Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Revizie 20.000km Matiz

Recommended Posts

Romintrade, la intrarea in cartierul Stupini. Pe vremuri (Matiz) am fost pe la el. Oricum, oricare este mai bun decat IATSA.

 

Daca nu te superi , as dori sa tinem legatura pe e-mail (etc) . Cu cate stii tu esti mai bun decat toti mecanicii de la IATSA BV. Daca doresti => | iulianbc_bc @ yahoo.com | , vazand ca locuiesti in Bv. poate ne vedem , sau poate exista un fan club Matiz si prin Bv. si evident ca eu nu stiu .

Multumesc !  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salutare.

Am facut si eu revizia de 20.000km dupa 1 an avand real doar 8400km. Operatia s-a desfasurat la Autonet unde am facut toate reviziile de pana acum. Am venit cu uleiul (Daewoo 10w30) si filtrul meu luate de la magazinul acela de la Apaca Militari. Totual a durat aprox 1,5h.

Costuri:

Ulei + filtru 87ron

Revizie 80ron.

Total 167ron

In rest nu a fost nimic inlocuit, s-au facut doar verificari, au completat lichidul de racire ca era cam spre minim.

Buburuza merge ok si inainte si dupa revizie, nu am probleme (inca) cu amortizoarele sau schimbarea in treapta a 2 a sau a 3 a de viteza cum am mai citit pe forum ca se intampla la majoritatea Matizurilor . Un singur lucru nu s-a imbunatatit insa: un scartait usor la pedala de ambreiaj la care au dat cu spray wd40 pentru remediere dar a disparut doar pentru scurt timp acest fenomen.

Share this post


Link to post

Din nou la Sebastian!! Foarte multumit la Revizia de 18 luni(30k).

 

- filtru ulei

- filtru aer

- 2 suruburi

- lichid frana (500ml)

- 3 buji Chanpion

- +Manopera

 

=395 Ron cu tot cu tva si uleiul meu!

 

Sincer imi parea scump mai ales ca eu am adus uleiul dar fata de Radacini (Giurgiului) unde ORA era mai scumpa (53.70 fata de 50.00) si nu ma primea cu uleiul meu, mai pui aglomeratia si faptul ca mie personal mi sa parut ca se poarta frumos cu clientii dar de masina nu le pasa, E MAI BINE LA SEBASTIAN!!!

Share this post


Link to post

revizia de 20.000 la 18.000 Km (precaut prin ce conditii circulam cu masinile..)

 

schimbat toate cele...in afara ca mi-au schimbat si bujiile, care dupa cum vad in manual trebuiesc schimbate la minim 30.000 Km..ma rog..mi-am luat o teapa de 40 RON..asta e

 

 

Am pus Mobil 5w-40 si o doza de super dura lube...sa vedem in timp efectele

Share this post


Link to post

Unde ai facut revizia? Duralube e cam devreme pentru motorul tau de doar 18000km, dar e masina si alegerea ta.

Daca ai veni pe la intalniri, ai avea numai de castigat.

Share this post


Link to post

la raver fac reviziile

 

se pare ca duralube nu ingroasa uleiul, el doar reduce uzura...asa ca mai bine sa incep de pe acum cand nu e uzura mare decat atunci cand apare

 

o sa incep si eu sa vin in 2 saptamani, sa mai dau cu urechea la "sfatul inteleptilor" :mrgreen: , dar din proprie experienta e mai bine sa previn decat sa incerc sa remediez pe mai tarziu

se pare ca super dura lube asta trateaza si simeringurile, le umfla, ce-o face el, numai de lauda am auzit, dar sunt si pareri impartite

 

parerea mea, daca ai un ulei bun in motor, dura lube nu are cum sa strice, ci doar sa imbunatateasca performantele si durabilitatea motorului

 

app, Raver se pare ca nu mai e dealer daewoo, doar mai face service-ul masinilor pana ies din garantie, acum s-au dat cu Kia, alti coreeni.

