Jump to content
Sign in to follow this  
entaro79

Martor Abs

Recommended Posts

Salut,revin si eu cu o problema,ieri dupa ce am alimentat ca de obicei la Rompetrol la pornire din benzinarie mi-s ramas martorul de ABS aprins.Apoi am facut cam 200 m cu masina si am pus o frana brusca...desigur ABS inexistent.Am oprit intr-o parcare...am mai dat zapada de pe la roti jos..am demarat iar(cu martorul aprins)....dupa inca 200-300 ppun iar o frana si se stinge.Initial am crezut ca o fi din cauza murdariei de pe vremea asta care s-a depus pe la senzori.Dupa ce am lasat masina parcata cam 3-4 ore...la plecare acelasi martor de ABS aprins...s-a stins dupa aproximativ cateva sute de metrii si a nu s-a mai aprins de atunci.

 

Are cineva idee de la ce s-a aprins martorul sau trebuie sa-mi fac griji?(chiar daca acum e ok...nu s-a mai aprins)

 

 

P.S acum 4-5 zile pe zapezile alea mari am pus lanturi pe rotile fata...am mers doar pe drumuri inzapezite cu cel mult 40-50 km/h...dar am mai prins si cateva portiuni unde dezapezisera si masina facea ca o caruta cu lanturile alea...lanturile le-am dat jos dupa 24 h...poate fi si asta o cauza?

Share this post


Link to post

Probabil ti'a afectat vreun senzor ...

 

Si mie mi s'a aprins cand am mers pe zapada... dar era existent la franari ( vad ca la tine nici nu mai intervine abs'ul ).

Share this post


Link to post

Nu stiu daca e la fel, la Focus daca era nivelul de lichid de frana scazut, se aprinde martorul ABS...imi dau cu parerea...

Share this post


Link to post

La mine s-a aprins becul de la frana de mana cand era lichidul de frana scazut.

Tind sa cred ca de la lanturi i se trage, parca a mai patit-o cineva.

Share this post


Link to post

Totusi nu inteleg faza...daca e din cauza lanturilor de ce s-a aprins dupa 4 zile?De fapt ce semnalizeaza martorul ala...ca un senzor (sau mai multi) e defect?De ce mi-a decuplat ABS-ul?Ce semificatie mai are beculetul ala in afara senzorilor defecti?

Share this post


Link to post

La initializare unul din senzori nu a raspuns si automat abs-ul este decuplat.

Share this post


Link to post

Iar mi s-a aprins martorul ala galben  <img src= ("> de data asta nu s-a mai stins nici dupa ce am facut ~12 Km urban.Dar dupa ce am parcat-o si am m-ai porni-o iar de control..beculetul a stat cuminte de data asta.Cred ca face misto de mine...maine ma duc cu ea in service :(

 

P.S inlocuirea unui senzor de ABS defect se face pe garantie?

Share this post


Link to post

Patesc de multe ori in zilele geroase sa nu mi se mai stinga becul de ABS.

Daca merg cu masina mai mult si se incalzesc rotile... se stinge.. sau daca il fortez si pun frane pe gheata la a 4-5 frana se inchide si am si abs.

De mentionat ca atunci cand este becul aprins nu am ABS ( se blocheaza rotile ).

Ati mai patit? Daca da ce ati facut?

Daca nu aveti idee daca trebe programare pt asta? Sau daca intra in atributii de garantie? ( Ca sincer nu am chef de plati... )

Cumva trebe incalzita ca pe dacie ( scuze de jigniri... dar asta e fosta mea masina... si nu am prea reusit deloc procedeul de incalzire... )

Share this post


Link to post

Probabil se depune gheata rau pe senzori...

Share this post


Link to post

Si eu am aceiasi problema cu martorul de ABS,nu stiu daca e de la inghet sau din alte cauze...la nceput se aprindea si se stingea dupa cativa km sau dupa cateva frane...in momentul de fata sta tot timpul aprins.

 

Am tot zis ca ma duc in service...am amant aceasta vizita...ma simt muuuuuuuult mai bine fara ABS pe zapada :D

 

P.S foloseste cu incredere functia "search" mai este un topic despre fix aceiasi problema :P

 

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=20765

Edited by entaro79

Share this post


Link to post

Am avut si eu acceasi problema dar a fost un pic diferit,

Am mutat masina intr-o dimineata fooarte friguroasa am oprit motoru si ghici... am uitat sa trag frana de mana (masina o lua la vale) si din reflex am apasat tare pe frana, dupa cateva ore a trebuit sa plec cu masina si am observat ca matorul ramane aprins... am plecat constient ca nu mai am abs si am facut vreo 30km dupa care am oprit am rezolvat problemele m-am urcat in masina am pornit si surpizaaa aveam abs <:-P

Acu ce as putea sa spun este ca lichidul isi schimba vascozitatea la temperaturi scazute si probabil este prea gros sa poata trece prin supapele pompei de ABS (daca am spus ceva gresit va rog sa ma corectati )

Share this post


Link to post

Pai eu am facut de sarbatori cam 400 Km extraurban...si martorul ala tot aprins a ramas...ma indoiesc ca nu si-a schimbat vascozitatea lichidul ala.

