Jump to content
Sign in to follow this  
ovizel

Intrerupatoare Usa Tico Sx - Unde Sunt Montate Exact?

Recommended Posts

Modelul SX Tico este dotat cu intrerupatoare la usi.

Am intrerupatoarele, am model SL dar nu vreau sa gauresc aiurea masina pentru a le monta.

Rog posesorii de Tico model SX sa posteze daca se poate cate o poza cu intrerupatorul montat la usa din fata respectiv cea din spate.

 

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

In spate nu stiu ,in fata eu le-am montat pe stalp exact acolo unde se afla acel dop de cauciuc !Totusi va trebui sa dai o gaura de 2-3 mm pt un surub de prindere (holtzsurub autofiletant ) ! Nu am poza acum !

Share this post


Link to post

poti sa fii mai explicit te rog?

 

singurele intrerupatoare la care banuiesc ca te referi sunt cele care 'comanda' lumina din interior (astfel incat sa se aprinda doar atunci cand deschizi usa) , iar acestea sunt doar in fata. daca la acestea te referi, voi posta o poza.

 

daca nu la acelea te referi...la care ?

Edited by apo3d

Share this post


Link to post
Modelul SX Tico este dotat cu intrerupatoare la usi.

Am intrerupatoarele, am model SL dar nu vreau sa gauresc aiurea masina pentru a le monta.

Rog posesorii de Tico model SX sa posteze daca se poate cate o poza cu intrerupatorul montat la usa din fata respectiv cea din spate.

 

Multumesc anticipat!

 

Uite cum sunt puse.

post-1922-1209211020_thumb.jpg

post-1922-1209211049_thumb.jpg

Share this post


Link to post

AM si eu o mare rugaminte la voi.

Mi-am montat alarma si la alarma se pune un fir care merge din intrerupator in intrerupator, iar capatul ajunge la alarma.Ca sa sune alarma cand deschide hotul usa.

La mine totate intrerupatoarele sunt oxidate si firele facute varza.Am cumparat intrerupatoare si fir dar am o problema.

Firele la intrerupatoare sunt trase aiurea.Logic ar fi ca sa fie un circuit in serie: de la intrerupatorul usii din dreapta la usa din spate dreapta, portbagaj, spate stanga si apoi fata stanga si apoi in bord capatul de fir sau invers pe partea celalalta.Dar fiecare intrerupator la mine are un sigur fir care duce undeva spre spate.Deci probabil este un fir principal prin praguri la care se leaga firele secundare de la intrerupatoare.

Problema mea e ca nu dau de firul ala principal ca sa il pot inlocui.Imi este mult mai usor sa ma folosesc de firul vechi ca sa trag firul nou.Ca e greu prin gaurile alea mici din praguri sa trag fir peste tot.

Poate sa ma ajute si pe mine cineva, sa imi zica unde e firul ala principal sau schema firelor mai exacta? Daca stie cineva.Multumesc frumos

Edited by crystygye

Share this post


Link to post

@crystygye- AM si eu o rugaminte la tine

Cat te-au costat intrerupatoarele/contactii pt portiere?Ai putea sa-mi iei si mie 4 bucati?

Daca ai pune si niste poze cu ele ar fi super :)

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Am dat pe 7 bucati 22 ron daca nu ma insel.Deci in jur de 3 ron bucata.(probabil daca cauti le gasesti si mai ieftin cu 0.5-1 ron)

Sunt intrerupatoare normale, nu speciale pentru tico, care le gasesti mai oriunde.Daca nu te descurci, eu iti pot cumpara, dar sunt din Bucuresti si nu am timp de colete.Daca treci prin Buc sau ai pe cineva cu cea mai mare placere.

Uite poze cu ele (sunt la rezolutie mare facute.daca nu intelegi, dami un mesaj privat si ti le trimit intr-o arhiva):

