Jump to content
Sign in to follow this  
speedy82

Regina

Recommended Posts

De la 2007 in sus. Si a mea e 2007 si nu are :)

Cumnate, are tavita, sub scaun pasager.

Share this post


Link to post

Are, are. Dar este una singura sub scaunul pasagerului si e cam micuta. Dar merge...

Share this post


Link to post

Pentru ca nu am mai postat nimic pe topicul meu de ceva vreme, aduc la cunostinta ultimele achizitii legate de masina mea.

In vara a primit un set de folii solare omologate pentru toate geamurile (mai putin parbriz, lol :D ), intrucat lumina ce intra in habitaclu era de-a dreptul suparatoare, plus ca se incingea foarte tare interiorul.

Odata cu venirea toamnei si a ploilor, a mai primit si un set de presuri de cauciuc, facute special pentru acest model. Cele vechi nu ofereau nici un grad de protectie mochetei care are o culoare destul de pretentioasa la intretinere.

Si pentru ca a fost cuminte, a adunat ceva km la bord (putin peste 6600), a suportat toate capriciile de pilot (de mic Schumacher :P ) ale stapanului si a stat linistita sa i se schimbe uleiul si filtrul de ulei la 5000 de km, Mos Nicolae a venit cu un set nou de roti de iarna (jante de tabla + cauciucuri), care au fost de-a dreptul criminal de gasit. Nu inteleg de ce s-au complicat coreenii cu dimensiunea asta de cauciuc, ca sa nu mai zic de specificatiile jantelor.

Pozele cu noile achizitii le voi face maine, intrucat azi am ajuns tarziu, cand nu mai era lumina afara.

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

Si au venit si pozele promise...

post-8638-1228571931_thumb.jpg

post-8638-1228571970_thumb.jpg

post-8638-1228572007_thumb.jpg

post-8638-1228572052_thumb.jpg

post-8638-1228572078_thumb.jpg

post-8638-1228572131_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Unde ai gasit jante ca eu am cautat f mult si nu am gasit.

Foarte ingrijita masina ai!

Share this post


Link to post

Si eu am cautat la fel de mult ca si tine, inclusiv pe internet la o firma din Ungaria si care s-au dovedit a fi extrem de neseriosi. Norocul mi-a suras printr-o cunostinta care le-a adus din afara pt un bun prieten de-al lui. Omul nu le-a mai vrut si atunci le-am luat eu :P .

Multumesc de aprecieri. Incerc sa o tin cat de curata pot, dar de acum inainte din cauza timpului nu o sa mai fie asa la exterior, interiorul in schimb va fi curat. :D

Share this post


Link to post

Din lipsa acuta de timp am cam neglijat atat forumul cat si topicul dedicat masinii mele, neimpartasind astfel placerile detinerii acesteia, dar si micile probleme intampinate pe parcurs.

Kilometrajul arata 11.500 parcursi pana in momentul de fata si o varsta de 1 an si 2 luni. Ziua de nastere s-a sarbatorit cu o revizie binemeritata, ocazie cu care a beneficiat si de o interventie pe cord deschis. Mai precis s-a schimbat volanta. Motivul a fost un joc anormal al acestei piese. Intrucat este o volanta bimasica jocul dintre cele doua placi ale volantei originale era prea mare si emitea un zgomot ciudat de piesa mobila negresata. Initial acest sunet detectat de mine a fost pus pe seama unei planetare defecte si nu pe ambreiaj cum a fost verdictul initial al unui reprezentant de service, intrucat sunetul se auzea numai in momentul in care se pleca de pe loc si nu in mersul in gol cand se actiona ambreiajul. Volanta s-a schimbat pe garantie, subsemnatul nefiind obligat sa suporte costul acestei interventii. Si ca sa fie tacamul complet dupa ce am scos-o din service sa o aduc acasa, surpriza mare, zgomotul nu disparuse. Este adevarat zgomotul se diminuase in intensitate, se auzea mai rar, dar tot. Asa ca s-a mai facut inca o interventie cu acelasi scop, de inlocuire a volantei, dar care de data aceasta a dat roade, masina comportandu-se excelent, ba chiar mie personal mi se pare ca se conduce mai bine decat atunci cand a venit din fabrica.

Cum am terminat de trecut in revista problemele intampinate, este momentul sa enumar si partile bune ale acestei masini, asa cum le-am descoperit pe parcursul acestui an.

