Jump to content
Sign in to follow this  
Elfu

Zgomote La Servodirectie @ Lacetti

Recommended Posts

Intre timp mi-a aparut de vreo saptamana un suierat enervant la directie. Masina are 20100 km la bord. Probabil ca saptamana viitoare ma duc in service sa vad ce si cum. La cea mai mica miscare de volan suiera. Inainte facea doar cand fortam directia, acum face din senin cand are chef, nu tot timpul. Cu rotile virate la maxim zgomotul deja devine enervant.

 

Parca tu te plangeai de aceeasi problema, nu mai tin minte exact. :scarpin:

 

Directia merge la fel ca si inainte doar ca e zgomotoasa, oricum chevrolet are o bila neagra daca se ajunge la inlocuirea directiei in doar 20.000 de km. Astept sa vad ce o sa-mi zica in service, pana atunci ii iert desi ma deranjeaza sa-mi pierd timpul aiurea pe la dealeri.

 

P.S. Eurogarantia e valabila si in RO? Adica faza aia cu masina la schimb pe perioada service-ului la o reparatie in garantie.

 

LE: Zgomotul se aude mai tare cand masina sta pe loc si virez rotile, dar de asemenea se aude si in mers dar mai incet. De vreo cateva zile odata cu scaderea temperaturii, am observat si mici fluctuatii la turatia de relanti... cam in aceeasi perioada cu aparitia suieratului la directie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

@NightElf eu am acel suierat(scartait) atunci cand virez rotile, dar se aude firaj, daca dau muzica un pic mai tare nu se aude, si am vazut ca apare atunci cand dau prin balti, sau cand e frig afara ... si perfidus are la fel. Uitate prin posturi pe aici (parca) deoarece cineva acest zgomot. Ti-as da linkul direct, dar nu gasesc pe moment si trebuie sa plec de acasa. Stai linistit ca nu are nimic, eu am mers mult cu acel zgomot, si nu are nimic, directia merge bine, nu am avut probleme. Bafta !

Share this post


Link to post

Confirm, a inceput sa fie enervant si la mine suieratul la rotirea volanului, cand fac manevre cu viteza redusa (pana la 15-20 km/h).

Ma enerveaza pentru ca pana ajung sa bag masina in garaj am un traseu complicat pe aleile dintre blocuri si suiera ca naiba...

In mod sigur e legat de umezeala si frigul de afara, cand a fost cald nu a mai facut asa sau facea mult mai putin.

Si cand stau cu urechile ciulite la sunetele masinii mai aud din cand in cand o vibratie in directie ce se simte si in volan, o data la o rotatie completa a rotii, la viteza sub 40Km/h. Parca ar fi un rulment pe fata :scarpin: .

Share this post


Link to post

Schimbati sau curatati cu ceva cureaua de accesorii ;) La nubira mea facea la fel pe la vreo 25k km. La 28 k am schimbat curelele si suieratul/vibratia a disparut. Acum am 46k si a reinceput sa apara.

Share this post


Link to post

Si cu ce s-ar putea curata cureaua ? Ma refer la ce chimicale, ca de schimbat e inca departe gandul ...

Share this post


Link to post

E vorba de cureaua de accesorii, da? :) Eu o spal cam o data pe luna, cu apa si detergent de vase, asa cum spal si motorul.

Share this post


Link to post

Dar cam care ar fi logica faptului ca face numai cand e frig sau cand e ud ?

Share this post


Link to post

Patineaza pe role nu? Logic :P

Si mai face cand se uzeaza, din acelasi motiv.

Share this post


Link to post

Mircea, ce anume face cureaua aia?

Oricum nu intentionez sa-mi bag nasul, intreb sa nu mor prost, macar sa stiu unde sa ma uit daca o bag in service.

 

Observ ca e o problema generalizata. Daca ajuta cu ceva informatia... cat timp nu a mai suierat, turatia la relanti a fost ok. In momentul in care a inceput sa faca a inceput sa varieze (mai mult sa scada) turatia la relanti.

 

Ma gandeam sa dau un reset urmat de unidle learn duminica, desi cred ca cel mai intelept ar fi sa ma duc in service.

 

P.S. Uzura in 20.000 de km... Hmm cam devreme, inseamna ca o sa o schimb cam de 4-5 ori in 3 ani cat am garantie dupa care marit masina imediat. :rolleyes:

 

Oricum daca "asa face toate", macar sa-mi puna curea cu holograma data viitoare.

