Jump to content
Sign in to follow this  
sergiuhusca

Cum Sa Ne Lasam De Fumat?

Recommended Posts

NU mai fumez cum fumam :P

Si nici eu nu prea o consider un drog.

Irelevand de dezvoltat subiectul dar m-am drogat destul de mult la viata mea cu aproape tot ce arde. SI cand am zis stop m-am oprit fara nici o repercursiune chimica/anatomica.

Gestul insa l-as mai fi facut.

Ticul e de vina 99% si drogul cam 1 % .

Parerea mea, care este.

Share this post


Link to post
...nu sunt si nici nu vreau sa fiu lupul moralist.
Nu dau eu sfaturi, ca nu-s lup moralist.

Luciane, si berea unde e? Pai crezi ca scapi asa usor fara plata dreptului de autor? :P

Share this post


Link to post
Faceti exercitiul descris de mine. De zis din taste e usor. Faceti-l si vedeti rezultatul. Probabil ca daca deja fumati maxim 20 tigari / zi nu o sa aiba efect, dar la cat fumam eu, sunt rezultate foarte bune cu foarte putin efort.

 

Nu iti zic din taste, chiar m-am lasat o perioada de un an. Totul e sa vrei sa nu mai fumezi.

Share this post


Link to post

Cumnate, ti-a murit cineva de cancer in preajma ta? Sau, in special, de cancer la plamani?

Share this post


Link to post

E bine atunci... Nu stii cum ajungi in asa o situatie, e absolut groaznic.

 

Eu, de reusesc sa o conving pe nevasta-mea, ma las sigur si repede! Miscare trebuie dup-aia, multa!

Share this post


Link to post
Luciane, si berea unde e? Pai crezi ca scapi asa usor fara plata dreptului de autor? :P

 

Pai cu proxima ocazie- o bem! Problema e ca nu m-am uitat cu atentie si era s-o dau in plagiat  <img src= )"> .

Share this post


Link to post

Asa, asa...stai linistit ca nu scapi nepedepsit... :D

Share this post


Link to post

Maine fac o saptamana de cand am ales o viata calitativa. Ma simt foarte bine. Nu simt nevoia sa mai fumez aproape deloc.

 

PS. Cumnate ai citit cartea?

Share this post


Link to post

Cumnate, asteptam un update...cat ai fumat azi? Mai tine "regimul"?

Share this post


Link to post

Deci maine fac o saptamana cu un pachet de tigari- drace- chiar fumez putin,. Azi o tigara pe la 8 jumate, dupa o placinta cu branza (nu prea fumez pe stomacul gol). Mai rau e ca am dat-o pe energizante, cam unul pe zi. Dauneaza mult?

Share this post


Link to post

Dauneaza destul si energizantele!Au taurina si o multime de alte porcarii1Dar deh,acum esti taur... :D

Share this post


Link to post
Mai rau e ca am dat-o pe energizante, cam unul pe zi . Dauneaza mult?

Parerea mea ca si om care a consumat 1 an zilnic cate 3-4 doze / zi :

Dauneaza mai rau ca tigarile.

Ulcerul iti este garantat.

Infarctul miocardie e bun prieten.

NU mai mananaci cum trebuie, nu mai ai chef, nu e bine.

Si ce e chiar anapoda ca dupa ce se duce efectul esti daramat ( asta ti-o zice un om care doarme 3 ore / noapte ). Ala pur si simplu da tare in inima si dupa ce termina de dat, inima , evident obosita, ia un repaus si automat si tu te vei simtii obosit.

1 cafeluta MICA daca vrei si cam atat

Iar daca vrei as bei ceva tonifiant, bea kinley ( sper ca am scris corect ) DUPA ce il agiti sa ii scoti acidul ca are mult rau de tot. E bun caci contine chinina. Deci vei fi drogat cu acte :P in regula.

 

Cat despre tigari, inca ma incadrez in 1 pachet / zi.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Cumnate, tu fumezi in birou? Ia baga matale o interdictie de fumat in birou, impune ca tigara se fumeaza pe hol, (si mai rau, numai afara si numai cand ploua :) ) si forteaza-te sa respecti interdictia. Vei avea doua variante: sau vei fi mai mult pe hol la tigara si cu lucrul neterminat, sau vei fi mai mult in birou cu lucrul facut si tigari mai putine fumate.

La firma la care lucrez, fiind sub incidenta ministerului sanatatii, s-a interzis fumatul in incinta. Daca vrei sa fumezi, trebuie sa iesi la poarta. Asa am redus numarul tigarilor fumate in timpul programului, la 2-3. Una dimineata, intre 7 si 8, la ceai, asta e regula, una pe la 10, daca e timp, si una pe la 12, 13. Si mai e o retinere in a merge mai des la tigara... Camerele de supraveghere. Care nu se fac ca nu vad. Si m-am obisnuit cu ritmul asta si continua si dupaamiaza. Poate cu vreo 2-3 tigari mai mult

Edited by _romulus_

Share this post


Link to post

Am lucrat in diverse sedii unde nu se fuma si acolo unde nu se fuma, fumatorii pierdeau din randament minim 50 %.

