el. Ca sa vedeti cat conteaza masina. :) .

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Am vazut si eu pe A1 vineri, cand jumate de "autostrada" s-a mers cu incredibila viteza de 5km/h...mai era grabiti care o luau pe banda de urgenta, paa cand un tir s-a pus pe ea...si nici ca a mai trecut vreunul...bravo lui...

Share this post


Link to post

Chestia asta e misto, dar cere "tehnologie" si e greu de gasit oameni "scoliti". Eu am incercat de 3 ori si de tot atatea ori mi s-a ocupat imediat locul. Degeaba am pus semnal sau avarii. :D In plus, in conditiile astea, regula din exemplul lui Dj se poate aplica si in defavoarea ta, adica se da unul din spate jos la tine si cei din coada se uita ca la circ (cu atat mai mult cu cat in unele situatii nici nu se pot da jos din masina :) )

Share this post


Link to post

O statie radio e singura "tehnologie" care se cere. Si sa stii ca in cazul asta se gasesc si soferi, in special de camion, care sa aprobe si sa sustina actiunea. Mie mi s-a intamplat pe centura bucurestiului sa "invit" un jeep in sant (evident care depasea coloana pe dreapta si-si pusese in cap sa intre inapoi in coloana fix pana in sant si exact in fata mea :D ) prin miscarea masinii brusc cu circa 3 m in fata. La protestele "jeepaniotului" (specie de idioti care conduce suv cu scopul de a face orice cu el si de a obtine prioritate de trecere unde nu are), care a mai si facut greseala de a cobori din masina, eu nu a trebuit sa fac nimic, intrucat respectivul si-a luat-o - si inca urat- de la camionagiul care era in spatele meu. Si evident ca manevra i-a adus un timp prelungit de stat in sant, intrucat nimeni din coloana nu l-a mai lasat sa se bage si nici el n-a mai incercat.

Share this post


Link to post

Cu alte cuvinte, cel mai bine e sa-ti iei camionul cu tine :D

In fine, eu am de-a face mai mult cu traficul prin oras si aici numarul de statii e destul de redus, iar cel de camioane aproape nul prin zonele "critice" (pentru mine) :)

Share this post


Link to post
Cu alte cuvinte, cel mai bine e sa-ti iei camionul cu tine :D

Sau un Aro 244, Oltcit, Dacie 1900TT (nu turbo  <img src= )"> , ci Toamna Tarziu). Unii ar merita cu varf si indesat sa vada ce le pateste minunatia de masina cand e "hârsită " de unul care nu franeaza/nu il evita pe el, smecherul, care se baga/taie fata etc :grumpy:

Share this post


Link to post
Şi eu îi las în 70-80% din cazuri, cu condiţia să nu fiu printre ultimii din coloana de pe sensul meu de mers (am văzut nesimţiţi care se bagă din lateral, deşi n-ar mai avea de aşteptat decât 1-2-3 maşini).

Cei 20-30% de nefericiţi pe care nu îi las în nici o circumstanţă sunt şoferii cu (bot de) merţan sau bmw alb sau negru. Pe şoferii merţan-urilor sau bmw-urilor vopsite în alte culori de regulă îi las, dar, în funcţie de starea de spirit de moment şi de mutra pe care o prezintă, uneori îi las... să aştepte.

 

Mai adaug la lista Passat si subscriu. Nu ii las chit ca intra in mine.

In principal e o strada pe care merg des si se formeaza coloane. Se formeaza coloane des si este o strada laturalica unde se poate si intra. Coloana de pe acea strada sta si asteapta sa ii lase cineva sa se bage. Si cum se gasesc unii mai destepti sa intre pe contrasens SI sa fie lasati.. de obicei ma pun in dreptul lor si ii las pe ceilalti sa treaca, vreo 6-7 pana se crizeaza vitezomanu. Dupa care, cel din spatele meu, repeta procedura. In ultimul timp s-au mai invatat sau poate doar mi se pare mie.

Edited by Venom

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...