Jump to content
Sign in to follow this  
Ath

Proiectoare De Ceata

Recommended Posts

Am cautat in forum si nu am reusit sa gasesc detalii despre ce modele de proiectoare de ceata merg montate pe Nubira 1. Din fabrica, eu am capace in locul proiectoarelor, si as vrea sa-mi montez o pereche de proiectoare de ceata, acum ca tot a venit toamna si vremea devine din ce in ce mai capricioasa, in special la tarmul marii. Din pacate, masina nu are cablajul facut si nici buton in bord. Mi-au atras atentia o pereche de proiectoare cu lupa, dar din pacate nu am fost atent daca sunt omologate RAR si daca se pot prinde in locul capacelor din spoiler. Inclin spre cele cu lupa si din considerentul ca sunt mai rezistente (cel putin teoretic) la pietricele care sar la viteza. Astept parerile voastre despre ce aveti montat pe masina, despre ce ati vazut sau auzit legat de acest subiect. Tin sa mentionez ca in Constanta am gasit proiectoare standard (cele ovale) produse in Koreea (nu stiu daca sunt chiar originale) cam la 60-70 RON perechea, iar cele cu lupa parca erau la 80-100 RON perechea.

Share this post


Link to post

Dubios de mic pretul pt cele originale, la Nicu Barbu sunt 57RON bucata, deci 114 RON setul . Dupa cod apare ca sunt chiar cele originale, cel mai bine intri pe www.autodaewoo.ro si vb cu Nicu Barbu . Succes .

Share this post


Link to post

Si eu mi-am pus problema asta, pentru ca am aruncat un ochi la un post asemanator, dar in sectiunea Tico&Matiz si acolo am vazut pret de 120-140 ron pentru o pereche de proiectoare de ceata originale. E adevarat ca nu ma inghesui sa dau dublu sau triplu, atata timp lumineaza cum trebuie si nu deranjeaza participantii la trafic, asta mai ales ca proiectoarele sunt destul de expuse la pietre, si implicit la inlocuirea nu numai a geamului, ci a proiectorului cu totul (asta daca ai noroc sa gasesti la bucata, daca nu trebuie sa cumperi 2 bucati).

Share this post


Link to post

In primul rand proiectoarele de ceata pentru Nubira 1 difera de cele pentru Nubira II (au alta forma...). Trebuie sa iei in considerare (cum am facut eu) si instalatia electrica modificata (simplu, cablu, releu, buton - pe acesta din urma l-am montat sub volan, in capacul de plastic ce acopera coloana de directie... aaa, si pentru a nu le uita aprinse, electricianul auto le-a trecut "prin contact", adica se sting cand am luat contactul...) Cele de pe autodaewoo.ro (de unde le-am achizitionat) sunt ok... dar numai dupa un an... a intrat apa in ele si au ruginit pe interior - foarte inestetic... desi montajul l-am facut corect, iar tubul de drenaj al vaporilor de apa este destupat... Despre luminozitate nu mai zic nimic, decat ca este la fel ca si cea a farurilor... prost proiectata...

Edited by nino

Share this post


Link to post

Aveam ceva banuieli ca sunt diferite proiectoarele fara de Nubira II , dar sincer nu eram sigur, iar tipa de la magazin mi-a spus ca se potrivesc la ambele. Inca o data ma bucur ca exista acest forum, si salveaza banii multor persone inainte sa fie aruncati pe piese inutile.

Pentru partea electrica stiu ce am de facut (cabluri, relee, buton, siguranta).

Interesanta problema cu proiectoarele tale, care intr-un an au ruginit (cam devreme, nu?)

Ce parere ai despre acele proiectoare cu lupa, care se gasesc si prin Metro, Carrefour sau Real?

Share this post


Link to post

Nu stiu nimic despre alt tip de proiectoare (deh, in Slatina oferta de "piese" e slabuta), dar ma indoiesc de faptul ca alt tip de proiectoare decat cele "de origine"... se potrivesc in locasurile de la Nubira 1... Poate cu ceva adaptari (decupaje sau adaugiri..). Inesteticul ruginei este evident, dar pe mine ma deranjeaza focalizarea proasta a oglinzii...

Share this post


Link to post

Daca si calitatea luminii e proaste, asa cum spui tu, deja inclin destul de tare catre 2 variante: ori nu mai imi pun deloc, ori caut ceva cu lupa sau focalizare buna, astfel incat chiar si cu modificari medii sa le pot instala in locul special prevazut, fara sa dau alte gauri prin bara sau spoyler. Din pacate, sunt intr-o mica pana de bani, dar cand voi cumpara si monta proiectore de ceata, voi posta cateva poze si modificari facute.

Macar acum stiu de la nino ce NU trebuie sa cumpar; multumesc!

Share this post


Link to post

Am revenit cu 2 modele care mi-au atras atentia, printre alte chinezisme cu carcasa de plastic. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre cele 2 modele (pe nici unul nu este aplicat timbru RAR). Pretul este undeva la 800.000 perechea. Mai am o intrebare: am gasit din acelea rotunde cu lupa, geamul este galben, iar lumina pe care o imprastie este albastra :o ; sunt bune de ceva pentru ceata? Sunt legale? Eu cred ca sunt doar de fite, si ilegale pe-deasupra.

post-4328-1194529927_thumb.jpg

post-4328-1194529937_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Alea albastre nu mi-au placut niciodata, pe nici o masina. Si arata si "puse dupa". Mergi pe al doilea.

Share this post


Link to post

Scuze pentru ca nu am precizat detalii: cele ovale albastre sunt doar in poza albastre, in magazin sunt geam transparent-alb au carcasa metalica neagra sau metalizata si dau o lumina alb-galbuie (nu albastra); fata de cele rotunde, astea ovale imprastie foarte bine pe orizontal lumina. Nubira mea e rosie si ma gandesc ca s-ar asorta binisor cu cele ovale cu carcasa neagra. E posibil ca pe ceata cele rotunde cu lupa sa nu fie practice din cauza fascicolului concentrat?

Share this post


Link to post

Proiectoare pentru cielo clare stie cineva unde si cum? :osanale:  <img src= "> :mrgreen: :shocking:

Share this post


Link to post

Salutare tuturor,

Unde pot gasi si eu un proiector de Leganza ?

Share this post


Link to post

Multumesc oameni buni, am rezolvat-o. Da' n-am avut timp sa mai intru pe -aici.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...