Practic, toata ziua te gandeai cum sa te intorci la fumoar afara. Iar cand vremea era vitrega o fumai repede , infrigurat si scarbit, de multe ori aprinzand 2-3 la un paharel de cafea de 100 ml numai ca sa te tina mai mult. NU e treaba asa .

 

Acum toti cei 3 care suntem in biroul actual ( aprox 30mp ) fumam. Geamul este evident permanent deschis indiferent de vreme si moment si de 2 ori pe zi femeia de servici are sarcina de a schimba scrumierele si cosul de gunoi astfel incat sa nu stea mucurile prin camera. Pentru un nefumator ar fi un cosmar sa lucreze cu noi, sunt constient. Noroc ca toti suntem fumatori, absolut toti.Suntem ca in reclama de la Kent doar ca deosebit de reclama avem si tigara in mana.

Facand treaba la calc de multe ori constati ca au trecut ore intregi de cand nu ai fumat. E posibil sa aprinzi multe tigari si sa uiti de ele, arzandu-se singure deci tot e mai ok decat afara pt ca macar nu le fumezi dar nici nu stai cu gandul la ele. E si mai sanatos si mai productiv, esti mai relaxat in general.

La mine orice interdictie creeaza dorinta, asa sunt eu , poate defect !

Share this post


Link to post

Am pofta de mancare (problema e ca nu se prinde nimic), mananc la orice ora, nu ma doare inima, se simte f putin efectul ala de "stand up". Bag redbull, burn si tiger. Mere al dreq de bine la o tigara. Oanei nu-i plac energizantele. Bine, nici cu tigarile nu-i de acord :D .

Intrebare: dupa ce fumati, folositi vreun spary pentru respiratie "proaspata"? Eu folosesc un spray cu apa de guyra cu aroma de menta din kaufland (are un efect de prospetime si este racoritor, dispare gustul de tigara in cateva secunde). Recomand.

Share this post


Link to post

Pentru alte vicii deschideti topic separat: ,,cum sa ma las de femei usoare'', ,,cum sa ma las de CS'' etc etc.

Share this post


Link to post

Dupa cum probabil ca am mai precizat, am aproape un an de cind m-am lasat de fumat (pe 19 mai e exact 1 an) si nu am simtit nevoia asa tare sa fumez pina acum doua seri. Sotia a intrat in maternitate sa nasca natural (eu bineinteles ca eram in fata maternitatii in masina si asteptam vestile), iar dupa 2 ore cumnata mea care este asistenta si care era cu ea inauntru m-a sunat si mi-a zis ca se trece la operatie de cezariana - atunci chiar parca simteam nevoia de o tigara de stresul ca ce poate fi.

NU O AVEAM!

Si asta a fost foarte bine!

Dupa ce s-a nascut flacaul si am fost sus sa-l vad si pe el si pe mamica lui nu-mi mai trebuia tigara. Era ca-n bancul ala cu tipul acre sare de la etaj prins la amata si care se gindea ca ce bine era daca statea acasa la nevasta si dupa ce a cazut pe capitza de fin a zis "uite domule ce ti-e omul asta. Oleaca sa fie la ananghie si repde semai gindeste la prostii!" ;)

Share this post


Link to post

GRESIT, tocmai atunci iti trebuia o tigara, ca sa faci si tu poze comparative :P

post-3313-1211007275_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Desi fumam putin (max 7-8 tigari pe zi), am reusit sa ma las de tot dupa o partida de fotbal cu prietenii.

Dupa 15-20 min pe teren ma ardeau plamanii ca dracu' si abia mai alergam.

Cred ca doar in situatii d-astea iti dai seama cat de rau fac tigarile.

Share this post


Link to post

Aseara candva in noapte pentru ca nu mai aveam tigari am apelat la pachetul neveste-mii ( dunhill fine cut ) si pentru ca nu suport tigarile lights ( imi lasa un gust dubios in gura + ca trag din ele de ma doare gatul ) am taiat cu foarfeca jumatate din filtru.

Rezultatul a fost excelent, simteam exact cat aveam nevoie si totusi mai fin decat tigarile pe care le fumez de obicei fara sa imi lase acel gust dubios de lights.

Atunci m-a lovit o idee dpdv medical.

Cele lights au cam la jumatate ( declarat pe pachet ) din cantitatea de gudron respectiv nicotina fata e cele full flavor.

Acum intrebarea este :

Cantitatea de toxine inscrisa pe pachet se refera la ce se inhaleaza la capatul filtrului sau cat contine in sine tutunul din fiecare tigara, tratat spre a reduce cantitatea de noxe ?

Share this post


Link to post

Bre, ligth-ul este o inventie capitalista care sa te determine sa fumezi mai multe tigarete. Gudronul rezulta in urma arderii hartiei, deci, doar printr-un filtru mai restictiv poate fi mai mic.

Share this post


Link to post

Daca as (mai) fi fumator, seara cand as ajunge acasa (dupa o zi in care m-am abtinut) as trage din narghilea. E mult mai sanatos (nu arde hartie deci 0 gudron, foarte putin nicotina, restul substantelor sunt filtrate de apa) si combinatiile pot fi diverse (in functie de scopul urmarit), fie tutun simplu (cu arome diverse) "tras" prin apa (var. traditionala) fie in loc de apa alcool, lapte etc ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...