Jump to content
Sign in to follow this  
ovidiuc

Rovigneta, rovinieta, vigneta, vinieta

Recommended Posts

Guest Mecmar

Esti meserias Ovidiuc cu informatia aceasta. Se vede ca esti atent la ce spun autoritatile. Problema este ca daca nu o platim cu 1 ianuarie ne trezim cu militienii ca ne dau amenda si poti sa te mai iei cu dansii in bete? Nu se specifica nimic inca de la ce data trebuie platita dar inclin sa cred ca daca te prinde ca nu ai achitat-o GARCEA iti face felul. Rovignetele se gasesc la posta si la benzinarii.

Cred ca trebuie sa facem toti ca amicul CChrism caci altfel...

Intrebare. Matizache este euro 2? an fab. 2004.

Pai noi acum in pretul benzinei este inclusa si o taxa de drum, dar Bombonel nu ne mai poate explica ptr. ca nu mai este prim-ministru. Mari banditi fratilor! :angry:

Share this post


Link to post
Guest donraulo

personal sunt impotriva acestei taxe...

sa va spun si de ce...

 

daca imi folosesc masina numai ocazional... deci uzez drumul putin in comparatie cu cei care merg zi de zi cu masina, aceasta taxa ma dezavantajeaza complet...

 

din acest punct de vedere consider ca includerea ei in carburant ar fi fost o solutie mult mai buna...

 

consum mult carburant... folosesc mult drumul>>>. deci trebuie sa platesc

 

consum putin carburant... folosesc putin drumul>>>. deci trebuie sa platesc atat cat consum...

 

parerea mea'

Share this post


Link to post

Nu cred ca gasesti unul "pro" acestei taxe. Oricum, scoaterea ei din pretzul carburantului (desi acesta nu s-a ieftinit) este in favoarea posesorilor de shalupe care mai mult consuma decit fac km. In plus, s-a dat o noua ocazie birocratilor sa-si arate imaginatia si este o noua victorie a socialismului. Vezi taxa radio-tv.

Share this post


Link to post

Nici eu nu sunt "pentru" aceasta taxa; la autoutilitare deja s-a platit si pt anul asta; ideea e ca, paradoxal nu e o inventie a statului socialist roman, ci ne-a fost impusa prin nush ce directiva UE, de la 1 ian. 2007 taxa urmand sa se majoreze :angry:

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Pai voi chiar credeti ca odata cu intrarea noastra prin U E o sa scapam asa usor de taxe? De abia acum incolo vom plati taxe ca lumea! Vom plati pretul benzinei ca acum si pe urma ca in Europa si vom achita si taxele de drum.

 

Atentie la taxa de drum! Este :angry: plata rovignetei pana la 31.12.2004. Deocamdata ea se plateste la oficiile postale si in cateva zile se va lua decizia de a se plati si la 130 statii Petrom. Dupa 01.01.2005 cine nu a platit-o va opreste Garcea si hop s-asa amenda. :angry:

Share this post


Link to post

Aveti idee ce acte imi trebuie avand in vedere ca masina e in leasing?

Share this post


Link to post

eu nu cred ca de pe 01.01.2005 nu se mai vinde , este un zvon ca sa oblige lumea sa si-o cumpere . Nu e posibil , daca-mi iau masina noua, ce fac? astept inca un an sa merg cu masina?

Share this post


Link to post

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si bucurii!!! In sfarsit se face lumina!!! Doar ca tot nu stiu cu ce acte sa ma duc pentru o masina luata in leasing...

Share this post


Link to post

Stiu ca scriu tot dupa mine, injurati-ma, dar am ceva date exacte despre masinile euro sau nu:

 

CODIFICAREA

gradului de poluare din certificatul de inmatriculare al autovehiculului

 

Caracterele si Semnificatia

 

X1, X2, X3, X4, X5, X6, Y1, Y2, Y3 = EURO 2

 

D3, E3, R3 = EURO 3

 

E4, R4 = EURO 4

 

Link la actul complet: AICI

Share this post


Link to post
Pai ce trebuie. COPIE dupa talon si buletin. Ii dau talonul si buletinul.

Mi se pare o tampenie sa iti ceara buletinul. Cred ca era suficient talonul (s-a platit taxa x pentru masina y. punct). Gizaaas.

:wacko: :blink:

Share this post


Link to post

Suntem in RO, ce pana calului!!! In loc sa te duci la prima benzinarie, sa dai banii (eventual la un automat) si sa iei spanacu ala de sticker, la noi cer acte, dude, treburi!!!

Share this post


Link to post

Chiar ca! In Austria se gaseste la majoritatea benzinariilor. In Ungaria, cand erau vigniete, la fel era. Te duceai si o cumparai la fel ca pe orice sticla de cola si ti-o capsa tanti de la casa cu data incepererii (cand era pe cateva saptamani. Alea pe un an: pur si simplu dadeai banii si le luai) si erai obligat sa le lipesti pe geam. Atat! Sunt o groaza de chestii care se fac in plus!

Share this post


Link to post
Guest donraulo

detaliu pe care nu cred ca il stiam>>>>

 

Hotarirea achitarii rovignetei a fost luata in acest an de guvernul Nastase, dupa ce decizia de construire a doua autostrazi din bani publici a indatorat statul roman cu 2,6 miliarde dolari.

Printre masurile aceluiasi guvern s-a aflat si cea conform careia, dupa constructia autostrazilor, sa nu se plateasca taxa de autostrada deoarece banii se vor colecta din taxa de drum achitata de toate autovehiculele.

