Jump to content
Sign in to follow this  
AmunDei

Matiz Euro 4

Recommended Posts

Hai bine ai venit si s-o stapanesti sanatos. La cat ai scris in primul post ai atins in mare parte toate sectiunile de pe forum, da' nu-i problema, dac-o tii tot asa poti sa scoti si tu o carte!

Share this post


Link to post

Mersi!

 

Ce sa zic, asa-mi place, sa dau detalii, sa scriu sa inteleaga omul. Si de fiecare data iese o povestire :) Oricum, rau n-are de ce sa fie :)

Share this post


Link to post

Nu-i rau, stai linistit. S-o stapanesti sanatos!

Share this post


Link to post

Salutare!

 

Sa mai fac si eu un update p-aici, sa nu se supere masina ca n-am vorbit despre ea :D

 

Azi facui plinul la micul demon si cu ocazia asta vazui si eu cat a consumat de la ultima alimentare.

Conditii: - 75% extraurban, 25% urban (aproximativ);

- trafic mediu;

- conditii meteo diverse, dar proaste. Cu alte cuvinte doar ploi, ninsori, vanturi etc... bleah :grumpy:

- Km facuti de la ultimul plin (pana la primul click): 376; litri alimentati astazi: 24.5 (tot pana la primul click);

- ultim factor: masina in rodaj;

 

Regula de 3 simpla imi arata o valoare de 6.5 L/100 km. N-o fi foarte exact, dar suficient cat pt o parere. Asa ca dupa calculul asta, ma declar multumit de consum, care cu siguranta va mai scadea pe viitor.

 

In rest, nici o problema cu masina, si sa speram ca nici nu vor fi.

 

Noroc!

 

P.S: Ca o ultima mentiune, nu i-am dat mai mult de 100 Km/h  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sa mai fac un update. Intai va mai stresez cu niste valori de consum, in ordinea efectuarii kilometrilor, pt cine este interesat.

 

prima tura: 330 km, avem un consum de 5,5 L/100km, vreme buna, cam 80% extraurban, mers linistit

 

a doua tura: 302 km, consum de 6,5 L/100km, vreme buna, 90% extraurban, dintre care vreo 150 km pe A2, mers cu 120-130, iar in rest destul de tare

 

a treia tura: 360 km, consum de 5,8 L/100km, 75% extraurban, restul mers prin bucuresti bara la bara, de nevoie, aveam de carat niste chestii si a trebuit sa iau masina; din nou, mers destul de tare, adica smucit

 

Urmeaza sa-i fac iar plinul sapt asta, sa vad ce si cum. Ma astept la un maxim 7 la suta, tinand cont ca vreo 6 ore (km nu stiu cati sunt ) le-am mers prin bucuresti, trafic nasol spre infect. Din nou mers smucit, adica turat :) ), am ajuns sa schimb din 1-> 2 pe la vreo 25-30 km/ora, 2->3 cam la 45-50 km/ora, 3->4 dupa 65, a cincea doar pt mers constant.

 

Oricum, la fiecare plin imi recuperez cel putin o treime din banii dati, din cauze de transport pasageri :D

 

Si inca o chestie, cred ca tocmai am facut un pionerat. Am fost la Pilot Auto si mi-am montat un traseu complet de evacuare din inox, cu tot cu ornament, si culmea, l-am facut silentios :-> Ca zgomot, diferenta este cred de poate 0,1% :) ) Cumulat cu scoaterea restrictorului de aer, motorul parca respira mai bine si nu mai pare asa gatuit. Nu mai cere schimbarea vitezei, iar treapta a doua a devenit cea mai folosita in conditii de oras :D

 

P.S. Masina a "implinit" ieri 1850 km, si incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult

P.S. 2: A primit si un nume, acela de "Rasnita" :D , Rasnita cu motor de ascutitoare :P

Edited by AmunDei

Share this post


Link to post

Rasnita mea a fost cuminte happy.gif . Ca rezultat, a primit cadou un set de capace pt roti, alte difuzoare pe fata, mai exact Pioneer TS-G1001i de 10 cm, pe spate va primi saptamana urmatoare o pereche Alpine SXE-4625S, si nu in ultimul rand as vrea ca in maxim o luna sa achizionez un set de pneuri de vara...Continentalurile astea ma aduc la disperare wacko.gif M-am hotarat asupra unui set de Uniroyal Rallye 680, profil de ploaie. Apoi urmeaza sa strang pt un set de iarna, iar dupa ce ii adun si pe astia, ma voi orienta catre niste arcuri si amortizoare sport blush.gif . Apoi, oi vedea ce gargauni mai imi trec prin cap...deocamdata anul asta calendaristic vrea sa termin cu tot ce am descris mai sus. A, si sa nu uit, eventual niste placute de frana mai bune, sa fie treaba treaba cool.gif

 

image040ng8.th.jpg

Share this post


Link to post

Multi km fara probleme sa ai cu ea :thumbl:

 

si nu in ultimul rand as vrea ca in maxim o luna sa achizionez un set de pneuri de vara...Continentalurile astea ma aduc la disperare

 

Daca sunt chiar asa "dezastru" cred ca ar trebui sa fie "in primul rand", sau macar printre prioritati, inaintea "sunetului".

