Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Mi-am modificat bordul ca in poza urmatoare, insa a trebuit sa scot acele pt a putea pune ledul sub ele. Acum imi arata gresit, am o eraore de aprox 5-10km/h la o viteza de 50km/h. Stie cineva cum se pot regla? Multumesc.

post-15580-1206565953_thumb.jpg

post-15580-1206565969_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Scoate usor acul de la turometru, ulterior fixeazal sub opritor cu 3 mm. Infige-l pe ax si trece-l usor peste opritor incat sa stea un pic tensionat pe acesta. Succes!

Share this post


Link to post

ms mult. o sa incerc maine. e cumva valabil si pt vitezometru?

Edited by Mircea
Nu mai cita inutil mesajul anterior. Foloseste majuscule la inceput de fraza/propozitie.

Share this post


Link to post

Aceeasi chestie e si la mine..probabil l-am facut la aceeasi persoana.Daca observi si indicatorul la apa sta ridicat cu motorul oprit cea ce nu e bine.O sa incerc si eu sa umblu sa-l fac la loc..numai bine

Share this post


Link to post

La mine se lasa dupa ceva vreme. Ca si la benzina. Asta asa a fost dintotdeauna. Cred ca totusi m-am prins cum sa fac la ace. Le scoti, si le bagi inapoi, sub zero, in dreptul unei liniute care este acolo. Este o liniuta mica mica, cam la 3-4 mm sub 0. Il infigi acolo, si dupa aceea il dai cu mana la 0, peste tamburus. Pare ca merge. Bafta!

Share this post


Link to post

Salutare,am si eu o problema legata de indicatoarele din bord:zilele trecute am schimbat tabloul de bord,in favoarea unuia cu turometru.Toate bune si functionale,mai putin indicatorul de benzina care imi arata ca as avea o cantitate mai mare in rezervor decat imi indica cel vechi.Are cineva vreo idee de ce se intampla treaba asta?

Share this post


Link to post

Nu cumva, la tabloul fara turometru distanta intre gradatii e alta (adica alta dimensiune a indicatorului de benzina)?

Dute si fa un plin (da' plin-plin) si vezi cum indica: ar trebui ca acul sa stea vertical, peste semnul de full (F) cu vreo 1,5 mm. Daca nu indica asa atunci ar trebui inlocuita sonda din rezervor. Bineinteles cu rezervorul aproape gol!

Revin: tabloul cu turometru l-ai cumparat de nou sau sh?

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Distanta intre gradatii era alta intradevar,iar tabloual de bord este sh.In momentul schimbarii cel vechi avea acul pe rosu,iar asta nou il avea la prima gradatie.Aseara am alimentat 30l si s-a dus acul pe ultima de sus.Cred ca o sa fac maine plinul si o sa vedem atunci cum se comporta si care din cele doua indicatoare minte(mai stii poate ca eu aveam vreo 20l in rezervor si indicatorul imi arata ca e gol :) ).

Share this post


Link to post

Inca ceva: cand mai ai in rezervor cam 27 de litri (jumatate din maxim cu rezervorul full pana in buza) acul trebuie sa stea peste liniuta de mijloc cam cu 1 mm. Cand lampa de avertizare se aprinde, acul trebuie sa stea sub liniuta rosie. Sper sa-ti fie de folos! Ia in calcul si decalibrarea indicatorului din tabloul cu turometru!  <img src= ">

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Scz de putin offtopic: Daca imi montez ace de Cielo la Espero, cu led sub ele...Exista la fel riscul de a afisa viteza gresit...La Espero functioneaza la fel metoda de mai sus?

Share this post


Link to post

da, am impresia ca si la espero functioneaza tot asa. inainte sa scoti acul, vezi si tu daca ai acea liniuta alba sub 0. Daca o ai..inseamna ca merge :P

Share this post


Link to post

M-am uitat si nu am . Sa inteleg ca nu merge?

Share this post


Link to post

Nu cred, doar cu tot cu ceasuri!

Share this post


Link to post

bai fratilor...daca nu am citit de ma dor cochii pe forum.Tot nu am inteles...Cum se baga Leduri sub ace???Eu cand am pus ceasurile cu plasma ...Am pornit motorul...Turometrul l-am bagat undeva sub 1000 cu cativa mm mai jos...Am mers vreo 20 km...Am pus si acul la apa...undeva la jumate.(Si stiu daca se ridica mai mult de unde l-am pus eu...Problem.)..si la benzina am asteptat sa se aprinda becul si am bagat acul cu 1mm mai jos de linia rosie. :D

Share this post


Link to post

e cam complicat vad faza cu plasma asta...dar imi plac ledurile din butoane...cum se schimba? e greu de schimbat? unde gasesc astfel de leduri?

Share this post


Link to post

Da-i search ca esti offtopic.gif .

Share this post


Link to post

@ct06zgl: Vezi ca nu ai facut bine... Eu mi-am montat ace de Cielo si am facut altfel:

1.acul de la vitezometru il pui pur si simplu la 0, restul isi face el treaba. Sau cel mai bine cu un GPS, in mers, il reglezi tu in functie de viteza pe care o ai...Asa zic eu cel mai bine, daca ai GPS.

2.acul de la turometru il dai peste cap, in sensul orar, si apoi il readuci la 0 , ca sa stea tensionat (asta nu e chiar obligatoriu). La relanti il pui unde trebuie, la ce RPM ai in momentul ala.

3.acele de la apa si benzina, le dai obligatoriu peste cap, apoi il tragi usor cu mana pana unde iti stateau cele originale (inainte sa le dereglezi) ,probabil sub prima linie de jos, cand e motorul oprit.

Eu asa am facut la mine si functioneaza ok.

Share this post


Link to post

Sal am si eu o intrebare da cum pui leduri la cielo in bord ???????MS 

Share this post


Link to post

am si eu o problema cu reglarea acului de apa ,am montat sonda originala (12lei ) iar acum sta undeva pe la un sfert de la minim ,daca il dau la masa conectoru de la sonda se duce la capat , cand montez soda ramane la un sfert dela minim ,cu motoru la 90 de grade .ce se intampla??

Share this post


Link to post

Termostatul e ok? Suruburile de fixare a motorasului pe circuitul imprimat din tabloul de bord sunt bine stranse?

Share this post


Link to post

tot este ok daca dau firu la masa se duce acu la capat la maxim

Share this post


Link to post

pt bogdan13579

 

scria pe undeva pe forum dar nu mai stiu...din cate stiu (si asa am reglat eu acu de la benzina)iei degetzelu :P si duci acu pe soclu dupa care pui contactu si astepti 30s-1min si se regleaza (trebuie sa se ridice singur in functie de cata benzina ai).Bafta!

Share this post


Link to post

am rezolvat cu reglarea acului de apa in felu irmator,se porneste motoru si se asteapta pna se considera ca a ajuns la temperatura de lucru (90 grade) baca va uitati atemt pe indicatoru de aa se observa 2 puncte finute, se scoate acu se monteaza intre acele doua puncte si tot va fi ok temperatura am verificato cu termometru laser.sper sa fi ajutat pe cineva,multumesc pentru sugesti.

Share this post


Link to post

Multumesc "Bestie Mika" :P ,la vremea respectiva am facut plinul ,dupa care am scos acul si l-am pus cu mana acolo unde trebuia.Nu am incredere 100% in ceea ce indica el,dar dat fiind faptul ca folosesc mai mult gpl decat benzina nu ma deranjeaza deloc.Mai bag din cand in cand niste benzina sa fie acolo de rezerva.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...