Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Vecini Nesimtiti

Recommended Posts

Elf- unde o tii, ca stiu eu un nevoias care te usureaza rapid ca sa-ti faci rost de avans. =))

Share this post


Link to post

Stai sa-mi vina Aygo si vorbim, ca sa nu stau fara masina.

 

P.S. Mai trebuie sa-i pun alarma? =))

Share this post


Link to post

Eventual lasi si cheile sub stergator :) ) .

Share this post


Link to post

Emil, bre esti nebun? Pai fara chei si talon adio casco. :D

 

P.S. Hai ca suntem off-topic rau. Sorry la moderatori. :P

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Alarma mea cumparata acum 3 ani suna 30 de secunde dupa care se opreste singura. Fac precizarea ca e una din cele mai ieftine alarme si totusi are aceasta facilitate. Ma mir ca in 2008 mai sunt alarme care suna toata noaptea. In ceea ce priveste utilitatea alarmei este discutabil. A mea a sunat o data, am scos capul pe geam si am reusit sa iau numarul de inmatriculare al "meseriasului" cu tirul care tocmai imi infundase tabla si o stergea englezeste. Poate credeti ca mi-a fost util. Aiurea, politiei i-a luat fix 1 an ca sa dea de inculpat (cunoscand numarul de inmatriculare) in conditiile in care legea ma obliga ca sa fac reparatia in 30 de zile.

Share this post


Link to post

1) Nu exista alarma care suna continuu. Dar daca este setata foarte sensibil prinde orice vibratie si porneste imediat ce se opreste, de aici sunatul continuu.

Apropo, masina se poate inchide doar cu cheia, pana se rezolva problema alarmei.

 

2) Eu cand plec de acasa fara masina imi opresc senzorul de perimetru si soc de tot. Daca alarma nu permite facilitatea asta recomand sa va luati alarma nu "pocnitori" chinezesti care oricum nu ofera nici un fel de protectie :P .

 

3) Daca alarma este setata bine, deja v-ai invatat cam la ce nivel de soc suna si incepe sa sune aiurea opriti-o din sunat si stati la panda eventual.

 

4) Orice alarma serioasa are 2 nivele de senzor soc unul cu preavertizare care nu deranjeaza si celalalt mai puternic la care suna. Cred ca e destul de simplu de reglat.

 

5) Orice ati spune voi, daca se intapla ca o masina sa-mi sune 2 ore cu pauze de 3 min o voi lua ca lipsa de respect din partea proprietarului plus dovada de nesimtire crasa si voi actiona in consecinta.

Share this post


Link to post
Deci daca imi pun alarma si imi urla toata noapte, e posibil sa mi-o fure? Cool. Mi-ai dat o idee. Oare daca pun alarma la Lacetti o fi careva interesat sa mi-l fure? :D

 

Deci daca merele sunt verzi, portocalele sunt albastre?

Normal ca da.

 

 

5) Orice ati spune voi, daca se intapla ca o masina sa-mi sune 2 ore cu pauze de 3 min o voi lua ca lipsa de respect din partea proprietarului plus dovada de nesimtire crasa si voi actiona in consecinta.

 

Depinde ce intelegi prin actionat in consecinta.

Cat despre "orice am spune noi"... deh, unii vor sa invete, altii nu. Depinde de fiecare. Poate gresesc eu cand spun ca nu poti sa tratezi fara respect o persoana sau proprietatea ei asa de usor pe cat vrei voi.

Share this post


Link to post

De mult timp incerc (de fapt am incercat, incepand de azi, am renuntat) sa-i explic vecinului meu (stau la casa) de langa, ca poate parca foarte frumos si pe trotuarul de peste drum de locuinta lui -adica tot la 6-7m de poarta lui (in fata unei curti/case unde nu locuieste nimeni), tot la umbra, la fel de bine cum parcheaza in fata portii mele. La umbra.

Nu-s asa de cretin/ingust la minte incat sa fac spume ca "imi ia umbra", de fiecare data cand ii gasesc masina la umbra din fata portii mele, parchez pe locul pe care i l-am indicat lui (peste drum).

Problema mea e urmatoarea (si i-am explicat de nenumarate ori): una din masini o tin in garaj (de obicei Matizul), in timp ce Nubira sta in curte. La fel si masina de la munca (a tatalui meu). De cate ori incerc/vreau sa scot o masina din curte trebuie sa fac "n" manevre pentru a ocoli masina lui. Same shit every day.

