Jump to content
Sign in to follow this  
Ana

Vopsea pentru Matiz

Recommended Posts

intrucat am dat masina la indreptat (de saptamana viitoare n-o sa mai arate ca dupa bombardament :mrgreen: ), trebuie sa iau pana in weekend vopsea...

nenea la care am dat-o zice sa iau de la dyo, mi-a aratat o masina proaspat vopsita cu dyo si era gigea. eu insa parca as lua vopsea de la daewoo.

acuma problema e alta. matizul meu e galben autostrada si vad ca matizurile galben autostrada din 2004 sunt mai galbene (mai taxi) decat matizul meu - din 2003 si eu vreau vopsea ca aia care e acum pe masina nu taxi. cum pot sa fac sa verific cand iau vopseaua care din galbenuri e (ambele sunt galben autostrada)? poate pot sa aflu cumva codul culorii ceva? sau mi s-a parut mie si de fapt e acelasi galben, doar ca al meu e mai spalacit de la multi km?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cand te duci sa iei vopseaua du-te cu masina sa ia codul de vopsea(e scris pe nush unde) sau du-te cu un subansamblu(capac rezervor cred ca e cel mai simplu) sa o ia dupa paleta, la lumina naturala. Ai mare grija:eu am masina gri poly si sunt vreo 5 nuante pe aceeasi culoare la daewoo!!!!Am patit sa-mi vopsesca o portiera o tenta mai deschisa!!! :!:

Share this post


Link to post

Daca vrei sa iasa cum trebuie, ori se face vopseaua pe stand Standox computerizat care are toate codurile de vopsea de la Daewoo, sau alternativa la magazinele Autocolor sau asa ceva (da si tu search si este unul din magazine pe Calea Vacaresti). Eu acolo mi-am facut, si desi nu avea monstre pentru toate nuantele cand a bagat codul culorii in computer (38U, Cyber Green, nuanta relativ noua fata de culorile clasice) a gasit. La mine a iesit culoarea o idee altfel dar mi-a explicat tanti ca datorita faptului ca mi-a facut doar 50g cand adauga componentii la care trebuie pus doar cate o picatura aia s-ar putea sa deranjeze putin. La cantitati mai mari nu exista o asemenea problema. In principiu din aceasta cauza nu se face mai putin de 100g, dar cand i-am explicat pt. ce-mi trebuie, mi-a zis ca si 10g e mult, dar sub 50 chiar nu are cum sa-mi faca pastrand cat de cat nuanta. La astia a fost in primavara 140k / 100g, cei de la politehnica vreau vreo 400k / 100g.

Share this post


Link to post
Daca vrei sa iasa cum trebuie, ori se face vopseaua pe stand Standox computerizat care are toate codurile de vopsea de la Daewoo, sau alternativa la magazinele Autocolor sau asa ceva (da si tu search si este unul din magazine pe Calea Vacaresti)

 

E cea mai buna solutie. Pe langa codul vopselei, iti pune si modelul masinii, asa ca sigur nu vei avea nuanta de taxi, ci galbenul acela palid...

Share this post


Link to post

Ana, vezi colea:

 

http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=2...ri+superficiale

Cauta measjul meu de pe 25 martie.

 

PS. Si eu am aceeasi problema... am luat galben din cauza nuantei aleia bestiale (mai deschisa, mai stearsa si totusi vesela). La service mi-au vopsit-o cu nuantza ailalta mai tare, eu am crezut la inceput ca au gresit vopseaua, dar dup-aia am vazut-o pe a mea alaturi de a lui Claz. Tot ce a fost vopsit la mine are exact culoarea masinii lui Claz!!!!

Share this post


Link to post

deci. decat galbenul ala inchis, mai bine portocalie. no way galben taxi.

de facut la computer vopseaua, e mai ieftin sa iau portocaliu culoare standard si sa schimb talonul. facutul la computer e rentabil cand ai nevoie de 100g nu cand ai nevoie de 3l.

am gasit la policolor galben deschis culoare standard (ca novele/solenzele galben deschis), n-am ajuns inca la dyo, nenea care o sa vopseasca zice ca el cu dyo a vopsit pana acum si ca daca vreau sa iasa frumoasa, sa ii cumpar vopseaua pe care stie el s-o foloseasca.

oricum, multumesc ca mi-ai confirmat ca intr-adevar exista doua galbenuri. un timp am stat pe ganduri daca nu cumva mi se pare mie.

