Jump to content
Sign in to follow this  
Zmeul cel rau

Probleme geamuri electrice

Recommended Posts

salutare.imi cer scuze daca postez unde nu trebuie dar sunt nou pe acest forum.imi poate spune si mie cineva sau trimite in mail schema pinilor de la butonului pt geam electric de la cielo.am cautat dar nu gasesc .va multumesc . mailul meu este : alexandrusiri@yahoo.com

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Am probleme cu geamurile (nubira 1 din 99) In timp ce le coboram (ambele fata, deodata) am mai stat cu mana pe comanda inca 10 sec (din prostie)

Cand am vrut sa le inchid nu s-a mai putut. Am verificat ABSOLUT toate sugurantele din masina inclusiv cea specializata (block Window) de la motor si nimic. Le-am scos si m-am uitat pe fiecare plus cu lampa de control pusa si la intrare si la iesire. Am desfacut Comada din usa si acolo nu aveam plus pe firul albastru de langa cel negru mai grosut un pic decat celalalte. Acolo am adus un plus direct de la baterie si am inchis geamurile ... ca ramasese deschise.

 

Intrebare: Trag un fir nou cu un plus de pe undeva din bord sau ai tu alta sugestie ?

 

Multumesc si scuze de deranj

Share this post


Link to post

Asta trebuia la probleme electrice, nu era necesar topic nou.

Eu zic sa urmaresti firul ala pana in panoul de sigurante, daca ai tensiune pe siguranta geamurilor. Pe undeva e intrerupt si mie personal nu-mi place sa trag fire aiurea prin masina. Problema poate fi exact in spatele panoului de sigurante.

Share this post


Link to post

Interesant! (+) gasesti la blocul de comanda geamuri doar cu contactul pus. Problema este alta: motorasul geamului are protectie termica (releu termic) si daca mentii comanda asupra geamului releul termic taie alimentarea. Evident, dupa cateva secunde (zeci chiar) cand releul se raceste functionarea motorasului ar trebui sa fie restabilita.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Asa mi s-a intamplat mie...Aveam firul albastru (care e responsabil cu ridicarea geamului) intrerupt exact la capat si oricum nu facea contactul bine. A fost lipit cu pistolul direct pe placuta aceea si acum merge bine.Poti verifica si chestia asta...

Share this post


Link to post

Salut. Pt. un espero din 95 ce motorase se potrivesc? Ce cod, preturi? Eventual de unde comand online? Mai am nevoie si de blocul de comanda de la usa soferului si contactul de la usa dreapta fata pt. masina.

Share this post


Link to post

Va salut cu respect pe toti cei care dau sfaturi si isi spun parerea despre masinile Daewoo. Eu am un cielo din 96' si am o mare problema cu comanda de deschidere/inchidere ale geamuriior , comanda aflata pe usa soferului.Comanda originala(96')find un pic cam veche cu butoanele cam subrede nu mai functiona la nici o comanda, atat de deschidere cat si de inchidere,cat si de aprindere a butoanelor din blocul de lumini, asa ca am luat decizia de a inlocuii comanda,si surpriza ,nici cea noua nu functioneaza.Daca cineva imi poate da un sfat de unde sa incep cu verificarea ii multumesc inca de acum.

Share this post


Link to post

Ca sa schimbi panoul electric de la usa soferului trebuie sa dai toata fata de usa jos? sau doar plasticul acela gri cu maner cu tot. 

 

Am incercat sa dau fata de usa jos dar mi-a fost frica ca o rup. Cum se da fata de usa jos? unde are clemele si suruburile. M-am uitat in manual dar nu am gasit nimic legat de asta.

 

 

Share this post


Link to post

Se da toata fata de usa jos, e prins cu suruburi din interior

fata de la usa se da jos foarte usor, are 3 sau 4 suruburi care se vad clar, si are si niste clipsuri din plastic, nu prea ai ce sa rupi daca scoti suruburile.

Share this post


Link to post

Salut,

La o Nubira 2 geamul din fata-dreapa nu se mai deschide, cu toate ca el functioneaza in sens invers( se inchide-asadar nu e o problema legata de motoras).

El merge inchis de la butonul din dreapta, dar de la sofer nu merge deloc.

Aveti idee care ar fii cauza problemei ?

Multumesc

Share this post


Link to post

E stricat contactul din usa soferului pentru respectiva usa(sau contact imperfect pe mufe).Am aceeasi problema,dar la Cielo.Contactele din interior sunt capsulate(la mine sunt mici,dreptunghiulare,gri) si nu cred ca se rezolva decat cu schimbare,se dezlipesc din fludor si se schimba.E cam migalos,dar,avand in vedere cat costa un bloc nou si la ce praf de criza e afara.

