Jump to content
Sign in to follow this  
Cristaky

Astra Classic 1.7 Cdti

Recommended Posts

Cristaky sa-ti traiasca jucaria, vezi ca se preteaza foarte bine la chiptuning caz in care jucaria devine bestie .

 

@Tolin, in sfarsit am reusit sa te conving =))

Share this post


Link to post

Eu sunt convins de vreo 14 ani:

- dieselar clasic 1,7L -> 65 CP -> 3,9% (FIAT);

- dieselar turbo 1,7L -> 80 CP -> 3,8% (Opel);

- benzinar 1,2L -> 72 CP -> 5,0% (Chevrolet - mai nou 84 CP).

 

Obs. primul (motorina AGIP de afara) si al treilea consum le-am verificat. Cu motorina romaneasca consumul salta la 4,3%. Altfel, nu m-am plans vreodata de cuplu, stiu la ce turatie dispun de el.

Share this post


Link to post

Multumesc, Bogdan. Stiu ca ar merge foarte bine o remapare (Z17DTL - 109 CP si 230 Nm, de la 80 CP respectiv 170 Nm), care imi va da rezerva de putere pentru momentele delicate sau ca sa nu ma fac de toata jena in fata celor cu Aveo 1.4 94 HP. Problema este ca inca pun in balanta avantajele cu dezavantajele (am un prieten cu Astra H 1.9 remapata si dupa 35.000 km de forja ambreiajul incepe sa dea semne de oboseala; oare ma voi abtine de la a trage la limita de masina, stiind ca dupa remapare am si raspuns din partea acesteia ? :-? pe tema asta se da lupta in capsorul meu ) .

Share this post


Link to post

Sa te bucuri de ea cu placere :) . Cred ca va fi cam greu sa te abii sa "tragi" de ea dupa remapare :D ... si o crestere de la 80 la 109cp- un pic peste 30%... nu stiu daca e tocmai "safe" pt masina. Cert e ca performantele vor fi clar peste cele de acum - care oricum sunt bune pt. masina asta, dupa parerea mea :) .

Edited by EM!L

Share this post


Link to post
. Si ma simt mult mai bine la pompa de alimentare, cand trag langa un Aveo (asta ca sa iti arunc manusa ....) . Iar vara...e deliciu : pot face o depasire cu aerul conditionat pornit :-> , in timp ce tu inchizi aerul si deschizi putin geamul .

 

Am avut si eu Astra Classic 1.7 80 cp pentru o scurta perioada de timp si e PUTUROASA ( poate cea mai puturoasa masina cu care am mers , exceptand fostele Dacii 1310), iar consumul in oras il aveam undeva la 7% iar la Aveo am 9% ( cu mers "nelinistit" ). Deci la 100 km esti in avantaj cu ~60.000 lei. Dar eu am dat 10.600 euro pe cand un Astra G 1.7 e undeva pe la ~14.000. Masina asta este destinata persoanelor care merg foarte mult in exterior ( consum de 4.5 -5%).

 

ps : nu o zic cu rautate ca e puturoasa ( doar are peste 14 secunde 0-100km/h) . Iar Aveo e o masina slaba ( doar e 10.500 euro ), nu am laudat'o niciodata. Dar fata de Astra G ( indiferent de motorizare) e mai rapida .. atata tot. Btw ... te fac cu ac'ul pornit si 2 oameni in masina.

 

Iar daca zici ca nu bagi picioru' in ea si nu o folosesti la o liniuta ceva ... fa'i domne o remapare ( se simte o diferenta mare )

Edited by Razv

Share this post


Link to post

Ok. Ma faci lejer. Daca ma va lasa inima si talpa voi face un test, sa vad in cate secunde ia suta. Cu toate ca nu prea vreau sa abuzez de masina...

 

Acum inmulteste aia 100 km cu 20. Iti va da 2000 km/luna. Cam cat fac eu lunar, din care circa 1500 extraurban. Ar iesi minim 120 RON economie lunar, calculand doar la consum urban. Daca tin cont ca mai mult de jumatate din km sunt extraurban, economia e mult mai mare. Si satisfactia mea.

 

Daca doream neaparat putere mai mare, ramaneam la prima alegere : GTC 1.9 CDTI. Dar pt ca momentan o masina in 2 portiere nu imi satisface necesatatile, am ramas la cealalta "iubire" : Astra Classic 5 usi.

