Jump to content
Sign in to follow this  
cstefan

Zgomot sau scartait bord

Recommended Posts

Eu am un Cielo Std. din 2002, si de vreo luna incoace, are un scartait in bord care apare in diminetile reci, si tine cam pana cand se incalzeste in masina, dupa care "tace". Am tot ascultat-o, am tot cautat si-n cele din urma am gasit de unde vine zgomotul, dar nu stiu cum sa-l remediez. In partea din dreapta jos (are acolo un shurub) - se pare ca bucata aia de plastic scartaie pe tabla de sub ea (de tabla asta e prins casetofonul mi se pare...), si asta numai si numai cand e rece (si probabil cum plasticul are alt coeficient de compresie fata de tabla ...).

Am incercat sa mai strang shurubul banuind ca si-o fi facut joc din cauza vibratiilor (la cate gropi iau zilnic...), insa cum da cate-o dimineata friguroasa, cum iar incepe. Aveti vreo idee cum ar putea fi remediata problema?

m-am confruntat si eu cu ceva de genul asta,si-am folosit prin anumite locuri saibe din cauciuc sau plastic pe la anumite imbinari am folosit bucati de mat.textil(musama)insa de o bataie ca un tacanit n-am scapat vine de undeva de la ajutaj dreapta cred ca de la aeroterma trebuie desfacut bordul.

Share this post


Link to post

Salut

Ce ati facut sa reduceti bazaitul si zbarnaitul bordulu.

Eu nu am gasit nici o varianta.

 

Multumesc!

Share this post


Link to post

Da stai sa vezi la iarna ce zgomote o ai in bord. O turma de greieri care si-au facut cuib la tine in masina :P si trebuie sa ii gonesti de-acolo ... :) )

 

Faza e ca zgomotul e produs de frecare a plastic pe plastic.

Ar fi o solutie. Nu e chiar usoara de facut in fata blocului dar cred ca doar asa o sa scapi de zgomote suspecte.

Desfaci bordul bucatele. Pe bucatile de plastic care se freaca sau se ating intre ele ar trebui puse din loc in loc bucati de banda izolatoare din panza nu altfel de banda ca nu o sa mearga faza. Pui totul la loc si ar trebui sa nu mai fie probleme.  <img src= )">

Share this post


Link to post

tu asa ai facut???

Share this post


Link to post

Nu esti singurul care are astfel de probleme.

S-a discutat aici despre asta.

 

Bafta

Share this post


Link to post
tu asa ai facut???

Da, dar nu am desfacut tot bordul insa anumite parti de plastic la care am avut acces au primit banda respectiva si nu mai fac galagie acum.

Concret la torpedo (si nu numai) aveam ceva greieras si l-am rezolvat asa ... :banana:

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Salutare!

Un scartait nasol aud si eu in bordul masinutei mele cand este rece.Dupa ce se incalzeste motorul nu se mai aude - probabil aerul cald face sa se dilate scutul de plastic din dreapta consolei centrale .Are 5 luni si deja m-a facut cu nervul.

Share this post


Link to post

Si a mea a inceput sa scartaie iarna trecuta si vad ca acum "iar face" pana se incalzeste...

 

Asa ca asa face toate astea noi...

Cele coreene nu fac asa ceva  <img src= (">

 

Pacat ca nu se mai gasesc coreene noi ...

Share this post


Link to post

SAL! la mine face zgomot in partea de ''torpedou'',sub zona unde e golul acela din bord unde iti poti pune diferite obiecte...daca aveti aceasta problema,uitati-va in torpedou si o sa vedeti ca spre in spate de tot e o gaura(eu o am)..pe acolo se poate baga burete ,ca partea din golul acela din bord unde plasticul e moale si se ''indoaie'',misca sa stea fix...faza e doar ca atunci cand se lasa buretele,daca nu e asa bun,trebuie inlocuit! ;)

PS:la inceput cand e noua,si a mea scartaia,e din cauza ''tonelor'' de silicon care este peste tot!acum am scapat de soricei! :) )

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Am scapat de chitaitul din bord cu un fel de chedere cu banda autoadeziva, am facut si cateva poze in timpul montajului sper ca se intelege ceva :P

post-4881-1171350987_thumb.jpg

post-4881-1171351000_thumb.jpg

post-4881-1171351023_thumb.jpg

post-4881-1171351040_thumb.jpg

Share this post


Link to post

uskt2005 Cand inchizi torpedoul nu se vede ganitura? Am vazut ca ai dat jos plasticul de la consola-si ala poate scartai? Eu am fost in service cu a mea si au zis ca e prea frig sa demonteze bordul.As incerca si eu variantele tale.Cine stie...poate-poate nu mai scartaie. Apropo la ce temperatura ai dat jos plasticul de la consola?