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Deci, cureaua aia e din cauciuc si in timp se uzeaza. Asta ar fi un aspect. Un altul al fi ca, la drumurile ''curate'' pe care le avem, acumuleaza praf, apa, impreuna cu reziduuri provenite din uzura curelei. Toate astea adunate fac ca la o sarcina mai mare, cum ar fi AC, servodirectie etc, precum si la umezeala excesiva sau frig (cauciucul se intareste, isi pierde din elasticitate) cureaua sa patineze pe fulie, mai mult sau mai putin. De aici suieratul pe care-l auziti.

Legat de durata ei de viata, eu aveam 28k km si 3 ani si jumatate cand am inlocuit-o. Asta noua are deja peste 18 k si a inceput deja sa se perceapa suieratul. Dupa ce spal motorul, nu se mai aude, cam 2-3 saptamani, apoi incepe iar.

 

PS Chestia asta am mai spus-o la caseta de directie, pe sectiunea de probleme tehnice, unde i-ar cam fi locul ;)

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Am citit topicul ala acum in fuga. Am vazut ca zicea ceva ovi_jer de nivelul uleiului la servodirectie sa nu fie mic. Are idee cine unde se afla borcanasul la Lacetti. Poate e de acolo. Intreb si dau cu presupusul. Pana la proba contrarie refuz sa cred ca s-a uzat cureaua aia asa usor. Oricum dupa ce ma duc in service decid daca dau o bila neagra sau nu la chevy si daca mai recomand sau nu Lacetti la cineva, merci. :)

 

P.S. daca s-ar uza si la mine dupa 3 ani ar fi ok, dar dupa ~9luni hmm... e cam devreme.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Din cate am inteles din ce a postat Mircea, nu e vorba de uzura. Daca practici des mersul pe drumuri pline de praf, cum sugereaza avatarul tau, ai un posibil raspuns.

Share this post


Link to post

Sato, e suficient si Bucurestiul.

Share this post


Link to post

Merci ca ai mutat discutiile aici Mircea.

 

@Satori... pai nu merg toata ziua pe drumuri neasflatate, in schimb masina sta zilnic parcata pe o strada foarte circulata. Daca o spal dimineta, seara cand plec de la birou deja e plina de praf.

Oricum, daca e de la praf, no offence dar mi se pare mai sensibila ca loganul si nu sunt fan zkr.

 

Sper sa fie cum ziceti voi. Va tin la curent. Sper sa am timp sa ajung in service saptamana viitoare. :redface:

 

LE: Unde se afla cureaua aia? Incerc sa o spal duminica sa vedem ce si cum.

post-5141-1189195043_thumb.jpg

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

In stanga motorului cum te uiti. E imposibil sa n-o vezi. E foarte lunga si mai are o chestie: e striata! Adica pastreaza cu succes jegul acolo.

Nu e nevoie sa faci drumuri prin praf etc, e suficient ca in timp sa se stranga mizerie in striatiile alea.

La logan, sa vezi ce frumos cade turatia cand virezi pe loc, sau ce fain tiuie servodirectia electrica de la dci. In permanenta.

Share this post


Link to post

Un desen o sa fie mai de folos...  <img src= )">

post-1361-1189195839_thumb.jpg

 

Pe sageata 1 se vede cureaua puchinoasa, iar la 2 e vasul cu lichidul de servo, cu nivelul vad ca stai foarte bine.

Share this post


Link to post

Merci @perfidus si Mircea.

 

Spal duminica. :drinkers:

Share this post


Link to post

:o fftopic: Tot bagi, spala si motorul, ca e jegoooosss. Cu motorul rece rece, dai frumusel cu fairy sau orice detergent de vase lichid care dizolva grasimi, eventual cu un pulverizator, apoi freci nitel cu o perie/pensula prin zonele mai jegoase, apoi clatesti cu apa rece si lasi motorul sa mearga pana se usuca. Si pe urma faci poze sa le pastrezi cand mai ai nevoie :P

Share this post


Link to post

:o fftopic: Pai poza aia e facuta in Bulgaria dupa ce l-am rupt in doua. Mai inainte cu o saptamana il dadusem cu spray de bord mat si era curat. :(

Share this post


Link to post

Bre, eu am zis sa-l speli, nu sa-i dai cu ... printre brazi ;)

Share this post


Link to post

Ok boss, promit sa nu se mai intample. O sa-l fac ca nou. :tongue: :drinkers:

Share this post


Link to post

Eu nu am probleme cu acel suerat, adica este foarte rar si nu ma deranjeaza.

Apare pe frig unde cred ca cureaua are de muncit mai mult cu un ulei mai vascos si mai patineaza putin sau pe umezeala unde aderenta curelei cred ca este mai mica si duce iar la patinarea ei. Insa repet este foarte rar fenomenul.

