Jump to content
Sign in to follow this  
sarbocul

Captiva - Impresii, Probleme

Recommended Posts

Buna ziua ,

 

am cumparat si eu o Captiva si sant suparat rau : am discutat despre un model si am finalizat achizitia altuia , cu dotari inferioare .

 

Intrebare : se pot monta , relativ usor , proiectoarele de ceata ?

Share this post


Link to post

Da, se pot monta fara probleme. Dar precis costa destul de mult.

Share this post


Link to post

Pai problema a fost la tine (nu ai analizat oferta bine, ai ales prost) sau la ei (le-ai cerut ceva si ti-au adus altceva)?

Share this post


Link to post

Dar ai platit masina cu dotari suplimentare sau ai platit modelul mai ieftin? Oricum , se pot monta, trebuie sa vorbesti cu mecanicii sa vezi cum scapi mai ieftin.Din cate stiu pretul este undeva pe la 400-500 eur .

Share this post


Link to post

cand am fost la dealer am tot povestit despre Captiva , despre modele si dotari

 

cand am decis nu m-am uitat atent la model : ZCVMPRT ER TT23445566 sau ce mai scria acolo

au profitat si m-au taxat

 

nota : prostia se plateste dar nici dealerul va avea nume bun

Share this post


Link to post

De ce nu ai refuzat masina? Plus ca tu cand dai comanda ii zici modelul dupa catalog nu dupa seria de sasiu , adica LS , LT Base , LT Medium , LT High , LT si Sport.Cel putin eu i-am spus ce vreau si cum se numeste din catalog.Ce a dat el comanda acolo nu m-a interesat , dar cand mi-a venit masina m-am uitat intentionat la toate detaliile care o diferentiau de echiparea anterioara.

Share this post


Link to post

Sarbocul, eu nu cred ca ai platit pentru un model superior celui pe care l-ai primit. Ceva e putred in ce spui tu. NU inteleg ce inseamna "te-au taxat", daca ti-au bagat pe gat alt model decat ce ai fi dorit e altceva, a fost acceptul tau, ai luat masia si gata, dar nu cred ca ti-au luat bani pentru alt model. Spune cinstit ce s-a intamplat daca vrei, daca nu, nu dezinforma.

Share this post


Link to post

NU DEZINFORMEZ , DOAR CA POATE NU M-AM FACUT INTELES :

 

- am discutat cu dealer despre Captiva

- mi-a tot povestit despre una - alta , despre codul masinilor , ...

- la sfarsit mi-a explicat ca diferenta dintre masina ( codul ) prezentat initial si ceea ce imi propune el ar fi doar climatronic vs aer conditionat , restul echiparii fiind identic : proiectoare ceata , display board computer , ... ; am decis sa iau masina cu aer conditionat ( fiind un pic mai ieftina - buget )

- cand am vazut ce masina am primit mi-a cazut fata : fara proiectoare , fara display , ... fara ... .

- eu am gresit ca nu am verificat ( pe internet ) toate detaliile masinii alese dar si dealerul NU A FOST CORECT fata de mine , prin ne-specificarea tuturor diferentelor

 

deci : ATENTIE MARE la ce tromboane va povestesc dealerii ; trebuie verificat si para verificat

eu am " furat-o "

 

nota : acum am o Skoda O 2 , 140 CP , TDI , nivel echipare ELEGANCE ( cam top echipare ) iar acum am o Captiva cheala ; smecher , nu ?

Share this post


Link to post

Din pacate cam asa se intampla cand te ghidezi dupa "vorbe si coduri". Pan' la urma a fost neatentia ta :( . Pacat :mda:

Share this post


Link to post

tocmai aste e : eu nu consider ca e numai gresala mea ;

cred ca vina apartine si dealer-ului caci nu mi-a povestit tot despre masina

 

nota : cand am luat Skoda , reprez vanzari de la dealer mi-a povestit tot despre masina : ce are , ce nu are ; discutia a fost clara si simpla

la sfarsit nu a fost nici o diferenta , pe cand la Chevrolet ...

 

ATENTIE LA DEALERII CHEVROLET ! EU AM " FURAT-O " .

Share this post


Link to post

Asa e, nici vorba sa te acuz ( imi pare sincer rau pt. situatia ta), dar problema -din cate vad eu- e un pic la mijloc. In sensul ca nu ai comandat un model "top" si ai primit unul "base" (doar cu titlu de exemplu).

Ai perfecta dreptate cand spui "Atentie la dealeri...", totusi atunci cand te duci si esti dispus sa dai o suma insemnata de bani (si nu neaparat insemnata, oricat de mica ar fi suma respectiva, pana la urma sunt banii tai) cred ca e necesara o informare riguroasa in prealabil, in ceea ce priveste bunul pe care vrei sa il achizitionezi... iar cand ajungi acolo deja sa stii cat se poate de in amanunt detalii privitoare la viitoarea achizitie. Altfel risti sa patesti treaba asta, bineinteles cu o oarecare doza de ghinion din partea ta sau neatentie din partea dealerului (care dupa parerea mea, nu si-ar risca reputatia/firma cu rea vointa).

Share this post


Link to post

pai atunci la ce mai sant buni reprezentantii de vanzari de la dealer ? daca eu stiu tot despre masina pe care o vreau ?

 

nu ar trebui sa fie o discutie interactiva , corecta ? mie asa mi se pare fair ; nu toti clientii sant specialisti in masini si au acasa internet sa caute si sa verifice in detaliu , inainte

altfel o rezolv prin telefon sau mail : vreau masina aia , cu aia- aia si gata !

