Jump to content
Sign in to follow this  
zeneseu

Ne-au Furat Trei Miliarde. Cum Procedăm?

Recommended Posts

Ne-au furat trei miliarde. Cum procedăm?

 

 

 

Bucureştenii ? îndemnaţi să-şi recupereze paguba

 

Sindicatele au împărţit ?fluturaşi? informativi şi cereri de chemare în judecată

 

Peste 100 de oameni, salariaţi ai diferitelor Electrica din sistem, şi-au luat liber ieri ca să meargă în Capitală să convingă bucureştenii să dea în judecată Guvernul şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru ţeapa dată la facturile de energie electrică în ultimii trei ani. 3 miliarde de euro au plătit românii în plus. De doi ani facem pichete, ţipăm, reclamăm, nu ne bagă nimeni în seamă. Noi ne-am luat gândul că banii ăştia vor mai intra vreodată în sistem pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii. E vai de mama reţelelor, dar asta e. Dar, dacă noi tot nu mai vedem banii ăştia, măcar să se întoarcă la oamenii de la care au fost luaţi. Vrem să-i învăţăm cum să-şi recupereze paguba, spune un sindicalist.

 

Liderii sindicali din Energie s-au gândit să îmbine utilul cu plăcutul şi să înceapă munca de convingere a populaţiei la pichetele programate ieri în Capitală. Şi cel mai fierbinte loc, cel puţin pentru sindicalişti, era sediul ANRE, instituţia de la care porneşte tot răul. Sediul cu pricina este pe o străduţă mică, în centrul Capitalei, între Piaţa Rosetti şi Biserica Armenească, îngustă şi plină de maşini parcate. Două persoane trec cu greu una pe lângă alta pe trotuar, iar ca să înghesui mai mult de 100 de oameni într-un asemenea spaţiu îţi trebuie talent.

 

Pachetul oferit bucureştenilor cuprinde un apel către consumatorii casnici, în care li se explică oamenilor că în perioada 1 ianuarie 2004 - 1 iulie 2007 au plătit facturi la energie electrică mai mari cu cel puţin 20% decât ar fi trebuit, pentru că ANRE şi Guvernul au preferat să orienteze energia ieftină (cea produsă de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica) către "băieţii deştepţi", în condiţii nelegale. După apel, urmează un tabel cu procentul de energie ieftină pe care ar fi trebuit să îl primească populaţia şi procentul pe care l-a primit în realitate, un model de plângere prealabilă către ANRE pentru recuperarea pagubei şi un model de cerere de chemare în judecată.

 

Sursa: <a href="http://www.gandul.info/viata/ne-au-furat-trei-miliarde-procedam.html?3931;1020115" target="_blank">http://www.gandul.info/viata/ne-au-furat-t...ml?3931;1020115</a>

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Praf in ochi aruncat de sindicate, oricum consumatorii casnici sunt un balast pentru orice societate de furnizare energie electrica (costuri mari de facturare, intretinere, etc, consum mic/contract) iar consumatorii mari au dreptul de a-si alege furnizorul... In viitor consumatorii casnici vor apartine de primarii, Electrica are pierderi mari pe acest segment.

Share this post


Link to post

La 40-50 ron cat am facturi lunare nu ma complic sa protestez.

Share this post


Link to post

Cu cati mai multi cu atat mai bine...eu zic sa pichetam pe consumatorii astia mari care nu-si platesc energia si guvernul ca uita de datoriile lor... :grumpy:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...