Jump to content
Sign in to follow this  
ovi_jer

Recomandari becuri far STANDARD

Recommended Posts

Pana la urma am cumparat 2 philips racing vision 150% si pot sa zic ca DA , am lumina buna buna acuma ! Inainte am avut timp de 3 ani tot philips dar extrem vision cu 130% si primul bec sa ars acuma o saptmana .. Multumit si de alea dar parca astea noi is mai puternice , au o intensitate luminoasa mai mare si sunt cu o tenta mai albe pe faza scurta ,dar pe lunga is albe-abastrui .. Foarte multumit de bece , numai ca ..

Am o problema cu farul stang , imi face o umbra in lumina dispersata de far .. Am mai citit despre problema asta tot aici pe forum dar ceea ce au recomandat alti nu a mers la mine , am schimbat becurile intre ele , am incercat sa-l mai urc din reglaj sau sa il cobor , tot nu scap de aceea umbra . Mai stie si altcineva vreo solutie ?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Te-ai uitat la sticla si la oglinda, pe interior? Sa nu fie vreo mizerie sau oglinda exfoliata.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Oglinda si sticla sunt ok . Am incercat sa misc de bec si cum am l-am coborat a disparut acea pata ... Posibil ca trebuie sa refac reglajul

Share this post


Link to post

Nu mai stiu daca am mai discutat problema asta, dar... nu cumva ai pus becul gresit? Cele 3 picioruse se pun intr-o anumita pozitie, unul e mai gros ca restul de 2. Asta duce la o lumina aruncata aiurea de far si posibil si pete.

Share this post


Link to post

Aici , probabil sa gasesti mai multe informatii ajutatoare legat de problema ta, Kikosro.

Share this post


Link to post

Al mai bun bec, @paneuroil, ii al de se "pupa" cu farul "tau", cred eu. Treburile astea is oarecum similare maretilor povesti de dragoste ce include love&sex unde, se spune ca, frumos ii ceea ce-ti place si nu ce se spune ca ar fi frumos. In alta ordine de idei, ii ca si cum te-ai insura de ochii lumii (sa vaza lumile ca-ti luara-i masina de spalat Cristina, Florima, Margareta ... sau cum o mai chema ... :) ) ).

 

Asadar, de cumperi un soi de bec rasarit ( ca zise netu') si-ti implimenteaza o disperzie a lumiinii anapoda iar "tu" il pastrezi de dragul de-a fi in top, nu ai rezolvat absolut nimic.

 

Apropo de ledoase si becuri minune.

Am primit in trecut drept cadou doua becoase cu leduri (si zornaieli) noi noute pentru marsarier. Am montat unul de proba pentru a vedea si diferenta intre cele doua, bec normal vs ledos. Ei bine, al normal, de N-spe ori mai bun ca si luminare/vizibilitate decit ledosul asadar, asa noi si mistoace cum fu luara calea tomberonului.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Victore, exista tehnologie led f buna... doar ca e inca scumpa si greu accesibila pt noi. In mod normal e peste halogen, dar nu chinezariile ieftine... nu iei un bec cu led si zici ca-i f bun doar pt ca-i led.

Dau exemplu: la plafoniera am pus placuta cu n-spe led-uri smd, lumineaza de cel putin 10 ori mai bine decat becul normal. La pozitie am led de multi ani, am pus unele cu 5 smd-uri, frumusele, luminoase... am luat de curand unele cu led cob, teoretic mult peste smd, practic astea sunt mai slabe... chinezarii.

Share this post


Link to post

Toate sunt chinezarii, Geo :) . Sa nu generalizam intrucat stim cu totii ca poporul frate si prieten produce si lucruri de buna calitate.

 

Oricum, din pacate, in materie de Daewoo si Chevrolet (modelele derivate din Daewoo), pentru conformitate cu legea cam trebuie sa ne vedem de becurile cu filament ...

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Stiu ca sunt toate chinezarii :) inclusiv produsele de firma. Ma refeream ca sunt la noroc, unele mai bune, altele mai putin bune... ca la vechile dacii :) ) Eu am comandat de pe aliexpress, si pe cele cu smd, si pe cele cu cob... desi cele cob trebuiau sa fie mai puternice, nu sunt.