 

aia e ; mai greseste omul in viata , nu e un capat de tara ; totul e sa nu persisti in gresala

 

acum : ce impresii sant despre Captiva , 2.0 , diesel : cum se comporta , ...

Share this post


Link to post

Masina se comporta excelent (comparativ cu cele din clasa ei): motorul consuma putin (7-8%),demarajul este de 10.6 sec.Spatiul interior este generos , pozitia la volan este foarte buna, cel putin mie imi este foarte usor sa o conduc.Amortizoarele sunt cam tari in sensul ca se simnt denivelarile, insa 0 greierasi.La capitolul asta este foarte inchegata, este o liniste deplina.

 

Una peste alta , pentru mine Captiva este cea mai buna alegere la clasa ei,in opinia mea detronand Santa Fe-ul.

  • Like 1

Share this post


Link to post

ok , astea sant vesti bune ;

sincer , eram ( si mai sant un pic " desumflat " ref la ce am patit cu reprez vanzari .

 

intrebare : ai testat vreo data SKODA SCOUT ?

Share this post


Link to post

Domnu sarbocu, cand ai platit avansul nu ai avut si o lista cu dotarile masinii pe care ai comandat-o? Difera masina livrata fata e cea de pe lista?

Share this post


Link to post

Cand am mers sa-mi ridc masina de la dealer- prima data m-am uitat dupa jante (se geseau doar pe modelul Premium) si eleron. Fara alea NU o luam de la ei- faceam scandal monstru. Totusi am fost fraier ca- dupa 2 luni de taraganare- n-am cerut macar o revizie gratuita. Sarbocu- poti face gat macar pentru una- doua revizii gratuite- daca te-au tepuit cu adevarat.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

ptr alx : masina e in leasing , nu am platit nici un avans

toata smecheria a fost din literele si cifrele care compun codul masinii ; nu am avut nici o descriere detaliata , am mers pe descrierea reprez de vanz de la dealer

 

diferentele le-am vazut cand am luat masina , atunci mi-a cazut fata

 

inca o data : nu caut sa ma dezvinovatesc ; am partea mea de vina

 

am vrut doar sa atrag atentia celor care citesc site-ul ca pot sa o pateasca la fel ca mine cu dealerul

Share this post


Link to post

Pai stimate Domn, atunci cand ti-a facut proforma pentru dosarul de leasing trebuia sa-ti fi dat si o foaie cu dotarile masinii, foaie stampilata de dealer. Pare rau ca nu ai stiut, daca intrebai pe forum ai fi aflat.

Share this post


Link to post

Dar pana la urma ce model ai luat?Conteaza sa te bucuri de ea , caci este o masina excelenta.Sincer, din dotarile de genul faruri auto,senzori de ploaie, tapiterie de piele , nu stiu cat o sa duci lipsa , cu toate ca au si ele rolul lor in ergonomia masinii.Sincer ,cea mai buna dotare care o am sunt senzorii de parcare si oglinzile rabatale electrice , restul intra la show off(cu toate ca si cu faruri automate e bine,ca nu mai am grija lor).

Share this post


Link to post

Farurile auto si senzorii de ploaie sunt complet inutili. COMPLET. Nu aduc ABSOLUT nici-o imbunatatire ci sunt strict numai marketing.

Share this post


Link to post

Doamne ajuta , sa fie o masina buna , asa cum spuneti .

Sant un pic cam bosumflat caci nu are : proiectoare , display - computer bord , 8 boxe ( doar 6 ) , oglinzile sant rabatabile manual .

Cam multe minusuri , nu ?

 

Dar , asa cum am spus , sper sa fie masina ok .

Share this post


Link to post

alx nu e chiar asa si iti zic de ce imi plac : daca se insereaza afara se aprind singure , lucru bun pentru ca eu pot sa merg de ceva timp si sa uit de asta.De asemenea cand plec dimineata sau seara , cum am pornit motorul se aprind si farurile, lucru care eu il mai uit din cand in cand.De asemenea cand treci printr-un tunel , se aprind singure farurile, iar daca esti doar pe pozitii , pune si faza scurta.Da se poate trai si fara el ,dar atunci cand le ai te bucuri de ele :) .Oricum exista si posibilitatea sa le dezactivezi.

Oricum optiunea asta nu a costat decat 200 eur ceea ce mi se pare convenabil ca utilitate/comoditate si de ce nu valoare de revanzare .

 

Display computer de bord - eu am deasupra la compartimentul din mijlocul consolei , unde arata si modul de climatizare , temperatura exterioara , busola , etc.

Share this post


Link to post

Sarbocu, nu chiar..

proiectoare - pe ceata cobori faza scurta la maxim si e cam acelais lucru

BC - e un gadget, singura chestie utila e afisarea temperaturii exterioare, care e intr-adevar buna sa vezi daca te apropii de zero grade

oglinzi nerabatabile - impingi si tu cu mana :P

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

am uitat eu : cheia nu tip briceag ; e normala , ca orice cheie auto

 

nu ca m-ar deranja dar parca e mai interesanta cheia tip briceag

 

nota : am zis si eu asa ... nu ca ar fi f important

Share this post


Link to post

@lemon: este bine sa mergi permanent cu farurile aprinse, si pe timp de zi, chiar si in oras. Este mult mai bine, eu fac asta de 2 ani.

Din cauza asta cred ca DRL (daytime running lights) este unul dintre cele mai eficiente mijloace de protectie.

 

@sarboc: daca chiar mori, monteaza-ti proiectoare. In rest nu ai de ce sa-ti faci probleme, BC la fel e un gadget, si la astfel de masini e nasol sa stii cat consuma, iti spun din experienta...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...