Share this post


Link to post

Daca arunci un oki la mine in album (acum cit mai exista, ca dup-aia poate se duce, cind schimba vaxxi forumul) o sa vezi ca am doua nuante pe masina. :spume:

Share this post


Link to post

Hello si La multi ani!

 

Postez pentru prima data pe acest forum si am si eu o intrebare la voi: Stiti cat costa vopsitul unui Matiz culoare super rosu?

 

A fost lovit pe aripa si usa si vopsitul a trei elemente costa 6 mil... Credeti ca e mai ok sa il vopsesc integral? Mai are ciupituri si pe capota!

 

Multumesc !

Share this post


Link to post

Eu vreau sa-mi vopsesc Ticalosul. Mi-au cerut in jur de 18 milioane. #-o Cica trebuie preparata pe calculator vopseaua. La Maty cred ca o sa te coste mai mult.

Share this post


Link to post

Hai ma, esti culmea, asta e pret aberant de mare.Faci misto de saraca ce fata?

Share this post


Link to post

18 bulioane sa-ti vopseasca un Tico? Hai sa fim seriosi. Nici sa aiba de chituit la greu la el nu ar putea sa-ti ceara atat. E culoarea pacuta pe calculator? Ti-o coace la ultraviolete? Ai cazare, masa, sampanie din partea service-ului? Da-o-n kilu' meu, ca altii iau maxim 10 mil la o dacie (cu tot cu chituit si cu 2 aripi fata cumparate si puse). E exagerat de mult ce-ti cere, pe cuvant. La noi in piatra sunt niste preturi exagerate la vopseluri, ceva de ordinul a 50 ron/ 100 g. Si din cate am auzit nici nu se nimereste intotdeauna culoarea. Eu am vrut sa-mi vopsesc bara la Matiz (coltul stanga-fata era julit cam tare) si semiaripa dr-spate dar m-am lasat pagubas deoarece s-ar fi vazut ca e reparata. Asa ca am optat pt chituire acasa, facut niste scheme gen praguri in prelungire cu semiaripi spate negre (si au iesit frumusel- Wolfman parca a observat masina in Bacau). Dar eu voiam sa o vand, deci nu aveam chef sa investesc vopsea si manopera in masina (ma ajungea maxim 9 mil pe la noi), deci am bagat 10 ron kit si 15 ron spray de 700 ml de negru mat (care se vede super pe anumite portiuni ale masinii, cum ar fi praguri si spatiul dintre geamurile portierelor).

Spor la bani, daca aveti atatia de cheltuit...

Share this post


Link to post
A fost lovit pe aripa si usa si vopsitul a trei elemente costa 6 mil... Credeti ca e mai ok sa il vopsesc integral? Mai are ciupituri si pe capota!

Nu. Vopseste doar reperele lovite, eventual si capota. 2 milioane de reper e un pret bun pentru un atelier calumea. Numai ai grija, sa fie o vopsitorie buna, ce are cuptor si prepara vopseaua pe calculator. Dupa 4 ani culoarea nu mai coincide cu cea initiala.

Share this post


Link to post

Atentie mare la prepararea vopselei. Daca se foloseste nuanta stock o sa se cunoasca, intrucat la rosu pigmentul se decoloreaza foarte rapid. Este indicata o preparare a vopselei dupa ce este deja pe masina.

La 2-3 saptamani dupa vopsire poti aplica un polish care sa corecteze diferentele de luciu inerente.

Share this post


Link to post

Eu nu am glumit cand am spus 18 milioane. Mi-a picat fata cand mi-au zis cei de la service. :o Am incercat si in Iasi si in Botosani .

 

Cica ar trebui 1 litru vopsea=6-7 milioane. Numai vopseaua.

Share this post


Link to post

Pai astea sunt preturile la vopsitorii mai bune .. 3-4 milioane reperul(fara factura). Cum altfel credeai ca Allianz-ul a inregistrat pierderi?

