Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

Eu am Cielo Euro 3, alimentez de la Petrom cu 95, merge foarte bine. Si gaz tot de acolo pun si am fost multumit. Am patit si eu de vreo 2 ori (am 3k la bord), sa opresc masina dupa 200 m, oprit motor, aruncat gunoiul, pornit motor la a doua cheie. Dar daca la gerurile care au fost a pornit la prima, nu vad de ce sa-mi fac probleme. Sau ar trebui? :-?

Ce zice @ovi? La Moeciu n-am mai apucat sa te abordez... Nici n-am vrut sa te stresez, ca doar eram la distractie. Poate la mare.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Mi se pare ca n-ar trebui sa dam vina pe producatori ci pe distribuitori. > :)

 

Chiar citeam pe undeva ca, la service, in cazul anumitor defecte, reclamantul trebuie intrebat cum si de unde obisnuieste sa alimenteze si daca se uita la starea statiilor de la care alimenteaza, pornind de la curatenia din curte si pana la starea pompelor, cat si la micile servicii (cum ar fi si ultensila de spalat parbrizul din galeata cu apa (curata). Toate astea denota oarece respect pentru client, ceea ce se extinde si asupra combustibilului pe care il ofera.

 

Ponind de la aceste considerente in alegerea unui distribuitor, (ne)sansa de a cumpara un combustibil care va strica masina se reduce la una mai usoara, cum ar fi cumpararea benzinei 95 de sub eticheta de 98.

 

De exemplu, cand o duc pe GetaRoscata la statia (Petrom) de pe strada mea, isi pierde "ambitia". Nu mi s-a intamplat o singura data si nici chiar benzina mai scumpa nu i-a placut. Nu am incercat si alte statii Petrom...

 

Benzina e foarte usor de eliminat dintre cauzele unui defect: ti se pare ca nu merge masina bine? Schimba statia. In cazul aparitiei unui defect ai 90% siguranta ca nu e de la benzina.

 

Asta ca sa nu mai dam vina pe ea :drinkers:

Share this post


Link to post

Va rog sa reveniti la subiect.

Share this post


Link to post

De acord! Din perspectiva mea subiectul a fost deviat aici.

Ar putea fi si asta o varianta (desi sincer sa fiu, n-am facut decat o referire la un post anterior, ma rog, fiecare cu stilul sau "glumet"). Ma gandeam insa ca n-ar strica, pentru orice eventualitate ca acel "comutator" sa fie cat de cat mai la indemana. Ba chiar ma gandesc ca si siguranta care poate fi scoasa pentru a da reset la ECM ar putea fi "automatizata" cu un intrerupator (daca tot se "recomanda" sa-i tot tragem la reseti). Dar aici riscul e ceva mai mare, ca poti sa te trezesti cu motorul "taiat" daca nu-i facuta treaba ca lumea.

Share this post


Link to post

Crezi ca aici discutam perspectivele cuiva sau crezi ca orice problema la o masina se rezolva prin montarea unui intrerupator?Te inseli.

Comutatorul acela este defapt un jumper care se seteaza in functie de tara unde se livreaza in functie de benzina comercializata in tara respectiva.Deci nu e necesar nici un intrerupator.

Share this post


Link to post

Ovi, hai sa-ti dau un exemplu.

Sa zicem ca eu vreau in oras sa folosesc o benzina si la drum intins alta.

Dupa parerea ta chestia asta ar trebui sa o fac asa: orasul sa fie intr-o tara si drumul intins in alta. Sau sa-mi bag degetele pe ici pe colo pe la motor, daca ma hotarasc sa raman in tara asta. Eu zic ca nu ar strica un ceva mai comod.

Cat despre constructia si utilizarea jumperului-comutator am aflat si eu, recunosc pornind de la informatia furnizata de tine.

In fine, recunosc ca mi-am permis sa am propria perspectiva, dar nu mi-am permis sa ma duc mai departe decat unul din posturile celui ce ne-a facut invitatia la "revenirea pe drumul cel bun".

De fapt, in masura in care multa lume zice ca una din cauzele tremuraturilor este si benzina, zic ca "perspectiva" asta are legatura cu subiectul. Oricum, nu mai zic aici de asa ceva. Am tacut.

Share this post


Link to post

1.Din practica iti spun ca merge cel mai bine pe CO91 indiferent de benzina :D .

2.Motorul incepe sa mearga bine de la reset abea dupa cateva cicluri de pornire la rece.

3.Sincer nu am observat mare diferenta in cateva tari europene la benzina indiferent de calitate decit la pret si asta pentru ca benzina normala este foarte buna.

4.Daca scoti jumperul si mergi 1000 km de la reset iti garantez eu ca nu mai treci pe CO95.

Share this post


Link to post

subscriu la 4) !

Share this post


Link to post

As putea fi de acord cu voi, dar am o mica jena legata de faptul ca orice chestie aparent absolut favorabila are si un "revers" al medaliei.

Nu vreti sa spuneti vreo doua vorbe si despre asta?

Ah si mai era ceva: poate nu par, dar am si eu o doza de minitehnicus, adica nu mi-ar strica niste butoane mascate de unde sa fac niste smecherii de teste. Totu' e sa nu fie asa... stridente.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post
4.Daca scoti jumperul si mergi 1000 km de la reset iti garantez eu ca nu mai treci pe CO95.

Merge chestia asta si la Cielo?