Share this post


Link to post

Ai citit specificatiile producatorilor de ulei? Din cate stiu eu nici un producator mare de uleiuri nu recomanda folosirea aditivilor, uleiul fiind deja aditivat. Nu ai de unde sa stii cum se modifica compozitia chimica a uleiului si astfel sa fie afectate radical proprietatile lui. Ca tu vezi ca nu e mai gros sau mai subtire asta nu inseamna ca nu si-a modificat proprietatile. Eu zic sa renunti la asemenea "leacuri bebesti". Cum ai spus si tu, rezultatele se vad in timp, si s-ar putea sa fie prea tarziu. Un ulei de calitate face mult mai mult decat oricare ulei+aditivi.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

asta cica nu ar fi aditiv, ci e o chestie care adera in metal, nu se amesteca cu uleiul ci particulele astea SR3 s-ar depune pe metal si ar lasa uleiul in pace

 

 

"pana mea" acum...cu ce-o face.. :drinkers:

 

de stricat sunt sigur ca nu strica

Share this post


Link to post

Dupa ce ai introdus flaconul de dura lube ai sesizat vre-o modificare a zgomotelor la motor ?

Share this post


Link to post

Man, ba se amesteca foarte mult cu uleiul! "This state of the art treatment blends with your oil to reduce friction."

In plus de asta, nu au nici un fel de detaliu tehnic despre produsul comercializat pe site-ul lor, numai baliverne.

 

http://www.duralube.com/

 

Treaba ta, dar eu zic ca nu ai facut bine ce ai facut.

Share this post


Link to post
Dupa ce ai introdus flaconul de dura lube ai sesizat vre-o modificare a zgomotelor la motor ?

 

da, tacane tot timpul acum, inainte tacanea numai dupa un timp mai indelungat de exploatare

 

este tacanitul ala care il au toate, normal cica

Share this post


Link to post

Pai ... se amesteca, dar poate nu interactioneaza !

 

Caz real: Dacia papuc 1400, se rupe cureaua de la ventilator, se merge cu ea (nu se stie de cat timp era rupta, soarele era din fata si nu s-a vazut cand s-a aprins becul de la apa), cand a fost apasat ambreiajul prima data motorul s-a oprit brusc. Electromotorul nu a avut putere sa-l invarta. Dupa racirea motorului si inlocuirea curelei motorul functiona. Singurul defect aparut a fost o vaga bataie de "fusta" de piston.

PS. Nu spun ca Dura Lube este bun sau nu ci am prezentat un caz in care se poate ca acest produs sa fi facut ceva bun. Uleiul din motor era Carrier Boton - deci naspa.

Share this post


Link to post

Facut revizia de 20 000 km sau un an ( de fapt 17 600 ) la Automar ploiesti (cei care mi-au si vandut masina).

 

Schimbat:

-ulei 10W30 Daewoo

-filtru de ulei

 

Au mai verificat ei suspensiile si franele (banuiesc) pe un dyno. In rest verificarile de rigoare... Totul a durat 35-40 min. Au mai reparat avaria pe garantie, semnaliza doar stanga, nu ambele,. Cred ca atunci cand mi-au instalat alarma + inchiderea acum un an au stricat ei ceva pe acolo...

 

S-au facturat 211 roni, cu manopera pentru 2,2 ore la 47 ron/h ( asa se preciza si intr-un tabel cu timpul de revizii ) si un spray degrivant pentru frane spate.

 

Sunt multumit ca nu au facut mai mult, pentru ca restul il fac in regie proprie :) , adica schimbat filtru de aer, verificat buji si poate schimbat filtrul de benzina. Cam scumpicel doar pentru un schimb de ulei.

Share this post


Link to post

revizie 20000 km Matiz Euro 4 GPL

 

am facut revizia la RADACINI PLEVNEI

m-au programat repede. am intrat de dimineata

la ultima revizie - cea de 10000 de km - am avut impresia unui tratament superficial. ca urmare - abia la aceasta revizie am observat - era sarit un arc la roata din spate.. si in felul acesta frana de mana oprea masina definitiv doar la treapta a 6. si in plus pana la aceasta revizie tot scartaia o roata la curbe si al umezeala - un scartait care crestea in frecventa cu viteza.

