Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

Nu ai argumente ca aceasta benzina ar cauza aprinderea martorului MIL.

Vericule, tu ai citit ce am scris de vreo 4 postari ? Aici nu vorbim despre benzina, ci despre cum se poate merge linistit la 1200-1400 rpm, pe distante scurte si cu motorul rece.

Share this post


Link to post

Eu ii dau o forja in treptele I-II pana la 5000rpm, cand am onoarea sa plec primul de la semafor si motorul este cald, acest lucru intamplandu-se aproape zilnic. Consider ca e mai bine sa previi decat sa vindeci, plus ca masinuta e foarte incantata. M-am scanat recent, durata deschidere injectoare la relanti 2.1ms, si am 4200km. Cred ca-i O.K.

Share this post


Link to post

Ovi, ii dau dreptate lui tolin cu benzina luk98.

Iti permite sa mergi cu masina subturata la nesimtire ca sa zic asa.

 

Pot confirma ca masina merge fara probleme in plaja de turatiii 1000-2000 rpm cu aceasta benzina.

Accelereaza fara sincope chiar si cu AC pornit de la 1000rpm in sus pana la cat te tine inima sa-i dai.

Asta nu inseamna ca daca benzina iti permite, trebuie sa mergi subturat.

 

P.S. Ce senzatie nasoala e sa te tarasti cu vaporul prin Bucuresti.  <img src= )">

P.S. 2 Pacat de motoarele astea sa le chinui sub 3000rpm, ca zau ca cer talpa. :D

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Pe distante scurte factorul este temperatura sub cea normala.Faptul ca mergi mai turat aduce motorul mai repede la acesta temperatura dar nu si bujiile sau supapele de evacuare la temperatura de autocuratare.

Poti sa-l tii turat in parcare la 5000 rot/min sau sa-l alergi cu 6000 rot/min daca nu parcurgi distanta minima de 10km.

Sa numai zic de tuningul din parcare cu bujii perforate,scurtate,electrocutate,etc.

Numai cautati scuze in benzina si cu atit mai mult incetati cu sfaturile la zeama de la rompetrol vs celelalte.

Share this post


Link to post

Interesant, cu benzina asta, s-a urcat in turatie si sincopa de la ~2.600 rpm la ~3.000 rpm, in treapta a II-a, cu A/C pornit la >= 2 si motorul nu foarte incins. Asta confirma parerea ca ECM-urile actuale fac un test de detonatie si corecteaza harta aprinderii, dar in cazul particular al motorului urmarit, imbunatatirile sunt in prima si in a doua treime a plajei de turatie. Asta se vede si la testul de salt treapta (din ralanti in WOT), motorul reactioneaza rapid, urmeaza o ezitare si apoi acceleratia masinii creste la valori nebanuite. Asta imi dovedeste ca la aceasta benzina este bine sa mergi, ori intre 2000-3000 rpm, ori de la 4000 rpm in sus. Ar mai trebui testat si cu EGR-ul scos, pentru ca patinarea spre sus a sincopei n-are alta explicatie decat in caracteristica impusa deschiderii acestei supape. Din pacate, nu pot vedea gradul ei de deschidere pe scanerul meu.

 

@ovi_jer > nu-mi mai vorbi mie despre bujiile de pe motorul meu pentru ca vad ca nici nu stii ce am acum pe el. Fii sigur ca tot ce am pus a fost mai bun decat inainte. In plus, eu n-am nici o problema la motor, pe cand cei care au bujiile originale fac coada pe la service si raporteaza consumuri de 12% in urban.

Share this post


Link to post

De la euro 2 toate ecm-urile corecteaza avansul in functie de detonatii iar egr-ul este deschis in procentaj mai mare daca sonda #2 care analizeaza gazele trecute prin precatalizator sunt mai poluante.

 

Pina la urma o sa schimbi si motorul cu unul de logan si o sa spui ca e mai bun decit cel pus de producator pentru ca consuma mai putin :) )

Cred ca i-ei in calcul alte motorizari sau acelasi motor dar pe alta caroserie cum ar fi aveo.

Share this post


Link to post

Eu pot sa confirm ca se poate merge cat se poate subturat (hai sa zicem 1200-1500), in orice treapta de viteza (dar cu cat treapta e mai inalta, accelerarea trebuie sa fie mai progresiva), cu orice fel de benzina de 95 (nu, nu am incercat d-alea de la benzinarii de sat), fara se se aprinda MILu' pana la 32.000km. Cine da mai mult... sau mai putin?

Pana la o noua oferta, reiau parerea mea (nici nu trebuie sa stiti cum e :D ) ca stilul de condus conteaza, dar nu exclusiv asa cum il descrieti voi, adica doar subturat si cu asta basta. Habar n-am cum e cu reglajul asta de avans si cu rolul EGR, dar daca ar fi dupa voi, motorul meu ar fi trebuit sa-sidea deja duhul de multa vreme. Mda, stiu ca era cam multa "afumatura" pe "cuiul" de la IAC, iar bujiile nu prea aratau bine, dar zau ca MILu' meu (nu Milumil :) ) n-a indraznit sa se aprinda cu motorul pornit.

Acu' dati...

Share this post


Link to post

Pai i-o fi frica ECM-ului de tine ca stie ca esti electronist. =))

 

Hai mai, ca sicer e multa paranoia cu beculetul ala. Mai bine nu-l aveati in bord. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca si la logane ar fi beculet in bord ca la Kalos/Aveo sau mai bine zis ce ar fi prin service-uri la cum merg aia de subturat.  <img src= S">

Share this post


Link to post

A scris Ovi_Jer, la Logan/Solenza nu se aprinde MIL in caz de misfire :) destul de vicleana manevra.