Da, legea nu permite sa punem becuri cu led pe masinile noastre. Si sunt destul de vizibile, bat la ochi imediat. Plus ca nu stiu cat de bine disperseaza farul lumina de la led-uri si e f posibil sa orbesti grav pe cei de pe contrasens.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cu siguranta sint ledoase reusite ce in general, cred eu, vin la pachet cu caleasca ce paraseste incinta uzinei constructoare.

Share this post


Link to post

Salut, am becurile originale pe cielo meu gle din 1999, mi se pare ca nu mai bat asa bine iar lumina ii cam galbena, ce becuri imi recomandati? Eventual un raport pret calitate? Multumesc.

Share this post


Link to post

Osram si Philips. Pret: de pe la 35 lei/ buc.

Share this post


Link to post

Imi poti da mai multe detalii, model, energie, eventual un site ceva?

Edited by Stavarash

Share this post


Link to post

Recomand Osram-ul spargatoare de noapte ! Durata de viata (cel putin in cazul meu) la peste 2 ani. Avind in vedere ca recent am pierdut faza scurta pe unul din cele existente pe caleasca, si multumit fiind de compania lor, am ramas si optat tot pe spargatoare de noapte doar ca de data asta pentru laser, produs nemtesc.

Share this post


Link to post

Un edit postarii anterioare.

Intre reclame pompoase si "pe viu" pot fi diferente uriase motiv caruia bagam si o poza cu "laserul" pe faza scurta pentru ochii alor interesati.

 

laser.jpg

Share this post


Link to post

Cu un ochi de expert as putea spune:

Model:Nexia GLE 1.5, 8V

An:1995  🤫

Edited by florinellll

Share this post


Link to post
27 minutes ago, florinellll said:

Cu un ochi de expert as putea spune:

Model:Nexia GLE 1.5, 8V

An:1995  🤫

Oh, da, da, da ...

Si n-am avut curaj sa comut pe faza lunga ca la soare te poti uita, da' in far de nexia ... ba ! 😉

Share this post


Link to post

Ase, sa vezi si sa nu crezi!

Ieri spre seara cind mi se facu de dat pe ulita (~400 km) mi-am aruncat ciolanele intre volan si scaun si sa vezi belea tragaciu nu pornea. Sigur, fara de cheie de contact nici n-avea cum, da' marea intrebare abia atunci se nascu si anume, unde-s cheile? Intr-un final le-am gasit, cam dupa vreun ceas asa ... de cautat. Bon. Dau cheie si cobor la o mahoarca pina una alta se incalzeste atit motorul cit si interiorul astfel ne putem cuibari la caldurica fara de pufoaice pe noi. Cind sa plec de pe loc, intuneric fiind deja, sa constat ca nu am faza scurta pe farul sting. Bon, schimb becul rapid ca am rezerva, zic. Dupa vreo ora de birlanit m-o taiat pe crestet mareata intrebare: oare de citi mecanicosi o fi nevoie pentru a schimba o dracovenie de bec. De Ford e vorba unde, de scos becul din far il mai scoti cumva-cumva, insa de inlocuit cu unul nou ... iti creste barba pana ce agati arcul suport al becului asa ca, n-am scapat fara demontarea farului si astfel pina am reusit sa ma pun in miscare deja pierdusem 3 ore ce le-as fi putut parcurge deja!

Azi, prima grija a fost sa-mi cumpar becuri noi si-am ramas tot la OSRAM NIGHT BREAKER! Eu unu nu am nimic de reprosat acestui brand, le gasesc a fi chiar foarte bune. Nu stiu cine ii producatorul becurilor anterioare din faruri, scrie pe ele ca-s nemtesti insa ale cui ... habar n-am, cert e ca au luminat destul de bine si nici o mare diferenta nu vad intre anterioare si astea noi. OSRAM-ul lumineaza o ideie mai bine, cel putin din ce-am putut observa in prima faza la perete fara a ma da pe ulita.

