Jump to content
Sign in to follow this  
csergogaby

Contact pornire Matiz

Recommended Posts

In ultima vreme cand scoteam cheia din contact nu mai sarea in afara contactul pentru blocarea volanului si opririi curentului la casetofon.

Ii dadeam una si sarea.

Acum nu mai vrea sa sara deloc.

Am dat cu spray de yale si tot nimic.

M-am dus si in service, mi-au dat cu un spray au umblat putin dar nimic, nu vrea sa sara si astfel trebuie s ainchid casetofonul cu mana si nu se blocheaza volanul. Au zis ca n-au timp sa-l dea jos ca sa-mi spuna daca trebuie sa iau contact nou.

Voi ati patit asa ceva sau ati auzit de vreo solutie?

Share this post


Link to post

Nici cu WD 40 nu merge?

La contact oricum daca e din interior nu prea au ce sa-ti faca. Incearca sa scoti semicochila volanului si sa ajungi la contact. din contact trebuie sa iasa o piesa metalica (asa era la Dacia, Oltcit) care trebuie sa intre la axul volanului si sa-l blocheze. Vezi daca nu jeneaza ceva pe acolo. Daca nu, incearca cu spray-ul degripant sa introduci ulei pe la partea de unde iese piesa din fier si vezi daca se deblocheaza. daca nu, nu mai stiu. as fi venit eu sa ma uit dar trebuie sa plec mai pe seara acasa la GL. Contactele stiu ca nu se prea pot repara.

Share this post


Link to post

interesant, nu am mai facut nimic. doar ca am facut un drum mai lung si s-a incalzit in masina foarte tare. cand am oprit masina, a sarit contactul :)

de atunci merge ok, ppoate s-a incalzit uleiul din contact si s-a uns mai bine

Share this post


Link to post

Azi dimineata a cam fost ger. cum s-a comportat contactul?

Share this post


Link to post

Nu am mai avut probleme de atunci :)

Edited by csergogaby

Share this post


Link to post

vreo jumate de an am umblat iar cu contactul intepenit... Laurentiu mi-a zis sa pun wd40... asta am facut si a mers imediat :)

Share this post


Link to post

Repeti faza cand reapare. Eu am facut asta in iunie 2004 si timp de un an (pana am dat masina) nu a mai reaparut problema.

ai grija cum tii cheia in buzunar, ca o sa fie cam unsuroasa zilele astea

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Intrebare: cum puneti voi ulei acolo ? cu siringa sau ceva introduceti in gaura cheii ?

:-?

Share this post


Link to post

Contactul imi face fitze :(

 

Luni fiind o zi foarte ploioasa am pornit dimineata totul in regula. La a doua pornire a zilei n-a mai vrut sa pornesca. Nu invartea electromotorul de loc. Invarteam cheia si nimic. Marti am bagat WD40 si a mers brici pana azi cand iarasi aceeiasi chestie. Intre timp n-a plouat dar azi iarasi ploua tare. Oare o vreo legatura? Ce sa fac sa scap de problema? :(

 

Later edit: Inca un amanunt. Luni dupa ce am incercat de vreo 20 de ori sa pornesc pornit la 25-a cheia. Am oprit motorul dar dupa aceea iarasi nimic.

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Cand scot cheia din contact imi iese cu tot cu butuc. Ce sa fac? Are o siguranta ceva... sau sa iau altu (si de unde ) ?

Share this post


Link to post

Da, are o siguranta care il face uneori foarte greu de scos.LA tine, daca iese singur bine ar fi sa cumperi altul nou si sa te duci la un magazinas de yale care sa ti-l faca sa mearga cu cheia originala ca sa nu cumperi tot setul.

Share this post


Link to post

Eu spun ca nu e stricat butucul, probabil a iesit surubul care il tinea: pozitia 2 din poza.

post-1105-1151401224_thumb.jpg

Edited by getablonda
  • Like 1

Share this post


Link to post

Aceeasi problema cu contactul, care cateodata sare si cate odata nu sare in exterior, decat ajutat. Am observat insa o chestie: daca rotesc si fortez o idee cheia inspre volan, cand o scot, atunci contactul sare fara nici o problema. Oricum o sa probez o lubrifiere cu WD-40, pe contact, sa vedem cum reactioneaza.

Share this post


Link to post
Eu spun ca nu e stricat butucul, probabil a iesit surubul care il tinea: pozitia 2 din poza.

Pai ala nu e surub, este o sarma mai groasa care se baga in orificiul respectiv pentru a putea scoate butucul afara. In imagine este prezentata metoda de scoatere a butucului. Mai zic odata, parerea mea este ca trebuie inlocuit.

Share this post


Link to post

Vineri mi-am reparat si eu contactul, care nu mai sarea.

De fapt nu mai sarea de mult timp, insa de cateva zile nici nu mai inchidea casetofonul, desi i-am bagat WD40 suficient.

 

Intradevar, acolo e o gaura unde se baga o sarma, sau o surubelnita, pentru a scoate butucul.

Am descoperit ca era un arc rupt, pe care l-am brodit, am dat cu vaselina si am pus totul la loc.

