Jump to content
Sign in to follow this  
abishoiu

Termostatul La Matiz

Recommended Posts

Acul trebuie sa urce aproape la jumatatea ceasului.

Daca nu ai A/C, scoate torpedoul si racordul (burduful patrat din platic). Comuta levierul de cald/rece si vezi daca se misca ceva acolo. Totodata vezi daca radiatorul este cald.

Share this post


Link to post

Multumeac frumos o sa incerc vineri sa rezolv si sper sa fie ceva minor sa nu trebuiasca sa schimb radiatorul de caldura,dar daca e infundat?mai ales ca am vazut mai sus pe coneva care scria ca daca da drumu la caldura vine 2 sec cald si pe urma rece ca si la mine,vine un pic de cald si pe urma rece,si acul la caldura sta mereu aproape de jumate

Share this post


Link to post

Am desfacut torpedoul,am miscat tot ce era de miscat la aeroterma adica toate clapetele di toate lucreaza,furtunele care vin de la motor sunt calde deci cel mai probabil e radiatorul infundat  <img src= ("> (asa ca ma asteapta careva ore de munca bune  <img src= ("> (intrebare daca il dau jos il pot desfunda sa numai dau bani pe altul?dause poate desfunda asa fara sa fac demontez nimik?precizez ca radiatorul e usor caldut cand pun mana pe el,mai exact pe margine frige de nu poti sa ti mana si pe aluminiu e calai,Va multumesc tuturor pentru sfaturi,

Share this post


Link to post

Pozele sunt ca sa iti faci idee despre cum arata sistemul.

Reiese din ce spui tu ca ar fi infundat radiatorul. Ai putea incerca sa il desfunzi doar pe el, fara sa-l scoti, desfacand furtunele 14 si 13 de pe "motor". Bagi apa cu furtunul in ambele sensuri. Acum nu stiu cat spatiu o sa ai pe acolo sa faci asta. Desi ar fi fost bine sa fi facut asta cu tot sistemul inainte sa pui antigel nou.

post-36075-0-61810500-1430299605_thumb.jpg

post-36075-0-50466600-1430299612_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Daca ai apa ruginita in rezervorul de antigel cred ca e usor de dedus ce e in ambele radiatoare care sunt pozitionate mai jos decat acesta. Pentru radiatorul de caldura incearca solutia lui @vrazvanc, daca ai acces la canal sau elevator e simplu. Fa revizie la tot sistemul de incalzire/racire, spala radiatorul ( e simplu de demontat - poti sa il speli si montat pe masina dar e bine de splat si mizeria dintre fagurii radiatorului ), schimba termostatul si rezervorul de antigel ( daca ai depuneri de rugina pietrificata pe el ) .

Share this post


Link to post

Salut. Am si eu o problema. Acul de temperatura a motorului sta unde e normal insa caldura baga numai jumatatea dreapta a masinii, parbriz, central, picioare. Vreo sugestie?

Share this post


Link to post

Problema e ca toata partea stanga baga rece si nu vad cum ar putea iesi tuburile toate din coloana. Potate fi radiatorul infundat?

 

Share this post


Link to post

Deci solutia e sa-l schimb? Sau se poate curata?

Share this post


Link to post

Verifica fluxul de aer pe toate iesirile. Nu are cum sa dea caldura doar pe o parte, ti-am zis sa cauti cu google poze. Chiar colegul nostru raven84 are poze cu aeroterma desfacuta.

Share this post


Link to post

Am verificat de nu stiu cate ori. Debitul e constant. Chiar da caldura doar pe dreapta iar pe stanga aerul e mult mai rece incat nu dezabureste decat zece cm parbrizul. Pe dreapta e ok. :shocking:

Share this post


Link to post

E fierbinte fundul aerotermei dupa ce ai mers cu masina? tre sa friga bine, 80 grade peacolo.

Share this post


Link to post

Nu are cum sa dea caldura doar pe o parte...

 

Te contrazic :) . Am vazut de multe ori astfel de cazuri, un calorifer infundat (partial) poate sa duca la asa ceva,

 

Share this post


Link to post

Pai din pozele lui raven84 e destul de inalta aeroterma ca sa bage aer amestec .

Share this post


Link to post

Teoria, de regula, e buna. Practica, insa, ne omoara. Hai sa nu discutam de poze (ca astea sunt destule pe Net si ... nu prea vorbesc de la sine) si sa revenim la experiente personale.

 

In alta ordine de idei, in topicul asta parca se discuta despre termostat ...

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca radiatorul e infundat partial si trebuie sa-l schimb?

Share this post


Link to post

Salutare! vin si eu cu o intrebare legata de termostatul de matiz. Am vazut ce pe net gasesc 2 tipuri de termostat cu asa zisa "adancime de montaj" 27 si 28 de mm. Matizul ce are nevoie de aceasta piesa este un matiz mai nou de 2007. Ce tip de thermostat trebuie pentru aceste tipuri de matiz?

Share this post


Link to post

Sincer, eu nu am verificat. Matiz din 2008 am luat termostat care deschide la 88 gr.C (cel de fabrica era de 82 gr.C).

Share this post


Link to post

Ce-i drept, fugitiv am trecut peste topic in ideea de a zari un martor temperatura Matiz da' nu am bagat de seama astfel incarc unu, in sarcina, drept reper comparatii unde se aseaza martorul atit cu termostat de 82° cit si 84°.

Intrebarea-i (de zece puncte, fireste) urmatoarea : cine, ce termostat detine si unde se aseaza martorul comparativ cu imaginea de mai jos ?

 

post-20861-0-33830900-1498632808_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut Viktor,

pe acolo trebuie sa stea acul la temperatura la Matiz, iarna sta si mai jos, depinde de sarcina, temperatura mediului in care te misti, de drum , etc, nu-i relevant pentru a afla functionalitatea termostatului. Nu la racire e problema Matiz-ului, ci la incalzire. Cel mai bun termostat incercat de mine este cel ambalat de GM, la Matiz este un singur termostat care se deschide la 82*C, nu stiu sa fie vreunul care sa deschida la 84 .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Al de il stiu eu indica o idee mai jos fata de al din imaginea atasata motiv caruia imi dara cu virgula ca ma asteptam sa se aseze undeva la jumatate (sau pe-aproape) dar nu, nu urca mai mult si nici nu ma mira de-i buclucas la cita mocirla fu in instalatia aia.

Ionel amintea de termostat de 84° la matiz, de unde si aluzia mai sus amintita. Alea plus doua grade is oarecum simtitoare.

Share this post


Link to post

Bre... deschide la 84, nu mentine la 84...vai mie. MEntine la 81 sau 82...de parca ar fi scula de precizie clasa 0,5...

 

Revenind, de la 72 la 84 grade nu se vede sa se miste acul...sau foarte putin.

Share this post


Link to post

Tocmai aia e, ca nu caut date exacte pe o intrebare foarte simpla cred eu : ce termostat "ai" montat si unde se aseaza martorul ?

Share this post


Link to post

Termosta de matiz, senzor de tico, program de diagnoza instalat pe un navigator miomoov360, HOBDRIVE.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...