 

revenind

 

masina a fost preluata de un mecanic - cam prost dispus - am sarit cu o "atentie" si tipu sa ocupat serios de masina.. mi-a facut cam toate operatiile din manual. nu sunt sigur de piulite si de reglaj relanti - unde a zis ca nu are ce sa-i faca. in schimb mi-a reglat multe alte chestii inclusiv sabotii si echilibrat rotile. tipu a fost cam morocanos - dar a facut treaba buna.

mi-a schimbat niste chestii de pe langa suspensii de la rotile din fata - au intrat pe garantie - erau niste chestii din cauciuc masiv puse deasupra suspensiilor.

 

dupa vreo 3 ore am intrat si la electrician. acolo mi-au verificat parametrii pt gaz si slava Domnului mi-au spus ca nu e cazul sa schimbe filtrele de GPL - era cam un milion bucata - parametrii erau buni si la intrare si la iesire.

au rezolvat o problema veche a masinii - si anume intr-o mufa de la stergator erau probleme si eu nu aveam 2 viteze de stergere ci doar una, cea foarte rapida - rezolvat acum pe garantie.

nu au fost alte probleme, in schimb a durat foarte mult.

in total am stat pe acolo jumatate de zi.

 

oamenii au parut oarecum lipsiti de interes - :D a trebuit sa-i "motivez" putin - sau/si nu foarte priceputi. stiau ei ce stiau dar ma asteptam sa stie mai multe. de ce spun asta? fiindca au fost vreo cateva intrebari la care au ridicat din umeri. iar problema cu stergatorul s-a rezolvat destul de greu.

 

la final tipul la care plateam cel de la receptie.. s-a luat de mine - ca de ce am stat in service pe perioada realizarii lucrarii.

ma intreb eu oare.. daca nu as fi stat in service oare tot la fel de seriosi ar fi fost oamenii? cine mi-ar fi garantat mie rezolvarea problemei cu stergatorul care deja a fost refuzata de alt service?

 

in total m-a costat 456 ron din care nu au facut parte schimbarea chestiilor de deasupra suspensiilor (ore+produs) si nici schimbarea manetei de stergator(ore+produs).

 

si inca ceva.

 

am vrut sa rezolv pe garantie si faptul ca inchiderea centralizata montata la RADACINI GIURGIULUI tzacane la curbe si la balansul masinii.. si surpriza - am fost refuzat chiar cu "insistente".

mi s-a spus sa merg la Radacini Giurgiului sa o rezlve fiindca ei mi-au montat-o. destul de ciudat mai ales ca tot cei de la radacini mi-au montat-o cand am achizitionat masina de la ei.

 

 

am scris aceste randuri in speranta ca veti avea informatii la zi privind o revizie de 20k si pentru un Matiz cu GPL.

Share this post


Link to post

Matiz Euro 4 LPG+AC+ABG .

Pe mine m-a costat 270 Ron. Nu stiu de ce tot imi schimba la 10000km filtrul de benzina cand eu merg cel mai mult pe gaz. Oricum s-a schimbat si denumirea service-ului , vad ca acum se numeste Ford Romania SA.Nu ma asteptam sa platesc atat de mult. Nu costa piesele cat manopera. Au terminat revizia intr-o ora si mi-au facturat 3.5 h.

Share this post


Link to post
Matiz Euro 4 LPG+AC+ABG .

Pe mine m-a costat 270 Ron. Nu stiu de ce tot imi schimba la 10000km filtrul de benzina cand eu merg cel mai mult pe gaz. Oricum s-a schimbat si denumirea service-ului , vad ca acum se numeste Ford Romania SA.Nu ma asteptam sa platesc atat de mult. Nu costa piesele cat manopera. Au terminat revizia intr-o ora si mi-au facturat 3.5 h.

