Jump to content
Sign in to follow this  
nik

Curea Alternator Rupta

Recommended Posts

Am schimbat de curand cureaua de la alternator ( scartia ingrozitor).Dupa aprox 2-3 saptamani a aparut din nou acel scartait care se manifesta cand am consumatorii pe on.Ce sa fac? Oare mai trebuie intinsa cureaua sau opusul, este prea stransa? Pete de ulei sau alte lichide nu am observat.

Share this post


Link to post

E prea slaba. Atunci cand ai consum mare,intra in sarcina si daca nu e intinsa bine, patineaza, de aici scartaitul.

Share this post


Link to post

O sa fac cand ajung acasa, insa voi chiar credeti ca eu am montat pe masina o curea de accesorii pe post de curea de alternator?

Am zis si repet: cei care vor sa-si schimbe cureaua alternatorului intai sa vada ce au pe masina si apoi sa se duca sa cumpere. Este posibil sa nu fie cu dinti ci canelata, exact ca cea de accesorii.

 

Mi-am luat si eu aceeasi teapa. Am A/C, am specificat la magazin cand am cerut cureaua de alternator. Mi-a dat curea cu dinti. Ca sa vad dupa ca de fapt trebuia cu caneluri. Asa e si fulia, m-am uitat. Iar fulia antreneaza si cureaua de accesorii, care e tot cu caneluri. Asadar ma duc sa o pun la bursa  <img src= ">

Share this post


Link to post

Si eu am AC, iar cureaua de la alternator e trapezoidala cu dinti, nu cu caneluri.

Share this post


Link to post

Cred ca difera in functie de norma euro.

Share this post


Link to post

Buna ziua. Sunt posesorul unui autoturism Matiz (cu servo, a/c si gaz) si de curand mi s-a rupt cureaua la alternator in trafic, dar si jumate din cureaua de la accesorii. Am reusit sa ajung cu ea pana acasa pe baterie dupa care am dus-o la un service (zic eu...bun). Am schimbat cureaua de la alternator si cea de la accesorii cu unele noi. Dupa ce le-am schimbat am plecat din service grabit ca aveam treaba si am constatat ca in momentul in care accelerez si supraturez motorul se aude un fluierat de prin zona motorului (exact ca si cum ai fluiera din gura). Se intampla doar in momentul in care o turez, deci nu cand e pe liber, nu cand pornesc farurile sau aerul conditionat. Se aude zici ca-i masina de NASCAR, zici ca mi-au pus turbo pe ea aia de la service.

Modelul curelelor: la A/C este cea cu caneluri iar la alternator cea trapezoidala cu zimti.

 

Care ar putea fii problema ? Nu cred ca mecanicul de la service nu a strans curelele calumea.

 

 

 

Edited by kuddo

Share this post


Link to post

S-a mai sris. Trebuia o pe "scartait curea alternator"

Foarte probabil cureaua nu a fost intinsa bine. De obicei fenomenul apare dupa uzarea curelei, cand necesita o reintindere. Eu am schimbat cureaua cand fluiera ca turbina si nu am mai avut loc de intins.

Share this post


Link to post

În acest topic am văzut scris că respectiva curea de alternator are 635 mm. Pe site-urile cu piese auto am văzut 650, 660 și 663 mm. Care-i dimensiunea corectă? Nu prea contează? De asemenea am văzut că și lățimea diferă la unele, 9,5 / 10 mm.

 

Am Matiz E, euro 3. Mulțumesc.

Edited by Kin

Share this post


Link to post

Pe cureaua ta ar trebui sa scrie lungimea acesteia. O masori sau mergi cu ea la magazin.

Nitel off. Pe cind aveam Reno, imi scirtiea cureaua accesorii asadar, am dat fuga la un magazin profilat pe curele si rulmenti. Bun, intru in magazin si cer o curea PK cu lungimea la ghici (nu se vedea clar ce scrie pe a mea), platesc si zic vinzatorului ca doresc sa o schimbe daca nu e buna, zice bine. Am eisit, cred ca la doua min. a iesit si el (vinzatorul, probabil era curios, ne cunoastem) si a ramas masca, eu avind deja cureaua schimbata.  <img src= /">

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Mulțumesc, e o idee de bun simț.