Share this post


Link to post

Multumesc celor care au raspuns! Am indreptat masina la un service Daewoo si au si chituit-o... Mi-au luat 4 miloane! Am ramas suprinsa sa vad ca au chituit aproape toata usa din spate stanga desi lovitura era destul de mica!

Am gasit sa o vopsesc cu un milion bineinteles dupa ce ii fac testul de culoare! Sper sa nu se cunoasca!

 

Toate cele bune!

Share this post


Link to post

Salut.

Acum vreo 2 saptamani am descoperit niste zgarieturi pe usa din stanga fata :scarpin: . Doua dintre ele sunt pe muchia portierei in partea din fata(unde este imbinarea cu aripa), una abia vizibila la jumatatea portierei iar ultima pe muchia dinspre usa din spate(am lovit noaptea o temelie de beton :wallbanger: ). In afara de cea de la jumatatea portierei, toate sunt de dimensiunea unui bat de chibrit dar adanci(una pana la tabla iar celelalte doua pana la chit). Am fost la City Center si mi-au zis ca trebuie vopsita toata portiera si ca ma costa 350 RON. A mai vopsit cineva la City Center Dorobanti? Oare o sa se cunoasca diferenta(masina are 1 luna jumate :X ). Se merita sa o fac, sau sa o las asa?

 

Later edit: Stie cineva, la City Center Dorobanti au si cuptor?

 

Chiar nu stie nimeni?  <img src= (">

 

Va rog...ajutati-ma si pe mine :osanale: :osanale:

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

NU TE DUCE LA CITY CENTER (Mai ales Dorobanti si mai ales pt. tinichigerie) nici daca-ti dau aia 350ron !!!!!!!!

 

Cauta pe forum ce-am patit eu

Share this post


Link to post

Am si eu un Matgiz argintiu, coreean, din 2000 si vreau sa-l revopsesc, mai ales ca trebuie sa-i schimb si portiera fata stanga si aripa stanga fata, m-a pocnit un fraier cu Loganu si nu am CASCO la ea.. cat m-ar costa vopseala la toata masina si unde as putea sa o fac??? mai ales ca are niscai probleme si prin alte parti, pe ici, pe colo.. va multumesc pentru raspuns!

Share this post


Link to post

Eu la matizul meu am avut o indoitura longitudinala pe aripa si portiera dreapta spate de la o bara de masina. Indreptat si vopsit m-a costat 700Lei. Vopsea pe calculator + cuptor. A iesit super bine la treba asta nu pot sa ma plang. A costat mult dar cam astea sunt preturile, gasisem si mai ieftin dar nu facea vopseua pe calculator si nici cuptor nu aveau asa ca eu zic daca vrei ceva de calitate costa, cam mult la noi dar asta e.

Share this post


Link to post

Intradevar, o vopsitorie de calitate este foarte scumpa, iar cea mai mare parte din pret o au materialele.

Pentru o amarita de lovitura in spate, soldata cu vopsire spoiler si revopsire partiala a fustei si aripei, manopera a costat 40, iar materialele, 500 (fara TVA).

Puteti consulta devizul:

post-1105-1203930222_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ziua buna! Stie cineva care este codul de culoare pt matizul alb? In cartea tehnica scrie alb casablanca si atat. Am cautat pe net nuantele posibile pt matizurile albe si am gasit Casablanca 10L, singura varianta de Casablanca pt matizurile iesite pe poarta fabricii. Am cumparat un spray si... surpriza, este un alb-galbui. Ati avut cumva probleme de genul acesta? Am sunat la Radacini Ferdinand, dar au refuzat sa-mi divulge codul culorii. Astept niste pareri. Multam!

Share this post


Link to post
Am si eu un Matgiz argintiu, coreean, din 2000 si vreau sa-l revopsesc, mai ales ca trebuie sa-i schimb si portiera fata stanga si aripa stanga fata...

 

 

Salut. Si eu am o buburuza la fel. Ce vreau sa iti spun este ca, daca vrei ca reparatia sa dureze mai mult timp, in zonele in care se pune autogenul sau sunt afectate de rugina, sa cauti o solutie cum sunt cele din acest topic: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...40&start=40 , si sa il rogi pe tinichigiu/vopsitor sa iti dea mai intai cu aceasta solutie, in loc de grund.