Share this post


Link to post

Salut. La mine merg geamurile numai din consola de la sofer. Daca dau geamul jos de la pasager fata el nu mai poate sa-l ridice inapoi, decat din consola mea de la sofer... aceeasi poveste si la celelalte geamuri. In spate stanga daca-l dau prea tare in jos nu mai urca decat ajutat cu mana.

Share this post


Link to post

Ai incercat sa scoti butonul de pe usa respectiva si sa misti un pic de firele de pe placuta butonului ? Ar trebui ca, daca misti de un fir albastru, sa urce geamul...Sau sa incerci sa schimbi butonul cu tot cu mufa care intra in manunchiul de fire de la instalatia electrica!

Share this post


Link to post

Nicule ... n-am incercat. Da las ca o sa incerc..

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Ce motorase de geamuri de la alte masini se potrivesc la Cielo?

M-am cam saturat de puturosenia lor, mai ales a celor din spate care pe vremea asta te cam rogi de ele si le folosesc destul de mult ( am caine care vrea la geam mereu  <img src= )"> )

 

Ceva de pe la vreun opel? stie cineva vreun cod?

Share this post


Link to post

Salutare tuturor. Vin si eu cu o mica intrebare: la cielo exista un alt panou de comanda centrala a geamurilor (pe usa soferului model GLE) de pe o alta masina (mai fiabil)? . Intreb acest lucru deoarece am schimbat deja 2 si nu sunt tocmai ieftine. Abia le ating si cedeaza urechiusele din interior. Aceeasi poveste si pentru comanda de pe portierele pasagerilor. Am vazut ca cea de espero e super draguta si are si "door lock" pe ea (nu e greu de adaptat pe cielo comanda centrala de blocare portiere) dar nu stiu daca s-ar potrivi. De aceea va rog ORICE model care s-ar potrivi si imi poate fi recomandat il montez fara nici un regret. Nici macar nu trebuie sa aiba lumina in el. Multumesc.

Share this post


Link to post

Incearca sa iei de la dezmembrari.Acelea au fost facute mai bine decat ce sa montat in tara.Eu am schimbat la Leganza,am pus de Nubira dar am pastrat cutia originala si am luat decat ce era in interior.Altfel nu se potrivesc la lacasul din usa si iese o tiganeala.Cele care au cu blocatul usilor au placa cu circuite diferita.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Multumesc de idei. Sunt constient ca cele cu blocare portiere au circuit separat si implicit placa electronica separat. Nu e neaparat sa o si fac "activa" dar pentru geamuri nu stiu de care sa iau. La dezmembrari nu am gasit de cielo si nu stiu ce anume sa incerc (dar sa mearga din prima cu cateva eventuale mici modificari)

Share this post


Link to post

Cauta de Nexia, ca gasesti o gramada la dezmembrat

Share this post


Link to post

Monteaza relee de protectie! Contactele electrice de la butoane sunt suprasolicitate. Mai ales in aceasta perioada. E migaleala dar merita.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Poate nu m-am exprimat eu bine dar nu am probleme la partea lor electro-electronica. Ele cedeaza fizic. Urechiusele alea de plastic pacatoase din interior se rup foarte usor. Voi cauta la inca 2 centre de dezmembrari in Iasi sa vad poate gasesc .

Share this post


Link to post

Scuze... Incearca sa intaresti urechiusele cu ceva rasina sintetica.

Share this post


Link to post

Am incercat suficient de mult sa le intaresc si degeaba. Sunt si foarte scurte, loc mic, plastic subtire. Singura solutie este sa gasesc ceva de pe o alta marca sa se potriveasca (nu 100% ca e imposibil cred) dar macar sa le pot adapta si sa arate normal nu a tiganeala :wallbanger:

Share this post


Link to post

Ceva de pe la vreun opel?

 

De Astra H par identice, dar nu stiu ce putere au. Mai trebue sapat.

Share this post


Link to post

Informativ, pentru cine nu a intinlit inca. Motor geam electric Cielo.

post-20861-004655400 1292044097_thumb.jpg

 

Cine n-are noaptea somn, mai gaseste cite ceva. :P Sceste date am gasit referitor la acest motor.

Specification

 

[ in 25±5℃, 12V ]

Without burden

 

Number of rotation

 

70 [RPM] ↑

 

An electric current

 

4 [A]↓

 

With 30[kgf.cm] burden

 

Number of rotation

 

50±12

 

An electric current

 

12[A]↓

 

With restraint

 

Torque

 

85±20 [kgf.cm]

 

An electric current

 

25 [A]↓

 

 

Pe un alt site se spunea ca RPM variaza intre 30 - 70. Daca inteleg eu bine turatia poate fi reglabila din acel ansamblu cu piulita insemnat in poza. Cindva, am desfacut si gresat un astfel de motor dar din pacate nu-mi aduc aminte cu exactitate care-i treaba cu surubul. :-?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...