 

Ti-au facut o calibrare la instalatia de gaz?

Share this post


Link to post

Nu s-a facut nici o calibrare. Oricum masina consuma putin peste limitele producatorului. Consumul mixt la producator este parca 6. 1/100km pe LPG , mie imi consuma intre 6.3-6.7/100km LPG(cu AC) . Singurul consum exagerat de 9-9.5 LPG l-am avut in cele 2 saptamani de iarna (ianuarie) cand zapada a depasit vreo 30cm si s-a circulat foarte greu prin Craiova.

Share this post


Link to post

Am mai "bifat" si eu o revizie zilele trecute, intrucat am trecut de 20k km...

Fata de cea de aici n-am avut prea mult de munca, si nici prea multe schimburi de facut.

Am schimbat filtrul de aer, de benzina, am verificat bujiile, am curatat franele, verificat curelele, reglat cursa ambreiajului, verificat/gresat rulmenti.

In septembrie, voi inlocui si uleiul si filtrul de ulei (il tin cam 10-12k km, dat fiind faptul ca majoritatea ii fac pe afara).

Share this post


Link to post

Dar ce ulei ai bagat de il schimbi peste 10 mii?

Asa vizual.. nu e negru ca taciunele la 10mii? :D

Share this post


Link to post

Valvoline Syn Power 5w30. Acum, la 5k si un pic de km, arata excelent (la fel merge si motorul), dar oricum, ii voi mai "monitoriza" vizual evolutia :)

Share this post


Link to post

Trebuia sa fac revizia de 1 an/20.000 km(oricum sunt pe la 10.000km) de ceva timp , dar am renuntat pentru ca mi se pare exagerat sa dai 75Ron/h manopera si sa-ti mai puna si vreo 3 ore...+ulei 10W40 la un motoras cu nici 5000 km la bord. Asa ca am renuntat la garantie si am sa schimb tot ce trebuie cu consumabile cumparate de mine (ulei Valvoline Syn Power 5w30) la un alt service peste vreo 2 luni si din cate am calculat ies cam la 40% la plata facturii. Acum motorul e cam zgomotos si consumul exclusiv in oras nu scade sub 8,5% sub nici o forma.

PS : Nu faceti ca mine , sa pierdeti garantia , dar eu sunt suparat rau financiar dupa prima revizie:

--------------------

Revizie de 6 luni :

Piese si materiale :3 litri ulei 10W40 , 2 litri ulei transmisie , 1 filtru ulei =135 lei

Manopera :2,7 ore *75 lei /h=203 lei

TOTAL:aprox 340 lei.

Cam scumpe reviziile la MATIZ!

--------------------

Share this post


Link to post

Pai si te miri ca ai motor zgomotos si consum mare? Schimba marmelada aia de ulei :|

Share this post


Link to post

Facut revizia de 20.000(masina are 1 an si 1 luna si 13000km).Am refuzat filtru de aer(motiv ca era curat si pot sa-l schim si singur) de filtru de benzina nici nu au pomenit, urmand sa schimb doar uleiul si filtru. Bineinteles ca am avut o surpriza au aparut cu ulei Mobil 10w40(nici macar ca data trecuta 5w40), motivand ca acu e cald, ca e semisintetic si ca nu e nici o probl. Am insistat sa nu bage 3 L ci doar 2,7 L .

Cost total (manopera , ulei si filtru) 135 lei

Share this post


Link to post

Vad ca a devenit moda sa se bage in motoare numai ulei de mana a doua.

Share this post


Link to post

Din pacate asa e, si daca le spui sa schimbe respectivul "ulei" (posesorilor de masina) se supara pe tine... asa bine-i conving (sa nu zic altfel) mecanicii, ca ala e cel mai potrivit incat...

Mai era parca acum ceva timp cineva care lauda uleiul 15w ..la Matiz de 8-10k km :mda:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...