Jump to content
Sign in to follow this  
madkat

Al Meu Cielo :)

Recommended Posts

Sa speram ca vor fi la fel - alea gri genuine GM au fost destul de proaste.

 

Oricum - revin cu impresii, schimbarea fiselor, coroborata si cu reglajul avansului (nu mult, rotit maxim un grad delcoul) - au schimbat mersul masinii. Nu se mai ineaca asa rau la turatii mici, si accelerarea e mult mai liniara. Parca ar mai merge juma' de grad la avans, dar deocamdata o las asa.

Share this post


Link to post

nu ai pe nimeni cu un stroboscop sa o faci by the book? Eu stiu ca la avans nu se umbla doar dupa reparatii majore la motor.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Ar fi cineva - daca oi avea vreme pana in sarbatori sa ma intalnesc cu el, o fac cm trebuie.

 

Ciuda mi-e ca aveam si eu un stroboscop, facut de mine prin liceu dupa o schema de prin tehnium parca, dar nu mai dau de el :(

Share this post


Link to post

Am eu stroboscop. Daca e il putem face intr-o zi  <img src= ">

Edited by Dumitru Cristian

Share this post


Link to post

Si eu nesimtit nici nu am catadicsit sa raspund :(

 

Deci da, la o intalnire am putea face asta - sa se mai inmoaie gerul.

Deocamdata, incurajat de experientele postate pe aici - vreau sa imi curat clapeta de acceleratie, cu spray de carburatoare, ca la carte.

 

Probleme in rest nu-s - in afara de rezervorul de lichid de parbriz, spart pe undeva, de nu pot sa pun mai mult de jumatate de litru dupa aprinderea becului de nivel... Macar nu s-a spart de tot. Din nou piesa neoriginala a masinii, schimbata o data cu aripa si usa, acum vreo 4 ani. Daca in weekend va fi cald, dau jos aripa sa vad exact ce se intampla pe acolo.

 

Edit:

Scria Dj-ul sau Salex, nu mai tin minte exact - pe topicul lui Velican, ca dupa montarea unor etreri buni, s-ar putea sa fie probleme cu masina incarcata... Ei bine am verificat asta fara sa vreau cand am plecat de Sarbatori la tara cu masina incarcata pana la refuz. Pe mazga blocam relativ usor fatza... E foarte clar ca pentru eficienta maxima trebuie umblat si la franele spate - discuri sau cilindri mai seriosi. Dar modificarea asta nu sunt inca dispus sa o fac, cat timp la incarcare in limite normale franele se comporta excelent.

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Stiu sigur precum,ca inlocuirea cilindrilor spate cu unii de Nubira ar fi cea mai buna mutare pt o franare mai buna pe spate,la Cielo.Se potrivesc perfect,fara niuci o modificare,implicit problema.Merita incercat,faceam eu montajul,insa parca tot la punte cu discuri ma gandesc. :D

Edited by velican_costi
  • Like 1

Share this post


Link to post

Da, ceva de genul asta stiam si eu. Trebuie sa ma duc la magazin sa pun unul langa altul un cilindru de cielo si unul de nubira, sa vad cum pica la prinderi.

Punte SH in nici un caz. Asta e, am piticii mei.

 

Oricum in conditii de incarcare normale nu am ce reprosa sistemului de franare.

Share this post


Link to post

Stiu,frana e ok acum.Dar ar merge o idee mai propta pe spate.

Cat despre cilindrii,se pot monta perfect,diferenta find,cei de Nubira sant cu 6mm la lungi,daca nu mai insel.

Mai vb cand ne intalnim.

Share this post


Link to post

Stiu sigur precum,ca inlocuirea cilindrilor spate cu unii de Nubira ar fi cea mai buna mutare pt o franare mai buna pe spate,la Cielo.

 

Nubira I sau II? ce an de fabricatie?

Share this post


Link to post

Dany,sant aceiasi.

Share this post


Link to post

Pana nu vad cu ochii mei nu ma conving

6 mm pe ce directie?

Share this post


Link to post

Nu rezolvi nimic, orice cilindri ai pune, tot atata forta de franare primesc de la pompa de frana, fiind limitata de supapele alea de pe pompa, Cielo neavand limitator clasic pe punte, atunci ar fi fost simplu. Deci mai bine vezi pe la supapele alea, parerea mea.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Argon,nu m ai vb fara sa stii.