La fel s-a intamplat si azi dimineata cand s-a luptat tata sa scoata "frigiderul" din curte sa plece la munca, la fel s-a intamplat si acum cand am vrut sa aduc Matizul in curte sa-l spal (sari peste bordura, peste rondul de flori, manevre peste manevre, in fine...).

Intrucat intr-un final am reusit, astfel locul in garaj e liber (va fi ocupat de "frigider"), eu stau cam prost cu nervii lately, nesimtirea omului se pare ca nu are limite... m-am mai chinuit un pic si am scos si Matizul si Nubira si le-am parcat lipite de masina vecinului (una in fata, una in spate) si intentionez sa le las asa o buna perioada de timp :)

L.E Stiu, astfel am ajuns sa pot fi catalogat si eu drept... vecin nesimtit!

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Zgarie-i-o. "Scuze vecine, n-am fost atent, poftim RCA-ul".

Share this post


Link to post

Nu poci face de-astea, cu masina n-am nimic :D

Sunt curios cum va reactiona (dat fiind faptul ca, in mod normal, pleca de foarte multe ori pe zi cu masina).

De mult imi faceam "curaj" sa mai merg si pe jos... acum consider cateva zile ca n-am masina :->

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Urmeaza procedura:

 

1. Vorbeste cu el.

2. Nu functioneaza? Sari la pasi urmatori.

3. Ai grija sa nu te vada nimeni.

4. Sprijina-i un cui in guma spate dreapta.

 

Se repeta saptamanal pana functioneaza pasul 1.

Share this post


Link to post

A incercat-o taica-meo (initial intentiona sa meraga pe varianta ta, numai ca mi-a fost mila de cauciucurile boului si am insistat sa i le dezumfle... asta e un fel de "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti") de multe ori (inclusiv toate 4), dar respectivul n-a inteles nimic.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Eu zic sa nu risti o infractiune pentru distrugere. Iesi cu spatele si infige-te bine de tot in laterala lui. Tu n-o sa patesti absolut nimic (stim prea bine ce bari puternice au daewoo-urile), in schimb toata laterala lui o sa fie muci. Te duci frumos la politie si o sa-ti dea o amenda simbolica pentru "neasigurarea la mersul inapoi".

Share this post


Link to post

Adineauri vorbea dracusorul din mine, ignorati.

 

Cheama politia.

 

Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:

 

d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;

Share this post


Link to post

Hihi > :) Astept s-o cheme el (stiu cine vine, nu-mi fac probleme).

@hawkeye, asa? (de la secunda 48) eu nu-s in stare (nu ma lasa inima) nici sa-i intep roata, dar minte sa-i "ating" masina.

Il las sa faca spume, eu saptamana asta n-am nici un drum important de facut, sau suficient de lung incat sa nu il pot strabate cu bicicleta (pe care am scos-o, azi, de la "naftalina", dupa cateva luni).

Share this post


Link to post

Eu in locul tau sunam a politie sa-l ridice.

Anyway, dupa ce am blocat-o in dimineata aia vacuta a prins ideea si s-a dus sa-si faca alarma :) .

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Acum cateva minute se ruga de taica-meo sa mute masinile sa poata si el pleca ("Haideti domnule, va rog eu, stiu ca sunteti om intelegator... trebuie sa plec neaparat... mutati dvs. una din masini sa pot iesi".)

I-am lasat cam 5cm in fata si 5 cm in spate :D . Din pacate, pentru el, taica-meo refuza sa mute masini care "nu-i apartin" =)) . Partea frumoasa e ca, brusc, isi aduse aminte ca taica-meo are ~60ani iar el 20 si din "Ce BĂ, n-ai loc de masina mea?parcheaz-o TU in alta parte!" ajunse la "Va rog, domnule" :)

 

De obicei imi sunt indiferente personajele de genul asta, numai ca de data asta m-a prins intr-o "pasa" proasta si limita nervilor mei a fost intrecuta de mult :|

@Andrei, nu-mi place sa ma "tiganesc", mereu sunt de parere ca trebuie incercata varianta "diplomatica" first, dar se pare ca unii nu inteleg de vorba buna, si cum la alte metode nu-mi permit sa recurg, prefer sa raspund cu aceeasi moneda.

Share this post


Link to post
din "Ce BĂ, n-ai loc de masina mea?parcheaz-o TU in alta parte!" ajunse la "Va rog, domnule" :)

Stai linistit, din pacate, nu-i tine decat pana rezolva "conflictul" dupa care tot la vechile obiceiuri se intorc.

Pana nu e "pus la punct" cum se cuvine...nu o sa se invete minte.

