Jump to content
Sign in to follow this  
ovi_jer

Recomandari becuri far STANDARD

Recommended Posts

Intrebare pentru posesorii de salupe:

Exista becuri H1 mai mari de 55w?

Share this post


Link to post

Da, există. Eu am găsit o ofertă: descrierea produselor şi nişte preţuri vechi (oferta în format PDF din 10.09.2003).

 

Sunt becuri Philips, iar peste 55W sunt următoarele:

 

H1 24V 70W P14.5S (nu e cazul, sunt pe 24 V)

H1 12V 55W P14.5S (alea clasice)

H1 12V 55W P14.5S blister (cică +30% luminozitate)

H1 12V 100W P14.5S (rally)

 

.. şi încă vreo 2 de 55W ambele.

Share this post


Link to post
Intrebare pentru posesorii de salupe:

Exista becuri H1 mai mari de 55w?

 

Eu mi-am cumparat Osram de 75w parca...in tot cazul sunt mai ciumege si sunt H1 bineanteles..

  • Like 1

Share this post


Link to post

pai cele cu care vine masina nu sunt tot Osram ??? si aveti grija cu becurile astea cu puteri mai mari... emana mai multa caldura -> este afectat geamul si oglinda farului...

 

Eu unul sunt foarte multumit de Philips Vision Plus... H4 de 55W... ca cele originale (Osram).. care acum sunt prin torpedou.. de rezerva :lol: Nu stiu cum in 6 ani si 1/2 nu s-a ars decat un bec si ala la nr. de inmatriculare spate... :) )

Share this post


Link to post

Nu mai stiu ce naiba mi-am cumparat: Osram,philips sau warta...una din astea 3.Parca vision plus ca si tine dar nu-s sigur...Oricum sunt mai ciumege si lumineaza mai bine..

Share this post


Link to post

Cred ca o sa caut de 75W pt ca mi sar parea cele mai indicate.De 100w sant prea mari pt instalatie probabil vor fi mult mai galbene decit cele de 55.

Share this post


Link to post
Nu stiu cum in 6 ani si 1/2 nu s-a ars decat un bec si ala la nr. de inmatriculare spate... :) )

Ai mers mai mult ziua :-)

Share this post


Link to post

nu as baga mana in foc ca am mers mai mult ziua... si cand merg la drum lung... merg cu farurile aprinse... Oi fi avut eu bafta la becuri bune si drumuri mai fara gropi... da asta cade... ca tre sa ma duc cat de curand sa schimb amortizoarele :-D

Share this post


Link to post

am avut becuri faza scurta/lunga din targ... albastre "xenon" si mi s-a ars unul si a trebuit sa le schimb... asa ca mi-am cumparat PhilipsBLUE VISION + pt pozitie tot BLUE VISION si vreau sa zic ca nu sunt deloc multumit... bani aruncati dejeaba ca nu tind de loc spre albastru... asa cum arata pe ambalaj. cred ca o sa renunt la ele si o sa-mi cumpar tot d-alea din targ sunt super marfa si fac o lumina bestiala de nuanta albastra/alba rece neon :-D

Share this post


Link to post

O fi lumina mai albastra... dar la Philips Vision + ...e mai puternica lumina... si ai o distanta mai mare iluminata. Chiar aseara am facut Constanta - Bucuresti "pe intuneric", cu farurile pe pozitia 1 (2 persoane si cateva bagaje in portbagaj... max 20 kg. .. pe drum... multi, f. multi credeau ca am faza lunga.. si cand le dadeam un fhash.. se potoleau... Farurile au reglajele facute din fabrica... nu s-a umblat absolut deloc la ele, ... nu a fost niciodata nevoie, untima verificare a fost asta vara, la ITP si erau o.k. Pe Autostrada soarelui, fiind super libera, (besna totala) am fost atent sa vad cat bat farurile in lateral... si surprise!!! cu proiectoarele de ceata aprinse + faza scurta... vedeam de pe banda 2-a gardul metalic care imprejmuieste autostrada... deci vreo 15 - 20 m in lateral... si asta la 10-20 m in fata masinii...