 

Madkat,joi poate ajungi si il rog si pe DKZ,sa vina si el.El are asa ceva montat,tot el poate da informatii concrete.Diferenta de care vorbeam,cilindrii de Nubira sant mai lungi putin,implicit presiunea exercitata mai mare.

 

 

Share this post


Link to post

Daca sunt mai lungi presiunea e la fel, dar cursa e mai mare, nu ti se pare logic? SI daca ar fi mai lati, presiunea oricum e la fel, limitata la iesirea din pompa.

Share this post


Link to post

...cilindrii de Nubira sant mai lungi putin, implicit presiunea exercitata mai mare.

Eu nu prea cred, pe ce te bazezi cind spui asta ? Presiunea este creata de pompa de frina deci o lungime mai mare a cilindrilor receptori nu ar avea nici o repercusiune asupra presiunii. Cel mult asupra excursiei fata de o referinta insa asta poate fi reglementata si cu cilindrii actuali daca sabotii nu sint uzati la maxim.

Share this post


Link to post

Posibil sa ma insel,in legatura cu presiunea,pompa fiind aceeasi.

 

Insa ideea e ca da, se pot monta cilindrii de Nubira pe Cielo,fara nici o modificare.Cazul de fata,pe care ma bazez,Cielo-ul lui DKZ.

 

 

Share this post


Link to post

Eu nu am contestat posibilitatea montarii de receptori de Nubira pe Cielo :) . Eu doar am intrebat care ar fi motivul imbunatatirii frinelor pe spate in acest caz ? ;)

 

In cazul in care distanta dintre saboti si tamburi este prea mare si nu mai poate fi micsorata din reglaj (din alte motive decit grosimea prea mica a sabotilor , deci o mica defectiune !) atunci da, inlocuirea receptorilor poate ar rezolva ceva. Totusi, ma gindesc ca problema nu este liniara, nu m-as hazarda sa dau drept sigura o astfel de solutie.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Chiar, n-am mai vb de mult cu DKZ - daca il convingi sa vina al fi fain.

 

Imi fac si mea culpa oleaca - sabotii sunt cei originali ai masinii. Stiu ce imi veti spune, sa desfac intai sa vad ce e pe acolo, apoi sa schimb cilindri...

 

Chestia cu limitarea - e relativa - ca si la frana fata, cu aceeasi pompa si alti etrieri, diferenta e foarte mare. E posibil si pe spate sa fie la fel. Probabil ca si cu niste supape mai permisive si cu aceiasi cilindri sa fie mai bine.

Share this post


Link to post

La masinile fara ABS(ca parca Nexia/Cielo de export au ABS), pe fata nu sunt supape de limitare la iesirea din pompa, doar pe spate si tin loc de limitator, poate reusesti sa afli de supapele alea daca difera la Espero sau la altele, fiind mai grele ca masini..

Edited by argon

Share this post


Link to post

Un coleg de forum isi schimbase limitatoarele. Era multumit de rezultat din cite-mi aduc aminte.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Da, e si varianta schimbarii limitatoarelor - nu mi-e inca foarte clar ce tip de limitator ar merge. Trebuie sa ma uit la espero-ul dj-ului sa vad ce scrie pe ele si compar cu ce am eu pe masina.

Share this post


Link to post

O pompa cu totul de Espero din dezmembrari ma indoiesc ca ar fi scumpa, e posibil sa fie si mai potenta decat cea de Cielo, deci sa nufie aceasi, Espero fiind mai greu, rotile de 14 si etriere mai sanatoase, daca tot ai Espero diaponibil poti verifica. Cam cum e diferenta de la Dacia 1310 la Dacia Papuc, cea de papuc are diametru mai mare, imi pusesem pe Dacie mai demult pompa cu totul de Papuc si avea frane de frane.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Nu, sh la frane nu voi pune!

Share this post


Link to post

Poti lua pompa sh si kit de reparatie... Si la frana tot fiare sunt...

Share this post


Link to post

Pompa de frana de Cielo sau Espero eu nu am vazut defecta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...