Jump to content
Sign in to follow this  
sergiuhusca

Cum Sa Ne Lasam De Fumat?

Recommended Posts

Asa cum spune si titlul,am deschis acest topic,deoarece eu vreau sa ma las de fumat si nu reusesc!Sper ca nu o sa scrieti ca unica metoda este vointa!

Share this post


Link to post

Mie mi s-a parut interesanta cartea asta.

in_sfarsit_nefumator.pdf(fisier PDF!!!)

Recunosc faptul ca nu am terminat-o dar e interesant ce spune acolo.

Share this post


Link to post

Mersi Bella!Cumnate,tu nu vrei sa te lasi??? :P

Edited by sergiuhusca

Share this post


Link to post

Cu placere...importanta este finalitatea. :)

Share this post


Link to post

Parerea mea ca te poti lasa de fumat dor prin vointa.

Deci numai daca vrei.

Dar cum eu nu vreau pt ca imi place...

Share this post


Link to post

Fumatul inseamna nicotina, care nicotina da dependenta prin stimularea centrilor nervosi "ai placerii", si ridicarea nivelelor de dopamina ale organismului. Ca atare, este o dependenta foarte grea, si fara vointa ... slabe sanse.

Share this post


Link to post

Eu m-am lasat din ambitie, s-a lasat un prieten de-al meu, si am zis ca daca poate el, pot si eu. Pur si simplu n-am mai fumat. Nu pot sa zic ca m-am chinuit prea tare, poate si pt ca in sinea mea stiam ca nu ma tine nimeni sa nu ma apuc oricand la loc.

 

Pot insa sa va spun ca sucurile si cafeaua aveau cu totul alt gust!

 

Dupa 1 an si 2 luni m-am reapucat, de plictiseala...

Share this post


Link to post
Dupa 1 an si 2 luni m-am reapucat, de plictiseala...

 

Si eu cam tot dupa atata timp m-am reapucat dar nu de plictiseala, au fost alte motive la mijloc.

 

Si acum ca stiu ca ma pot lasa oricand nu ma stresez prea tare :mrgreen:

Share this post


Link to post

La mine cred ca si gestul conteaza...nu numai nicotina.

Am incercat cu nicorette si m-am surprins nu o data,mestecand nicotina si fumand... :wallbanger:

Macar am reusit sa le reduc la 10 pe zi...

Share this post


Link to post
La mine cred ca si gestul conteaza...nu numai nicotina.

Am incercat cu nicorette si m-am surprins nu o data,mestecand nicotina si fumand... :wallbanger:

Macar am reusit sa le reduc la 10 pe zi...

 

Tot este bine...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Adevarul e ca sunt momente savuroase la tigara :

- cafeaua de dimineata

- tigara de pe wc

- tigara de dupa masa

- tigara de la poker

- tigara de la filme de atmosfera

- tigara de dupa sex

- tigara din blocajul in trafic

 

Chiar m-as simtii anapoda sa nu o am in aceste momente.

Sa speram ca suntem cu totii din acea categorie de opameni care nu sunt afectati medical cronic de tigara ( la dificultatea respiratiei si capacitatea limitata a plamanilor nu avem ce face, de asta nu scapam )

AM mai observat o chestie, nu ca ma laud sau ceva dar :

Dimineata tusesc ca dracii expectorand toxine din gat, din cauza tigarilor. Treaba e asa, e f greu de explicat in cateva cuvinte. Sunt anumite organisme care au o foarte buna capacitate de a elimina toxinele si de a NU le absorbii. Din fericire si eu sunt unul din ele. Cred ca e treaba de familie. Bunica-miu a fumat pana la 85 de ani si nu a avut NIMIC din acest punct de vedere.

Taica-miu la fel, a fumat ca dracii si colac peste pupaza a murit de blocaj renal, nici o legatura cu tigarile.

Si inca o chestie, foarte foarte des expectorez. Suna urat dar aia e. Si ma bucur ca o fac pt ca altfel acele toxine s-ar duce in mine. Faptul ca organismul le strange gramada si le da afara ma bucura.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Eu cred ca toti fumatorii,tusesc si expectoreaza!!!

Share this post


Link to post

Asta imi aduce aminte de matzele care scuipa ghemuri de blana din cand in cand :) )

Am doua colege la serviciu care s-au lasat fumand tigari cumparate din farmacie,in loc de tutun au tot felul de alte plante.

Sunt atat de nasoale la gust incat...au reusit sa le lase de tot.

Share this post


Link to post

Toti fumatorii au rude sau cunostinte care au fumat ca turcii, si au trait 100+ de ani, eventual au murit calcati de tren, in nici un caz tigara nu le-a venit de hac. Am fumat 10 ani, de la 14 ani pana la 24. M-am lasat de fumat pt. ca sunt zgarcit, si nu am vrut sa mai dau banii pe tigari. Incepusem sa fumez tigari de la moldoveni ca erau mai ieftine, dar rele in draci.