 

 

deabia astept sa o vad si pe asta>>>> sa vedem ca nu o sa platim taxa de autostrada//////

 

insa... eu sunt de parere ca necesitatatea (construirii unor noi autostrazi in Ro,) este de o importanta enorma, insa in acelasi timp drumurile din orase le lasam in paragina?

 

din textul de sus reiese ca o pietricica din asfaltul autostazii va fi a mea (din banii mei).... insa daca eu voi circula 1-2 ori pe an pe acea autostrada (sa zicem).... in acest caz eu prefer sa mi se repare santurile din bucuresti...(cu prioritate, si pe urma sa se faca si autostrada din aceeasi bani luati de la mine), deoarece in prezent masina tzi-o rupi in orase nu in afara lor, fiindca in marea majoritate a cazurilor soselele INTER judetene sunt intr-o stare buna sau oricum mult mai buna fata de ceea ce gasesti in orase

Share this post


Link to post

cate masini sant in romania?

ca daca adaug o medie de 25 euro (ma bazez ca majoritatea sant non euro si ridica mult cele mari) se aduna o suma...

Share this post


Link to post
Guest donraulo

alte informatii...sursa realitatea romaneasca de azi

 

 

Transportatorii ar putea bloca drumurile!

 

Simona Zburlea

 

 

 

O noua taxa bagata pe gat pe ultima suta de metri de guvernarea pesedista ar putea scoate soferii la proteste in strada. Si asta pentru ca, de la 1 ianuarie 2005, taxa de drum (care intra deja in pretul carburantilor) se va mai plati o data, separat. Transportatorii asteapta instalarea noului guvern pentru a negocia noua taxa. In caz contrar, ne asteapta ceva proteste.

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) a anuntat ca, de la 1 ianuarie 2005, toti posesorii de autovehicule vor fi obligati sa achite taxa de utilizare a drumurilor, rovinieta, cu o valabilitate de 12 luni. Taxa va fi diferentiata in functie de categoria vehiculului, de masa totala maxima autorizata si de emisiile poluante. Pentru ca nu au cu cine "negocia" taxele in speta, pana la formarea noului guvern, transportatorii stau in expectativa. Pe de alta parte, recunosc ca exista posibilitatea sa blocheze drumurile in cazul in care nu se ajunge la o intelegere."Asteptam noul guvern pentru ca nu avem cu cine discuta acum. Iar lista subiectelor de discutat este destul de mare", afirma vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Ioan Lixandru. "Chiar daca aceasta taxa, pe care noi o platim inca din 2002, dar la alte valori, mai mici, nu va insemna cresteri prea mari de costuri, tot ne afecteaza. In plus, noi consideram ca nu este normal sa platim taxa pe tot anul, in avans, pentru ca nu circulam tot anul pe drumurile nationale. Este un tratament incorect comparativ cu transportatorii straini, care platesc numai pe perioada cat tranziteaza Romania", mai spune Lixandru. Potrivit CNADR, rovinietele vor putea fi achitate la oficiile postale, in reteaua benzinariilor Petrom si la sectiile de drumuri nationale din teritoriu. Taxa trebuie platita cu 20 de zile inainte de 1 ianuarie 2005, adica de pe 10 decembrie 2004, data care a cam trecut de vreo 8 zile. "Problema este ca la oficiile postale nici macar nu se stie ce taxe trebuie sa platim si daca in Bucuresti se intampla asa, ce sa mai zicem de orasele din provincie", afirma presedintele Asociatiei Nationale a Patronatelor Operatorilor in Regim de Taxi, Robert Meghesi.

Share this post


Link to post

Ete vax.Au facut gura si cand cu taxa pt circulatia in Buc si tot degeaba.Ia mai dai in pana mea.Pe bune stam sa tot comentam.

Share this post


Link to post
Ete vax.Au facut gura si cand cu taxa pt circulatia in Buc si tot degeaba.Ia mai dai in pana mea.Pe bune stam sa tot comentam.

Tu ai platit-o Ovidiu? Parca as mai astepta... ca poate nu mai e valabila :D

Share this post


Link to post

E si o sa fie valabila. Astia de la societatea de leasing erau foarte siguri de acest lucru si mi-au recomandat sa o platesc urgent.

Share this post


Link to post

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca stiti : se poate plati fantastica taxa, daca am talonul masinii care e pe numele tatalui meu fara a avea buletinul acestuia si nici copie dupa acesta?

Am inteles ca in posta din Banu Manta maine au program pana la ora 13, si o sa ma duc pregatit cu o cutie de bomboane just in case.

Share this post


Link to post
Tu ai platit-o Ovidiu? Parca as mai astepta... ca poate nu mai e valabila :D

Shenck-ule inca nu dar sigur o sa o platesc.Poate o sa ai dreptate poate nu.

Share this post


Link to post

@satori: datele puse de je sunt din comunicatul oficial, etc...

 

@Nicotine: eu, de ex, am talonul pe numele firmei, si ma duc eu, cu BI-ul meu (ca firma oricum nu are BI... :P ). Daca se abereaza si cer buletinul celui din talon, apai ma **** pe taxa lor!

 

Va zic maine, ma duc diseara la Petrom sa vad daca reusesc sa o platesc...

Share this post


Link to post

stiu ca sunt din comunicatul oficial, dar pe de alta parte nu inteleg ce interes au astia de la DiBas sa spuna ca e Euro 3... in fine, nu conteaza.

Share this post


Link to post

Codurile "nu minte" :D Oricum, tot atat platesti... Ia intreaba-i de sanatate!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...