 

20231229_170936.jpg

20231229_175100.jpg

20231229_175111.jpg

Share this post


Link to post

Iarasi mi s-o pus pata pe becuri. Acuma, un melanconic ar putea spune: pai nu ara mai bine pe vremea lu' nea Nicu cind aveai un singur soi de bec si nu aveai batai de cap gen care sint mai bune si de ce?😊 Am dat de un test interesant aici, ce-i drept nu pricep o boaba din ce spune insa ochiul nu-mi da cu virgula. Au mai fost discutii pe aceasta tema de cum filamentul unui bec poate influienta disperzia luminii. Acelasi far, becuri de acelasi producator OSRAM silver +100% vs laser +150%. Vezi min. 3.55 si 4.00 (eu il "joc din taste pe pauza).

Share this post


Link to post

ar trebui sa existe normativ prin care sa poti schimba un bec in 2-3 minute. tin minte ca am schimbat un bec la aveo, in benzinarie, in seara de revelion. am vazut ca e ars, am cumparat bec si l-am schimbat. 

Share this post


Link to post

Da, ar trebui sa fie la indemina oricui fara de trusa de scule la tine pentru a demonta masca si farul pentru un bec. Si asta fara a complica lucrurile cu recomandarea (iata ca nu mai retin de e doar recomandare ori obligatoriu) de a se asigura lumina, faza scurta pe farul sting. Spre ex. daca se arde becul din stinga si nu ai rezerva (irelevant motivul, pur si simplu nu ai) trebuie inlocuit cu cel din dreapta (ce vrea sa insemne inca un far de demontat) sa ai lumina aproape de axa drumului altfel, poate da cu virgula celor din sens opus s-apoi ... s-ar putea sa cam sune tablele cind iau contact. 😉   Noapte, vezi o lumina din sens opus mai pe marginea drumului asa, cu usurinta poate fi considerata o motoreta ceva, chiar o bicicleta de-i cu luminarea-n far. Cel putin eu unu astfel am fost invatat la timpul meu. Acuma, te scoti mai usor ajutindu-te de farurile e ceata de situatia impune insa pe atunci ... de unde atita faruri ceata. Daca as fi in situatia sa ramin cu un singur bec (pe dreapta) fara sanse de a cumpara unul nou (ce e putin probabil in ziua de azi) cit mai rapid pentru a remedia problema, creerasul imi dicteaza ca trebuie sa-l schimb de pe dreapta pe stinga.

 

L.E.

Multe modificari in codul rutier bag seama. Daca la punctul 4 e obligatoriu (si e firesc a fi astfel) si in celelalte cazuri inclin a crede ca-i obligatoriu. Nu gasesc nimic concret, negru pe alb, da' ma rog ...eu astfel am invatat.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post
Posted (edited)

da, exact asta am invatat si eu, ca trebuie sa ai macar un bec, pe partea soferului, langa axul drumului. 

si apropo de becuri, am pus si eu mai demult niste becuri philips, din astea care promit lumina mai multa, dar se ard repede, ca au filamentul subtire. cred ca m-au tinut 3-4 luni. 

ceea ce ma intriga pe mine este ca nu sunt omologate becuri cu led. adica, e chiar asa de greu de facut un bec cu led ca sa inlocuiasca halogenul? avantajele mari ar fi consumul de curent ceva mai mic si protectia farului. un led emite mult mai putina caldura, mai aces acuma ca mergi cu farurile pornite tot timpul. 

Edited by rich1974

Share this post


Link to post

Pai, becurile is pe ore de functionare. Astea de le-am inlocuit eu acum, conform fisei technice (vezi link-ul referitor la produsul recent achizitionat) durata de functiona iide 450 ore, celputin astfel promit ei insa eu inclin a crede c-o satina mult mai putin. Da', aici e compromisul, o lumina mai buna cu durata de viata mai scutra ori olumina mai slaba (aici ma refer la becuri clasice) insa cu durata mai lunga. Amintea un nene dupa experimente destul de aplicate pe OSRAM ca diferenta de durata a vietii intre becul clasic si cel cu +150% ar fi de ~18 ori mai mica in cazul cel de-al doilea amintit. Acuma, ca un bec sa tina doar 3-4 luni ... extrem de dubioasa treaba, tind a crede ca au fost facatura in toata regula ca cei de la philips nu prea au produse proste.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...