Cred ca vointa e cea mai importanta. Si nici eu nu puteam sa vad viata fara tigara. Cel mai mult i-am simtit lipsa la baut. Au trecut 2 ani de cand nu am mai fumat si sper sa nu ma apuc prea curand.

Share this post


Link to post

Io am fo 3 luni de cand am luat o pauza de fumat, ca nu cred ca m-am lasat de tot... si pentru mine a mers combinatia de nicorette guma cu tigarile de ceai de la farmacie. Guma de la nicorette iti face gura punga un pic si te irita pe gat ca si cum ai fi fumat un pachet, iar la pofta maxima si pericol de cazut in abatere, am aprins cate un ceiutz, care e naspa rau, dar tine...

 

la ocazii deosebite ma joc cu o narghilea primita cado...

 

Succes!

Share this post


Link to post

... am fumat de la 10 ani, prosteala... fumat serios de la 14 ani... profesional de la 17ani... ajunsesem la un pachet jumate pe zi... uneori la 2... m-am lasat la 29 ani, adica in mai 2005, brusc, intr-o miercuri seara mi-am zis "de maine nu mai fumez"-in seara aia am fumat "normal"-... sincer am vrut sa vad cum e in "sevraj"... la mine nu a existat... colegul de camera timp de 4 ani de facultate nu m-a crezut pana nu am fost impreuna in concediu la greci si am stat impreuna 10 zile-am mentionat asta ca sa iti faci o idee despre cat de "bine" fumam... mancarea si bautura au alt gust, ca tonus e altceva dar si ca greutate e altceva, incepusem sa iau usor inainte sa ma las, am atins un plafon de care nu am mai trecut... cam asta a fost... din curiozitate... am mai tras un trabuc sau o tigara de foi din dominicana, de la ei de acasa... de 5-6 ori in tot timpul asta... nu am simtit nevoia sa ma apuc iar... astept...

Share this post


Link to post

Am cumparat de curind, pentru cineva, o tigara electronica. Eu am fost doar intermediarul, deci nu pot sa va dau prea multe detalii, decit daca e cineva interesat si, la rindul meu, o sa intreb beneficiarul. De luat, am luat-o de la Sala Dalles, a fost ceva organizat pentru 1 Martie sau 8 Martie (nu mai stiu exact si nici nu conteaza).

 

Dracia respectiva are o baterie care se incarca exact ca un telefon mobil. Nu stiu principiul de functionare, insa are un fel de rezerva ce poate contine anumite cantitati de nicotina pura. Se poate face o cura astfel incit cantitatea de nicotina sa descreasca pina cind se ajunge la cartusul cu cantitate = 0 gr. Un astfel de cartus costa cca 5 EUR si tine echivalent a 90-100 tigari.

 

Parerea mea sincera de om care nu a fumat niciodata insa a fost catalogat la o radiologie pulmonara ca fumind aprox. 2 pachete pe zi ... ghiciti oare de ce ... este ca singura solutie de abandonare a fumatului sta in vointa fiecaruia. Cunosc citeva cazuri de oameni care au renuntat si toti au renuntat pentru ca asta au vrut !

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Eu cred ca toti fumatorii,tusesc si expectoreaza!!!

 

Fals! Eu dupa 22 de ani de fumat si ajuns la peste 2 pachete pe zi nu aveam nimic de genul asta.

 

Parca a mai fost ceva de genul asta, oricum. Vointa este stimulata de... cerinta. Ar fi bine sa nu fi vreodata fortat explicit sa alegi ceva de genul "tigara sau moartea". Daca insa vrei sa simulezi o situatie de genul asta pentru a "bascula", fixeaza-ti un weekend, ia 2-3 cartuse de tigari, inchide-te in camara sau debara si fumeaza. Nu ai voie sa faci nimic altceva decat sa fumezi. Poti evident sa gandesti, atat cat o sa poti :D Si fumeaza. Si daca te-ai plictisit, fumeaza. Daca ti-e rau, fumeaza. Pune pe cineva sa te mai bage in seama din cand in cand (in mod normal "tratamentul" asta ar trebui facut sub supraveghere medicala). Fumeaza pana simti ca nu mai poti respira si atunci aprinde o alta tigara. Fumeaza pana iti vine sa versi. Varsa si fumeaza. Fumeaza pana nu mai iti vezi degetele cand duci tigara la gura si atunci mai aprinde una (cui pe cui se scoate). Fumeaza chiar daca te trece ceva. Fa pe tine si profita sa-ti mai aprinzi o tigara. Daca ti se face chef de sex, ajuta-te singur si aprinde tigara de dupa. Oricum, daca tot ai o mana libera, fumeaza si in timpul. Daca traficul te stimuleaza, fa experimentul in masina. Opreste-o intr-un loc cat mai enervant pentru ceilalti, inchide geamurile, blocheaza usile si fumeaza.

Daca nu-ti trece, fa la fel in fiecare weekend!