 

Tocmai mi-am amintit inca o chestie...acum cam 6-7 luni am dus masina in service cu o problema electrica la Dibas (un pisoi si-a facut culcus in motorul meu si din joaca mi-a ros cabulul de la ventilatorul de radiator si cabul de la senzorul de marsalier :) ) )...dupa ce mi-au predat masina pe factura am vazut si "Testare ABS".I-am intrebat de ce naiba mi-au testat abs-ul cand eu aveau cablurile celelalte rupte...raspunsul a fost ca au gasit o eroare de ABS pe scaner,desi mie nu mi se aprinsese pana atunci niciodata martorul galben.

 

Daca stau bine si ma gandesc se pare ca totusi problema la mine e mai veche :(

Share this post


Link to post

@entaro79

In cazul asta serviceul este singurul in masura sa rezolve aceasta problema

Share this post


Link to post

Acum 2 zile am luat din gresela o groapa cu rotile de pe partea stanga...mi s-a stins instant,din mers,martorul ABS si nu s-a mai aprins de atunci...eu zic ca nu era de la inghet sau lanturi...probabil era ceva depus pe unul din senzori si atunci a cazut.

 

Sper sa nu se mai aprinda dracia aia X(

Share this post


Link to post

Revin cu solutia problemei...dupa ultimul meu post,iar se aprinsese ABS-ul,chiar a 2-a zi,acum o saptmana am rezolvat problema la...spalatorie...!!!

 

Am spalat masina si am spus celor de acolo cand o clatesc sa dea cu jetul si pe la suspensii,prin spatele rotilor.Dupa spalatura,am observat ca iesea de sub arcul dreapta spate un capat de carpa,m-am bagat sub masina si am tras o batista infasurata intr-un ghem de sarma de acolo.

 

Desigur martorul s-a stins si nu s-a mai aprins de atunci.Deci cei care mai aveti probleme cu martorul ABS,nu e de la inghet...verificati sa nu obtureze diverse corpuri senzorii de pe roti!!

Share this post


Link to post

Salutare, sunt nou pe forum desi am de vreun an doua Chevy Aveo, un Hatchback si un Sedan.

La hatchback am de vreo cateva zile urmatoarea problema, se aprinde martorul ABS random, si tot random intra la franare ABS desi e uscat pe jos, frana simpla si lejera. Am caucioace de iarna si sunt bune in profil.

Service scrie pe mine? :)

Share this post


Link to post

Salutare!

Acum ceva timp mi se tot aprindea pe bord beculetul de ABS. La inceput intermitent pana a inceput sa stea constant aprins si intr-adevar nu mai functiona deloc la franari bruste.

Am fost cu ea in service de 2 ori pana acum la G&P Pipera si mi-au spus ca senzorul de la o roata dadea erori si ca au rezolvat problema. A tinut treaba asta vreo 2 zile dupa care iar s-a aprins.

Ultima data mi-au spus ca daca mai face asa trebuie sa schimbe cu totul senzorii de ABS care am inteles ca sunt si f scumpi de inlocuit.

 

A mai avut cineva probleme asemanatoare cu ABS-ul ? Nu exista alta cale decat sa-i schimbe cu totul ?

Masina este un Kalos din 2003 cu 34000km facuti.

 

Multumesc!   <img src= ">

Share this post


Link to post

Din ce stiu eu nu au mai fost semnalate probleme de genul asta pe forum. Adica sa trebuiasca inlocuiti senzori.

 

Daca a fost o eroare, trebuia sa ceri codul, altfel nu te putem ajuta. Una din multiplele cauze de erori care au mai fost semnalate ar fi un corp strain prins la senzori. Stii macar la ce roata au verificat eroarea sau daca au facut ceva la service in afara de reset?

Share this post


Link to post

Iaca intru si eu in clubul vostru... in seara asta, veneam linistit cu masina in coloana, pe la 20 la ora franez, foarte lin, si surpriza, masina se duce in caraiala de ABS pana la oprire. Am avut senzatia ca parca nu tine frana... chiar nasoala senzatia, aveam impresia ca nu se mai opreste, si ca ma asez frumos pe cel din fata mea... Din pacate n-am avut prezenta de spirit sa ma uit la martorul din bord (de fapt de-abia acasa m-am gandit sa ma uit la el). Pe urmatorii 5 km s-a comportat normal, dar n-am avut unde sa mai franez tare ca sa vad daca intra sau nu ABS-ul.

Ajung in fata blocului, strada cu asfalt prost, cu gropi mici si multe, pun frana, tot la viteza mica, si la fel... car car car ABS pana la oprire. De data asta m-am uitat si martorul galben ABS era aprins. Am oprit motorul, l-am pornit, martorul tot aprins. N-am mai insistat ca ma grabeam...

N-am facut nimic spectaculos cu masina, in prealabil (gen intoarceri cu frana de mana, burnout, mers prin gropi sau alte cele)...