In primul rand este o masina foarte comoda la condus, un rol important avandu-l ansamblul motor-cutie, ce este bine ales, nefiind intruchiparea sportivitatii, asa cum este BMW-ul de exemplu, dar nici nu pot spune ca este lenes. Au fost momente cand mi-a oferit mari satisfactii in depasiri sau diverse manevre ce necesitau un zvac ceva mai mare, iar cei care au mai mers cu mine credeau ca motorul este mult mai potent decat declara sec fisa tehnica. In acelasi timp consumul s-a pastrat in limite decente, 5,5 litri de motorina fiind suficienti in parcurs extraurban, in oras consumul fiind undeva pe la 7l/100km, in conditiile in care vorbim de un motor de 2 litri. Consumul este facut in perioada de primavara inceput de vara, cand nu am utilizat aerul conditionat si in conditii de trafic normale, adica fara ambuteiaje si stat prea mult la semafor.

De asemenea, interiorul s-a mentinut ca in prima zi, tapiteria masinii este rezistenta, nu au aparut nici macar vestitii greierasi, prezenti in interiorul multor masini, ca si cum ar fi dotare de serie. Culorile deschise pe care ni le-a oferit GM pentru interior ajuta si ele in conferirea unei ambiante placute, desi initial am avut oarece dubii in privinta durabilitatii lor in timp, fata de murdarie, factori de mediu etc. Scaunele si bancheta spate sunt foarte confortabile, neavand tapiteria foarte dura, cum sunt masinile nemtesti, dar nici foarte moale, iar reglajul lombar si gradul de inclinare al tetierelor au fost foarte utile, fiind astfel printre putinele masini, conduse de mine, care nu mi-au dat dureri de spate la un drum mai lung.

Ca o concluzie, chiar daca am intampinat o serie de probleme pe parcursul acestui an, eu unul ma declar extrem de multumit de aceasta masina si nu regret nici un moment alegerea facuta.

Share this post


Link to post

Dupa o iarna grea a venit si vremea reginei sa isi schimbe botosii de iarna cu sandalele de vara. Bineinteles ca iarna si-a lasat amprenta asupra masini, mai ales asupra rotilor de iarna care trebuie revopsite, dar in primul rand, doua dintre ele trebuie indreptate headbang2.gif Asta este efectul gropilor bucurestene rant.gif

Si prima poza de primavara...

 

 

P.S.: Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sanatate si drumuri bune si libere!

post-8638-127029355528_thumb.jpg

Share this post


Link to post

mie imi place mai mult cum arata ca design interior cu magazie.

Comparând poza asta cu cea de aici ... şi mie mi se pare mai fain aspectul variantei "cu magazie"  <img src= )">

Share this post


Link to post

Bine, tu compari oricum un hatch/breck cu un sedan :P Sertarul ala de sub cd e foarte util, eu de exemplu acolo imi pun portofelul.

Share this post


Link to post

Nu prea conteaza ce tip de caroserie este. Zona audio este la fel.prrrr.gif Oricum imi place mai mult versiuna cu magazie decat cea fara. Cea fara imi da impresia unei masini care a fost cumparata cheala fara audio si i s-a pus dupa aceea un "zgomotec" sa streseze pasagerii. Iar eu ca sa fiu sincer pentru depozitare de portofel, chei, telefon etc. folosesc cu incredere spatiul de la baza consolei unde este si priza suplimentara .

Sper ca nu am fost prea "plastic" in exprimare. greenguy.gif

Share this post


Link to post

Stiu bre ca audio e la fel, dar arata altfel la breck/hatch bordul in general. Si eu puneam portofelul jos la baza consolei, dar il uitam mereu, asa il pun sub cass, ca-l vad :D Deh, varsta :P

Share this post


Link to post

Ia uite unde se afla varsta a treia de pe forum71000000.gif

Share this post


Link to post

Dupa ce in urma cu ceva timp ma plangeam de aprinderea martorului de la servodirectie si de lipsa unui raspuns exact din partea service-ului Gold&Platin, am ajuns in cele din urma la service-ul Expocar Targoviste. Acolo dupa un scurt test mi s-a comunicat faptul ca senzorul de viteza de la volan este defect si ca trebuie inlocuit. In plus, am beneficiat de o verificare a subansamblelor de la articulatie si de un test de amortizoare si frane intrucat se apropie itp-ul si un test de amortizoare si frane. Rezultatul: trebuie inlocuite palierele amortizoarelor, iar amortizoarele spate sunt cam duse, avand un procent de 51%. Ca sa fiu sincer, m-a cam surprins acest diagnostic pentru ca masina nu prea a mers incarcata, nici cu bagaje nici cu pasageri. Dar asta e. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine.Urmeaza sa ma duc a doua oara sa schimbe senzorul si palierele de la amortizoare.

