Jump to content
Sign in to follow this  
gorbyka

Ulei Daewoo 5w30

Recommended Posts

sal !

Am si eu o intrebare uleiul daewoo 5w 30 cam la cati km se schimba ? unii zic ca la 10000 altii ca la 20000. :blink: pe flaconul uleiului nu se specifica nicaieri chestia asta :unsure:

Edited by gorbyka

Share this post


Link to post

Eu pun Valvoline 5W40 full sintetic si-l schimb la 10000. Nu cred ca Daewoo merge pana la 20000 si oricum in kilometrii astia il cam consuma pe tot.

Asa ca schimba-l la 10000 si mai verifica si nivelul din cand in cand.

Share this post


Link to post

Eu schimb 5w30 la aprox. 6000 km pentru ca merg majoritar in urban.

Share this post


Link to post

Eu 5W30 Texaco... o sa-l schimb imediat cum ies din iarna (dupa numai vreo 4000 km) ca nu-mi place cum se aude motorul cu el de nici o culoare. :huh:

Share this post


Link to post

Mersi ptr. sfaturi, mai am o nelamurire, pornind de la ideea ca orice motor "consuma" putin din ulei, cam care sunt limitele normale ale unui motor de matiz, cam cat "mananca" la 3000 km ? eu am estimat in jur de 130ml, este mult ? :wink: :(

Share this post


Link to post

Eu am tot Daewoo 5w30, deja am 9000km cu el, il schimb tot cand ies din iarna, cu toate ca l-as fi schimbat mai iute...

Share this post


Link to post

5W30 si-l skimb la fiecare 5000 km fie iarna fie vara!!!....Daewoo ca-i cel mai bun!!! :) ))))

Share this post


Link to post

Asa-i, Zeule, si asta pentru ca de fapt uleiul Daewoo e TOTAL, si e facut in Franta, pe cand toate celelelalte de pe piata noastra sunt facute prin Grecia, Ungaria, etc...

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Ulei Daewoo 5w30 este considerat un ulei foarte bun si eu l-am schimbat la fiecare 6 luni si rezultatele sau vazut in sensul ca nu am avut nici un fel de problema cu masina. Utilizez autot. foarte mult in oras, nu am un stil agresiv de conducere insa aglomeratia, praful si toate cele te det. sa-l schimbi la 6 luni sau la 5.000 km. Asa este indicat in carte si in mare parte asa se procedeaza. Dar daca altcineva doreste sa-si puna un super ulei (dar si la bani devii super bun) este problema fiecaruia dintre noi.

Poti sa mai sti in ziua de astazi care ulei este super bun? Cel putin cei de la Daewoo pe al lor il garanteaza. Cate uleiuri mai sunt originale? Toti fug dupa firma, insa calitatea este aproxim. una si aceeasi.

Consum? Depinde de cati km are masina, de modul cum o exploatezi, dar la 3.000 de km daca motorul este pana in 50.000 km maxim, ar trebui f.f.f. putin sau chiar deloc. La det. consum sunt multi factori de care el depinde.

Share this post


Link to post
Asa-i, Zeule, si asta pentru ca de fapt uleiul Daewoo e TOTAL, si e facut in Franta, pe cand toate celelelalte de pe piata noastra sunt facute prin Grecia, Ungaria, etc...

Uleiul Daewoo comercializat aici este "formulated in France" si produs in Polonia. Importanta este formula si adaptarea la motoarele Daewoo.

Share this post


Link to post

Salut!

Sunt mai nou pe aici, am de 2 luni un t ico SX din 2000, intrebarea mea este:

Neaparat tr. sa ii schimb uleiul motor, dar nustiu inca cu ce: Texaco 5W40TXT sau Daewoo 5W30? Poate vrea cineva sa ajute un incepator. Merci!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Salut Leader,

 

Bine ai venit in randurile noastre. Intotdeauna cand cumperi o masina sh normal este sa ii cam schimbi tu: ulei motor, ulei cutie, filtru ulei, filtru benzina, filtru de aer. Asta ca sa stii de unde pornesti si cum trebuie sa procedezi in continuare, si mai ales cand nu stii absolut nimic despre aceasta masina.

Parerea mea precum si a multor colegi de pe forum este sa pui un ulei Daewoo 5w30 ptr. ca este un ulei foarte bun si totodata il recomanda majoritatea service-urilor Daewoo. Acest ulei este unul foarte bun si nu au fost probleme cu el.

Share this post


Link to post

Pentru ca foarte multi posesori de Daewoo folosesc 5w40, iar unii chiar il recomanda celor care cer un sfat avizat, am vizitat site-urile unor renumiti producatori de uleiuri pentru motor. Cele mai recente au fost Mobil1 si Castrol. Ce am constatat:

1- in toate specificatiile publicate numai uleiurile 5w30 si 10w30 au referinte la specificatii GM;

2- uleiurile xW40 au o vascozitate de aprox. 1,5x mai mare la 40'C si de numai 1,33 x mai mare la 100'C fatza de xW30;

3- in timp ce in magazinele noastre se gaseste din belsug ulei 5w40, toti producatorii l-au scos din fabricatie;

4- Daca alti evita sa se pronunte la perioada de folosinta, Castrol este foarte transant, a introdus un serviciu de e-mail prin care sa aminteasca consumatorilor sa schimbe uleiul la 3 luni sau 3.000 de mile.

