Jump to content
Sign in to follow this  
savimbi

Omologare Instalatie De Gaz

Recommended Posts

Am gasit sa cumpar un Cielo din 99, are instalatie de gaz montata dar din pacate instalatia nu este trecuta in cartea tehnica a masinii. propietarul nu detine nici actele instalatiei intru-cit a fost luata de pe o alta masina. Ma poate sfatui cineva cum sa procedez pentru a incerca omologarea instalatiei? Mii de multumiri!

Share this post


Link to post

Eu cred ca se merge la RAR pentru omologare.

Share this post


Link to post

Din experienta pe care am avut-o cu ultima Dacie, la RAR cind m-am prezentat pentru omologarea instalatiei de gaz mi-au cerut actele de la firma la care am montat instalatia. Partea proasta in acest caz este ca propietarul masinii nu are asemenea acte. Caut o cale legala de a omologa instalatia dar fara sa detin acte.

Share this post


Link to post
Caut o cale legala de a omologa instalatia dar fara sa detin acte.

Savine cred ca ce cauti tu cred ca nu prea se poate sau nu stiu eu exact.In fond nu e vorba de o janta ci de o instalatie care poate pune in pericol rau viata ta si a altora si nu vad cine si-ar asuma raspunderea.

Share this post


Link to post

Nu stiu cum, dar ar trebui sa poata fi omologata.

 

Ce are a face soola cu prefectura? Actele cu instalatia?

Instalatia ar trebui investigata si daca este sigura si corespunde cine stie caror norme, ar trebui sa fie omologata! Ce daca n-are acte? Parerea mea!

Share this post


Link to post

Intr-adevar ar trebui verificata instalatia nu actele, dar din cite stiu cei de la RAR au pretentia ca instalatiile sa fie omologate de ISCIR. De aceea sunt in dilema.

Ma gindesc ca poate cineva a mai trecut printr-o asemenea situatie si imi da un raspuns sigur si precis. Oricum va multumesc pentru sfaturile si incurajarile voastre.

Share this post


Link to post

Solutia este urmatoarea: Mergi la un service care monteaza asemenea instalatii ,ti-o verifica ,emit un certificat de omologare cu datele instalatie respective(partea prosta e ca trebuie sa dai spaga pentru ca nu e chiar legal) apoi la rar pentru omologare si trecera in cartea de identitate.

Share this post


Link to post

Daca a fost luata de pe alta masina, e cam nasol... inseamna ca a fost remontata dupa ce nu s-a impacat cu un motor... deci a fost cam frecata... reglaje, prostii chestii... Vezi ca pe butelie scrie exact ce tip e... daca e mai veche de 2 ani nu ti-o mai omologheaza nimeni pentru ca este fara supapa de protectie initiata de RAR anul trecut. Daca e mai noua aflii care e modelul, aflii ce firma din bucuresti monteaza instalatii (de ex D'artex are Landi), te duci sa ti-o calibreze sa poti trece noxele la RAR. Le dai spaga sa-ti faca un certificat si cu ele doua te duci la RAR Apoi ei iti trec in carte si aia e... Eu am mers bine- mersi fara omologare pentru ca nu am apucat sa o fac

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Problema mea este urmatoarea.

In luna iulie anul trecut am montat pe Subaru o instalatie GPL marca Marini.

 

Avand in vedere ca vreau sa vand masina, vreau sa merg la RAR pentru a fi trecuta in CI.

 

V-as ruga, pe cei care au trecut prin acest proces, sa imi dati detalii despre pasii care trebuie urmati, actele necesare precum si diverse probleme intampinate.

Totodata am vb cu cei care mi-au montat-o si au fost de acord sa imi faca reviziile retroactiv :D , deoarece neavand probleme cu ea nu m-am sinchisit sa merg la revizii :( .

 

Va multumesc.

Share this post


Link to post

sa va spun cum am facut eu. Am un cielo din 96. Mi-am facut simplu programare la RAR (la 9672 parca). Acolo mi-au verificat actele, daca am ITP valabil, daca am actele instalatiei si daca corespund cu cele inscriptionate pe butelie, mi-au verificat seria motorului si nr de identificare. Apoi au testat masina pt noxe si gata treaba. M-a costat la casierie 900.000 de mii lei ( e cam mult fata de taxa de identificare care e doar 400 si ceva ). Mi-a pus o stampila pe cartea de identitate cu data omologarii, numele inginerului si cam atat.De mentionat ca nu se schimba talonul ci se umbla cu o copie a CIV in masina in caz ca te opreste politia si iti cere actele. DECI OBLIGATORIU SUNT NECESARE ACTELE INSTALATIEI si inca un lucru important este acela ca instalatia trebuie omologata pana cand expira ITP. Sper ca v-am lamurit.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Joi sunt programat la RAR pentru a omologa instalatia GPL  <img src= S"> . Cei care ati mai facut acest lucru ati putea sa postati aici eventualele probleme(daca au fost)?

 

Ceva de genul daca pun accentul pe ceva anume, exceptand noxele, si aici ma refer la data de pe trusa medicala, etc.