Oricum sunt multumit de masina, chiar nu pot spune ca am facut o alegere proasta. Iar despre service am fost extrem de multumit.

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

Se pare ca este o problema cu amortizoarele alea de spate, nici ale mele nu erau curse. Palierele fata au cedat si la mine, dar la drumurile pe care am mers in iarna asta...

Share this post


Link to post

Nu mi s-a parut sa fie curse nici ale mele, dar oricum va trebui sa le schimb. Cu palierele fata sunt curios ce se va intampla cu ele, pentru ca de cand am luat masina am o bataie ciudata pe partea stanga, care nimeni nu a stiut sa imi dea un diagnostic. Cand ne intalnim sa ma dau cu masina ta, tu te vei da cu a mea sa vezi sunetul :mrgreen:

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

Dupa o vizita de cateva ore la service-ul Expocar Targoviste, pot spune ca masina a redevenit noua 15000000.gif. Practic s-au schimbat senzorul de viteza rotatiei volanului, palierele amortizoarelor fata si bieletele. Cum am iesit din curtea service-ului, am descoperit ca masina a dobandit iar sunetul de suspensie noua, pe care l-a avut in prima zi cand am ridicat-o de la dealer. Va mai trebui sa inlocuiesc amortizoarele spate, care acum am vazut ca sunt curse. Data trecuta fiind masina spalata pe dedesubt nu s-a vazut.

Atasez si niste poze din timpul lucrarilor si o poza cu martorul SSPS aprins. Bine ca am scapat de zilele alea bananab.gif

post-8638-127333359626_thumb.jpg

post-8638-127333360491_thumb.jpg

post-8638-127333362321_thumb.jpg

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

Si pentru ca nu am mai postat de fooooarte multa vreme ce s-a mai intamplat cu masina, m-am gandit sa mai fac un mic update. Ca atare masina are in momentul de fata 34000 km si ne aproipiem de revizia anuala. Ca probleme rezolvate in timp au mai fost caseta de directie, ce a fost inlocuita, din cauza unui zgomot absolut enervant (zgomot cu care ea a venit de la mama ei, dar capetele patrate de la G&P au zis ca nu are nimic, pe principiul "asa face toate dom'le") si o baie de ulei schimbata pe casco, datorata unei intalniri nocturne nefericite cu un canal enorm de ridicat pe soselele bucurestene. In rest apa, paie si bataie.

Si ceva poze facute din lipsa de ocupatie :P

82331648.jpg

17006385.jpg

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

Eeee si ca sa mai stergem putin praful de pe topicul rezervat masinii mele, vin sa adaug cateva informatii. Si voi spune in felul urmator: Regina din dotare, s-a gandit sa imi faca un cadou la expirarea perioadei de garantie. Drept urmare, dupa ce a purces intr-un amplu proces de regenerare a DPF-ului, a reusit notabila performanta de a-mi praji un calculator de airbag icon_wallbang.gif Tras niste "dedicatii" de dulce fabricantului pentru solutia aleasa, fara a-i uita pe mai marii "destepti" europeni care au inventat normele Euro, pentru care au fost introduse DPF-urile la tractorine. Daaar, cum un necaz nu vine niciodata singur, la 4 zile dupa primirea diagnosticului de airbag constatam ca si-a dat obstescul sfarsit contactorul de frana, care se afla pe pedala si o bieleta anti-ruliu. icon_rant.gificon_rant.gif Asa ca dragii mosului, in perioada urmatoare, Reginuta, va intra in niste reparatii mai mici sau mai mari din care sper sa iesim victoriosi destul de repede. Nu de alta, dar viata fara masina e pustiu. Sau daca ar fi sa mai lucram la aceasta "monstra" de intelepciune populara, pentru a reflecta locul postarii si al pasiunii comune, am putea spune ca, viata fara Chevrolet e pustiu! laughing_21.gif

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nus' cam multe belele pt 40 kkm...? :scarpin:

Edited by Costi VLN

Share this post


Link to post

Sunt cam 57.000 km, dar ai dreptate, sunt destul de multe multe belele. Se pare ca am nimerit o masina cam ghinionista, desi unele repere am vazut ca se strica si la alte masini. Oricum nu m-a incantat niciodata ideea de a muri si capra vecinului, in nici un domeniu. Dar, cu toate astea, tot imi place fierul meu, pentru senzatiile oferite la bord si pentru alte considerente...emotionale  <img src= )"> Stiu ca multi nu sunt de acord cu asa ceva, cel putin in societatea de consum in care traim astazi, dar asta e.

