Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

Am kalos sedan 1,4 sx din august, am 8000 km, si dupa ce am pus benzina de la rompetrol fundeni a inceput circu' - tremuraturi ralanti, lipsa demaraj, am consumat-o si am pus omv de 95 - NICI O SCHIMBARE- tremura ca toti dracii si colac peste pupaza mi s-a aprins si becul "engine check"...si a ramas aprins permanent

m-am programat la service luni

tare sunt curios care-i treaba...

sper sa fie doar benzina de vina

Share this post


Link to post

Scuza-ma ca am modificat pozitia postului tau dar mi se pare foarte important. Spune-ne mai multe te rugam si sa ne spui si cum se rezolva. La ce service ai fost?

 

Later Edit: : La ce service te duci?, voiam sa spun.

Share this post


Link to post

pare caz clasic de benzina

Share this post


Link to post

Am fost de dimineata la Di bas si dupa niste teste mi-au zis ca erau erori cauzate de benzina (thank god!). Le-am zis ca am pus de la omv dupa aia de la rompetrol dar au ridicat din umeri si au zis ca sa bag numai benzina de import (cea mai scumpa) fie aia de 98 de la mol sau 100 de omv.

Zis si facut, dupa ce-am iesit din service am bagat de la mol-ul de vizavi de 98 (scrie si pe maner ca-i de import) si sa zic ca merge mai rotund. Pana la proba contrarie...sau pana se aprinde iara becu...

Una peste alt, concluzia mea e ca e jale cu benzinele autohtone mai ales pentru masinile de import aste a mai sensibile. Am avut si matiz si bagam in el de toate si nu a avut nimic niciodata.

Cel mai groaza mi-e ca daca se strica ceva la masina din cauza benzinei - E CLAR CA NU ACOPERA GARANTIA PLATA

Kalosu consuma si mai mult si vrea si de-aia scumpa...  <img src= ("> Slava domnului ca vara nu mi-a facut nici o figura)

Share this post


Link to post

probleme am avut si eu din cauza benzinei... dar nici chiar asa. ma bucur ca ai scapat ieftin si iti recomand numai Mol 98.

Share this post


Link to post

mey da' e sensibiloasa masinutza asta... nu vrea si aditivi separat in benzina? Nu vrea si sa stea in garaj, sa fie mangaiata seara si sa fie pupata pe proiectoare? Auzi domne sa bagi numai OMV100 ca altfel nu merge... Pai ce masina v-ati luat fratzilor, Cadillac? Scrie in cartea tehnica ca merge numai cu benzen de import (100 cifra oktanika)?

Share this post


Link to post

alx, fara atacuri gratuite. Au avut probleme şi maşini mai bune, şi maşini mai proaste de la carburanţii de slabă calitate (vezi multe maşini din grupul VAG cu motorina, sau Liviu pe DaciaClub).

 

Sau vrei să-ţi răspundem şi noi cu aceleaşi replici în cazul în care vei păţi ceva de la benzină ?  <img src= ">

Share this post


Link to post

N-am inteles cum s-a stins becul ala, daca era de la benzina? Ca doar nu ti-au golit rezervorul la service. Inteleg ca au resetat ECM-ul, dar de ce nu s-a mai aprins becul cu aceeasi benzina in rezervor? Lipsesc date esentiale din problema, fie ca ti-au scapat, fie ca le-ai omis socotind ca nu sunt esentiale.

In cazuri de diagnosticare sa cereti un listing amanuntit (ecm-ul pastreaza o intreaga istorie), masina este a voastra si nu a lor. La o garantie nu aveti nici o dovada, iar ei vor folosi numai datele care ii avantajeaza. Povestea asta cu clientul care este vesnic vinovat trebuie sa se termine. Avand experientza Matizului trebuie sa te puna pe ganduri serios "sensibilitatea" pe Kalos. Eu nu cred ca este din proiectare, ci doar particulara masinii tale, iar ei ar trebui s-o rezolve. Solutia cu benzina de import este doar un mod de "a arunca gaina moarta" in bratele clientului.

Share this post


Link to post

tolin, cred ca becul i s-a aprins temporar. sincer nu stiu daca atunci cand am patit-o eu s-a aprins sau nu pentru ca eu stateam cu ochii pe turatie si "engine check" e la mama dracu pe afisajul din mijlocul bordului.

Share this post


Link to post

Asa cred si eu, dar aprinderea temporara sau pentru scurt timp a becului este mai grava daca se repeta. E o dovada de instabilitate sau de un contact electric imperfect, care te poate lasa in pana pe varf de munte.