 

Problema este ca la 23.000 trebuie sa schimb caseta de directie deoarece am un mic joc cand motorul este pornit si se misca usor de volan stanga dreapta se aude un zgomot si se simte ca este acel joc care vine din caseta.

Acelasi joc este si la perfidus si Alinutz numai ca la mine este putin mai accentuat insa a aparut recent fata de ei care zic ca il au de la inceput.

Am fost la Pitesti acum 2 saptamani si au fost de acord sa schimbe caseta numai ca de atunci nu au mai dat nici un telefon. Bine nici eu nu ma grabesc sa o schimb insa la revizia de 30.000 nu va iesii din service decat cu caseta noua.

Din cate vad sunt probleme la Servodirectie, norocul este ca (eu asa cred) aceasta intra in garantia de 3 ani sau 100.000 Km.

Cineva la service zicea ca decat o singura data pot schimba caseta. Sunt hotarat ca eu cu a doua caseta daca are jocsa ma duc singur la RAR si scot masina din circulatie iar ei ca firma sunt obligati sa mi-o repare atata timp cat este in perioada de garantie. Sper sa nu mai am probleme si cu a doua caseta.

 

Am mai schimbat deja un telescop fata stanga si am cauciucuriele uzate neuniform din cauza carora am avut vibratii mari si un uruit de toata frumusetea.

Pentru mine mitul cu masina facuta in Koreea = fiabilitate a cam disparut.

 

Raman totusi cu semnele mele de intrebare.

Cum de a mers masina pana la 19.000 Km de nota 10 si dupa o saptamana de service la Rucom am cu totul alta masina.

Cum sa dus un telescop imediat dupa ce am scos masina din service.

Cum din 4 cauciucuri unu este uzat de i-au disparut canalele de pe mijloc, canale care au cativa milimetri, 2 cauciucuri uzate moderat si la care se mai vede totusi canalul din mijloc cel mai adanc dar si putin din celelalte 2 si al 4-lea cauciuc care pare a avea intradevar decat 23.000 cu toate 3 canalele iar cel din mijloc are de voie cativa milimetri adancime (imi este necaz ca nu am vazut acest lucru decat acum 2 saptamani si nu cand am scos masina din service asa ca nu mai pot face nimic).

 

Deocamndata m-am invatat si cu aceste mici defecte, cauciucurile le-am schimbat fata cu spatele si zgomotele au mai disparut, vibratia este mai mica si apare decat pe la 60 Km/h si dispare la 70. Insa sunt fericit ca am scapat de acel uruit care ma disperat toata Moldova si drumul la mare.

Caseta se va schimba si pana se schimba nu ma deranjeaza cu nimic.

In mare pana la 19.000 Km eram foarte multumit de masina, dupa 19.000 am fost dezamagit (la un pas sa o vand) iar acum incep sa fiu iar multumit si impacat cu ideea ca nu am nici masina perfecta dar nici in drum nu ma lasat.

 

P.S. Sper sa nu fi deranjat atata offtopic.

Share this post


Link to post

Dan, lasand la o parte suieratul directiei care se pare ca este ceva generalizat si nu doar la Lacetti, eu daca tin bine minte tu ai probleme cu masina din cauza ca ai fost matrasit la nesimtitii aia de la Rucom.

 

Daca nu ma insel si Alinutz a avut probleme cu indivizii aia. Eu sincer va recomand sa va schimbati service-ul.

 

Nu cred ca ai deranjat/deranjezi pe nimeni atata timp cat relatezi probleme ale masinii survenite in timpul exploatarii. Din contra sunt chiar bine venite asemenea relatari pentru ceilalti posesori ca sa stim ce putem pati, sa vedem daca o problema este generalizata sau nu, etc.

 

Restul problemelor in schimb aparute dupa ce ai tinut masina in service la Rucom, nu cred ca tin de fiabilitatea masinii, ci de service-urile de kkt din .RO

Te-ai gandit ca poate ar fi cazul sa dai un e-mail la GM Southeast Europe si sa-i reclami pe cei de la Rucom? :rolleyes:

Share this post


Link to post

Un mic offtopic, dar multi ma intreaba de ce ma duc cu masina la Timisoara in service, eu fiind din Craiova ... raspunsul este un pic mai sus !

Edited by Alinutz

Share this post


Link to post

Un mic ontopic. Cureaua pare curata la prima vedere, oricum maine o sa-mi fac timp sa o curat, daca nu dispare dupa curatire@spalare directia service. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...