Share this post


Link to post

Ieri rezolvat problema contactorului de frana. Dupa o asteptare de aprox. 10 zile (piesa originala venita din depozitul din Ungaria), in 10 minute a fost montata de subsemnatul, care este muuult mai linistit in incursiunile automobilistice cotidiene, pe motiv ca toate intentiile de deplasare sau stationare vor fi vazute din timp de catre toti participantii.  <img src= /"> :banana:

Mai raman bieletele anti-ruliu si computerul de airbag, pe care sper sa le rezolv saptamana asta.

 

Revin cu detalii!

Edited by speedy82

Share this post


Link to post

Bine v-am regasit, la o noua mentionare in analele istorice ale Chevy-ului meu "tractorist". Dupa cum va anuntam in...episodul trecut al serialului, Regina a suferit reparatiile necesare, (adica am inlocuit bieletele ce imi bateau cu succes), plus o mica revizie. DIn pacate, modulul de airbag, continua sa fie o rara avis, dar cheia este "nedisperarea". Ca atare mai cautam. Fie pe meleagurile carpato-danubiano-pontice fie pe cele coreo-chino-orezistice. Insa, pentru ca tot vine iarna si incepem sa mai punem si noi niste hainute in plus, Regina mea a suferit o operatiune similara: i-am imbracat putin grila de la radiator, pentru a mai scapa de cromul acela urat si care o data cu timpul, ploile, pietrele si orice alta "zburatoare" de pe sosea a devenit si mai urat. Iata si rezultatul:

 

post-8638-0-08286100-1382202540_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Din epopeea "Tara arde si baba se piaptana" va prezentam episodul...X (litera si nu cifra):

 

Avand in vedere faptul ca "marele" GM a fost extrem de serviabil in a remedia problema mea/noastra legata de modulul de airbag parlit cu success de DPF, (desi am incercat sa iau legatura cu ei prin toate canalele posibile inclusiv la Chevrolet Europa, in Elvetia - tot degeaba), m-am gandit sa imi ofer si sa ii ofer si Reginei un cadou inainte de Paste. Ca atare, intrucat dupa datina romaneasca, inainte de sarbatorile Pascale, copilului I se cumpara incaltari noi, s-a purces la achizitionarea unui set de jante OZ SuperTurismo GT (6,5jx15) si un set de gume Toyo Proxes T1R (195/55/15), plus alte maruntisuri necesare (antifurturi si valve ascunse). Dupa montarea lor primele impresii sunt extreme de bune. Zgomotoul la rulare este foarte mic, mai mult se aude motorul decat rotile (cu toate ca pe eticheta originala clasarea lor nu era cea mai buna). In plus si aderenta este foarte buna, indifferent de suprafata de rulare (uscat-umed-ud).

 

Pe langa acest cadou binemeritat, intrucat a venit timpul si kilometrii i-am facut si revizia, care pe lang aoperatiunile obisnuite a inclus si schimbarea basculelor...deh drumuri romanesti. Insa cel mai mare castig al reviziei si pe care eu initial nu l-am sesizat (dar ce bine cand ai prieteni) a fost ca motorul si-a schimbat sunetul. Mai exact a devenit mai tacut, in special in ralanti. Deci iata ca ce a promis uleiul (Motul de data asta si nu GM) s-a intamplat.

 

Cam atat pentru acum, toate bune tuturor coleglor de forum, de marca si de...drum!

 

P.S. Atasez si cateva poze cu botosii

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/842/olch.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/835/g4ap.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/843/xaye.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/838/j6w5.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/838/vea9.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/834/jtfn.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/842/80g5.jpg

Share this post


Link to post

Sunt foarte curios de unde ai cumparat cauciucurile, bine inteles cu cat si nu in ultimul rand ce dot au?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...