 

Oricum, se poate si simplu: nu mai fuma. O sa-ti trebuiasca un substitut "de nervi", dar nu nicotina. Eu am folosit sticksuri, alune, ciocolata si fanta. Am luat 20 de kile, dar nu m-a deranjat: aveam 60 de kile la 1,82 :) Fa-ti tot timpul de lucru, cel mai bine daca-ti poti folosi mainile cat mai mult si sa trebuiasca sa te concentrezi la ceea ce faci.

Poate pare paradoxal, dar nu e vorba de vointa, ci de... neglijenta. Pur si simplu trebuie sa neglijezi notiunea, obiceiul, obiectele. Nu-i nevoie sa ascunzi bricheta sau scrumiera. Nu le bagi in seama. Daca ti se pare greu, da-le dracului de tigari :)

Share this post


Link to post

Am citit azi 54 de pagini din cartea pusa de Bella si deja sunt pe ganduri.

Share this post


Link to post

Este ca citeai si fumai :P ?

Share this post


Link to post

Si eu m-as lasa, da' mi-e lene. La cat fumez eu- 1 pachet la saptamana, unii ar zice ca nici macar nu fumez. Sunt zile in care topesc un pachet. Adevarul este ca uneori ma plictisesc, alteori sunt nervos, alteori am mancat si al dreq mere o tigara, alteori de placere. Nu consider ca sunt dependent de tigari insa, ca si in cazul lui NFS- fumez de plictiseala sau- cazul Cumnatului- eu nu vreau pt ca imi place....

Share this post


Link to post
Fumatul inseamna nicotina, care nicotina da dependenta prin stimularea centrilor nervosi "ai placerii", si ridicarea nivelelor de dopamina ale organismului. Ca atare, este o dependenta foarte grea, si fara vointa ... slabe sanse.

Hm... am vorbit cu cineva care a colaborat cu clinica de dezintoxicare din cluj si din cate a zis el, fumatul nu creeaza dependenta de substanta ci dependenta de gest.

 

Si de la gestu ala pornesc multe schimbari fiziologice...

Share this post


Link to post

Eu ard in focuri un pachet pe zi, indiferent de situatie. La servici, in 12 ore fumez 6-7 tigari si restul pana la 20 acasa. Daca stau pe net sau joc ceva, ard o tigara la juma`de ora.

Mi-a zis cineva ca a folosit plasturi din aia Nicorette si cand aprinzi tigara ti se face gura punga si iti vine sa o arunci...dupa 2 zile a ajuns sa nu mai fumeze deloc, decat folosea plasturi. Nush daca s-a lasat si de plasturi, dar mai intreb.

Deocamdata nu vreau sa ma las pt ca merg de minune tigarile la un suc, in masina, la o tacla, etc. Si mai adaug la lista lui Cumnatu :

- tigara pe care o aprind obligatoriu cand ma urc in masina, oricand.

- tigara pe care o fumez in timp ce se umple cada (deh, nu-s bani de trabucuri si sampanie :P )

- prima tigara pe zi, cand ma duc la servici. Am grija sa mi-o pastrez de seara.

Nu-mi place sa fumez pe wc :D

Share this post


Link to post

Din pacate pana plec dimieata din casa am arse 4-5-6 tigari.

Pe drum ( 1,5 ore ) inca 5-6

La munca ( aprox 20-25 )

Pe drum inapoi ( inca 4-5 )

Seara acasa ( 10-15 )

Noapte la insomniac ( 15-30 ) functie de cat de devreme se culca fi-mea ( nu fumez cu ea in sufragerie iar dupa ce se culca fumez cu usa larg deschisa si las geamul deschis apoi toata noaptea pt aerisire ).

Una peste alta fumez al dracu de mult, si beau fff multe lichide ( 5-7-9 Litrii / zi ; din care jumatate = bere ). Daca nu beau lichide sunt capiat.

Daca nu pot sa beau lichide nu pot sa fumez. Daca de exemplu nu am lichid la indemana nu pot sa fumez ( in teorie ) mai mult de 4-5 tigari / zi.

Incerc sa ma decid sa ma las, de rarit n-am cum. Adevarat ca unele tigari se ard singure, cam 10 %

Abia dupa ce ma voi decide sa ma las e simplu , NU mai fumez.

Asta pt ca asa vreau eu.

Sunt convins ca sunt doar 2 motive pt care te lasi de fumat :

1. Vointa.

2. Saracia. ( aici se mai gasesc exceptii )

NIci macar boala nu te convinge daca tu nu vrei sa te convinga. Am avut ( singura daca cand am fost inspital, in coma, 41.9 febra, pneumonie , d-astea ; am avut ziceam un vecin de salon ce sferise coma tabacica. Imediat e a iesit pe picioare in curte a cerut o tigara. Nu a putut sa o fumeze ca l-a luat ameteala, dar gestul conteaza )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post
Este ca citeai si fumai :P ?

Normal ca fumam. Asa scrie si in carte :P

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...