O sa duc masina maine la spalatorie, s-o jetuiasca bine pe la roti, si apoi o sa incerc sa ma uit daca am ceva corpuri straine. Daca nu da roade, mergem la service... Masina este in garantie, cam la ce ar trebui sa ma astept de la ei ? Au la ce sa ma puna la plata (eu ma gandesc ca indiferent ce gasesc, n-ar trebui sa platesc decat maxim manopera, dar...)

Si alta intrebare : fac vreo prostie daca pana la service scot siguranta de la ABS ? Nu de alta, dar n-am chef sa-l apuce caraiala si sa simt cum ma scurg lin in obstacol...

Edited by BGeo

Share this post


Link to post

Mi s-a aprins si mie de vreo 2-3 oei martorul ABS. Nu am intrat deloc in panica, am oprit motorul (in niciunul dintre cazuri nu era vreo urgenta) si am resetat din siguranta de la ABS. Suit in masina, incercat frana la viteza mica- medie-> no problem. La tata nu s-a aprins pana acum.

Share this post


Link to post

Mi s-a aprins si mie senzorul de ABS si am fost la service. Schimbat pe garantie una bucata senzor defect.

Share this post


Link to post

Si la mine s-a rezolvat problema, dar cu cantec mult...

Imi fac programare la Gold&Platin (fiindca martorul tot statea aprins, si dupa ce scoteam siguranta, ba aveam ABS, ba nu, ba intra el cand vroia la viteza mica), pentru ora 9, ajung acolo, baietii iau masina, carnetul de service, talonul. Le zic in treacat ca sa ma rezolve si cu scartaitul de bucse de bara, zic "nu se poate, v-ati facut programare pentru electrica, la bucse e cu mecanica". Asta e, n-o stiam, zic macar sa ma rezolve cu ABS-ul. In nici jumatate de ora, vine baiatul de la receptie, numai zambet, imi da inapoi cheie, talon, carnet service, cica "v-am rezolvat si cu ABS, si cu bucse". Eram cu laptopul pornit, mi le-a lasat langa si a tulit-o inainte sa mai apuc sa il intreb ce si cum. Ma grabeam la serviciu, zic "vai ce bine", strang totul in graba si plec.

Martorul de ABS era stins; totul ok pana la serviciu, insa seara cand ma intorc acasa, la fel. Iete dracie, zic... ia sa vedem ce au facut baietii, ma uit in carnetul de garantie, si stupoare, nimic completat; deci mi-au tras o tzeapa de zile mari, n-au scris nimic, probabil n-au deschis nici comanda de service, au dat doar cu vaselina pe bucse si au resetat computerul...

Peste 4 zile aveam nunta, am lasat-o cum a picat, zic o rezolv eu pe urma. Dupa nunta ma duc la GP, cer sa vorbesc cu seful de service, tipa de la receptie m-a orientat fix catre directorul general care intamplator era in zona. Ii explic ce si cum, omul super amabil, a trimis imediat pe cineva cu masina in service, m-a ascultat ce i-am zis (ca sa-l sanctioneze p-ala care nu a scris nimic, ca sa verifice sa nu mai faca magarii, etc.); stia si el cam cum sta treaba si ca mai are uscaturi prin padure...

Show, ca dupa ce stau vreo juma' de ora, ma duc sa ma uit, la masina nu era nimeni ! Ma duc nervos peste tipul de la receptie, asta incepe sa ma ia miseleste cu binisorul, cum ca "nu cumva a venit sotia cu masina asta, ca ea a refuzat schimbarea senzorului" !!??!!?? A vazut ca nu tine, da cica "nu ati venit chiar dvs, si vi l-am schimbat"? I-am zis ca-i dau in cap cu carnetul de service si ca daca nu se ocupa de masina serios iese scandal mare, ca ma duc la director iar, ca vin cu OPC-ul, etc.

In final, au percutat baietii, si cred ca au schimbat toti 4 senzorii (n-am vazut exact ce au lucrat la roti, dar am toate cele 4 "fire" noi).

Acum merge bine masina...

Deci aviz, cascatii ochii mari ce scriu maimutele in carnet, si nu luati masina fara sa verificati asta !

Share this post


Link to post

Ieri am pus o frana mai brusca de a intrat abs-ul iar azi dimineata cand am pornit masina am observat ca becul de la abs ramane aprins.Am dat o tura in jurul blocului si am franat usor de cateva ori dar becul nu s-a stins.Am incercat si o frana brusca si de aceasta data becul s-a stins.E nevoie sa fac o vizita la ''minunatul'' service Chevrolet?

Off topic : Daca da, ce service din zona imi recomandati SB sau CJ?

Share this post


Link to post

Iti recomand sa mergi pe la spalatorie in prima faza si daca persista da o fuga prin service... in perioadele de iarna cu dezghet.. inghet am avut si eu aceasta problema insa s-a rezolvat de la sine dupa cativa km... cand am fost in service au pus testerul dar au spus ca nu au nimic senzorii si ca cel mai posibil a fost cauzat de mizerie (lucru de altfel foarte posibil in perioada asta a anului)

Share this post


Link to post

Acum 30 de minute am pornit pentru prima data masina astazi.Surpriza:Martorul de la Abs ramane aprins!A, scos siguranta de la ABS si degeaba!Ce e de facut?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...