Share this post


Link to post

Am mers zilele trecute cu un Logan care la ralanti avea aceeaşi tremurătură neregulată ca şi Sparkul meu.

 

Acum despre Sparkul meu: după câteva reprize mai urâte de tremurături şi dat în nas la acceleraţie (între 1800 şi 3300rpm) am fost pe autostradă şi i-am dat 4-5000 rpm, şi i-a mai trecut supărarea. După care am fost la service. Mai întâi i-au făcut o resoftare care nu a rezolvat nimic decât că mi-a făcut să se supratureze motorul ca nebunul la schimbarea treptei de viteze. După aceea am făcut a doua resoftare şi talpa începătorului a dispărut. datul în nas a dispărut de tot abia după ce au făcut o decalaminare cu sprayul minune. Am făcut de atunci câteva sute de km numai în afara oraşului, rareori sub 3000 rpm şi maşina merge bine. De azi işi reia cursele zilnice prin Bucureşti. Sunt curios în cât timp îşi va relua obiceiurile.

 

Despre consum: la drum întins 300 km cu 3 persoane + bagaje şi aer condiţionat permanent - 5,5l/100km. În oraş consum permanent 9,5 - 10l/100km indiferent de benzină şi stilul de mers.

Share this post


Link to post

Hai sa va spun o intamplare ciudata. Sambata trecuta impreuna cu inca 2 familii am purces la drum catre Ranca. Pentru cine nu stie Ranca

este o statiune aflata la 1800 m altitudine. Am fost trei masini, eu cu masina lu` nevasta-mea (aveo sedan 1.2), o skoda fabia si un cielo.

La un moment dat, in timp ce urcam, eram pe la releu pt cine stie, masina brusc nu a mai vrut sa traga, i-am dat a 1-a, bagat picioru in ea

la 5000 ture si ma miscam ca melcu. Simultan s-a aprins si check engine. Mi-am zis gata, m-a ajuns si pe mine blestemul chevrolet.

Peste vreo 300 de metri masina si-a revenit da becul nu s-a mai stins. Bun, am ajuns sus, am parcat cu totii, si am inceput sa le povestesc prietenilor

de ce mergem ca melcu. Spre surprinderea mea am aflat cu stupoare ca la toti se intamplase acelasi lucru iar celui cu skoda i s-a aprins EPC pe bord.

Dupa ce nu prea politicos ni se spune ca parcarea unde am lasat masinile este privata si trebuie sa la mutam, ma sui in masina si dupa ce o pornesc

beculetul s-a stins si stins a ramas. Prietenului cu Skoda nu i s-a mai stins EPC-ul si a fost la reprezentanta sa-i reseteze computerul.

In urma unor discutii cu cei de la salvamont de acolo am inteles ca pe traseul dintre Novaci si Ranca se formeaza frecvent goluri de aer, iar basculantistii stiau de acest lucru, iar in momentul cand li se intampla opreau si stateau pana puteau urni basculanta.

Share this post


Link to post

Ce fac aceste goluri de aer?Care-i fenomenul?

Share this post


Link to post

Cumva gol de aer= lipsa de oxigen, ce duce la ardere slaba a combuistibilului deci putere varza...?

 

Din cate stiu acest fenomen se intampla si la altitudini mari, avioanele avand si ele oarece probleme in aceste situatii.

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Sau presiunea barometrica initializata la pornirea motorului nu mai corespunde cu cea curenta, ECM asteptand "sa primeasca" un anumit debit de aer .. ce nu il are la dispozitie.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Off topic:Oare automobilele din capitala Boliviei(3600 m altitudine)La Paz or avea aceleasi probleme?

Share this post


Link to post

Confirm partea cu golurile de aer!

Edited by LYM

Share this post


Link to post
...Oare automobilele din capitala Boliviei(3600 m altitudine)La Paz or avea aceleasi probleme?

Nu, pentru ca presiunea barometrica este citita din senzorul MAP inainte de pornirea motorului. Din informatia asta invatati o lectie: opriti motorul intr-o parcare dupa ce ati ajuns la o altitudime mai mare decat cea de la care ati plecat (sa zicem, de la 0 la 1000 m, cifrele suporta variatii mari) si inainte de un urcus rapid la o altitudine mai mare.

Share this post


Link to post

Eu am aproape 50.000 km si nu am mai avut nici o problema cu check-ul ... merge perfect motorul (deocamdata) , dar la orice drum care il fac in afara o alerg de la 5000 rpm in sus ( 160-180 km/h ) , in Bucuresti am inceput sa merg cu ea destul de normal - schimb cam pe la 4000 rpm , si incerc sa nu merg cu ea mai jos de 2000 rpm .

Edited by DMX

Share this post


Link to post

:rolleyes: @dadu - stai linistit, suntem in extrasezon... Asteapta sa cada bruma si mai vedem.

Share this post


Link to post

Rabdare, vine luna Decembrie.

Share this post


Link to post

De ieri a început să mi se aprindă şi pe GPL şi pe benzină, dar numai când vrea el şi consumul e in limite normale, ba chiar cel pe gaz e mai mic. Revin cu o intrebare până să ajung să pun scanerul pe ea: de la ce ar putea fi?!

Share this post


Link to post

Ti-ai luat Kalos prietene?  <img src= )">

Share this post


Link to post

Nu am urmărt "problemele" Kalos-ului, dar dacă aşa face ăsta, da, cred că mi-am luat Kalos. :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...