 

Totodata am inteles ca actele necesare sunt:

 

-CI autovehicul

-talon cu ITP valabil

-actele instalatiei

 

Mai este si altceva?

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Se verifica exclusiv ce tine de instalatia gpl + noxe. Am trecut si eu o data prin asa ceva. Nu a durat decat 5 minute iar testul a fost "ok". Daca a fost instalata corespunzator nu ai de ce sa-ti faci griji. Bafta!

Share this post


Link to post

Multumesc frumos.

 

Sper sa mearga totul ok. :) >-

Share this post


Link to post

Asadar am trecut ieri peste omologarea instalatiei GPL.

 

Am procedat in felul urmator:

 

-programare prealabila pentru ora 8.30. Ajuns la RAR am luat programarea si fisa in care trebuie sa specifici activitatea RAR pt care ai venit. La 8.50, a venit un inspector la masina, a verificat seriile de pe motor, caroserie, rezervorul GPL si multivalva de alimentare.

-dupa ce a terminat de notat si verificat, mi-a dat fisa pe care o completase si am mers la casierie unde am achitat 83,9 RON(daca nu ma insel).

-apoi am luat masina si am intrat la RAR, pe randul 3, comun cu cei ce voiau sa faca ITP-ul(asa e in Ploiesti)

 

Dupa vreo 1,5 ore de stat la coada,bineinteles ca intrau pilosii in fata :grumpy: , am ajuns la standul de verificare, cu motorul cald(asta ca sa dureze mai putin). Am inmanat tipului de acolo actele in care am strecurat o mica atentie.

 

Totul a mers struna, a tot stat, s-a sucit pe langa masina a asteptat pana a ajuns sa deschida termostatul si atunci a facut masuratorile.

 

Mai departe mi-au facut poze la seriile motorului si caroseriei(ca cele de la identificare) si m-au poftit sa astept la ghiseul 1 unde, dupa vreo 30 min, am primit CI cu mentiunea respectiva.

 

Cam asta a fost...oricum, isi merita denumirea de "unii dintre cei mai scarbosi angajati RAR"...bineinteles daca sunt stimulati...se schimba foaia X( .

 

Nu m-au intrebat decat daca am ITP-ul valabil, nu au verificat trusa, triunghi, factura GPL, insemnele care tb lipite pe parbriz(eu nu le-am pus).

 

Numai bine.

Edited by bella

Share this post


Link to post

De cat a fost atentia, nu de altceva dar marti am si eu programata omologarea buteliei.

Share this post


Link to post

20 RON, pusa in acte inainte de a le inmana inginerului respectiv.

 

Bafta.

Share this post


Link to post

Multumesc mult.

Share this post


Link to post

O intrebare: daca nu este omologata instalatia gpl dar si ITP-ul este expirat, care este directia, ce trebuie sa fac intai? Am inteles ca la RAR nu te poti duce decat cu ITP-ul valabil, iar la statiile ITP nu marge daca nu e GPL-ul omologat. Lantul slabiciunilor. Spre sa nu ajung la situatia in care ar trebuii sa dau jos instalatia pentru ITP.

Share this post


Link to post

Dai jos componentele vizibile ale instalatiei din zona motorului si faci ITP-ul.(solutia neortodoxa)

Ca si fi legal faci omologarea si ITP-ul la RAR.

 

Bafta.

Edited by bella

Share this post


Link to post

Le faci pe amandoua la RAR, si este si avantajos, dai o singura spaga. :) )

P.S. Astazi mi-am omologat si eu instalatia la RAR, dupa 1 an si ceva de mers pe naspa...

Edited by AZH

Share this post


Link to post

Am vrut sa intreb si eu ceva dar pana mi-am facut cont am uitat :wallbanger: ...oricum postez si poate imi amintesc dupa ce postez.

 

 

 

 

ah da... daca merg cu gpl cu acte sa mi-o omologhez la rar pot sa omologhez instalatia gpl chiar daca masina inca nu e pe mine?

 

sau inca una... daca circul cu instalatie gpl cu acte, dar nu o omologhez deocamdata (adica nu merg la rar sa o trec in ci sau in ce se trece ea), ce mi se poate intampla? (daca ma opreste un politist binenteles)

Edited by idnounout

Share this post


Link to post

Gata, mi-am pus gas si sunt super multumit :lavolan: ...

 

Ps. Nu stiu cum va fi la iarna. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Eu am masina in leasing, la mine e mai simplu.

"CI-ul e la firma de leasing, domnu', mie asa mi-au dat masina de la firma unde lucrez" :) )

Asta in cazul in care se gaseste unul suficient de destept incat sa vada ca am gpl pe masina.

La dacie e mai nasol, aia e proprietate, dar cum se anunta ca se va extinde sistemul cu programare la RAR la nivelul intregii tari, cred ca am sa ma duc sa o omologhez.

Oricum, am certificat la ambele masini ca am montat instalatiile la service autorizat, etc, asa ca nu periclitez siguranta nimanui.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

@laurentiu83: Nu sunt sigur dar s-ar putea sa trebuiasca sa treci instalatia si in talon asa ca...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...