Spor la modificari, se prefigureaza ceva fain: arcuri, amortizoare, pneuri, frane :thumbl:

Share this post


Link to post

Pai sunetul e deja aranjat, comanda e data si oricum dau foarte putin pe difuzoare. Fata + spate ma aduce la 160 ron. Deocamdata merg cu cauciucurile astea cu grija si cand se strange malaiul le rezolv :D . Daca e malai destul poate ii fac si o insonorizare ;)

Edited by AmunDei

Share this post


Link to post

Sfatul meu: baga doar ovale pe spate, ori 10x16 cm ori ovale mai mari pe polita. Daca pui rotunde vei regreta banii dati si gaurirea politei.

Dupa parerea mea ovale de 10x16 pe spate si rotunde de 13 pe fata, dar prinse in suruburi si cu silicon pe fata de tabla a usii sunt arhisuficiente pentru un sunet mai mult decat decent pe matiz. Daca incerci cu tiganeli gen tun de bass, boxe prinse de cartonul fetei de usa, boxe rotunde prinse de polita, vei obtine doar o bazaitoare, nu un sunet calumea.

Share this post


Link to post

Pe fata am luat rotunde, dar deocamdata de 10. Pe spate am dat comanda de ovale, pe dimensiunile existente, adica 10*15 . Atat va fi la sunet, mai mult nu-mi trebuie ;)

Share this post


Link to post

Deci da, difuzoarele spate au venit in sfarsit, dupa 3 saptamani si multe complicatii X( Deh, magazinele de la noi...in fine. Sunetul este acum multumitor, si se aude destul de clar. Singurul lucru deranjant care a ramas ar fi efectul de conserva dat de tabla usilor fata, care se face auzit doar daca dau tare in difuzoare; pe viitor va necesita o insonorizare, si nu numai pe usi...

 

Si ca inca un info, mi-am dat comanda de un set de Uniroyal de ploaie, de la un magazin din ploiesti, iar saptamana viitoare ar trebui sa am timp sa vin sa le monteze...sa vedem. Ideea e ca am gasit ce am vrut, si fara mari cautari. Pretul este de 130 ron bucata, montaj inclus. Eu zic ca am iesit destul de bine. Urmeaza sa mai revin cu pareri despre ele dupa ce le montez si mai fac cativa km. Deocamdata, mai am cativa si ating pragul de 3000 :->

Share this post


Link to post

Vrem poze si cu evacuarea,cotiera, boxe pana si cu restrictorul scos :P Multi km fara nici un eveniment si sa ai grija de ea

Share this post


Link to post

Intrebare: ce faci cu anvelope de ploaie intr-o tara cu climat temperat-continental? Daca stateai in Belgia, Olanda, etc, meritau, dar asa?

Share this post


Link to post

3300 km facuti. Muzica suna bine :-> Azi mi-am pus si noile cauciucuri, si ca o prima impresie, chiar daca am mers foarte putin cu ele, am observat o aderenta in viraje si la franare sensibil mai buna decat cu cele dinainte. Acuma astept prima ploaie ca sa vad cum stau si la capitolul ala. :)

 

Vrem poze si cu evacuarea,cotiera, boxe pana si cu restrictorul scos :P Multi km fara nici un eveniment si sa ai grija de ea

Mersi! Cu evacuarea mai mult decat poza cu tips-ul n-am, ca am uitat cand am fost la montaj sa fac poze si pe dedesubt. Boxele oricum nu se vad, restrictorul...deh :) ) , poate fac o poza cu cotiera, tot uit si de asta.

 

Intrebare: ce faci cu anvelope de ploaie intr-o tara cu climat temperat-continental? Daca stateai in Belgia, Olanda, etc, meritau, dar asa?

 

Pai ce sa fac, merg cu ele :) . Cum ziceam mai inainte, tinand cont ca merg extrauban, le consider a fi o alegere buna. Scumpe nu au fost, eu zic ca a meritat investitia.