 

Cand merg la drum lung, noaptea... este f. rar cand folosesc faza lunga... deobicei... este putina ceata... s se vede mai prost!

Share this post


Link to post

Nu vreau sa ma intalnescu cu tine, venind din sensuri opuse. :roll:

Share this post


Link to post

a.. am uitat sa spun ceva: masina era proaspat spalata .. deci farurile = curat... :) ) cat de mult poate conta acest lucru... relativ banal!!! :P

Share this post


Link to post

Becurile ,,xenon blu'' de targ bat ca un kkt.Dupa ce le-am montat nu stiam de ce e asa de intuneric. Fata de cele originale de la Matiz nici nu se compara, sunt muuuuult mai proaste(pe mine ma flashuiesc chiar daca masina e goala si farurile la 1, bat super puternic si asa erau de cand am luat masina). Sunt la fel de chioare si pe faza lunga, eu deja le-am casat.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Oameni buni, de ce vreti sa aveti lumina buna pe timp de noapte... puneti becuri "de firma" ... performante... cu aceleasi puteri ca cele cu care a venit masina!

Share this post


Link to post

andreib, nu e asa ca nu ai capacele din alea in capul becului? :) normal ca te flashuiesc!

Share this post


Link to post

Am trimis mail la Augsburg sa ii intreb de becuri, si m-au lasat in ceata complet, oferta lor pentru Espero fiind:

 

- Philips H3 12V 55W

- PHILIPS H3 ALLWEATHER.

 

Eu am cerut explicit pentru faza mica...

 

Dragii mei, luminati-ma si pe mine, pana la urma eu ce becuri vreau pentru faza scurta/mica????

Share this post


Link to post

Cauta OSRAM H1 55W pe la shell-uri.Nu tot ce zboara se mananca.Eu la cielo am aruncat o cutie de becuri H4 de toate neamurile cumparate cu bani grei.

In general toate au probleme de focalizare a fasciculului luminos datorita distantei necorespunzatoare a filamentului fata de soclu si toti se pling de faruri slabe.

Share this post


Link to post

Nu vreau Osram sau altceva (am Narva acum, sunt OK), vreau Philips Vision Plus... Deci ideea de baza e ca imi trebuie H1?

Share this post


Link to post

Multam fain, asta o sa cer.

Share this post


Link to post

Sper sa nu fiu foarte pe dinafara topicului. Recent am vazut niste proiectoare ovale cu sticla clara , bec H3 55w care aveau performante foarte bune, si bateau focalizat. Acum caut si eu asa ceva dar cu o forma mai usor de adaptat pt Espero (dreptunghiulare).

Are cineva idee unde pot gasi proiectoare care sa bata focalizat cu sticla clara ?

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Tin sa va anunt ca mi s-a ars unul dintre "minunatele" Philips BlueVision . Dupa numai 8 luni de functionare mi s-a ars faza scurta ...cu garantia lor de nu stiu cate milioane de ore de functionare . Si am dat o gramada de bani pe ele. Luam 6 halogene normale cu banii aia .

Acu' am revenit la becurile originale ale masinii fabricate in 96!! Poate le da de gandit asta si alora de la Philips X(

Share this post


Link to post

dupa parerea mea cea mai eficienta si ieftina metoda pentru detinatorii de cielo (care nu sunt multumiti de lumina farurilor) si pe care eu am adoptat-o este:

- doua becuri NARVA originale 90/100w luate din targ - 200.000 lei

- relee de siguranta montate de profesionisti - 400.000 lei (releu+montaj)

sa vedeti pe urma lumina. eu le am de doi ani si nu am avut nici o problema.

Share this post


Link to post

Cei ce se intalnesc noaptea cu tine ce zic? :-? Nu e o acuzatie, vorbesc serios.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...