 

Eventual, incearca cu un utilaj de ridicat masini (un prieten/cunoscut...ceva)...dar sa fie si el prin zona...Poate se sperie suficient de tare sa nu mai faca...cel putin un timp.

Share this post


Link to post

Emil, esti incredibil!

Stai sa vad daca am inteles, un vecin imi blocheaza periodic iesirea din garajul meu srict si personal, in fata casei mele si eu nu ii sparg nici dintii nu chem nici organele ( ca sa mergem legal ) ?

Pe bune, ce urmeaza, sa manance la masa ta si sa ii ceri voie sa mananci si tu langa el.

Inteleg ca i-ai zis cu frumosul de cateva ori.

Mergi pe varianta cu politia ca sa nu ai dureri de cap !

POlitia nu o sa ii dea amenda in prima faza, o sa va zica sa va intelegeti cu frumosul.

Am patit-o si eu la mine si in urmatoarea zi ne-am inteles frumos. Urmatoarea zi tot ca o vita a parcat.

Si atunci i-am pus sufa si am mutat-o.

De data asta a inteles definitiv.

Cum pe tine te stiu mai calm, mergi legal, macar sti ca dormi linistit ca ai incercat ( daca e la un mom. dat sa ajungi la alte metode )

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Întrucât aseara a trebuit să fac un drum ceva mai lung cu maşina (în afara oraşului), acum când m-am întors (pe lângă surpriza de a nu mai găsi radar în Pieleşti :mrgreen: ) maşina vecinului meu era parcată în faţa porţii lui... până la urmă se pare că a priceput mesajul... mai greu dar a priceput :uff:

Share this post


Link to post

Asta nu e nimik, dar ce ziceţi de nevropaţii :wallbanger: de sub mine care nu suportă copiii? Vai, ce se plâng toată ziua de copilul meu că face zgomot! Păi se mai joacă şi el, mititelul. Sincer, este atât de dulce şi cuminte că nu ar supăra pe cineva şi este foarte isteţ pentru vârsta lui. Un copil care recită şi cântă nu este un copil neglijat, ci unul normal, iubit de familie.  <img src= ">

 

Sunt fenomenal de tupeişti! M-au ameninţat că vin cu Protecţia Copilului peste mine. Ce şocaţi! Deh, este uşor să faci pe teoreticianul în creşterea copiilor când tu nu ai copii. Dar ei, care fac ca trenul noaptea şi dau televizorul la maxim şi bat ca nebunii în ţeavă nu se văd pe ei cât de penibili sunt! Lasă, că dacă alertează aiurea autorităţile îşi iau şi amendă. Ce pereche fac ăştia doi: ea seamănă cu căţaua leşinată şi el cu un urs care doarme pe el. Normal, că nu îşi doresc copii(având cam 30 ani fiecare) dar se iau de copiii din bloc. [-X

 

A, şi să nu uit: nu au nici măcar o maşină. La gradul lor de nevropare nu ar trece testul psihologic. :o

  • Like 1

Share this post


Link to post

Asta imi aduce aminte de o experienta dintr-o seara cand vecina de desubt cu internari la activ la "doi incarca doi descarca" a venit pe la 9.30 sa imi spuna sa nu mai mergem incaltati prin casa ca o deranzeaza :| . Apoi a urmat episodul in care ne-a transmis ca face prea mult zgomot cadita noastra de dus si sa facem dus mai devreme :shock:

Share this post


Link to post

Emile, ce mai face vecinul dupa 2 ani? s-a potolit?

Well.. între timp au mai crescut crengile respectivului pom. În direcţia curţii lor. :mrgreen: Chiar dacă parchează sub pom, la umbră, în dreptul gardului meu.. cel puţin îmi lasă liber accesul la poartă.

Oricum, după ce am constatat că_"capu' la famila lor" îşi parchează maşina la vreo 3-400m de casă, pe un trotuar, în vecinătatea unei intersecţii, şi de acolo vine pe jos acasă.. am zis că cel mai sănătos e să nu mă mai "conversez" cu ei  <img src= S">

 

ne-a transmis ca face prea mult zgomot cadita noastra de dus si sa facem dus mai devreme :shock:

Dacă vrei, când vin în IS, îţi aduc un CD foarte util pentru calmarea vecinilor de genul ăsta. Are numa' hit-uri pe el. E suficient să pui pe repeat o "piesă" cât timp eşti plecat de acasă şi se calmează instant. Conţine "plânset de copil mic", "aspirator", "scârţâit de uşă", "paşi" etc.. > :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...