Chiar nu am "timp" acum sa cumpar un butuc nou  <img src= (">

Share this post


Link to post

Salutare!

 

Zilele trecute cand am vrut sa ma intorc de la serviciu am descoperit ca am o pb cu masina...si-anume nu puteam s-o pornesc. Bag cheia in contact, rotesc pana se aprind beculetele pe bord, si cand incerc sa pornesc motorul...big surprise...nu se intampla nimic...nici click, nici clap...nici tic nici tac.. nedumerit scot cheia, pornesc si opresc alarma...si incerc din nou, dar tot fara vrun rezultat. Scot din nou cheia si observ ca beculetele de pe bord raman aprinse...deci contactul a ramas pus. Incerc din nou si observ ca cheia se invarte in gol.

Intrebarea mea este ce pot sa fac fara sa fiu nevoie sa duc masina in service?

Evit sa chem o platforma pentru ca mi se pare foarte scump, iar de tractat tot nu-mi vine avand in vedere ca fara motor pornit nu stiu daca pot sa pun frana in timp util...

La service radacini mi-au spus ca ma costa cam 250 de lei sa-mi rezolve problema...bineinteles daca reusesc sa aduc masina in service. Pretul mi se pare deosebit de mare pentru un rahat de butuc, pe care, daca nu ma insel, l-am gasit pe daewooclub.ro cu aprox. 30-40 lei

Share this post


Link to post

Ma scuzi. Am citit tot ce era scris in subiect, si a fost o singura persoana care avea o problema similara cu a mea...caruia nu i-a raspuns nimeni. am facut un nou subiect pentru ca mi s-a parut ca am sanse mai mari de raspuns decat cealalta persoana

si pentru ca problema mea era alta decat a celui care a deschis subiectul acesta.

 

Anyways...thanks for the answer

Share this post


Link to post

Aici nu se discuta de o problema sau de alta anume ci de toate problemele care apar la contactul de pornire la Matiz.

Share this post


Link to post

Ciudat, fara nici un semn masina nu a vrut sa mai pornesca. Pun contactul, se aprind becurile de bord, se stinge MIL-ul, dau sa pornesc si PAUZA. Imping masina, porneste, cumpar contact partea electrica , ajung acasa si stupoare, s-a rupt limba aia de imbinare dintre partea mecanica si cea electrica a contactului. A mai patit cineva asa ceva? Contactul nou, daca-l cumpar are si partea care s-a rupt la mine?

Mentionez ca pe masina totul este bun, la surubelnita porneste, masina nu are nici o alta problema .

Incerc sa atasez niste poze, dar sunt facute cu tel si nu se vad bine.

P.S. Intre timp m-am lamurit cumva... . Dar cum se scot niturile de la sistemul de blocare a volanului stie cineva? Oricum cumpararea contactului nu rezolva problema.

post-189-1199818155_thumb.jpg

post-189-1199818172_thumb.jpg

Edited by mdascalu

Share this post


Link to post

Capetele de nituri le distrugi cu un burghiu de diametru adecvat, montat intr-o bormasina, evident.

Share this post


Link to post

@tolin - multumesc mult pentru promptitudine si solutie.

Intre timp, dupa 2 pahare de vin rosu (asta ca sa am putere sa trag de volan) i-am dat de cap de tot. Piesa rupta face parte din contact, iar problema mea se va rezolva prin schimbarea contactului. Fenomenul ciudat este ca s-a rupt o piesa de metal (antimoniu), in loc sa se strice o piesa de plastic.

Atasez o imagine pentru toata lumea. Daca mai pateste cineva ca mine macar sa stie despre ce e vorba.

P.S. Rog moderatorii sa inchida topicul.

post-189-1199824505_thumb.jpg

Edited by mdascalu
  • Like 1

Share this post


Link to post

nevastamea mi-a semnalat ieri o mare problema . Cheia intra si iese fff greu . Parca s-a rupt ceva la contact intra 3 sferturi dapa care tre sa inpingi cu fort asa intre si sa misti fff putin volanu .Cand iese la fel o dau spre a o scoate si nu mai iese .Tragi de ea de itri vine rau . Cred ca s-o fi rupt arcul ala care facea cheia elastica in contact sau daca nu ...habar nu ma .

Daca ati avut probleme cu asa ceva sau banuiti ceva spuneti-mi si mie ca la service e foarte mare aglomeratie .ce tre sa desfac si unde sa ma uit

 

 

multumesc mult

daca se poate pana maine dimineata ca as vrea sa desfac maine sa ma uit

Share this post


Link to post

Vezi sa nu aiba obiceiul sa blocheze volanul, caz in care, ca sa poti roti cheia, trebuie sa misti un pic de volan.

Share this post


Link to post

nu domnule , ca am incerca t si eu ...stii cand scoti cheia chiar si la dacie ,,,parca are un arc sau o clema ca face un sunet special , ca un clanc asa.

Acu e intepenit nu face nimic si parca nu intra la locul lui , doar fortat. In rest invarte , porneste totul e ok .Mai putin cand bag cheia in contact si o scot

sa bag ulei sau sa scot contactu si la ce sa ma uit?.............pls help

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...