 

Acum doi ani eu am gasit masina lovita in parcare si am facut-o pe CASCO la Autonet, iar acum, in acea zona (aripa spate) a "impuscat" rugina serios de tot.

Sunt solutii mai scumpe, dar, garantat, nu vei avea probleme cu rugina in viitor. Eu cand ma uit la ea acum, ma gandesc cu groaza ce ar fi fost daca as fi dat eu bani din buzunar sa o repar, ca acum sa necesite deja alta reparatie. :uff:

 

Bafta! ;)

Edited by roberth

Share this post


Link to post

Am rezolvat problema cu vopseaua pt matizul alb! M-am dus in targ la Autovit, am parcat matizul in incinta targului, dupa care am demontat micul element de caroserie(este din plastic) aflat intre far si spoiler. Operatiuni: - am deschis capota

- am dezsurubat singurul surub care tine acest element de plastic

- am tras orizontal spre numarul de inmatriculare si a iesit (este prins de

aripa prin doua picioruse cilindrice)

Am umblat putin prin targ cu plasticul pe care se afla vopseaua originala a masinii. Un vanzator amabil a icercat un spray de Alb Boreal si...evrika! S-a potrivit perfect. Asadar, desi scrie in cartea de identitate a matizurilor albe ca au culoarea Alb Casablanca (care in realitate este nuantat spre galben), de fapt sunt ALB BOREAL.

Stiam deja preturile din targ in materie de spray-uri (20-25 ron/300ml cele facute de diferite fabrici si importate - marci ca Sinto sau Dupli-Color, si 40-45 ron/400ml cele mixate pe calculator de vanzatorii din targ). Spray-ul Sinto se gaseste la Carrefour cu 8-12 ron,in functie de nuanta, si este identic cu cel din targ.

Spor!

 

Eu la matizul meu am avut o indoitura longitudinala pe aripa si portiera dreapta spate de la o bara de masina. Indreptat si vopsit m-a costat 700Lei. Vopsea pe calculator + cuptor. A iesit super bine la treba asta nu pot sa ma plang. A costat mult dar cam astea sunt preturile, gasisem si mai ieftin dar nu facea vopseua pe calculator si nici cuptor nu aveau asa ca eu zic daca vrei ceva de calitate costa, cam mult la noi dar asta e.

 

Salut! Am avut si eu de curand o problema similara: portiera stanga spate si un pic din aripa infundate. Mi-a fost lovita masina in parcare. Autor necunoscut. Dupa ce mi-am luat autorizatia de reparatie de la politie, m-am apucat singur de treaba. Am dat jos captuseala de la usa, am impins cu mana in tabla infundata si a sarit la loc ca un bidon turtit in care sufli. Am dat jos roata stanga spate si am lovit din interior cu un ciocan cu cap de cauciuc (cel mai mic de pe piata, ca sa pot patrunde usor cu el sub aripa). Am dat cu smirghel de granulatie fina (1200-2000) ca sa sterg urma de spoiler a nenorocitului care m-a lovit. Am dat search pe youtube.com, scriind ''how to paint your car'' si ''how to apply body filler'': filmulete cu persoane care si-au chituit si vopsit singuri masinile. Am cumparat chit auto, grund spray si vopsea spray.

Costuri:

- ciocan cu cap de cauciuc - 3ron (Bricostore)

- smirghel fin - 1,5 ron o coala (targ Autovit)

-grund spray - 25ron (targ Autovit)

-vopsea spray - 8ron (Carrefour), identica cu cea originala

-lac spray - 27ron(magazin de piese auto din zona spitalului Sf. Pantelimon)

-timp, alergatura, neuroni uzati

TOTAL: cam 65ron, fata de 700 cat ti-au luat mecanicii. Cred ca a meritat efortul pe care l-am depus. M-am ales cu bani economisiti si experienta.

Share this post


Link to post

Nu cred ca ti-a iesit calitativ la fel de bine sa fim seriosi.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...