img00901526444so5.jpg

img00911545843wj3.jpg

img00921562367gv4.jpg

img00931588107pe8.jpg

Edited by crystygye

Share this post


Link to post

Din fericire, la nicio masina (in special Daewoo) circuitul de comanda al iluminarii interioare si in paralel pentru activarea alarmei, prin intrerupatoarele (mai binezis contacte) de la usi nu e legat in serie! :) De ce? Pentru ca sistemul nu ar mai functiona. Contactele, in pozitia normala (neactionat) sunt inchise si acest lucru corespunde unei usi deschise. Deci, cand usa e deschisa, circuitul care vine (de exemplu) de la plafoniera se inchide prin acest contact la masa (la caroserie) si deci lampa se aprinde. Bineinteles ea este in prealabil alimentata cu +. Daca legatura intre contacte ar fi in serie, cand usile sunt inchise rezulta ca toate contactele sunt departate (deschise) nu fac legatura la masa. Bun. Daca se deschide o usa, se inchide contactul respectiv si... nema! pt. ca celelalte sunt deschise, deci circuitul nu se inchide. Deci, instalatia pe masina e gandita ok si e normal sa fie un singur fir de legatura intre ele pt ca cealalta "borna" (sa zicem) a contactului usa e legat la caroserie prin surubul de fixare. In concluzie, toate contactele usi sunt legate in PARALEL. Tu nu ai altceva de facut decat sa le inlocuiesti daca sunt oxidate si atat (conform constatarii tale). Daca nu s-a umblat la fire lasa-le asa cum sunt. Firul de la alarma il legi la contactul usii stanga fata (sofer) ca e cel mai aproape punct de legatura, chiar unde e legat firul din instalatie. Sau, cum un exemplu practic face mai mult decat o pagina de vorbarie (scris), intra matale pe www.anagabriela.ro la manuale Daewoo si vezi schema electrica in ansamblu. Iti recomand sa mai studiezi ceva automatizari, inainte sa tai si sa legi fire fara folos. Bafta! :thumbl:

PS: sper ca nu am fost offtopic cu toata explicatia asta la "piese" dar poate a fost de ajutor ca sa nu se produca o... catastrofa la ticozaur!

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Mersi frumos.Faza e ca la mine la tico cand deschid o usa nu se aprinde nici un bec, deoarece am o singura lampa inauntru care merge doar pe buton (on si off).Deci practic intrerupatoarele merg degeaba acuma (cred),iar la portbagaj nu e bec la lampa si nici nu cred ca voi mai pune.

Oricum nu m-am apucat de nimica, pana nu aflam cum se face.Am postat sa ma lamuresc si sa invat.Nu am taiat nimic.Doar am intrebat.

Mersi inca o data.

Edited by crystygye

Share this post


Link to post

Ok! Scuze! sper ca nu am fost prea dur! :) La plafoniera originala ar trebui sa fie trei pozitii ale comutatorului: lampa aprinsa de la buton, lampa aprinsa cand se deschide o usa si off. Daca nu ai lampa originala atunci... asta e. Oricum la ea ar trebui sa ajunga trei fire (+ direct, comanda de la contacte usi = firul buclucas si masa - ) sau numai doua (+ si comanda) daca lampa isi ia masa direct prin surubul de fixare in plafon. Nu stiu cum e la Tico. Dar important e sa intelegi functionarea schemei si, daca montezi alarma e si mai bine sa schimbi contactele de la usi ca sunt o problema de...contact imperfect si alarmei n-o sai placa. Studiaza schema din manual.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Mersi mult crystygye,daca zici ca nu-s speciale pt.Tico am sa caut pe l noi prin oras sa vad ce mai gasesc,eu as mai fi pus de Matiz dar n-au acum si nici nu stiu daca mai aduc astia de la magazin...deci...

 

Daca se duce tata luni la Bucuresti am sa-i spun sa-mi mai caute si mie niste maruntisuri dintr-astea care pe la noi nu prea le gasesc.

Share this post


Link to post

cris06 am rezolvat.am testat cu firele lui.am taiat litele vechi, am dezizolat iara si am montat intrerupatoarele noi.merge super ok.am tras un fir de la usa de la sofer in alarma (prin prag.m-am chinuit putin cu o sarma dar am reusit) si merge tot circuitul la toate usile, mai putin portbagajul (aicea am un intrerupator diferit.in genul acelora pentru capota care vin odata cu alarmele), care vad ca nu e legat in "circuit".

Foarte ciudat este urmatoarea chestie.cand pun si firul de la capota cu cel de la usa sofer, la firul alarmei, dupa ce pun alarma la 8 sec da eroare iar peste 8 sec suna alarma.faza ciudata este ca daca stau cu lampa de control pe firul de la intrerupatorul capotei merge ok, dar cand il pun pe alarma da eroare.Cred ca patit cablul ceva sau se intampla ceva pe traseul cablului.Cred ca asta era problema principala, dar oricum saptamana viitoare voi schimba tot firul intrerupatorului care este la capota si poate cel de la portbagaj.

La mine la tico am 2 lumini in interior.Una pe mijlocul pe plafon care are doar ON si OFF, si una in portbagaj care merge pe intrerupator.

In fine am terminat si merge perfect acuma alarma.Mersi de ajutor cris06.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...