Share this post


Link to post

Montat MP3 player Silvercrest pe masina. Are suport de card (deja am un card de 2 GB in el sa nu ma mai incurc cu cd-uri), are suport USB, telecomanda, si mai are si un microfon ce se conecteaza prin bluetooth cu telefonul mobil, servind astfel drept handsfree. Microfonul l-am pus, cum se vede si in poza, in partea de sus a stalpului din stanga fata. Ca si performanta, se aude mult mai bine decat radiocasetofonul pe care il aveam, iar in combinatie cu difuzoarele schimbate, dar de dimensiuni identice cu cele din fabrica, este suficient. Montajul este facut de mine.

 

P.S: Scuzati calitatea pozelor.

 

image000bc1.th.jpg

image001de6.th.jpg

Share this post


Link to post

Simpatic albiciosu' :P ... zi-ne si noua niste impresii de toba, daca ai si vreun filtru de aer... Si eu m-as uita de o toba, dar eu as vrea sa fie cat se poate de silentioasa :) ... Inca o data iti urez sa te bucuri de masina!

Share this post


Link to post

Mersi. Pai filtru sport nu am, poate pe viitor. Stau destul de prost cu finantele acum, iar urmatoarea investitie va fi in cauciucuri de iarna. In legatura cu evacuarea, cand am montat-o cred ca aveam mai putin de 2000 de km, iar acum am putin sub 5000, ca a stat pe bara vara asta. La momentul respectiv mi s-a parut a avea o foarte mica diferenta de putere, aproape insesizabila. Iar finala este complet silentioasa, se aude la fel ca una stock. Singurul lucru diferit este suieratul dat de scoaterea restrictorului, dar oricum nu-l aud ca rar merg cu muzica oprita. Cert e ca pe viitor va avea ori filtru sport, ori doar completat cu eliminarea rezonatorului, apoi asteptat sa ajunga macar pe la 10000 de km si apoi facut test drive de catre alt posesor de maty euro 4 stock, ca sa-mi zica adevarata diferenta :D

Share this post


Link to post

01112008178wu7.th.jpgthpix.gif

 

image005lo5.th.jpgthpix.gif

Se presupune ca e spalat in pozele astea. Acum are vreo 6600 de km si merge din ce in ce mai bine. L-am plimbat pana la Alba Iulia si inapoi, si tinand cont de sarcina (5 persoane si portbagaj plin), s-a comportat onorabil. Ceva probleme pe rampele mai abrupte, unde se simtea clar lipsa de putere la o asa masa. In schimb, cu incarcatura putina, merge de rupe.

 

Mai jos o poza cu frasu' mai mare :D

 

02112008184er4.th.jpgthpix.gif

Share this post


Link to post

:o A si aparut in Romania? Frasu? :)

 

Sa stapanesti sanatos "rasnita cu motor de ascutitoare" :D (eu ma gandisem la "motor de cositoare").

 

Unde e pasiune nu exista limite. Cum naiba ai dat continentalurile alea pe uniroyal? Daca tot le schimbi, ia si tu ceva mai bun, ce naiba.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Acuma fara rezonator suna a motor in 4 cilindri :P Si ce ai cu uniroyalurile, cel putin cu astea nu ma duc sanie pe ploaie :-> (testat involuntar cu contiurile si mi-a ajuns o experienta ca sa le schimb). Mai bune o sa-i pun saptamana asta, cand o sa primeasca setul de iarna, ca tot a dat frigul afara.

 

Cat despre frasu', da a aparut se pare. Si e cuminte rau cu motorul oprit :D

Edited by AmunDei

Share this post


Link to post
... Cum naiba ai dat continentalurile alea pe uniroyal?

Continentalurile pentru Matiz sunt cele mai proaste pneuri posibile, evident, excluzand Montanele, care se numesc opinci.

 

PS Nu mai faceti evaluari pe marci de pneuri, doar pe modele. Suprizele pot fi mari.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Tolin desi sunt in 99,9 % de aceeasi parere cu tine la partea cu contiurile de Matiz pe bune ca nu.

 

Stii cum am condus matizul si in ce situatii am fost pus cu el si pe bune ca nu m-au dezamagit.

 

Intamplator eu am cumparat Continentalurile lui AmunDei doar ca nu am avut ocazia sa le pun pe masina anu asta. Am mers cu cele de iarna dat fiind faptu ca am vrut sa merg cu ele pe Transalpina.

Share this post


Link to post

Apropo, sunt eu nebun sau asta e strut-bar?

 

image007uh2.th.jpg

 

image008uh4.th.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...