Share this post


Link to post

Singurul loc unde se vede garnitura este in lateral in partea dreapta a bordului.

Faza cu prea frig sa se demonteze bordul m-a amuzat copios, aia nu aveau chef de treaba, normal ca il poti demonta si daca era asa frig puteau sa porneaca motorul si apoi sa dea drumul la caldura si nu mai era frig :mrgreen:

 

Si da la mine scartaia rama de la consola de aer si am pus pe toate marginile cheder de acela si acum nu mai scartie nici consola si nici torpedoul, care si ala facea niste zgomote cam enervante

 

Spor la treaba  <img src= ">

Share this post


Link to post

Faza cu frigul era de genul ca "nu avem caldura in hala...bla bla bla...si nu riscam sa se rupa ornamentele de plastic...."etc. Motorul pornit...cine stie cat le lua sa demonteze bordul...imi lua juma de rezervor. :dizzy: Acum ce sa mai zic... :lavolan: tragi singur concluziile :thumbl: probabil ca am sa incerc eu sa dau de capat problemei. Oricum multumesc pentru sfaturi.  <img src= ">

Share this post


Link to post
Tu zici ca de acolo e zgomotul?

 

 

Fii putin mai explicit te rog pentru ca eu unul nu am inteles nici la cine ai adresat intrebarea si nici din intrebare nu am inteles la care zgomot te referi

 

Multumesc

Share this post


Link to post

uskt2005 Oare este necesara garnitura in lateralul torpedoului?? La mine parca nu atinge usa de partea de sus a bordului...(poate ma insel). Asa se elimina disconfortul vizual.

Share this post


Link to post

In zona rosie atige atinge usita de la torpedo de bord si din acest considerent am pus si in zona aceea

In zona galbena nu se atinge dar astfel s-a elimiat distanta cere se facea dintra usita si bord sper sa intelegi ceva din poza :P

post-4881-1171374019_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Scuze ...

era vorba de :

 

Am scapat de chitaitul din bord cu un fel de chedere cu banda autoadeziva, am facut si cateva poze in timpul montajului sper ca se intelege ceva

 

 

Fii putin mai explicit te rog pentru ca eu unul nu am inteles nici la cine ai adresat intrebarea si nici din intrebare nu am inteles la care zgomot te referi

 

Multumesc

Share this post


Link to post

La voi in ce conditii se manifeta/manifestau zgomotele?

La mine se aude un "ciocanit" cand merg pe drum intins la viteze de peste 70-80km/h. Cand drumul este perfect drept nu se aude nimic. Cand apare o mica denivelare incepe sa se auda, cum drumurile noaste au denivelari din plin... o tin intr-o ciocaneala continua. Doar muzica ma salveaza.

Din cate mi-am dat seama vine de undeva din dreapta.

Am pus un prieten sa mearga cu masina pe autostrada, si eu cautam sursa zgomotului da n-am gasit-o. Am tinut cu mana toate plasticele si am dat pumni in cam tot ce putea face zgomot, dar nu am rezolvat nimic. Initial credeam ca e de la torpedou', dar nu e, pt ca l-am dat jos si face la fel. Parca vine din usa :spumelagura: :wallbanger: O fi ramas vre-un coreean mic in usa, si da cu ciocanu' p'acolo...

Share this post


Link to post

salutare domnilor am un cielo foarte drag mie

dar scoate un scartatit cand porneste???

e din curea??  <img src= (">

Share this post


Link to post

Stie cineva cum se demonteaza grila de aerisire centrala si tabloul cu comenzile pentru ac la Cielo?

Edited by dick

Share this post


Link to post

Am gasit sursa unuia dintre zgomotele din bord. Tubul de plastic care vine la gura de aer in dreapta lovea de cutia "golului" de deasupra cutiei de manusi.

S-a rezolvat cu niste pasla pusa intre cele doua.

din zona de sub panoul de sigurante mai vibreaza anumite chestii. Dar nu le pot identifica.

Share this post


Link to post

Salut! Am si eu un Cielo...si s-a apucat de ceva vreme sa scartaie si la mine bordul ( a se citi la masina mea :P ) Tind sa cred ca am rezolvat problema, deoarece azi dimineata nu s-a mai auzit nimic. Solutia...a fost utilizarea unui spray lubrifiant, dat pe la toate imbinarile bordului pe care le-am vazut. Sprayul se numeste LUBRIT ALL,este intr-un tub cu eticheta albastra , are 50 ml, este cumparat din Real si costa 5 lei. Voi urmari daca efectul este de durata sa numai cateva zile. In speranta ca am fost util, si nu am mai repetat spusele nimanui, va doresc o zi buna!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...