 

Ce concluzie sa trag eu ? Sa ascult de unul care este lider mondial in domeniu si produce numai 5w30 si 10w30 pentru GM/Daewoo si in plus ma avertizeaza ca este in interesul motorului meu sa schimb la 5.000 km sau sa ascult de mecanicul , vanzatorul sau binevoitorul care imi spune ca 5w40 este mult mai bun, ca toata lumea foloseste numai asta, si in plus, tine 10.000 km ?

Share this post


Link to post

De fapt cred ca este un razbel comercial:producatorul de automobile poate recomanda schimbul la un nr mai mare de km ca sa iti cada otomobilul mai repede si sa cumperi altul de la el iar producatorul de ulei recomanda schimbul la intervale mai scurte ca sa vanda el produsul(uleiul).Adevarul sa fie undeva la mijloc???

Share this post


Link to post

Eu am facut 120.000 Km si folosesc numai Daewoo 5w30, il schimb la 10mii odata cun filtrul, parca asa scria in cartea masinii

Share this post


Link to post

Ma scuzati daca sunt putin :o fftopic: dar mie mi-au bagat la revizia de 1500km un ulei OMV parca SAE 5w40 o fi bine o fi rau spunetimi si mie va rog la ce sa ma astept din partea lui.

A si inca ceva uleiul a costat 1.650.000(am factura )cred ma mi-au tras-o la greu cu pretu' :mda: .

Share this post


Link to post

Hai sa va zic ce scrie la mine pa cartea tehnica la Cielo...

Tinand cont ca e ditamai tabelu' va scriu ce e mai important(ce se cam discuta pa aicisa)

Uleiul de motor tip SAE 5w30 va fi utilizat in cazul scaderii sub 20 grade celsius a temperaturii mediului ambiant pentru o perioada mai lunga de timp :D .

Iar la categoria ZA BEST oil's pt Daewoo Cielo se incadreaza uleiurile cu urmatoarele specificatii SAE 5w30 5w40 5w50 cu o capacitate de ungere imbunatatita asta ar insemna o protectie optima de la o temp de -30 grade cels pana la una de +multe grade(la mine la + 40 se termina sageata ) :D

Sper ca va sunt de folos aceste informatii.

Share this post


Link to post

E vorba de sub -20 grade cels.

Share this post


Link to post

OMV e un ulei bun ,dar fara mare publicitate in Romania.Eu am avut un golf 2 si 3 ani am mers numai pe ulei OMV.Pot sa-ti spun ca s-a comportat minunat,dar vad ca la Daewoo se utilizeaza la greu 5w30daewoo.

Share this post


Link to post

E si normal, motoarele sunt facute dupa alta retzeta. Si la bucatarie se foloseste uleiul potrivit, altfel dai rasol.

 

Apropo, uleiul se schimba atunci cand zice fabricantul motorului si nu cel al uleiului.

Durata de utilizare depinde de regimul de functionare. Mergi pe autoruta, cu benzina extra, la turatii medii, atunci majoritatea uleiurilor se schimba la 10k km sau 6 luni (perioada reviziilor). Daca rulazi urban, scazute, mult ralanti, benzina dubioasa, curse scurte sau rulezi sportiv, turatii ridicate, atunci perioada are un * unde mic de tot se zice ca p devine p/2. Acum, fiecare face ce vrea, doar sa nu dea sfaturi la altcineva, ca nu este autorizat.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

E posibil,ca dovada ca dupa ce-am citit in acest forum cred ca voi baga si eu 5w30 daewoo.Se pare ca are succes.

Share this post


Link to post

N-are succes, este recomandat de producatorul motorului. Si mai are ceva, cel mai bun raport calitate/pret.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post
majoritatea uleiurilor se schimba la 10k km sau 6 luni...

Daca rulazi urban... p devine p/2.

OK, deci care survine prima. Sa spunem ca cineva merge cu masina 5000 km/an exclusiv URBAN ,drumuri foarte scurte=> se schimba uleiul la 3 luni => la 1250 km :shock:

 

Toline, NU e risipa deja?

Share this post


Link to post

Asta trebuie sa-l intrebi pe fabricant. El te obliga la asta in perioada de garantie, iar in rest este recomandare.

 

Un alt exemplu mi-a dat un prieten din Frantza, intarit de unul din Germania:

la revizia periodica auto (la 2 ani) trebuie sa te prezinti cu pneuri noi !!! Nu conteaza markerul de la producator, nu conteaza faptul ca n-ai rulat. Cica este ca in armata: nu se discuta, se executa. Un fel de f nu f, vremea lulii trece. Altfel, cum sa fie societate de consum, sa se inchida fabricile, sa mearga muncitorii in somaj, sa se arunce patronii de la etaj. Eu fac revizia in Martie. Peste 2 ani, cand ne loveste coana Europa, sper sa am masina noua.

Share this post


Link to post

Daewoo 5w30 este foarte bun pentru matiz. Eu mares cu el cel mai mult 13.000 km si cand l-au dat jos au zis baietii ca arata foarte bine.

Mi-au spus nu de mult ca la urmatoarea revizii o sa-mi schimbe garnitura de la motor ca mai pierd ulei pe acolo.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...