 

Totuși, problema mea este că stau într-un oraș (hai să zicem comună asfaltată) în care n-am de unde cumpăra această curea face-to-face. Am ca variante magazinele virtuale de pe internet sau magazinele de piese auto care au doar uleiuri și odorizante în rafturi, dar care-ți aduc la comandă orice piesă ceri. Și spre rușinea mea nici nu sunt dintre aceia care știu unde să se uite după cureaua respectivă să vadă ce scrie pe ea, dând-o sau nu jos.

 

De aceea, m-ar interesa dacă știe cineva exact lungimea curelei necesare la Matiz E euro 3, în cazul în care contează cei câțiva milimetri diferență între curele pe care le-aș putea comanda.

Mulțumesc!

Edited by Kin

Share this post


Link to post

Vezi mai sus in postul #43 cum arata inscrisul pe curea. Cureaua e aia de angreneaza alternatorul, daca la asta te referi.

Share this post


Link to post

salut baieti cred ca sieu am aceeasi problema am auzit un chitazait si la urma parca s-a rupt ceva ...indicatorul de baterie imi ramane aprins ..e din 2004 fara aer fara deastea...deci simptomele este cureaua e alternator din ce am citit eu pe-aici ...ma duc sa cumpar curea si va spun ce fel de curea mi-au dat astia...nici nu stiu unde sa ma uit la cea veche daca ar mai fi peacolo

 

gata.am rezolvat problema.in mai putzin de doua ore :banana: si cu bani putzini...deci intr-adevar era cureaua de alternator..care este zimtata si scrie donil pe ea si costa doar 15lei de la magazin daewoo...este unul pe crizantamelor in sector 5...rahova...si originala pe deasupra,,,,si sefu de la service mi-a luat doar 30 lei...adio beculetz aprins la bord...si am gasit si cureaua ei originala jos in scut...tot zimtzata si m-a tinut 90000de km ...deci nu e grav...

 

Se creaza comfuzie. Curea de alternator in cazul matizului arata asemanator cu asta:

post-8360-1226955590_thumb.jpg

 

iar cureaua de accesori arata asemanator cu asta:

post-8360-1226955666_thumb.jpg

 

Matizurile care au A/C au amandoua curelele!

matizul pana in 2004 sigur are curea de alternator zimtata...

Share this post


Link to post

Cureaua este zimtata ca sa se "indoaie " dupa roti cu diametre mici . Nu o inlocuiti cu curele nedintate !! Lungimile pot fi mai multe ca se poate regla pozitia alternatorului functie de lungimea curelei

Share this post


Link to post

Lungimile pot fi mai multe ca se poate regla pozitia alternatorului functie de lungimea curelei

Asta nu prea suna romaneste.

La Matizul mai vechi, important este sa fie curea trapezoidala. Crestata sau simpla, dupa cum se gaseste.

Share this post


Link to post

Va rog sa imi spuneti si mie ce chei am nevoie sa umblu la suruburile alternatorului. Trebuie sa schimb cureaua si cum nu o voi face acasa, nu pot sa ma car cu toate sculele.

 

Cureaua la Euro III e cu caneluri, ca sa fie mai simplu, Gates are codul 3PK660, costa ~31 lei. Asta daca intre timp s-a mai intrebat cineva de lucrul asta :)

Share this post


Link to post

Cati km "time" o curea de alternator ? Am schimbat-o acum vreo 42.000 km (3 ani) si vreau sa stiu daca ma tine pana la distributie(60.000) - producator DONGIL.

Nu prea am chef sa umblu pe la ea - adica sa o duc la mecanic.

Apropos: imi poate recomanda cineva un mecanic ok in Timisoara ?

Mersi.

Share this post


Link to post

Adica nu ai schimbat cureaua aia de alternator niciodata ?

In cartea de service era trecut 40.000 km pentru schimb, de asta intreb.

 

Share this post


Link to post

Baga-ti nasul si uita-te cum arata. Daca ies fire din ea, e coapta la margini, se cere schimbata. Daca nu, mai merge

Share this post


Link to post

Adica nu ai schimbat cureaua aia de alternator niciodata ?

 

 

Nu e un capat de tara. Mai degraba am schimbat inainte de termen distributia. Acolo doare tare daca se rupe.

Share this post


Link to post

E rau daca se rupe noaptea pe sosea. Daca se rupe prin oras tine bateria pana acasa

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...