Share this post


Link to post

@Cristaky mare atentie nu toti care fac chiptuning in RO stiu ce fac, eu am avut pana acum 3 versiuni de soft pe masina, calculeaza si tu cati bani pierduti si trage linie. Dupa ce m-am saturat sa arunc cu banii am ajuns la cineva care stie ce face . Cu primul soft aveam probleme cu ambreiajul si cu fumul, cu softul 2 era mai bine iar cu softul 3 am reusit un 0.5 opacitate la ITP, ambreiajul nu mai patineaza dar puterea maxima este undeva dupa 4000rpm, am ales asa pt ca ma ajuta mult la cutia mea foarte scurta . Este mai bine sa urci pana la 5000rpm decit sa se plafoneze la 4000rpm, la motorul meu motorina este taiata la 4800rpm de fabrica iar acum la 5000rpm . Avantajul la un chiptuning bine facut este ca iti ofera puterea progresiv nu dupa un prag (3000rpm) cum era inainte .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Nu'ti scade... doar ca ai un cuplu mai mare si'o putere mai mare . Din aceste cauze simti ca masina se duce mai bine.

 

@Cristaky: nu abuzezi de masina cand bagi piciorul in ea. Abuz de masina a facut acum 20 de minute un bmw 330i in fata blocului ( burn'out vreo 4-5 minute ). Probabil se intoxicase rau in masina soferul de'i dadu drumul la frana.

Share this post


Link to post
Am avut si eu Astra Classic 1.7 80 cp pentru o scurta perioada de timp si e PUTUROASA ( poate cea mai puturoasa masina cu care am mers , exceptand fostele Dacii 1310), iar consumul in oras il aveam undeva la 7% iar la Aveo am 9% ( cu mers "nelinistit" ).

 

Razv, e bine sa precizezi cum scoti 9% cu Aveo 1,4 16V in oras, mers noaptea pe strazi libere cu mult peste limita de viteza :grumpy: . Daca o scoti si tu in trafic dimineata si seara pana la servici si inapoi, cu treptele I si II, iti arat ca poti avea si 11%.

 

Ca sa revin la subiect, buna masina din moment ce se fabrica de peste 7-8 ani (cred) si inca se vinde bine. Cristaky , sa-ti aduca numai placere!

Share this post


Link to post

Nu merg peste limita de viteza ... nu neaparat seara, dar daca merg linistit 100% nu scot peste 10%. Mers ziua bara la bara sau seara la 8 cand e moarte.

 

Oricum Astra G ramane o masina foarte buna. Doar ca motorul de 1.7 cere o ramapare :P

Share this post


Link to post

Pentru ca am fost putin mai liber in seara asta, am montat noile triple, care mi-au venit acum 4 zile. Pozele sunt facut acum cateva minute, cred ca maine voi face o sedinta foto pe lumina naturala (acum am folosit doar un AV mai mare : + 1.5 - + 2).

 

Gasiti foto in link-ul asta : http://s244.photobucket.com/albums/gg12/Cristaky/ .

Share this post


Link to post

Noaptea, toate pisicile-s negre. Asteptam poze la lumina zilei, cu razele Soarelui batand in ele. Era interesanta o comparatie, desi e clare ca-s mai bune.

Share this post


Link to post

Promit ca voi face foto mai bune in week-end, asta a fost facuta cam tarziu azi dupa-amiaza. + o comparatie, ca tot cerea maestrul Tolin ;)

post-1834-1204148987_thumb.jpg

post-1834-1204148997_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Arata mai "saritoare in ochi", adica o imbunatatire fata de cele vechi.

Share this post


Link to post

Poate ma considerati absurd dar mie NU imi plac stopurile cu leduri. Se vad prea in detaliu ledurile pe cand cele cu bec lumineaza.. ca o pata, mai pastelat cumva.

Acum, daca tie iti plac.. aia e !

Share this post


Link to post

Cumnate, nu esti deloc absurd, cum nici stopurile mele nu sunt cu leduri :) . Sunt cu bec normal, am pus becurile de pe vechile stopuri (chiar prea multe am pus, acum am ceata pe ambele parti si e cam mult...).

 

Nu am pus cu leduri pt ca:

 

- nu imi plac;

- chiar daca imi placeau, mi se par deranjante pt cei din spatele meu; am stat si eu de cateva ori in spatele unora cu leduri, si e obositor; poate oi fi eu mai ciudat, insa ma gandesc si la confortul si siguranta partenerilor din trafic....;

- daca imi placeau si nu le consideram deranjante, oricum nu as fi dat 800 lei pe ele; cu 450 le-am luat pe astea, din diferenta pana la 800 lei mai iau altceva (cum ar fi o cotiera, care mi se pare confortabila si utila).