In toamna asta, am patit o faza mai greu de descris in spatiul acesta, mi-a murit motorul cand intorceam pe o panta si nu a vrut sa mai porneasca desi nu s-a aprins becul ! Am ridicat capota, am miscat de ceva fire, la intamplare, pentru ca nu stiam ce sa-i fac mai repede, blocasem o stradutza ingusta, am dat la cheie si a pornit. Am pus totul pe faptul ca bagasem de citeva zile niste injector cleanner. Nu era o urgentza, dar fac treaba asta regulat, cu un rezervor de benzina inainte de schimbul de ulei. Treaba nu s-a mai repetat pentru ca ajuns acasa am luat la verificat fiecare mufa din compartimentul motor si am curatzat toate furtunele, valvele si traductoarele de pe traseul de aer, inclusiv sonda O2. Dar in cazul din discutie, cei de la service au pus testerul, au dat un mesaj ambiguu si au trimis clientul la plimbare.

Share this post


Link to post

pai de unde stii tolin ca sunt ambigue? poate chiar sunt erori legate de combustie si mi se pare normal sa acuze benzina. sau nu e asa?

Share this post


Link to post

Simplu. Combustie nu inseamna benzina. Aici poate fi suspectat orice este legat de injectia asistata. Motoarele cu ECM ar trebui sa mearga si cu cea mai proasta benzina, pentru ca ECM-ul adapteaza parametrii intr-o gama foarte larga. Cand nu mai face fatza inseamna ca buba este in alta parte, unde ECM-ul nu poate interveni (aer insuficient, presiune benzina mica, scanteie insuficienta si lista poate continua).

Share this post


Link to post

sau apa in benzina. e si asta pe lista, nu?

Share this post


Link to post

vb a scris ca a alimentat de la 2 pompe si 2 comercianti diferiti. Apoi, rezervoarele masinilor moderne sunt construite sa evite astfel de cazuri. Din acest motiv pompa de benzina este in rezervor si ea nu poate trage apa decit daca rezervorul este aproape gol. Dar vb tocmai alimentase si banuiesc ca a bagat mai mult de 2 L, de fiecare data.

Share this post


Link to post

adevarul este ca nu a precizat momentul...

vb ne lamuresti si pe noi?

Share this post


Link to post

Deci, am alimentat la un moment dat de 300.000 de la rompetrol fundeni iar a doua zi au inceput "tremuraturile". E adevarat ca au coincis cu perioada mai geroasa de acum o sapt si ceva..eu am avut si oltcit, dupa care matiz, si nu am acordat prea mare importanta sperand ca odata cu incalzirea motorului vor disparea problemele. O data sau de doua ori cu motorul cald n-a mai tremurat, dar a doua zi de dimineata a reinceput urmand ca dupa aprox. 6 km sa inceapa sa fileze becu galben. Am bagat-o pe maneca si fiindu-mi in drum m-am oprit la Di bas (dar cam cu un sfert de ora inainte becu s-a oprit din clipit). Anyway, fac o intrebare la service si mi se spune ca totu e ok, asa-s kalosurile pretentioase, si ca sa nu mai bag decat de la mol sau omv - da nu mi-au zis si de care (98 asu 100). Zis si facut, pe seara am bagat de 300.000 de la omv stadion national de 95 si facandu-mi cruce am plecat. Tremuraturile n-au incetat iar in dimineata urmatoare becu s-a aprins definitiv. Asta a fost vineri, am sunat la di bas sa ma programez la service pt luni dimineata. De frica, n-am mers cu ea in weekend absolut deloc. Ce sa intamplat de luni stiti deja.

Sper sa va fie de folos expunerea mea.

p.s. nici nu mi-a trecut prin cap sa cer vreun print sau altceva al rezultatelor, fiind prima data cand ajungeam cu masina in service (nici macar verificarea la 1500 km n-am facut-o)

p.p.s mi s-a zis ca becul a ramas aprins datorita catorva "erori de combustibil" care au fost sterse din memorie ( sa inteleg ca chiar daca e becu aprins se poate ca in momentul respectiv sa nu fie nici o problema, el semnaland o eroare mai veche?)

 

bine ca nu mi-au cerut si bani (10 E/ora)

Share this post


Link to post

Prea putine date. Dar vad ca toata lumea s-a plans de statia de la Fundeni. Oricum, chiar daca ai alimentat dupa, cand erai cu becul aprins erai inca pe benzina de acolo.

Ce sa va spun, luati-va Hummer H2. Azi am fost cu unul de 33.000 km. Are indicatoare digitale care spun daca benzina este buna, cit mai tine uleiul (in procente, mergi pe afara schimbi uleiul la 20.000 km, mergi prin Bv, schimbi la 8.000 km), ce filtru trebuie schimbat. Uzina, frate. E proiectat pentru benzina de CO87 si consum 13%. Cu benzina de 95 consumul sare la 16%. Cu benzina Shell V Power n-a vrut sa plece de pe loc. Ulei 5W30, filtru de aer se schimba la 160.000 km, in rest se sufla. In general, pana 160.000 km nu trebuie sa-i faci nimic. 4L si 4 trepte la cv, turatia de croaziera 1600 rpm, asa cum place la roman.