Share this post


Link to post

La urmatoarea intalnire ne ocupam si de asta :D

Share this post


Link to post

Ahaa!!!! Lasind gluma deoparte, acest comutator afecteaza motorul dpdv mecanic sau este doar o schimbare de 'management' pt. ECU?

Share this post


Link to post

Exact ultima parte :)

Share this post


Link to post
La urmatoarea intalnire ne ocupam si de asta :D

Multumesc de pe acum maestre!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sa revenim la subiect :Rog pe unul din detinatorii kalos la care se aprinde martorul check sa comute pe CO91 sa dea reset la ecm si sa revina cu impresii dupa 1000 km.

Share this post


Link to post

Mda, asta zic ca e o proba buna.

Desi nu mi se aprinde becul ala, o sa iau si eu o gura de aer azi si sa scap de "scurtul" ala, ca si asa ultimul (dupa singurul reset) "idle learn" nu mi-a iesit prea bine.

Share this post


Link to post

Ma ajuta cineva sa gasesc si eu acel nenorocit de jumper???

Din cate am inteles la kalos e undeva pe langa borcanul cu lichid de racire, ei, eu nu il gasesc la lacetti-ul meu pe acolo...

Poate daca ma ajuta cineva sa imi puna o poza cu cel de pe kalos, sa il vad cum arata sa stiu defapt ce caut...multumiri...

Share this post


Link to post

Ma intreb totusi: daca folosind benzina CO95 si fixand comutatorul pe CO91 obtinem rezultate mai bune (calculatorul stie ca este benzina cu CO mai mic, dar de fapt benzina este spre maximul intervalului tratat) de ce nu se intampla acelasi lucru si lasand comutatorul pe CO95 si folosind CO98 sau mai mare?

Nu de alta, dar nu am mai pierde din puterea motorului (pierdere pe care o remarcase si tolin_afc intr-in post anterior, la un Matiz)

 

Si un link foarte interesant despre benzina.

Edited by saruman

Share this post


Link to post

Benzina de 95 are minim 91 iar cea de 98-100 are minim 95 in romania.

In toate cazurile ea are minusul.

Mai ai ceva de remarcat aici?Pe forumul acesta este irelevant numarul de posturi.Deci scrie numai la subiect si numai daca este necesar.

Share this post


Link to post

Am vazut cum arata, am vazut si unul pe opel astra 96, am desfacut vasul de expansiune sa ma uit sub el, nimic, nada...exista probabilitatea sa nu aiba, sau sa nu fie situat in compartimentul motor???

Share this post


Link to post

Din cate zice in manual (2004), atat pe Kalos, cat si pe Lacetti sunt trei tipuri de ECM:

MR-140 (Kalos): 1 singur pin ECM la masa sau "in aer"

HV-240 (Kalos, Lacetti) - 2 pini ECM la masa sau "in aer"

SIRIUS D4

In paranteze sunt masinile care au comutator/jumper RON in dotarile cu ECM-ul respectiv, conform schemelor din manual.

Interesant e ca HV-240 are 2 pini de la ECM implicati. Oare se pot seta mai multe variante (teoretic 4)?

Share this post


Link to post

Toate suporta setarile CO 83,89,91 si 95.

Share this post


Link to post

Cred ca totul depinde de tabelele din ECM. De ex. la motorul de 1,15L vad ca nu se pierde din putere, nu pot afirma ca se castiga, desi asa pare, dar simplele observatii sunt tare subiective, doar standul poate spune asta. N-am avut ocazia astazi sa fac o proba la viteza maxima, dar probele facute in treptele 1 si 2 mi-au aratat ca motorul urca rapid in limitare, turatie la care atinge usor valorile de viteza calculate (51, 89 km/h). Testul convingator cred ca a fost cel din treapata a I-a la care cresterea de turatie a fost naturala, fara greutatea resimtita anterior. Din pacate, testul facut se suprapune si cu experimentul unor bujii custom, asa ca ma pot afla si intr-un "complex fericit de imprejurari", tot asa cum puteam fi intr-o situatie inversa.

Cert este ca pastrez aceasta combinatie si astept momentul unui test de viteza maxima in treptele 3, 4 si 5.

Share this post


Link to post

Salut, tocmai mi s-a aprins si mie martorul check la sparcul meu, asta se intimpla ieri simbata.

 

Am dat telefon la dealer si nu lucrau;

 

Dau tel la GM Euro service si foarte amabili, imi dau numerele de la DIBAS si GTT sa ma programez la service si imi spun sa revin cu un telefon dupa programare, (*) sa trimita o platforma la Pitesti sa ia masina sa o duca la service (*) pentru treaba asta eu unu dau un sac de bile albe la GM, da consider prea mare deranjul ... docamdata, da e bine de stiut ca treaba cu garantia europeana chiar functioneaza :banana:

 

 

Deci sa revenim simbata pe la ora 13 si ceva nu a raspuns la tel decit GTT si din discutia avuta cu o persoana de la service mi-au spus ca pot circula atita timp cait verific sa am ulei, apa si sa nu am scurgeri ...

 

Luni o sa merg la Pitesti de unde am luat masina sa vad daca rezolv daca nu o pun la pachet :D

 

Trepidatii nu are decit la relany in rest merge perfect, problema e ca in cartea tehnica scrie ca in momentu cind apare o defectiune calculatoru trece pe un program de backup ... :-W asa scrie

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...