 

Oricum, e clar ca trebuie foto mai in detaliu. Revin zilele acestea.

Edited by Cristaky

Share this post


Link to post

Cum am promis, am foto pe lumina naturala :

post-1834-1204231245_thumb.jpg

post-1834-1204231255_thumb.jpg

post-1834-1204231271_thumb.jpg

post-1834-1204231279_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Arata bine, iar pretul la care le-ai luat e super. :thumbl:

Share this post


Link to post

Razv, am facut un test si ai dreptate : am scos suta in 14 secunde, mai putin nu cred ca pot scoate la "halul" in care s-a miscat :osanale: .

 

 

Pentru ca se aratase cineva ingrijorat, in alt topic, referitor la cat de mult poluez eu cu tractorul meu fata de un benzinar :

 

 

post-1834-1204544217_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Cristaky ma bucur ca esti membru opel alaturi de mine ... chiar si cu masini asemenea 1.7 CDTi

 

dar nu staim ca esti mebru pe daewooclub.ro cu un cielo ca fostul meu cielo executive 1.5

 

 

e frumoasa masina sa o stapanesti sanatos si te astept joi seara la intalnire! ;)

Share this post


Link to post

Sunt sigur ca ar veni cu mare placere, chiar daca nu are decat vreo 400 si ceva de km ;)

Share this post


Link to post

Mi-ai luat vorba din gura, Tommy.

 

Bine te-am gasit si aici, yanakisss. La intalnirile daewooclub.ro din Iasi particip mai mereu, insa la cele Opel nu am ajuns niciodata. Sufletul tot aici imi este, chiar daca ma mai aprind aiurea uneori ... :> .

Share this post


Link to post

il salut si pe Tommy, nu am mai postat de ceva vreme! :)

 

Pentru tine Cristaky imi pare rau ca esti la o asemenea distanta si fara discriminare  <img src= S"> , aici in Bucuresti se cam invarte totul si la astraclub.ro joia trecuta au fost 40 de masini ( atmosfera foarte placuta) iar de daewooclub.ro nu mai are sens sa vorbim, stim cu toti ce intalniri se fac! :-?

 

 

am auzit si de intalnirile din Iasi sau cei din Constanta!

Edited by ianakysss

Share this post


Link to post

Poate ma nimeresc si eu candva joia in Bucuresti si particip la o intalnire, a oricarui club. Doar ca de obicei ajung prin B in week-end :( .

Share this post


Link to post

poate sa terminat discutia despre motor, dar vreau sa zic ca pe langa cielo mai avem o skoda octavia 1.9tdi 90cp alh. vreau sa zic ca trage absolut superb. la 150km/h in viteza a 5-a ai 3100t/min. cel mai mic consum vreodata obtinut a fost 4l mergand regulamentar 100km/h prin afara localitatilor si 50km/h prin localitati. e adevarat ca skoda este mai grea dar in comparatie cu maisina pe care am facut scoala de soferi(opel astra 1.7dti 68cp) mi sa parut f puturoasa in comparatie cu skoda.

 

inca ceva. poti deosebi skodele mai vechi de 2004 prin faptul ca sub sigla de octavia scrie motorul (1.9 tdi) iar la celelalte scrie dupa 2004 scrie tour pe fundal negru.

 

skoda dupa datele tehnice face suta in 12.5sec parca.

 

si offtopic. in comparatie cu cielo, nu se poate face comparatie cu skoda dpdv al cutiei de viteze la felul cum se schimba vitezele, la motor ca si forta, ca stabilitate, si dotari. iti da o siguranta si un confort greu de egalat. am condus personal si logan si matiz, si o dacie 1310, si sincer mi se pare ca cielo la ai lui 160.000km pe care ii are merge f bine, intrecand loganul ca stabilitate, agilitate, forta (in comp cu motorul de 1.4l)

 

sa o stapanesti sanatos, sa te duca f mult peste 200.000km daca o vei tine :) atat. pentru banii pe care ii dai pe masinuta iti ofera un confort f bun, un consum la fel.

Edited by Mircea
Aoleu ce de majuscule. Nu mai stiu unde incepe si unde se termina...:-w

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...