Share this post


Link to post

Deosebit comentariu.

 

Initial scrisesem un reply mai mare (dar mi-am dat seama ca eram off topic, fiind vorba de niste probleme pe care le-am avut cu matizul si modul in care au fost "solutionate" de diverse service-uri mari Daewoo)

 

Nu stiu cum e prin Bv. dar sa stii tolin, ca situatia nu e prea roz in nici un service Opel/Chevy din Buc. A, btw., tolin tu sau vreun cunoscut de-al tau are Kalos? Sau esti mecanic? Ca nu inteleg de ce postezi pe forumu' KLNE...

 

p.s. De unde iau benzina CO 87 in Romania? (In caz ca-mi iau Hummer :)

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa te superi pe mine vb, am postat doar ca sa mai uitam de necazuri. Imi pare rau ca s-a inteles altceva si imi cer scuze. Tu ai motive de suparare pentru ce ai patit cu masina. Nu uita totusi ca forumul este un joc pana la urma.

Share this post


Link to post

Nu m-am suparat :wink:

Share this post


Link to post
A, btw., tolin tu sau vreun cunoscut de-al tau are Kalos? Sau esti mecanic? Ca nu inteleg de ce postezi pe forumu' KLNE...

 

Randurile din citat nu reprezinta un criteriu de selectie. Atata timp cat nu se incalca regulamentul, fiecare are dreptul sa posteze oriunde. Forumul este, in primul rand, un schimb de idei. Cu cat sunt mai "competente", cu atat mai bine... E binevenit si un pic de umor, fara a exagera insa...

Share this post


Link to post

Deci tin sa va zic ca dupa o cura exclusiva de benzina MOL 98 TOT TREMURA MASINA SI CLIPESHTE BECU GALBEN! Cred ca-mi iau campii!

I-am pus si aditiv hexol (ca n-am avut mai multi bani).

Nu mai are nimeni problema asta?

Share this post


Link to post

Nu stiu cat de rau tremura, dar daca se aprinde becul... Fuga cu ea inapoi in service si nu ii lasa pe baieti pana nu o fac cum trebuie.

Spune mai multe despre aprinderea becului: in mers, cat sta aprins, cand se stinge - vreun eveniment care poate fi corelat cu stingerea, vreun eveniment care poate fi corelat cu aprinderea. :(

Share this post


Link to post

Hai sa va spun ce am observat eu. Un fapt ce poate duce la comportamentul care spuneai tu al motorului. Cand am pus benzina nu am bagat pana la capat teava de la pompa in busonul de la rezervor si m-am trezit ca benzina curgea pe jos. Totusi gura de la teava era trecuta de gura busonului. Pe de alta parte, cand deschid usita de la buson, in acel spatiu dintre usita si cabacul busonului care este un spatiu plat se vede mizerie (adica negreala) si se poate lua cu mana.

La ce concluzie am ajuns : Se pare ca acest buson nu este complet etans - fata de caroserie si mai grav s-ar parea ca si fata de teava care duce spre rezervor. Al meu e varianta in 5 usi. Am pus mana prin spatele aripii si nu am putut sa ma lamuresc pe unde s-a putut scurge acea benzina, inca mai studiez... :)

 

La munca aveam o Dacie acum ceva timp. Exact aceasta pb. o avea a neetanseitatii busonului, daca nu erai atent puneai un plin de benzina si mai mult pe jos. Cand au inceput ploile si ninsorile avea momente cand se oprea si nu mai pornea deloc. Nimeni nu-i dadea de cap la service, pana ce un mecanic a observat cauza : in rezervor se adunase noroi si mal de nu iti venea sa crezi, aruncat de roata in rezervor...

 

Acum nu sunt convins ca asta e problema ta, dar daca ce am observat eu la masina mea (care altminteri merge excelent) este agravat la tine, poate sa cauzeze tremuraturi indiferent de unde pui benzina, ca se contamineaza datorita rezervorului de exemplu.

 

Bafta multa !

Share this post


Link to post

FRATILOR! HELP!

Chiar nu mai are nimeni problema cu becu' si tremuratu'? Ca-nebunesc de tot! Astia la service mi-au zis ca tot vine lume cu problema asta ...

Cica se depune din cauza benzinei proaste calamina pe injectoare si singuru mod de a le curata e sa o forjezi la drum lung cu 140 km/h sau in oras sa mergi in 4000 rot/min!!!!

Numai mie mi se pare o ABERATIE totala?!?

Am facut revizia si nici macar nu s-a stins becu!!! Si am pus numa Mol 98 si OMV 100 !

 

Inca odata HEELLLP!!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...